Момче и чорапогашник

• 23 463
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
А моето голямо чорапогащниково момче от 5 години не е боледувало и друго, освен парацетамол по 1-2 пъти годишно не е вземало. А, боля го главата от таз годишния грип и малко кашляше, но не се наложи да пие лекарства.
Сигурно на тоз пустий чорапогащник ще да се дължи, брей!  LaughingЩото аз пък му слагах, а и, както вече писах, той сам си обува такъв /вече не аз казвам какво да облича/, когато излиза в студа.
И аз обувам от октомври до май и си ми е твърде добре с това изобретение.

# 136
  • Лондон/Пловдив
Ох ,вие ме хвълихте в размисъл .Смятах тази зима да е по 3/4 чорапки и такива накупих ,но си мисля и  1,2 чорпогашника за спешен случай ако хване някой голям студ да имам .

# 137
Не знам какви панталони им купувате Вие, но не мога да си представя,че ще е достатъчен.

Ние им купуваме най-обикновени дънки, панталони и джинси. Когато ще се ходи пеш в сняг и минусов студ - ватирани такива. Туй то. В тази тема всеки може да посочва най-разнообразни примери и случаи, в които обува или не обува, но принципно, генерализирано и обобщено е най-добре децата да са калени, да не ходят навлечени като зелки, и да не настиват от 60-минутна разходка навън или от отворен прозорец. Колкото по-малко чорапогащници, поларени блузки, шапки и шалове, толкова по-малко кашлици и антибиотици. Устойчивостта на организма се тренира от самото му начало.

# 138
  • София
Не виждам какво срамно има да носи, като е по - студено. Пред мацки още не се съблича. Laughing

# 139
  • Пловдив
Темата ми беше изключително полезна, от нея най-сетне открих причината за честото боледуване на детето ми през последната година, а именно ползването на чорапогащник при минусови температури.  Rolling Eyes
Аз пък предпочитам да му сложа чорапогащник под нормален панталон или дънки вместо да го навличам като ескимос с три ката дрехи и да ми се тътри като мишелин по улиците.

# 140
Ако търсите зависимост между обуването на чоропогащник и необуването и съответно боледуването....сори, ама няма да намерите такава.
Дъщеря ми от края на септември вече е с чорапогащник (и то от плътните).
От миналата година и обувам такива....до сега зимата е боледувала веднъж (всички се разболяхме след неподходящо празнуване на НГ).
А сега ми кажете, че тези, които носят чорапогащници са изнежени и боледуват често.

# 141
Mirama,предполагам слагаш чорапогащник, защото е с пола.
Едва ли при тези температури обличаш такъв под панталон.

# 142
Едно дете не може да боледува или да не боледува, само защото носи или не носи чорапогащник, хайде стига. Ако то е свикнало да ходи всеки ден пеш например, да спи без пижама и да яде сладолед зиме и лете, чорапогащникът не ще да му е чак такъв проблем; ако обаче спи на 20 градуса с пижамка и юрган, ако в детската градина си седи с чорапогащник под панталона и ако при най-малък повей вън си слага шапка на главата - определено се предразполага към болнавост. И да, болшинството деца, които се навличат с повече и с по-дебели дрехи, са изнежени и нестабилни. Какъв е смисълът да се спори и да се отрича?

# 143
Айде да видим дълбочината на гащите /за бельо говоря/ и дължината на ръкава и съотношението им с респираторните заболявания през годината, усложненията от такива, брой и вид илачи, като диференцираме мъжката и женската, пардон, момичешката и момчешката заболеваемост и притурим процент склонност към впедерастяване, респективно както там може да се каже при момичетата /я, то и дума съответно нямало точно такава, употребима, като впедерастяването, нещо като вмъжкаранстване или вмъжкаряване сигурно ще да е/. Сложна формула ще се получи, брех.  Laughing Айде умните да смятат. Половият признак трябва да има най- голяма тежест, обаче.

Моето хлапе си ходи пеш и си лапа сладолед, снощи излапаха по един с брат си, но в големия студ си обува и самата аз се радвам на душевното му здраве, показател за което е фактът, че това никак не го притеснява. Не би ми минало през ума въобще да се вълнувам кой друг при какви обстоятелства какво обува под панталоните на децата си и да деля децата на момичета и момчета според това.

# 144
  • Sofia
Каляването ми допада като идея, но на практика като виждам, че детето ми трепери и е настръхнало ще го облека преди да му е потекъл сопола, защото точно това се случва.
А настинката е широка врата за вирусите.

# 145
но на практика като виждам, че детето ми трепери и е настръхнало

Искаш да кажеш, че ти като трепериш и като настръхваш, винаги се разболяваш след това? Аз не се притеснявам от треперене, нито от настръхване. От посинели от студ устни също не се притеснявам. Когато един организъм е здрав и устойчив, не може да настине от подобни неща. /не говорим за многочасови ексцесии, нали/ Mr. Green

Judy, за това става дума - чорапогащникът сам по себе си не е проблем, но прекалено често върви ръка за ръка с крайно нездравословен метод на обличане и отглеждане. Хубаво, твоите ходят пеш, лапат сладолед, но това е по-скоро изключение. Масово децата са пренавлечени, изнежени и почват антибиотика от бебешка възраст.

# 146
Джуди...неприятно ми е да разводня темата, но да се оплача, че при нас фризерите са празни, тук-там големи кутии да продават сладолед, от което децата ми страдат..и където попитам ме гледат укорително-как така ще има сладолед-зима е... Confused

А на мен лично, както и на децата Винаги им потича сопол при влизане на топло от студено.И масово молят в градината да махат чорапогащниците, защото децата мокри стават...то се поти братче вътре, но не-студено му е...Аз вчера си взех потно детето, а го обличам по следния начин-блуза с къс ръкав, блуза с дълъг, къси чорапки и тънко памучно клинче.Ватирани дрехи ползвам само за навън при минусови температури.Чудех се поне половин час днес какво да облека така, че да му е добре на детето вътре, наистина... Confused

# 147
Проблем нямаме ни с "порчогашника", ни с фризера. Смешно ми е подялбата на момчета и момичета по тоз критерий. Иначе кой кога какво обувал ми е все едно.
Нашият сладолед е фунийка на "Дарко", Пенелопа, голям, с тати лапахме остатъците от този на малкия синковец, понеже неговият корем побира по- малко.  Laughing От големия синковец само хартийките остават. Бе има го и в кварталния ни магазин, но снощи се бръкна дядо, от неговия "квартален" закупи артикулът, проблеми- йок. А, минахме и през "Билата"- там сладоледи да искаш, ама ние се стопирахме на подарения- "Подарена къща и т.н...". Laughing

# 148
ми...аз говоря на път от градина до вкъщи...все пак тогава им се дояжда...вкъщи-имам кутии, вадя, слагам, ама...не е същото като да си го ближеш на прибиране...
И точно вчера ми е пример, малката каза, че иска, 3 магазинчета обиколихме-няма...еми...викам-вкъщи има, но-вкъщи не се и сети, там не е интересно.

# 149
  • Sofia
crazy chick , за децата говоря, не за себе си. Ако съм ги извела така за 2-3 часа  настиват.
И всяко от децата ми е различно - еднакво облечени единият е леден, другият потен, третият се чувства добре. И не се определя от физическата активност, защото този, който се поти е най-пасивен.
Начинът ми на обличане е такъв, че всяко да се чувства добре - нито да ги прегрявам, нито да ги преохлаждам.
А антибиотици съм давала само при скарлатина.

Общи условия

Активация на акаунт