Момче и чорапогашник

• 23 464
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
И вместо да я повтаряш вземи прочети нещичко, щом не си наясно, че и мъжете имат полова система, която е също уязвима от простудни заболявания!

Не знам кой какво не е прочел и кое пипи на кое куку се присмива, но имайте предвид, че мъжката полова система изстива изключително трудно и че по принцип трябва да бъде охлаждана, а не затопляна. Тестисите са разположени извън тялото по същата причина, климатично-охладителна - те трябва да са с температура, по-ниска от телесната. Ето защо за момченцата е далеч по-здравословно да прекарват минимално количество време, опаковани в памперси, термогащи, термочорапогащи и изобщо каквото и да било термо. /горките деца/ Големите мъже трябва да носят по-широчко бельо, да се къпят с по-хладка вода и като цяло да се пазят от прегряване на мъжките си части. Благодаря ви за вниманието.

# 121
  • Sofia
Казах ли , че е полезно да ги прегряваме?
Или казах, че ИМА КАКВО да им изстине.
Едно е температура малко по-нсика от телесната, друго е температура под нулата. Някакви си 30 и няколко градуса разлика.  Laughing
Известно е също, че при ниски температури тестисите се свиват и се прибират към тялото.
Сигурно не защото е полезно да мръзнат.

Нямам нищо против някои да наричат децата си копелета и да си правят експериметни със здравето им, но имам против да подвеждат останалите с подобни информации!

# 122
Едно е температура малко по-нсика от телесната, друго е температура под нулата. Някакви си 30 и няколко градуса разлика.  Laughing

Karen, за какви градуси под нулата говорим? Тестисите се влияят не само от външната Т, ами и от тази, която произвежда тялото. Тоест едно дете трябва да заспи навън, на снега, та да се стигне до гореописаното драматично изстиване. Което, вярвам, не е предмет на обсъждане в тази тема.  Mr. Green

# 123
  • Sofia
Нормалната разлика в температурата на тялото и тестисите е 0,5 градуса.
За минусови  Т навън говоря, а не на човек, то няма да оживее ако падне толкова телсесната Т.  Laughing

# 124
Нормалната разлика в температурата на тялото и тестисите е 0,5 градуса.

Да, но това е вътрешна телеснотемпературна разлика, преди да се упражни влиянието на термомъченията.

За какво спорим всъщност?  Mr. Green

# 125
  • Sofia
И аз се чудя какво искаш да кажеш.
Тестисите и простата също са уязвими  при простуда. Факт.

# 126
И аз се чудя какво искаш да кажеш.

Мисля, че използвам добър и ясен български език, но ще го кажа пак, по-елементарно. Мъжете. И момчетата. Не бива. Да прегряват телата и в частност тестисите си.

Което означава, че е желателно да се спазва природозаложената в тях идея за охлаждане, а не за затопляне. Което пък, от своя страна, логично означава, че е желателно да им се спестяват термоодеждите. Защото, както знаем, тялото чудесно се справя с температурния си баланс, подпомогнато от един панталон, при градуси дори около нулата.

Ако и сега изреченията ми изглеждат криптографирани, проблемът не е в мен.

# 127
  • Sofia
Въпросът беше настиват ли момчетата или не,  в частност половата им система.
И отговорът е да.
Всичко останало  са подробности и личен избор. 

# 128
Разбира се, колкото по-дълго носят чорапогащници, толкова повече тялото свиква на готово с топлина и при най-малкото изстива.Сополанковци с чорапогащници-бол.Това, че децата ми не са ползвали подобни под панталоните си смятам за един от многото фактори за неболедуване освен всичко.

# 129
Аз слагам (на 4г)

# 130
. За мен е важно да е здрав!

Именно, за да е здрава, дъщеря ми никога не е обувала такова нещо. Децата от групата й, които ходят с чорапогащници са нон стоп болни, тя въобще не боледува.

Не говорим за работник, който е по 10-12 часа навън, а за 1-2-3 часов престой.

# 131
Слагала съм до предучилищна възраст и то клинче, не чорапогащник.
Сега вече не, голямо момче е.

# 132
До сега не съм си помисляла, че чорапогащниците могат да предизвикат такъв спор. Shocked До сега не знаех, че са предназначени за жените. Моя син е на 1,7 год. и му слагам защото е студено. Не знам какви панталони им купувате Вие, но не мога да си представя,че ще е достатъчен. Thinking  Мислех си , че е нормално да се обличат  малките деца с тях, направо ме хвърлихте в размисъл, явно не съм информирана по този въпрос. ooooh!
Ще разуча , как стои въпроса при приятелките, но мисля , че те им слагат. Да видим какво ще излезе накрая. Crossing Arms

# 133
Да видим какво ще излезе накрая. Crossing Arms
Че всеки действа както сметне за добре. А спорове и упреци в този форум, колкото искаш.

# 134
Никога не съм му слагала, няма и да му сложа. Против навличането на децата съм и винаги  съм съжалявала някое дете, което е толкова облечено, че не може да мръдне. Дори когато беше бебе на 4-5 месеца сме излизали в най-големите студове и НИКОГА не съм слагала чорапогащник. Обличам го предимно с дънки. Еми вярвайте, боледува много по-малко от децата облечени като за северния полюс.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт