Какво готвите в гювеч?

• 43 849
  • 133
  •   1
Отговори
# 90
Най - често приготвям сирене по шопски. Вкусно, бързо и леко. Simple Smile

# 91
  • София
Най - често приготвям сирене по шопски. Вкусно, бързо и леко. Simple Smile

В големия гювеч ли?
Защото тук пишем рецепти за голям гювеч, не за гювечета.

# 92
  • София
аз готвя пълнен заек с картофи, и пълнено пиле също така, гювеч, пиле със сметана и сирене рокфорд....

пълнен заек - за плънката нарязвам дреболиите на зайчето, малко ориз, джоджън, черен пипер, сол, червен пипер, лук - това се запържва - става като подробица - то си е всъщност де....

пълня заека и го зашивам - около него нарязвам на едро картофки, заливам с олио, поръсвам със сол, чер пипер и червен пипер, съвсем малко водичка, затварям гювеча и пека на 150 градуса 3 часа

пилето, може пълнено, може и само печено пиле, намазано с масло и червен пипер, пак толкова време на толкова градуса

пиле със сметана и рокфорд - разтварям на водна баня сиренето рокфорд - прибавям малко топено сирене и то да се разтвори..
една сметана за готвене - течна, не заквасена, с черен пипер и сол, сирената, с тази смес заливам пилето и пека на бавен огън, докато се сгъсти сместа..
зимата слагам вътре и кисели краставички нарязани на лентички

това от мен  Hug

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 10:57 от Морганчето

# 93
Аз правя пиле с ориз и гъби.Едно охладено пиле около 1,500гр.;чаша ориз и 500гр.гъби.Подправки;сол,черен пипер,маги вълшебен вкус с пиле,малко риган ,които обича.Запържете гъбите и ориза с подправките,намажете пилето със сол но не много напълнете го с плънката и го сложете в гювеча.Ако ви остане от плънката сложете я около него намажете го отгоре с малко масло или маргарин и залеите с 2до3 чаши вода.Печете до като хване златиста коричка.Дано ви хареса.

# 94
  • Разпиляна във въображението
Аз освен капама друго не съм правила. Но тук толкова интересни рецепти открих, че май отново ще извадя гювеча

# 95
На зелето колко вода се слага?

# 96
 смесвам  в гювеча картофи ,моркови ,гъби,телешко месо ,малко доматен сок и най- отгоре слагам едно -две парчета наденица.Става страхотно....................

# 97
  • София
смесвам  в гювеча картофи ,моркови ,гъби,телешко месо ,малко доматен сок и най- отгоре слагам едно -две парчета наденица.Става страхотно....................

Като е с телешко колко време се пече,че то е по упорито месо? И вариш ли го преди това?

# 98
Момичета преди време бях правила една рецепта, но пусто не съм я запазила. Единственото, което си спомням е, че избраното месо леко се запържва оваляно в брашно, имаше и гъби и още нещо - слагаше се в гювеч и се печеше до готовност. Някой ако разпознава рецептата моля да сложи цялата. Благодаря

# 99
Момичета преди време бях правила една рецепта, но пусто не съм я запазила. Единственото, което си спомням е, че избраното месо леко се запържва оваляно в брашно, имаше и гъби и още нещо - слагаше се в гювеч и се печеше до готовност. Някой ако разпознава рецептата моля да сложи цялата. Благодаря

Аз правя нещо подобно
 - Св.бут, нарязан на пържолки, леко начукани, посоляват се + черен пипер
 - овалват се в брашно и се запържват за секунди
 - гъбите се сваряват/задушават предварително
 - в гювеча се нареждат ред - месо, ред -гъби, малко чисто масло и черен пипер и се сипва бяло вино - 1 чаша или на око, според количеството.
Сервира се върху пържена филийка.

# 100
Мерси  bouquet

Аз ще го направя с пилешко. Много ме е яд. Тази рецепта май е покрай "Перфектната вечеря", но файла ми го няма.

# 101
  • Бургас
Момичетата са посочили всички рецепти, почти всичко готвя вече в него, става мозък.
Сирене по шопски става също, само дето му добавям и малко накълцана шунка на дъното, да не е баш постно  Blush. Става страхотно!

# 102
Според мен, колкото е по просто ястието, толкова е по вкусно!ето една рецепта за бърз и л   есен гювеч:1кг.картофи,1чушка,1глава кромид лук,1домат1морков(среден),месо каквото има.   Първо сворявам месото,после нарязвам картофите на кубчета ,след това в малко мазнина задушавам останалите зеленчуци,изсипвам ги върфу картофите,заливам с месото и бульона слагам ч.пипер,чубрица и хаиде въвфурната!!! smile3503

# 103
Пиле Жулиен правя в гювеч, свинско месо с червено вино (предварително овкусено с горчица, соев сос и черен пипер от предната вечер). Или слагаш всички видове зеленчуци, които имаш подправки и захлупваш  Mr. Green Обожавам ястия от гювеч. Скоро мисля да правя винен кебап   chef

# 104
  • София
Вчера имахме гости та набързо спретнах една много вкусна манджица в гювеча.

1 кг свинско от плешка се запържва и се изсипва в гювеча. Слагам нарязани на кубчета картофи, 1 малка консерва грах, 2-3 глави лук - на едро, 2-3 скилидки чесън. Това нещо го заливам с олио, чаша бяло вино, 2 чаши вода - сол, черен пипер, чубрица. Разбърквам и забравих в печката за 2 часа и половина на 150 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт