Момче и чорапогашник

• 23 488
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Сина ми е на 2год. и носи чорапогащник.Мисля,че е много удобно и удачно за зимата.

# 76
Абе хора вие направо ме застреляхте  #2gunfire .Какво като е момче ,нали и на него му е студено. И моя син си носи през зимата чорапогащник. Embarassed

Разбира се, Мери, не разбирам единствено засрамения ти емотикон в края- съвсем права си, това си е безумно, чорапогащник се носи, когато на детето му е студено, не знам детските чорапогащници да са полово разделени, още повече, че се произвеждат такива с чисто момчешки картинки по тях, но както и да е- всеки е свободен да робува на личните си предразсъдъци.

# 77
  • София
Синът ми носи все още, защото иска. От вчера даже има нов. Знае за "момичешките" и "момчешките" дрехи и цветове.

# 78
  • в Надежда-та
Слагам му само зимата, когато ходим в Самоков/Боровец за по една седмица (там е доста снежно и студено). Иначе ходи с дебели чорапи до коляното и ватиран панталон.

# 79
не носи чорапогащник - по точно не иска, стягало му било. Много пъти се опитвах да му сложа, но отказва категорично.
иначе през най-студената зима е с 3/4 чорапи и ватиран панталон навън.

# 80
  • София
Преди да видя тази тема, не би ми минало през ум да не слагам на сина ми чоропогащник, защото това е женска дреха(не че сега ще спра да му слагам) - въобще не ми е хрумнало. Миналата година му обувах, тази още не съм , но като паднат повече температурите мисля пак да му обувам. Все пак е дете. Не се е оплакал от неудобство, а и не мисля, че има такова. Термопанталоните не прилепват по тялото и според мен не са достатъчни за най-големите студове,а и 3/4-те чорапи често се смъкват.

# 81
  • София
Хах, интересна дискусия се е заформила Simple Smile
Моят син вчера ми заяви "Мамо, като стана момиченце, искам да ми купиш чорапогащник!" Laughing Не знам как е стигнал до това си прозрение, явно и в градината обсъждат тази тема Wink! Обясних му, че и за момчетата има чорапогащници, няма нужда да става момиче чак Laughing.

Иначе по темата - слагах миналата зима, тази също ще се пробвам, не виждам проблем.

# 82
Аз и момичета да имах и на тях нямаше да им обувам чорапогащници под панталоните. Е, ако се ходи на ски, може би ще обуя и на момчетата си, но те не карат ски Wink. За това и писах, че самата аз не нося, да добавя - от дете мразя  Twisted Evil .

# 83
... Термопанталоните не прилепват по тялото и според мен не са достатъчни за най-големите студове ...

Е защо трябва да прилепват? Аз лично се чувствам много по-добре в свободни дрехи, с въздушен джоб м/у кожата и тях, който съхранява топината. Във всички впити, без значение чорапогащник или блуза - буквално зъзна.

# 84
с въздушен джоб м/у кожата и тях, който съхранява топината.

Това знам и аз като правило за обличане на деца и възрастни през зимата.

# 85
  • Sofia
Синът ми носи все още, защото иска. От вчера даже има нов. Знае за "момичешките" и "момчешките" дрехи и цветове.

Цветовете са си цветове, нямат пол!  ooooh!

# 86
  • София
Не знам защо говорите за предразсъдъци в случая при положение, че слагането на чорапогащник на момче у нас е масово явление /не говоря за други страни, защото не съм запозната/. Наистина, и момиче да имах нямаше да му слагам чорапогащник под панталона, а само под полата. Педиатърката на сина ми никога не ме поощрявала към подобен тип обличане, напротив. Момчето ми се роди недоносено и до днес не е от дебелите, но не е настинал, заради непокрито от чорап бедро. Не виждам причина да го навличам и това му се отразява добре.
Както милион пъти се каза, тук споделяме опит, а не целим да стигнем до единствения правилен модел на обичане, защото за всеки е различен.

# 87
  • Пловдив
Разбира се, че има предразсъдъци! Иначе не би имало подобна тема.

# 88

Точно. Не се пита до кога детето, а до кога момчето.  Laughing И не е сефте.

# 89
  • София
Болшинството от майките около мен си слагат чорапогащник на момчетата и не забелязвам нещо да ги притеснява в тази посока. Мен също не ме притеснява от гледна точка на феминизиране на момчето. съображенията ми са от съвсем различен характер, но няма да ги повтарям пак. Забелязвам, че тук си говорим за слагането на чорапогащник въобще и темата се поизмести. Всеки е свободен да тълкува написаното според своите предразсъдъци, но аз не виждам смисъл повече да обяснявам моите- има ли ги, няма ли ги, по отношение на какво са и прочее. Лек ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт