Спиртен екстракт от прополис

• 14 159
  • 17
  •   1
Отговори
  • Насред хаоса
Прегледах писаното за прополиса, но не видях някъде да пише как се прилага при деца 30 % спиртен екстракт от прополис. На опаковката пише, че във вода се разтварят толкова капки, на колкото години е детето. Дотук добре. Ами когато децата вземат имуностимуланти? В нашия случай личната предписа и на двете респивакс и есберитокс. Едното пият сутрин, другото вечер. Дали може да се прилага спиртният разтвор на прополис в тоя случай? И няма ли спиртът да окаже някакво отрицателно влияние?

# 1
тинктурата от прополис е имуностимулант,и то много силен!
тинктурата се дава по капка  за всяка година живот-важи както за малки,така и за големи  Peace
моите от 1г.възраст взимат по капка на ден ,а ако нещо ме съмнява- по капка ,три пъти на ден- в мляко!
такова количество спирт ,едва ли може да повлияе на нещо  Peace

не разбирам какво друго те притеснява  Thinking

# 2
  • Насред хаоса
Mamagemelar, благодаря.
Притеснява ме това, че в момента децата взимат два имуностимуланта. Дали няма да станат много, а и дали се съвместяват с тинктурата от прополис?
Доволна ли си от него?

# 3
това,което мен би ме притеснило ,е даването на имуностимулант на малки даца във формата му на респивакс,
а за есберитокс не ми се коментира даже -дали е хомеопатиЧен или  билков продукт-все се намесва  туя и ехинацея(като  панацея ги изписват в последно време)

за прополиса-да,доволна съм ,и то много!

# 4
  • Бургас
Би ли ми казала рецептата за приготвянето на прополиса?

# 5
Приготвяне на настойка (Tinctura).
 Тя е течен извлек, получен без нагряване от растителни суровини (плод, цвят, листа, корени, кос тилки и др.) чрез накисването им за определено време във водно спиртен, спиртно-етерен разтвор или само в спирт или силна водк; или ракия (40 - 50°). За целта суровината се раздробява, залива се с течността (в съотношение 1:10), аз го првя 1:30 !
съдът се захлупва и се оставя да прес той 1-2 седмици, като от време на време се разклаща. След това разтворът се прецежда, остатъците се изстискват добре и се остав: да се утаи. Получената настойка трябва да е бистра. Съхранява о най-добре в хладилник.

# 6
Каква е разликата между този екстракт, приготвен в домашни условия, и клеевата тинктура, която се продава по аптеките?

Що се отнася до съчетаването му с имуностимуланти, от лекар знам, че тинктурата от прополис е един натурален продукт, който ако не помогне, със сигурност няма да навреди. Важно е да се дозира правилно. Детето ми в момента приема и друг имуностимулант. Смятам да давам едното сутрин, другото вечер и така.

# 7
спиртен екстрат от прополис=клеева тинктура

разликата между дома6ното и купеното не знам как да я обясня newsm78
някъде бях Чела отзиви за купената тинктура,но не помня къде...та, по-слабиЧка е - пестят от материала навярно Peace

# 8
  • Universe
Купувам 2 пръчки прополис от пазара, претеглям ги на кантар в кварталния магазин, купувам си спирт от аптеката - съотношение 1:30.
Настъргвам прополиса на едро ренде, заливам със спирта и престоява 14 дни на топло /разклащам от време на време/
Прецеждам 1 денонощие през филтър за шварц машина /има ги в магазините/ - течността е абсолютно бистра и няма нужда от изстискване.   chef

От горното отделям и смесвам с глицерин /в ремонт съм и не мога да погледна книгата за съотношението Wink/- за мен това са перфектните капки за нос Peace

# 9
  • Насред хаоса
Ами аз го купих от пчелар. Дали ще е ефикасен или да взема аз да си направя?

# 10
Ами аз го купих от пчелар. Дали ще е ефикасен или да взема аз да си направя?
Ти кое си купи от пчелар - тинктурата или само прополисът?
Ако е тинктурата, ние само можем да гадаем дали ще е ефикасна. За да си сигурна, трябва да си я приготваш сама.

# 11
  • Насред хаоса
Тинктурата купих. Знам, че продуктите на този човек са качествени, не прави разреждания и добавяния на незнайно какво в тях, затова сметнах, че и тинктурата ще е качествена. Но сега взех да се колебая и сигурно ще си я направя сама.

# 12
Клеевата тинктура в магазина е с надпис 30%, но не са толкова, а е разредена.
Купуваш си от пчеларски магазин прополис, има ги на пръчки от по 10 г. 3 пръчки прополис (30 г), настъргваш и заливаш със 100 мл спирт (има такива разфасовки в аптеката) и пропорцията ти е готова. Следващите стъпки са описани по-горе от момичетата.

# 13
  • Тука, под липите стари...
Баща ми е пчелар и ние от години си приготвяме извлека сами. Исках само да ви обърна внимание да купувате прополис от сигурни търговци, най-добре пчелари, защото е възможно да го смесват с восък, който всъщност не е вреден, но не е с качествата на чистия прополис.

# 14
  • Насред хаоса
Ами аз точно от пчелар го купих. Досега не съм имала оплаквания от негови продукти, надявам се и тинктурата да е качествена.
samuel, ти наблюдавала ли си как се прави самата тинктура - по начина, който описват момичетата по-горе ли е? И какъв процент трябва да бъде спиртът?

Общи условия

Активация на акаунт