Златна есен пак дойде, с шума и листа палува СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете

• 35 248
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Момичета БЛАГОДАРЯ ВИ!
Бебко ще носи името ВАЛЕРИ! Майката обаче била с много тежки хемороиди ConfusedКазва, че я болят повече от всичко останало. Аз имах такива неволи, но в много по-лека форма явно и то около 4-5 месеца след раждането. Споделете някакъв лек Wink, то когато му беше времето се коментираше, но пуст мозък изтрива всичко, което "не му е на главата" Laughing И още една молба - дайте идея за подарък от майка ми за новата майка ooooh!Нищо не ми идва наум. Снахата злато не носи, никакви бижута и това доста ни затруднява FlutterНа мен свекървата ми подари златна гривна  Mr. GreenМоже да споделите получихте ли подаръци и зарадваха ли ви Heart Eyes пък аз ще открадна идейка Embarassed
ОБИЧАМ ВИ БЕ Hug Heart Eyes
Суит бързо оздравяване пожелавам Praynig
Отново не съм много в час, извинете ме,
но честито на Мона на патерици - нейният РД вече ще помяня завинаги Laughing, бъди здрава, обичана и щастлива    bouquet
Дидишонка Heart Eyes - чудесна е новината - ЧЕСТИТО!
Беба - само топли и хубави мигове в новото семейно огнище! Hug

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 19:19 от ssissi

# 646
Уф, че ми е криво  ooooh!
Днес Надя цял ден ми се струва топла, вечерта "загря" повече и й измерих Т - 39,3, половин час по-късно 39,1
Сега заспа и не съм й давала нищо Тпонижаващо. Дано поспадне от самосебе си  Praynig
Преди 5-6 месеца беше вдигнала Т и тогава давах Панадол над 39,5. Сваляше я с 1 градус (понякога и по-малко) и след час-два пак се качваше. Ох, дано мине леко  Praynig
Между другото от 4-5 дни е крива и нервна, а днес на всичко отгоре не е яла НИЩО - само суче  Tired
Бях започнала да махам 1 сукане (ако се отдаде възможност и 2), но сега разбираемо кърменето е приоритет.
Та така, малко е отпусната само суче, спи и хленчи. Други симптоми няма никакви засега.

# 647
Ехаааа, колко хубави новини си имаме в темата! Започвам с честитките поред Simple Smile

Сиси, да ти е жив и здрав племеника Валери, много да радва мама и тате и да има много късмет в живота. Ще си бъдат дружинка с Алекс Simple Smile

Беба, честит ви дом. Пълна да ви е къщата със здраве, любов, топлота, уют и детски смях  Heart Eyes

Дидишонче, какче, чудесна новина. Лека бременност пожелавам на майката  Hug

При нас няма нищо ново. Кали е ок, чакаме още зъбчета. Тези дни ми се събра много тичане и вечер гледам да почивам доколкото мога.

Лека от мен!

# 648
Гаредния  Praynig да мине леко и бърzо...
Сиси, на мен ми подариха сребърен комплект, щото и аz zлато не нося.. Но пък не е zадължително да е все бижу, щом не носи. Вие си я поzнавате и вероятно zнаете какво харесва.. Или питайте мъжът й, той може би ще успее да ви помогне. Със сигурност има и други хубави неща, които могат да се подарят  Peace
Суити, мислех си скоро и аz, кога ли да пробвам да сменя адаптираното... Но май реших да иzчакам поне до около 1.6г.. И не съм мислила дали да е с прясно, или с кисело също така.. Още си пие АМто обаче. Аz пък все още не давам истинска zакуска, пие си мляко и после подхапва раzни нещица.. Има ли и други? Не zабеляzвам да не й е добре така де...
Флу, гледа Мечо Пух ли? А аz пускам понякога малки откъси или песнички от Телетъбис в  You Tube. Гледа си ги и умира от кеф направо..
Чувствам се скапано тия дни.....

# 649
Добра съботна сутрин, дами и бебоци!
Сиси, Валери е прекрасно име! На мен свеки ми подари спален комплект - т.е пенйоар и нощница - от бяла дантела.
Сович, и Ели няма същинска закуска. В 8ч пие 180мл АМ и в 10ч хапва бисквитки с кисело млекце и плод, не иска попарка и овесени трици. Мисля да й купя корнфлейкс и да опитам с него.
Гарденийка, със сигурност е зъбче, поне при Ели така се оказа - темп. и липса на апетит, но при нея имаше и диария и подесечно отдолу.
Забравих да ви кажа, че целия декември ще сме без детска кухня - ще си правят козметичен ремонт и чак януари ще работят отново. Супер много се издразних, понеже лятото не работиха 3 месеца - отвориха чак на 24 септември и Ели всъщност запонча кухня вместо на 10м на 1 годинка. Еми не можаха ли тогава да се козметизират, ами сега по празниците  Close

