Отговори
# 180
привет
Бяхме при Масларски- така лудница не бях виждала там ,чакахме 2 часа  ooooh!- Ева е с ларингит, изписа Аериус сироп и да правя инхалации, да спи на хладно и да избягва да плаче и да вика , да си щади гласа.Описа едни страхотии и ако настъпят да викам Бърза помощ.Моля се да не се случват, още повече че пак съм сама  Praynig Praynig  Praynig
Бубе , Дели май имаше ларингит преди време, или греша Thinking
Леле Янче, и Ева е изпадала в такива истерии пред лекарски кабинет, едвам съм я укротявала.И в повечето случаи е било в поликлиниката където има много възрастни хора и голяма част от тхя ме гледаха с такова презерние и само пускаха коментари от сорта на - "много невъзпитано дете", "кажете му да спре да плаче"  #Cussing out Изпадах в пълна лудост тогава  Rolling EyesМного бързо оздравяване на Надина и дано да не прихване Никола  Praynig Hug И Ева не иска да ходи в клубчета откакто тръгна на градина  Peace

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 20:54 от kami27

# 181
  • София
Честит Рожден Ден, Рокси! Много щастие и здраве!   bouquet

Бързо оздравяване на малки и големи болници. Hug

Ходихме да поръчваме нови очила за Гого. Такава цифромания, брр... Беше започнал да поглежда отдолу или отгоре, като стара баба /не че ги носеше редовно/. Направихме едно посещение при Топов и му намали диоптъра. Сега е само с +1, дано да сме във вярната посока. Praynig

Днес половината деца в яслата заспали по масите, заради смяната на времето. Представих си картинката. Laughing

# 182
  • sf
Ох, и при нашта педи беше лудница, кошмар просто. даже там се видяхме с кръстницата на Кико. тя вика" добре че се засичаме тука,че от работа няма кога иначе"  hahaha не се бяхме виждали от юли.
аз не издържах и му дадох аб-то още преди следобедния сън, а сега се чудя дали не сбърках. Няма нищо общо с вчера и днес сутринта. Изглежда много свеж, яко дивее, направо не знам  newsm78 май не трябваше да почва с тоя Аб.
Уф, четох,че и ноември ще е топъл. Вирусите яко ще върлуват.  Rolling Eyes

# 183
Вики , да не би заради АБ да е живнал.............?
Ние с Ева гледаме Сървайвър и след това ще лягаме  Tired

# 184
  • USA
голяма част от тхя ме гледаха с такова презерние и само пускаха коментари от сорта на - "много невъзпитано дете", "кажете му да спре да плаче"  #Cussing out
Е как да не изпаднеш в лудост. Много са гадни тези постановки пред лекарския кабинет.
При нашите педиатри ходят само деца и има играчки и рибки в чакалнята, слава богу. Била съм с Криси в поликлиника в България - ад е просто. 100 човека чакат, сестрите се моткат и разнасят кафета и пускат "свои хора" с предимство. То възрастен ще изпадне в истерия, камо ли двегодишно.
Яна, гаден ден е било. Дано да се оправи бързо Надина, както и всички болни дечица.
Донси, много е гадно това с антибиотика, че не знаеш със сигурност от какво му е поотминало. Дано да се оправи.
На именяците - Честито! Да им живо името!   bouquet

# 185
  • sf
Ами той всъщност само един прием е имал към 14ч.  Rolling Eyes
де да знам и аз, ще спра да го мисля.
Сега скачат с кака си по леглата и правят гимнастика.

Утре мисля да правя тиквен фенер  Mr. Green

# 186
  • София
Благодаря на Мими и Кати,вчера ми казаха че е много добре да го давам на децата заради вит.С и че малко количество замества плодовете които немогат да хапнат в повече.
Ками сподели какво е казал Масларски и Ники прави ларингити,какво да съблюдавам.
Аз им се ядосвам на старците в тези моменти в поликлиниката,ами да пуснат децата няма да изпуснат сериала или новините.Не ходя в вече и викам педи в къщи.
Ува и ние ходихме скоро при Топов,незнам как е с по големи деца ама с малки неможе да се управя само ги почукваше по челото и никаква реплика да ги предразположи,иначе съм сигурна че е добър спец.

# 187
  • София
Май и аз не забелязах предразполагане нито към малки, нито към големи, но то не на всеки се отдава. Rolling Eyes Разчитам, че е добър специалист.

Забравих именниците - честито и наздраве. newsm24
Отивам да се хоризонтирам. smile3524

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 09:24 от uva_uva

# 188
Иве, каза че трябва да наблюдавам най вече за трудно поемане на въздух, което най често се случва нощем след кашлица или по време на нея.При възрастните рядко се случва това неможене да се поеме въздух ,но при децата е често срещано явление при ларингита.Тогава се вика Бърза помощ.Аз като знам колко са бързи тези от Бързата помощ косата ми настръхва Rolling Eyes Трябва веднага детето да се сложи да седне, да се отвори прозореца, да се овлажни въздуха.Каза да се пусне душа в банята да стане влажно и запарено и вътре с кашлящото дете и чакате линейка.
Лека нощ Ува  Hug

# 189
  • Асеновград
Яна ,  Hug.
Ели , честит празник и на теб!
Болничките да оздравяват бързо  Hug.

# 190
  • USA
Аз като кашля обикновено пускам овлажнител и много помага. Нашият е със студени пръски (cool mist - не знам точно как се превежда) В България е по-влажен въздуха и ако се отвори прозорец също би повлияло добре. Ками, не се притеснявай.
Иве, как ще даваш магданоза? Ако имаш успех с даването кажи как е станало.

# 191
Хриси, честит празник! Много здраве и щастие ти желая  bouquet
Ками, на мен Масларски същите неща ми беше казал. Освен Аериус му беше предписал Синекод и температуропонижаващо. Дели в дигаше високи температури. Непрестанно правех инхалации в банята, правех му едни компреси с мляко пресечено с оцет. Тогава много му помогна това, че го кърмех. Иначе десет дни не хапна нищо освен кърма. За всеки случай ни беше изписал Аугментин, ако не минеше в някакъв срок.
Не се притеснявай, той е длъжен да ти обясни тези неща за спешната помощ, едва ли ще се стигне до там. И аз тогава се бях поуплашила, защото ми беше казал да внимавам да не си изгуби гласа.
Желая бързо оздравяване на всички Praynig
Дели днес много ме слуша и получи подарък за това. Взехме му подскачаща топка, не че умее да скача  нея, но и се радва.

# 192
  • София
Кати, пращам го и на теб на лични. Не за друго, а защото е дълго  Laughing

Аз пак да благодаря - просто няма друг такъв човек на земята, толкова отзивчив... много ти благодаря!

Благодаря на Мими и Кати,вчера ми казаха че е много добре да го давам на децата заради вит.С и че малко количество замества плодовете които немогат да хапнат в повече.
Ками сподели какво е казал Масларски и Ники прави ларингити,какво да съблюдавам.
Аз им се ядосвам на старците в тези моменти в поликлиниката,ами да пуснат децата няма да изпуснат сериала или новините.Не ходя в вече и викам педи в къщи.
Ува и ние ходихме скоро при Топов,незнам как е с по големи деца ама с малки неможе да се управя само ги почукваше по челото и никаква реплика да ги предразположи,иначе съм сигурна че е добър спец.

отклонение - някъде бях чувала да правят сок от целина, също може сок от магданоз и домати - ако обичат такова нещо... поне аз много харесвам - правила съм си просто за кеф...

За педиатрите - не знам къде как е, но при педиатъра на Давид винаги е пълна лудница. И от възрастни, и от деца. Честно да ви кажа, ако аз чаках пред тази врата също едва ли щях да пускам децата с предимство - много са. Винаги има поне 5 - 6 дечица от всякакви възрасти и състояния, както и 20 - 30 големи...  Rolling Eyes Веднъж се опитах да го заведа там на преглед, не профилактичен, и след 2 часа чакане просто се отказах.  Crossing Arms Жената е добър лекар - но каква полза, като не можеш да се добереш до нея. Разбира се, същото би било ако бях избрала някой некадърник, за когото никой не чака - тогава пък не бих му се доверявала. Та... няма оправия - преди поне педиатрите не бяха общопрактикуващи, за тях чакаха само деца, че бяха и някак разделени по възрасти май - малките даваха на 1, другите - по местоживеене на няколко. Е, тогава пък нямаше никакъв вариант сам да си избереш специалист, на който да имаш доверие... освен ако не си смениш жилището. Което пък беше практически невъзможно... както казах - няма оправия.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 08:37 от katiABV

# 193
Добро утро!
И аз снощи се зачудих дали да дам АБ,даже с Вики се консултирах.  Laughing Хем бях сигурна,че има нужда,но с тва вътрешно отхвърлене в мен на АБ,така става.Но го дадох,защото на нея й стана лошо,много я болеше гърлото и главата.След приема се успокои и заспа дълбоко,събуди се веднъж от болки в гърлото и заспа с лукче в уста,но спа непробудно.Определено този път е за АБ,искам или не.
И аз имах овлажнител,но специално в нашта спалня е много влажно и отварянето на прозореца леко,вършише повече работа,той пък и се прецака на 6тия месец та така.
Това за магданоза много полезно,че каката е ми яде плодове,но в яденето баба им винаги слага в бульона връзка с магданоз и после я вади,тва от майка си го знае.Дали се запазват свойствата така или трябва суров да се яде за да има ефект?
Никола му хванах май засега цаката,облича дрехи със спайдърмен и разни такива герои.Сега издирвам от мартеница такава фигурка да му закачам на якето,че да го трае.
Такава подскачаща топка купих на Надина още и съжалявам,как искам да я махна от къщи.Обемна,бързо им омръзна,не се спуска или поне не виждам как,ще питам довечера мъжо,че ми писна да ми се перпеля в къщи.
Фаворитите за игра на този етап в нас е пластелинът и лунния пясък.

# 194
добро утро
Янче ,Лунният пясък не цапа ли много ??аз му бях хвърлила око,ама после прецених че Ева е малка.Никола играе ли си с него???
Бубе, мерси Hug
Ева се събуди веднъж през ноща, по-скоро аз я вдигнах защото се закашля.Бях си приготвила един леген ,който влезе в употреба.Повърна малко , една гъста гадост от храчки, след това й дадох малко Проспан и спа до сутринта без проблем TiredПрез цялата нощ спахме на отворен прозорец и беше приятно.Коментирали сте и друг път заовлажнители ,ама нощи не помня EmbarassedНякакви препоръки за марка и откъде да купя това чудо?
Дани ,какво мислиш за ползването на инхалатор в случая на Ева????

Общи условия

Активация на акаунт