Слънце пекне, сняг вали - юлчето ще се кали (тема 132)

• 23 932
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Оффф, Бобо е станал голям разбойник! Примъква детското си столче до големия стол, качва се на него, от там на стола, от там на масата, че да докопа фруктиерата и да бели банани #Crazy Направо се потрисам ooooh!

# 541
Докато ви прочета и забравих какво исках да пиша  ooooh!

НБМ, точно преди няколко дни си мислех за сестра ти как след едни пости просто е продължила с този начин на хранене и мислех да карам по нейния сценарий. Сега обаче съм сериозно разколебана  Tired

След баня не мажа с нищо, само сега като беше подсечен мазах с Бочко.

Иначе и Михаил вече става по-раничко, днес – в 6.30. Не ми се е случвало да ставам толкова рано от миналата зима, явно така ще е с новото време. Лятото ще спим повече. Може би...

Не си спомням дали си похвалих детето, но вече казва та-те.
И понеже вечер си говорим с мъжа ми по скайп, та от известно време и компютъра е та-те. Преди няколко дни баща му си беше дошъл и леля ми пита Мишо: Къде е тати?, а Михаил минава покрай баща си и отива в другата стая, където е компютъра и си повтаря та-те, та-те  Crazy Всички се заливаха от смях, само на мен сърцето ми се къса, но се правя и аз, че ми е весело  Tired В момента се сбъдва най-големият ми кошмар/страх – детето ми да расте без баща. Е, вярно вижда го веднъж в седмицата, но изобщо не смятам, че това е достатъчно. Дано скоро да сме си пак заедно  Praynig

А, да, щях да забравя:
Шада, благодаря за онзи линк за “хармоничната“ тема, който даде   bouquet Мисля, че има шанс да приключа с моята депресия!

# 542
  • Варна
Фио, и ние сме така с нашия тати, но вече отдавна съм свикнала. Остава сега и малката да свикне някак Wink Гадно е без тати за толкова дълго, но без пари е още по-гадно.
Нашите зъбки отдавна ги мием с Ненедент. На Вики много й харесва и само като ме види с накрайника, отваря устата и вика аааааа hahaha
Аз пък я мажа с мляко на Мустела. Нейната кожичка се изсушава, ако не я мажа. Дупето също мажа с Мустела.
Киса, много сладка шофьорката Hug

# 543
С нищо не мажа Сами. Ако има някакво зачервяване само си изчезва за 24 часа.
За зъбите - имаме ей такива четки: http://www.pakostnik.com/bg/pics/8990846855.jpg
Много им се кефи и при всяко ходене в банята си я взима от чашката и я гризка. Нашата зъболекарка каза че е добре да  добие навик да си я държи самичък. Та така се "мие", но без паста. Понякога има ефект - например ако е хапвал месце и нещо е останало между зъбите, винаги се почиства.
Днес като се приготвяхме да излизаме, човека изчезна. Отивам да го търся, а той стои в банята, на тъмно и нещо си премята в устата. Веднага го карам да изплюе, а той взе да ми бяга. Обикновено плюе, но сега не ще. Притесних се какво ли е налапал тоя път. Най-накрая го залових и приклещих и изплю една бучка кафява захар. Аз гледам да не му давам да яде сладко, слагам му по три трохички захар в кашата, а нашия докопал кутийката и тоя път вместо да хвърля бучките по пода, решил да лапне една. hahaha

# 544
На Ния й давам да си търка зъбите с четка за зъби. И Орал Б и Аквафреш имат четки за възраст от 3 месечна възраст. Тя много обича да си ги мие и е голямо усилие да взема четката дори след 10минути.

Мерси за идеиите момичета!  Hug

# 545
ха, Алея, Сами се е подсладил hahaha  А Сами все ми иска кутийката със захарина, мисля, че си чеше зъбите като го хапе. А той ближе дупчицата, откъдето излизат зрънцата и му е сладкооооооо...