# 650
добро утро, дами!
С огромно удоволствие прочетох за хубавите новини в нашия отбор!
Беба, поздравления! Страхотно е, че вече сте в своя дом. Изживяхме с теб процесите по строежа, ремонта... изчакването с новородено бебе на ръце... Сега ще ви е два пъти по-сладко. Макси как се чувства там? Сподели още! /може и снимки /
Сиси, поздравления и за теб, лельо! Да е живо и здраво най-малкото попънение във фамилията.  Hug За подаръците  - като традиция действително на родилката най-често се подаряват бижута. На мен това ми допада изключително, защото аз обичам бижутата, защото това е траен материален знак, който остава във времето и се предава на децата. Вариантът на Флу също е личен и практичен. Според мен е особено важно майка ти да избере нещо наистина лично. /аз получих подаръци на погачата/
Деси-Сова, Джинджи също закусва. Сутрин понякога я кърмя, понякога не - но това въобще не го броя за ядене. Закусва обикновено кус-кус, попара, кекс или кисело мляко с бисквити.
Гардения, бързо оздравяване на Надето  Hug

При нас нещата са добре. Както наборчетата,така и Джинджи става все по-интересна, все по-комуникативна, все по-пълноценна компания. Много е емоционална и гушлива. Проявява и интересен характер - изключително непримирима е спрямо брат си - ако той играе с нещо, тя непременно пожелава същата играчка и докато не я получи не се отказва. Забавно е, защото не търси нас, а по свой си начин се оправя - като пищи с дрезгавото си гласче, като го гледа страшно и дърпа и кат краен вариант - като го гризне с 4-те си зъба. Спаси винаги е бил някак по-мек и отстъпчив, но пък той не е имал по-голям брат, така че нищо не означава това... Вече окончателно премина на еднократно спане през деня и в комбинация с активното движение през деня, независимо от зъбоникненето нощите като че ли са по-спокойни.

Хубав уикенд ви пожелавам!

# 651
  • Пловдив
Добро утро и от нас!  Laughing
Сиси,да е жив и здрав малкият Валери!За подарък-на мен също бижу ми подариха,свекито ми даде брачната си халка,и сребъра гривна,защото знае,че нося бяло.Ако има хоби момичето,може да се помисли и в тази посока.
Беба,поздравления,за новия дом.Сега ви предстои най-хубавата част,от един строеж да стане дом.Да сте мн.щастливи там.
Сова,Моника си закусва с попара ,овесени Ядки/не трици Флу  Hug /,кус кус,и тя отказа адаптето и сме на кис.мляко.
Ирини,при нас е същата история.Самият факт,че имат с кого да се конкурират малките ни дъщери,неминуемо оказва влияние и на характера им.Криско ми беше много кротък и спокоен,А Моника е мн.по настоятелна и борбена.Много са сладки  Heart Eyes
Гардения,как сте,дано да е нещо незначително  Praynig
Суити,дано нещата с яслата потръгнат и на Галето да и хареса.Монче твърдо си мина на един сън -от 13часа нататък.Пожелавам ти бързо оправяне и на теб!

# 652
Благодаря ви за положителната енергия, момичета  Hug
Понеже не свали Т през нощта, реших да дам Панадол, но не успях. После към полунощ я беше свалила съвсем, само дланите й бяха още топли.
Не посмях да се похваля, за да не вдигне пак. Засега обаче не е вдигала и ръчичките й са студени, но пък е ужасно нервна и всичко я разстройва - кой я погледнал, кой я закачил - все реве  ooooh!
Не смея и да й ровя в устата, в търсене на нов зъб, за да не я дразня допълнително.
И тъй, само се гушкаме и сучем и се надявам скоро да преминава  Praynig

# 653
Гарденийке, дано бързо се оправя Надя!  Hug

Флу, не давай овесени трици. Вредни са за деца минимум до 3 г. Овесени ядки може би си имала предвид?

Деси, Марта закусва, но пък почти никога не вечеря друго освен кърма. И не че не би яла, ако и приготвя нещо, което обича, но тя става късно от следобеден сън, закуска (която омита, защото обикновено е сладка) и времето окъсява - а и за мен е непосилно да сготвя 2 манджи дневно, тъй като не съм почитател на ДК и й готвя аз.

Сиси, аз не съм почитател на бижутата също, и за щастие почти не са ми подарявали - както около раждането, така и по принцип последните години. Сега като чета идеите - и мен би ме зарадвало хубаво бельо, но повечето неща трудно се избират без мярка.

