Момче и чорапогашник

• 23 490
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Никой не очаква от теб да се обясняваш . Просто каза, че няма предразсъдъци в случая, което не е точно така. И темата категорично го потвърждава. И както Judy каза, хич не е за първи път подобна тема да се дискутира. Което е факт красноречив.

# 91
Когато излезе от бебешка възраст. И на момиче също не бих слагала чорапогащник под панталоните. Според мен това си е женска дреха, която се слага под пола. Аз също никога не обувам чорапогащник под панталоните си, не мога да понасям пренавличането.
А и на момчетата няма какво да им се простуди, нито имат яйчници, нито могат да хванат цистит.
Бившият ми имаше навик да носи чорапогащници под дънките в студовете - така е научен от мама, от онези без пръстите, с две черти отзад и една отпред - женски, защото такава мъжка дреха няма. Имаше кафяв и сив - много секси, особено в комбинация с лилаво поло  Mr. Green

Имам две момичета.Чорапогащник обувам само под рокля или пола.За студени зимни дни имат съответно плътни такива, за пролет-от тънките.Под панталони не обувам нито аз, нито на тях слагам.Янечек, мъжа ти е култов син, примерен. Mr. Green

# 92
Синът ми носи все още, защото иска. От вчера даже има нов. Знае за "момичешките" и "момчешките" дрехи и цветове.

Aко става дума за цветове, моят син обожава розово, пък не мога да му намеря розова блуза. Най-много оранжавеникава. Това е предразсъдък - розовото е момичешко  Crossing Arms

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 15:15 от Янечек

# 93
Имам дъщеря и е задължително с чорапогащник, както в къщи, така и на вън.
Постоянно са си замръзнали краката ако не е обута като хората.
И момче да имах, пак щях да го обувам по този начин.

А коментарите - аз не нося и на детето няма да обувам....пък са съвсем абсурдни.

# 94
  • Sofia
Моят син има розов и оранжев пуловер от 'момичешка' колекция и много му отиват на мургавия тен. В градината , забележете - госпожите, опитаха да го фрустрират, че били женски.
Отворих му дизайнерски сайтове да види снимки на модели мъже с розови блузи . На другия ден доволно обяснил на госпожите, че нищо не разбират от мода.  Laughing

# 95
  • Пловдив
Моят син хич не си пада по розово, но има розова риза.  Grinning Всъщност, не точно розова, тя е райе, но общото впечатление е розово. Ризата е толкова жестока, че той нищо не каза. За баща му да не говорим. Той е толкова първосигнално-мачовски настроен, че розовото го хвърля в тежък амок. Но ризата дори за него беше ОК. Но розови чорапи посмъртно аз не бих посмяла да му предложа, той самият също не би обул. Така като си мисля, само розовото сякаш се оформя като цвят табу. Моите и двете момчета червено носят без притеснения. Даже на Крисо това му е любим цвят. Наталия пък обожава синьо, чак е вманиячена на тема "синьо", направо ме изнервя.

# 96
  • София
Разни баби все ме питат дали сина ми не е момиче, когато е с червена /не розова/ блуза,  а и по принцип, защото не съм го подстригала много късо. Ама те затова са баби.  Mr. Green Забелязвам, че у нас патриархалното си казва думата, но все страха е момчето да не прилича на момиче, а за момиче, което е облечено като момче никой не се притеснява. Явно е страшно да си момиче. Mr. Green

# 97
А, розови чорапи носи  Mr. Green С Туити на всичкото отгоре, има и с пиленца. Поне докато краката му не минат 40-ти номер, ще си намира розови чирапи.
пп: Бояна, на племенницата редовно й казват ергенин или юнак разни бабки  Mr. Green А си е типично момиченце, само че пнякога не е в розово и затова.

