Какво готвите в гювеч?

  • 43 801
  • 133
  •   1
Отговори
# 120
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 573
Само да кажа, че сготвих зелен фасул с картофи по рецептата на Анелиз и стана много вкусно,Анелиз , благодаря ти за рецептата Hug.Другата седмица ще пробвам и рецептата на nana77 , ще сложа и месце Heart Eyes.

# 121
  • Мнения: 6 502
Здравейте, някой готвил ли е в гювеч върху стъклокерамичен плот? Ако е, на какви степени?

В упътването на моите котлони пише, че не се препоръчва, понеже плота може да се надраска. Ако поемеш риска - на най-слабата степен би трябвало да печеш.

# 122
  • Видин
  • Мнения: 35
Здравейте, някой готвил ли е в гювеч върху стъклокерамичен плот? Ако е, на какви степени?

В упътването на моите котлони пише, че не се препоръчва, понеже плота може да се надраска. Ако поемеш риска - на най-слабата степен би трябвало да печеш.
Благодаря за бързия отговор. Хубав ден!!!!!!!!!!!!!!!!! Simple Smile

# 123
  • Варна
  • Мнения: 1 179
Само да кажа, че сготвих зелен фасул с картофи по рецептата на Анелиз и стана много вкусно,Анелиз , благодаря ти за рецептата Hug.Другата седмица ще пробвам и рецептата на nana77 , ще сложа и месце Heart Eyes.
За нищо, радвам се че ти е харесало!
И аз ще опитам рецептата на Nana77 с месо. Или по-точно си мисля да сложа пилешки бутчета.

# 124
  • София
  • Мнения: 12 579
Само да кажа, че сготвих зелен фасул с картофи по рецептата на Анелиз и стана много вкусно,Анелиз , благодаря ти за рецептата Hug.Другата седмица ще пробвам и рецептата на nana77 , ще сложа и месце Heart Eyes.
За нищо, радвам се че ти е харесало!
И аз ще опитам рецептата на Nana77 с месо. Или по-точно си мисля да сложа пилешки бутчета.

Само че ги свари предварително.

# 125
  • Мнения: 1 731
Всичко готвя в гювеча. Hug Слагам сурово в студена фурна и пека .После да си оближеш пръстите-диетично ,вкусно и по много. bowuu

# 126
  • Мнения: 790
Всичко ми се получава вкусно в гювеча. Дори и само картофи с мащерка да са.
През зимата правя пилешко филе, нарязано на парчета и всяко парче увито в зелев лист от кисело зеле. Нещо като сърмички, само че с пилешко месо. Ако не съм прекалила с водата, се запичат отгоре леко, въпреки че не махам капака.

А нали знаете как се проверява гювеч като го купуваш?  Почуква се с дървена лъжица - трябва да издаде звук като камбанка. Ако има шупла или пукнатина  не се чува така ясен звук. Това ми го показва преди години една жена, която прави глинени съдове в Етъра.

# 127
  • Мнения: 782
Здравейте, някой готвил ли е в гювеч върху стъклокерамичен плот? Ако е, на какви степени?


Аз съм готвила няколко пъти. Първо на ниска степен, след това увеличавам  Simple Smile

# 128
Момичета ,как правите зелевите сърми в гювеч.Колко вода слагате и колко време се приготвя,не се ли запичат.

# 129
  • София
  • Мнения: 12 579
Момичета ,как правите зелевите сърми в гювеч.Колко вода слагате и колко време се приготвя,не се ли запичат.

вода колкото да покрие дъното на гювеча. Аз лично ги пека около 2 часа.

# 130
  • София
  • Мнения: 1 832
Момичета ,как правите зелевите сърми в гювеч.Колко вода слагате и колко време се приготвя,не се ли запичат.

Аз слагам повечко вода, да покрие сърмите и когато остане съвсем малко са готови. 10-15 преди да се готови отварям капака, за да се запекат.

# 131
  • Стара Загора
  • Мнения: 29
  А какво ще кажете за гръцки курбан от агнешко в гювеч.Става мозък.
  Агнешко месо от бутче се нарязва на порции.Посолява се.Всяко парче се намазва с топено масло,черен и червен пипер.На дъното се слага ред месо и се покрива с нарязан зелен лук и пресен джоджън.Пак ред месо и накрая се завършва със зелената смес.Залива се с бира малко повече от средата на гювеча.Покрива се с фолио и отгоре капака на гювеча.Пече се на 180 C около 2-2.5 часа.
  Добър апетит! bowuu

П.П. За този Великден го сготвих ,но гювеча замазах с тесто и смесих малко бира (около кафяна чашка) с вода за заливка.Е стана страхотно.

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 21:32 от Тони73

# 132
  • София
  • Мнения: 1 170
Звучи вкусно...

# 133
  • София
  • Мнения: 1 534
 Аз готвя в чугунен гювечи то предимно във фурната. Много е вкусно кокошка с кисело зеле.
 Гювеча го поставям във фурната. Удобство е ,че всички продукти се поставят и се пече.

Общи условия

Активация на акаунт