Фио, Rolling Eyes, детето ще навакса, не се тревожи. Докато са малки имат нужда от нас повече. а и както е писала Крис, понякога обстоятелствата го налагат. Моят баща е бил  в Русия докато съм била малка и като си дошъл съм му викала "чичо". Той отрича, но майка му го напомня често. Mr. Green

Аз се влошавам, към ларинкса отива и кашлица ме мъчи. Четох за свинския грип и умрях от смях н аследния коментар под новина за епидемия-как да се ваксинираме.
"
Аааааа, язе мислим дека двоен дикиш по-добре дръжи: пръво - греяна ракийца с чесньов лучец, туршийка, тип-кисели доматье, кими моркове, целинка, камбе, зейе-кабардисало. Те ти го антибиотико, али, кеф ти-пробиотико. На второ, ма не на последно место, да се взема редовно свинска пържола, тиганица или пърленка на лозови пръчки /може и дървени въглища/.Обезателно с червено, домашно! Те ти го вторио пробиотик! Може и греяно с пиперец, може и ладно от зимника. Рибите и белото вино - летоска! И трето, като анекс към пръво и второ - дебело разтриванье от страна на бабата и къмту бабата, по вечерно време, под юрган. До изпотяване! И с разтривки с поплинено похче. Туй то, бракя! Они зад гьоло имат ТАМифлу, ама доде доде до Българийката - оно че стане ТУКАфлу... Па и, има - нема, за 180 000 бракя и сестри, че хване. Ми останалите - че се броим напролет...И по диреците. Те това е положениьето! Боят настана! Тупкат сърца ни! Смърт на свиньките! Свобода на свободната либов!"

# 546
 Joy hahaha Joy hahaha Joy Дени много яко това, то ние като бяхме в Мелник точно така се лекувахме - свинско и винско ......

# 547
Фио, разбирам добре терзанията ти Hug. Съвсем скоро и ние ще се виждаме веднъж седмично с мъжа ми и ми се свива сърцето. И аз като теб се надявам скоро да се съберем Praynig. На фона на момичетата, които не се виждат месеци с мъжете си, това си е като глезотия от моя страна, но не съм свикнала да живеем разделени. Не помня да сме се разделяли за повече от седмица откакто се познаваме и знам, че ще ми е трудно Rolling Eyes.

Аз не ви писах, но се притеснявах за здравето на Алекс. Сестрата в градината ми обърна внимание на някои притеснителни неща и ми пусна мухата за диабет Confused. Изкарах си акъла с тази евентуална диагноза, но вчера изследвахме кръвната захар и всичко е наред. Много съм радостна от това. Реших да го запиша на плуване като се приберем в София, но места за детско плуване знам единствено в клиниката на Мазнейкова и на баня Мадара. И двете са ми супер неудобни като местоположение. Знаете ли други места?

# 548
Добро утро  Simple Smile Бобо пак стана с кокошките  Laughing

Евридика, вървя по стъпките ти  Wink

Фио, радвам се, че съм ти била полезна  Simple Smile Прочети и старите теми, има доста интересни неща. Аз почнах линковете , но те са цял куп и не знам кога ще смогна  Confused

Вчера взех яке и шапка от Фокса, Бобо ще е мноо джиджан  Mr. Green Намаления няма Peace

Джоли, балсам и маска към шампоана биха ме привлекли  Simple Smile

Астарта, свиква се  Hug не го мисли, че ще ти е по-гадно  Peace Докато го няма обърни внимание на себе си, гледай филми, чети книги, работи върху себе си - все неща, които остават на заден план,  когато мъжът се прибере от работа  Laughing

# 549
Астарта, а какви са били признаците, че сестрата е поставила на своя глава такава диагноза? Защо се тревожиш, има ли му нещо видимо на детето?
Евридика, вървя по стъпките ти  Wink
Шада, не се бъзикай с по-старите Wink Аз се ровя из темите, следя ги, чета и много други неща, свързани с тези работи, но всъщност имам още много да работя. Важното е, че сме стъпили на пътя, важен е процесът, не целта  Peace

И Никола ми става много рано, а си ляга късничко (към 10-11 чАса). Много ми харесва това есенно време, по 2 пъти на ден го извеждам и стоим дълго навън.

Фио, хем тъжно, хем смешно е това с компютъра и тате Simple Smile Никола показва къде е Нико (сочи себе си), но на въпроса къде е мама и къде е тати пак сочи себе си  hahaha Проблем с идентичността нещо май  Joy

# 550
Крис_ив  Hug

Дени, дано се оправиш най-после  Praynig
Много готино лечение това  hahaha

Астарта  Hug
И аз точно това си мислех вчера, че има татковци, които не се прибират с месеци, пък аз съм тръгнала да се жалвам, при положение, че се виждаме всяка седмица. Просто ми е криво, знам какво е да растеш без баща и цял живот съм се заричала, че моето дете няма да расте без баща, но....  Tired
По принцип съм от хората, които смятат, че животът е такъв, какъвто си го направиш, но просто понякога нещата не зависят на 100% от теб и точно това са моментите, които ме разстройват най-много - да искам да променя нещата, но да съм безсилна в дадения момент.