# 98
Имам две дъщери. Голямата на 7г, малката-4г.
 Винаги слагат чорaпогащници, независимо дали са под панталон или пола.
 В големите студове съпружеството слага под панталона мъжки клин-наполеонки.
 п.п Тази тема ме подсети, че скоро трябва да му купя 3-4 чифта от тях. Sunglasses

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 08:27 от Xylometazolin

# 99
Имам дъщеря и е задължително с чорапогащник, както в къщи, така и на вън.
Постоянно са си замръзнали краката ако не е обута като хората.
И момче да имах, пак щях да го обувам по този начин.

А коментарите - аз не нося и на детето няма да обувам....пък са съвсем абсурдни.

Не няма да обувам, а не обувам.Има разлика.А не обувам по ред причини, най-съществената е, че Те не искат и сами ги събуват, когато са под панталон-дразни, запецва им панталона и т.н., затруднява им движенията най-общо казано.
А относно цветовете-моите и в розово и с панделки са ги наричали момченца, въпреки че лъха 150% женственост и от структурата и от физиономията, че и обеци имат...ама не драматизирам. Mr. Green

# 100
  • Sofia
пп: Бояна, на племенницата редовно й казват ергенин или юнак разни бабки  Mr. Green А си е типично момиченце, само че пнякога не е в розово и затова.

Много е отегчително момиченцата да ги обличат само в нюанси на розовото, а момченцата само в синьо. Познавам доста такива майки.
За моите момчета няма цветове табу - всички възможни носят. И понеже като бебета бяха с дълги къдрици обикновено ги мислеха за момиченца в неутрални цветове - бежово, резеда, червено. Избягваме само апликациите с цветенца, сърчица и бабрбита.

# 101
Изобщо не мога да си представя живото без чорапогащник. Аз обичам да нося. Цяло чудо е ,че от както се застуди все още не съм слагала.Обичам да ми е топло, въпреки че не са ме обличали много като дете(ако това има значение).
На детето ми до миналата зима му обувах, но щом се приберем от разходка сам искаше да си го събува и го дразни и сърби. И накрая спрях да му обувам, освен рядко в най големите студове и на дълга разходка.
 Вкъщи и в градина през зимата е с 3/4 чорапи.
Тази година няма да му слагам чорапогащник, тъй като той сам си  ги премести  при моите и каза че не били негови и не ги иска ,че го дразнели(помни от преди).
Не робувам на това, е че е женска дреха.
Ако детето ми се чувства добре бих му сложила, но не иска, защото все му е топло.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 22:30 от boboblina

# 102
В България не е много студено, така че може зимата да се изкара и без чорапогащник, само с панталон с подплата.
Аз нямам момче, но бих слагала ако играе продължително време навън, когато е много студено.

И има чорапогащници за мъже .

# 103
  • Пловдив

С децата никога не изхождам от позицията "аз го правя - следователно и те ще го правят" или обратното. Ако той/тя иска да обуе или облече нещо - за мен няма проблем, стига да не е в драстичен разрез с естетическите ми възприятия. Аз вечно съм с премръзнали крайници /вкл. в настоящия момент/ и затова приемам, че щом на детето му е студено, не е болка за умиралка, че ще обуе чорапогащник. Сигурно, ако аз нямах този проблем бих казала като баща му "голям си за това, ти си мъж" или пък бих имала известни притеснения, знам ли. Та в този смисъл, моят опит оказва влияние, но съвсем не е основен мотив да направя или не направя нещо.

Преди да се родят момчетата Наталия я обличах доста... унисекс. За околните - мъжки. В мига, в който се роди Крисо Наталия премина на подчертано дамски тоалети. И то защото всички казваха "е, поне за момчето имаш доста дрешки". А аз не исках и една носна кърпа да си сменят, камо ли да наследяват това и онова. Ако имах второ момиче като нищо щяхме да си караме на дънки, маратонки и син мачо-гардероб. Mr. Green

# 104
Все още му слагам и смятам да спра, когато той реши, че не иска.

Общи условия

Активация на акаунт