Какво готвите в гювеч?

• 43 820
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

tutulina Ха познай какво ще ми е менюто утре  Embarassed Това ще го направя  изглежда върхът

Тутулина огладнях като го гледам това, май и аз ще се пробвам, но по ред на нещата първо пилето  Laughing

Няма да съжалявате момичета и не иска много пипкане, а е толкооооова вкусно, просто се топи в устата... smile3534

# 61
  • все тук
Кюфтета по Чирпански и кисело зеле със свинско - само там ги приготвям.

Как правиш кюфтетата по чирпански в гювеча?
Никаква разлика от стандартно приготвените кюфтета по Чирпански, но ги пека не в тава, а в гювеча - вкусът е различен и много ни харесва вкъщи. Сосчето става по-гъсто - абе супер са...

# 62
Момичета, предварително задушавате ли месото или зеленчуците или всичко слагате сурово в гювеча?
А при ястия с ориз как процедирате?

# 63
  • София
Момичета, предварително задушавате ли месото или зеленчуците или всичко слагате сурово в гювеча?

Винаги задушаваш предварително месото, където и както и да го готвя. Зеленчуците ги слагам на сурово.

# 64
  • София, Младост 2
Никаква разлика от стандартно приготвените кюфтета по Чирпански, но ги пека не в тава, а в гювеча - вкусът е различен и много ни харесва вкъщи. Сосчето става по-гъсто - абе супер са...

Просто аз винаги ги правя в тенджера, никога не съм ги пекла - така че защо не ми напишеш твоята рецепта, ще ми се да ги пробвам Peace

Зависи какво е месото - телешко не бих сложила сурово в гювеча, защото обикновено е жилаво, но свинско, агнешко и пилешко не ги обработвам предварително, а си ги слагам сурови.

# 65
Много благодаря.  Hug

# 66
  • все тук

Просто аз винаги ги правя в тенджера, никога не съм ги пекла - така че защо не ми напишеш твоята рецепта, ще ми се да ги пробвам Peace

Правя си предварително кюфтенцата, овалвам ги в брашно, после запържвам лук, моркови, чесънче, прибавям червен пипер, чубрица, кимион, слагам зеленчуци микс гювеч и няколко обелени картофа, два домата, обелени и нарязани, прибавям кюфтетата, вода, изсипвам всичко в гювеча и пека час-час иполовина.Накрая поръсвам с пресен магданоз. Дано съм помогнала.

# 67
  • София

И аз като hedra. Само телешкото го задушавам предварително, но всички меса имам навика
да мариновам предварително за 24 часа. Друг е въпроса, че аз каквото и да правя, обичам месото
да е било мариновано Peace

# 68
Аз не задушавам месото предварително, дори телешкото ми става крехко  Simple Smile но сигурно има разлика м/у купено и домашно  Rolling Eyes

# 69
Добре де а за ориз каква е технологията? Нещо не мога да си го представя

# 70
  • София, Младост 2
Правя си предварително кюфтенцата, овалвам ги в брашно, после запържвам лук, моркови, чесънче, прибавям червен пипер, чубрица, кимион, слагам зеленчуци микс гювеч и няколко обелени картофа, два домата, обелени и нарязани, прибавям кюфтетата, вода, изсипвам всичко в гювеча и пека час-час иполовина.Накрая поръсвам с пресен магданоз. Дано съм помогнала.

Благодаря - непременно ще пробвам Hug

# 71
  • Някъде на път....
Аз не задушавам месото предварително, дори телешкото ми става крехко  Simple Smile но сигурно има разлика м/у купено и домашно  Rolling Eyes
Определено има голяма разлика!  Peace
И аз мариновам месото предварително за час-два, иначе всичко мятам сурово в гювеча и го забравям във фурната на 220 градуса за 2- 2,5 часа...

Ето малко снимков материал....

# 72
Може ли да ми дадете идеи за приготвянето на заек в гювеча  Praynig

Дадоха ми един замразен (домашен), не е цял и се чудя как да го приготвя  newsm78, а в гювеча стават невероятни нещата ммммммм...

# 73
Може ли да ми дадете идеи за приготвянето на заек в гювеча  Praynig

Дадоха ми един замразен (домашен), не е цял и се чудя как да го приготвя  newsm78, а в гювеча стават невероятни нещата ммммммм...

Ето една - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161145

# 74
Капама!Правим го с заешко,наденичка и друго месо(телешко,свинко,а може и без него).Ориз,кисело зеле.Много е хубаво  chef

Общи условия

Активация на акаунт