Какво готвите в гювеч?

  • 43 814
  • 133
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 798
Капама!Правим го с заешко,наденичка и друго месо(телешко,свинко,а може и без него).Ориз,кисело зеле.Много е хубаво  chef
newsm10

# 76
  • Мнения: 1 824
Ммм, да, вярно, капама... Сестра ми правеше страхотна за новогодишните празници, но имаше огромен гювеч, че дори и два май бяха да стигне за всички  Laughing
 Hug

# 77
  • Мнения: 1 394
В гювеча готвя:
Пиле по ловджийски,постен гювеч,гъби с картофи,манастирски боб,пъстърва под похлупак с яйчен сос,пияно телешко с картофи....ами много са бе....сега като се замислих...Почти всичко можеш да готвиш в гювеч.Аз даже често импровизирам... Peace

# 78
  • Мнения: 1 232
Сарми с кисело зеле и сланина и Сръбските сарми на майстор Митре(Ставаш докторка, ставаш). Laughing

# 79
  • Мнения: 551
Отново се включвам  Hug
Пробвах пълненото пили и да ви кажа....................... ох, голяма вкусотия Laughing
Аз до сега съм готвила само едно нещо в гювеч и то е следното: излишни работи от хладилника(останала една пиперка, грах, лук, броколи, царевица, малко месо, няма значение какво, гъбки и всякакви други останки. Слагам всичко заедно прибавям подправки, каквито ми паднат и вода, и бам във фурната  Laughing Става мозък, направо да си оближеш пръстите  Laughing

# 80
  • Мнения: 5 221
Сръбските сарми на майстор Митре(Ставаш докторка, ставаш). Laughing

Може ли рецептата?

# 81
  • Мнения: 1 734
Пиле с картофи,зелен боб със свинско или телешко,свинско със зеленчуци,капама.

# 82
  • Мнения: 220
А някой може ли да ми каже как се приготвя ориз в гювеч? newsm78 Може постен или с пиле... Благодаря предварително!  bouquet

# 83
  • София
  • Мнения: 1 388
А някой може ли да ми каже как се приготвя ориз в гювеч? newsm78 Може постен или с пиле... Благодаря предварително!  bouquet

Аз го направих с пиле. Ориз в пропорция 4към 1 вода ориз чушки,лук, морков настърган, домати една лъжичка червен пипер, малко черен и подправки от тези вегетите 1 л. разбърках и отгоре сложих пилето наредено да не потъне за да се  запече кожичката. Стана идеално и мн. вкусно. а и мазнина с каквато обичаш да готвиш. Аз сложих от обикновенният ориз,че такъв имах и не ми се ходеше до магазина пак, но сложи бланширан или от тези тип ънкъл бенс за да не се разкашка много.

Вчера спретнах пиле със зеле прясно. пак стана страхотно. Нещо позабравих нормалните тави  Laughing

# 84
  • Мнения: 2 266
В гювеч готвя зеле,боб,заек,месо със зеленчуци(моркови,лук,чушки),слагам и гъби в гювеча,месо с картофи.Всъщност много работи слагам в гювеча,каквото имам под ръка и каквото се сетя.

# 85
  • Мнения: 1 232
Сръбските сарми на майстор Митре(Ставаш докторка, ставаш). Laughing

Може ли рецептата?
Разбира се!
http://new.bonapeti.tv/index.php?recepta=10&id=817&cat=194&subcat=196
Като гледам май беше майстор Миро,съжалявам за грешката.
И още нещо:
http://new.bonapeti.tv/index.php?recepta=10&id=1580&cat=0&subcat=0

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 13:51 от ябълка

# 86
  • Мнения: 165
А ориза запържвате ли го предварително?

# 87
  • Мнения: 220
Цитат
Аз го направих с пиле. Ориз в пропорция 4към 1 вода ориз чушки,лук, морков настърган, домати една лъжичка червен пипер, малко черен и подправки от тези вегетите 1 л. разбърках и отгоре сложих пилето наредено да не потъне за да се  запече кожичката. Стана идеално и мн. вкусно. а и мазнина с каквато обичаш да готвиш. Аз сложих от обикновенният ориз,че такъв имах и не ми се ходеше до магазина пак, но сложи бланширан или от тези тип ънкъл бенс за да не се разкашка много.
Evka, благодаря ти!  bouquet

# 88
  • Мнения: 4 023
Браво за темата. Но, много моля, като пишете какво готвите в гювеч, споделяйте и как точно се прави, какви продукти и врерметраене във фурната, поне горе - долу, та да се понаучим и ние.

# 89

Общи условия

Активация на акаунт