Последно искам да ви питам нещо и спирам по темата. Може би въпроса трябва да е насочен към Танита, но всяко мнение ще ми е от полза.
Имаме следния „проблем” – от известно време Михаил е просто залепен за мен(освен когато спи). Странно ми е, защото досега никога не ме е търсил особено, все се заиграваше с нещо(рядко с играчки, но си намираше занимания) – или в кошарата си или просто на пода си играе с нещо и то доста дълго време. Даже понякога му се „сърдех”, че изобщо не ме забелязва. Сега, обаче, е постоянно вкопчен в мен. Не че ми пречи особено, така съм го искала това дете и така съм го чакала, че не се оплаквам. Може би само, когато готвя ми тежи малко повече, защото той ми прегръща единия крак и не пуска. Върви, че готви  ooooh!
Та от няколко дни си мисля може ли това да е заради липсата на баща му? Може ли да го е страх, че и аз ще го „изоставя”? Все си мисля, че е малък за това, но той вече всичко разбира и затова ми минават такива мисли.
От друга страна си мисля, че може да е просто някакъв период, през който да минават и други деца, та затова ви питам.

Шада, откакто си пуснала линка съм се заровила и аз. Толкова други неща имам за вършене, но определено това ми е по-приятно в момента и просто си чета. Точно старите теми преглеждам сега.

Евридика, ще се ориентира детето. Мишо викаше на баща си мама доскоро. Сега уж е научил къде му е носа и къде ушите, но понякога като го питат за нещо съвсем различно(къде му е чашката, например) и той си показва нослето  hahaha

# 551
Евридик@, аз съм ти малко сърдита  Crossing Arms Сигурно си забелязала, че от доста време се мъча да поема на някъде, питаш ме за това-онова, засичаме се в разни теми, но не бутна едно рамо от къде точно да започна  Wink  И за миг не съм си помисляла да се бъзикам със старите, даже още ме е страх да пиша Hug

Бобо пък сочи и познава всички останали, но не и кой точно е Бобо  Crazy

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 10:14 от Shada

# 552
Шада, точно така смятам да запълвам времето си вечер докато го няма Simple Smile. Добавих си във "фейвъритс" линка с темата за хармонията и смятам да чета задълбочено. Това са неща, които са ми интересни и ме вълнуват, а в същото време познанията са ми крайно недостатъчни и повърхностни.

Евридика, сестрата се беше притеснила на първо място от наднорменото му тегло, което обаче не е признак на диабет, а точно обратното. При децата с диабет е характерно разкото смъкване на килограми, а при Алекс има рязко наддаване. Но понеже е отскоро и рязко, се е замислила да не е от втория тип диабет, който се появява в по-късна възраст. Към това добави и факта, че пие много течности и ходи по малка нужда страшно често. Истината е, че ми каза, че е много малко вероятно да има диабет, но че трябва да го изследвам, за да сме сигурни. Излишно е да казвам, че и самото споменаване на думата, ми изправи косата от ужас. Все пак важното е, че резултата му е чудесен и диагнозата се отхвърля. Личният ни лекар каза, че ще лекуваме свръхапетита му с хомеопатия, спортуване и разумна диета. Друг лекар ме посъветва за всеки случай да направя и консултация с детски ендокринолог, но мисля да изчакам да видя дали взетите мерки ще дадат резултати.

Фио, аз си мисля, че не е от липсата на бащата тази привързаност. Илия е същата "лепка" Heart Eyes, а баща му все още не му липсва. Имам приятелка, която отглежда съвсем сама детето си, то не е виждало никога баща си, тоест не може да му липсва нещо, което не познава, но и то е залепено по същия начин. Според мен си е до темперамента на детето. Алекс беше точно обратния случай - заменяше ме за първия непознат, изпречил му се на пътя и дори не ме поглеждаше. Като сравнявам двата типа, май по-се радвам да сме скачени Simple Smile

# 553
Почерпете се за наше здраве  Laughing

Днес правим 5 години от както сложих най-важния и приятен подпис в живота си.  Party

# 554
Оле, честита годишнина  bouquet! Пожелавам да запазите любовта и романтиката през целия си живот!

Общи условия

Активация на акаунт