Днес съм се наточила за мъфини...  chef

# 654
Даммм, за ядки си мислех пък съм написала трици, нали аз си ги преживям всеки ден.... и вече съм на пета пейка  Party Party Party
Суити, стискам палци резултатите на Галето да са в норма и да тръгне на ясла!  Heart Eyes
Аз сега съм самичка и ми е много кеффф. Мъжът ми изведе малката и съм се отдала на релакс  Heart Eyes

# 655
Що не пишете  newsm78
По ресторанти ли сте всички? Нощен живот, а?!

Днес е ден на християнското семейство - честито!
Да си пожелаем сплотени семейства, чиста любов и съпружеска вярност.

Аз след точно две години, вече имам цикъл  Crossing Arms  Не му се зарадвах много, нооо...

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 00:07 от Gardenia

# 656

Бебко ще носи името ВАЛЕРИ! Майката обаче била с много тежки хемороиди ConfusedКазва, че я болят повече от всичко останало. Аз имах такива неволи, но в много по-лека форма явно и то около 4-5 месеца след раждането. Споделете някакъв лек Wink, то когато му беше времето се коментираше, но пуст мозък изтрива всичко, което "не му е на главата" Laughing

Честита радост!
Снаха ти има пълното ми съчувствие за хемороидите, но и пожелания за бързо възстановяване!

Хемороиди, освен с медицинските препарати, се успокояват и с бабешки рецепти:
- прави се отвара от черен чай, като се правят (полу)студени бани - кофеинът "прибира" разширените кръвоносни съдове;
- бани със смрадлика;
- настъргва се картоф, слага се в марля и се налага изскочилия хемороид - тук картофеното нишесте помагало;

- предимно течни харни и непредизвикващи запек.
- много течности;
- препарат от аптеката, разрешен за бременни и кърмачки .Аз даже се мажех и с даден ми от лекар препарат Xylocain Gel, съдържащ лидокаин - не е специално за хемороиди, но ми действаше като местна упойка. Комбинирах го със свещички.

По време на първата ми бременност се появиха след раждането, беше абсолютен кошмар. Надувах си малък детски пояс, за да мога да седна изобщо. Тогава ги лекувах със свещички и мазила, предписани ми от лекар.
При втората ми бременност се появиха седмици преди раждането и изчезнаха по време на самото раждане (за моя голяма почуда). Даже се молих на лекарите да ме срежат, а не пак да раждам нормално. Обясниха ми, че независимо от вида раждане, те може и да не изчезнат, а така хем ще ме боли дупето, хем и операцията. Добре, че ги послушах - още в деня на раждането станах и си дундурках бебето, което при секцио не би се случило.

П.С. По погрешка попадна тук моето излияние. Беше предвидено за лично съобщение. Mr. Green
Надничах в темата да си открадна идеи за подаръци за Коледа за дечурлигата.  Grinning

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 01:54 от Мамункова

# 657
Добрютро!
Ето закуската:

Гарденийка, честито Simple Smile Нали знаеш, че кърмата променя вкуса си по време на МЦ, дано на Надето да не й направи впечатление!
Сиси - за хемороиди едно майче тук препоръча това мазило, немско е, но аз така и не намерих от къде да го купя: Alter Heidenschafer

# 658
Добро утро и от нас  wavey
Ние сме активни, весели, смеем се... с две думи добре сме!
Венеца е много надут, дори на места прозират зъби (около 6), но още не са пробили.
Флу, вчера си мислех за това и честно казано се надявах да й стане малко неприятно сукането  Embarassed  , но НЕ - суче и това е! Мислех си, че е идеалния начин да намалим кърменията, защото от последните нервни дни с Т пак ги увеличихме  ooooh!
Ама пък толкова е спокойна като засучеееее, даже понякога само си стои на гърдата и се гуши, но е така спокойна, че не искам да я махам от там. Божееее, това дете ще суче до първи клас  Mr. Green

# 659
Ааааа, няма да суче до първи клас Hug Все ще спре, спокойно Hug
Аз само за кратичко минавам, че съм фул със задачки днес и следващата седмица. Но само да мине утре и обещавам и някоя друга снимка да пусна, че са качени последните. Само трябва да ги ъплоудна някъде Wink
Сиси, честито и тук. Да расте здрав и силен малкия Валери Hug
Беба Hug Честито - само приказни, споделени мигове в новия дом Hug
За закуската да кажа - моите току-що закусиха палачинки. Ще обядват супа и най-вероятно ще вечерят пак супа Mr. Green Следобедни закуски - кой каквото си намери - кора хляб, бисквита, ябълка...

Общи условия

Активация на акаунт