Отговори
# 195
Ками,не цапа лунния пясък,но много го разпиляват защото са двамата и грабят и се блъскотят.От 1 юни го имам и двамата играят много,готвят,правят фигури.Септември й подариха нов цвят в кутия отделно.Аз го събирам колкото мога,другото отива в прахусмокачката.Но за мен си заслужава,тва подарявам по рожденни дни и майките са много доволни и децата.Но факт е,че по-големите деца са по-умели и имат повече фантазия,Никола покрай сестра си играе.С пластелина,мекия на PlAY-DOH,обаче и сам доста добре се справя.Също и рисуват с водно бои често,взела съм им пристилки от Джъмбо,на нея с принцеси,на него с коли и така.

# 196
Мерси .Янче  HugЩе изчакаме ние с този Лунен пясък  Laughing Аз купих пластелих на Giotto , но нещо не съм доволна, съвсем бързо стана твърд, ронлив, на Ева й е трудно да го мачак.Купих и друг на Jovi, доста по евтин ,но пък по мек  PeaceТози за койтоп ти казваш не съм го виждала в Хиполенд  ThinkingДнес ще ходим до там за да й купя нещо и ще проверя пак за този пластелин

# 197
Този пластелин за който ти казвам е страхотен,в кутийки е и е много важно после да го прибираш и затваряш в кутийката.Запазва се дълго време и е идеален за игра.Скъп е навсякъде освен в Джъмбо,просто разликата е очебиина и аз се питам защо.Една мелничка с кутийка пластелин в Джъмбо е 1.99 в Пигиса същата 7лв.Така е и с другите продукти,за 10лв им купих к-т 4 цвята и фигурки за правене на сандвич,ама страхотни,има козунак,солети,парче шунка.Тия дни планирам да ходя с тях до там да ги развеселя,но ще видим как ще се придвижим.

# 198
Янче и тези които аз съм купила са в кутийки, но все пак единият стана твърд .Явно и аз трябва да отида до Джъмбо ,но другата седмица.
Сори за спама  Hug
Хайде ние отиваме на разходка

# 199
У дома ползваме Play doh. Когато се втвърди се сипва мъничко вода, капки буквално, размесва се и все оправя. Пише го на кутийките. Аз купувам от книжарници, по спомен за около 6 лв бяха 10 малки кутийки newsm78 Последния път от едно магазинче до Пикадили в ССЦ го взех.
Освен това на Play doh  не е токсичен пластилина, пише, че е на пшенична основа и че не е опасен за поглъщане.
Иначе на Джото аз лично им харесвам нещата. Маркерите им се перат от дрехи, което си е важно:) И от латекс се мият ( не толкова лесно, колкото ми се иска, но все пак).

# 200
  • София
цоп от мен Wink
чисти са секретите на коки, слава Богу, но все пак исках да съм сигурна че не е лепнал някаква гадинка. вярно че сополките не са интензивни но си има и на моменти даже и нослето се запушва. имам вече страх и аз от АБ и просто гледам да предостврятя максимално отдалече възможността да се докараме до него... дано е все така, само да е здрав, всичко друго се нарежда.

имам да споделя една добра новина. не посмях да споделя преди време, къде от суеверие, къде от притеснение, но преди малко повече от месец оперираха майка ми от рак на гърдата. полевото изследване показа недоброкачесвено образувание. то беше отстранено заедно с 11 мисля лимфни възли. хистологичното изследване за щастие се оказа отрицателно. последва изследване за т. нар. HER2, за койт се чакаше около 20тина дни. вчера на хубавия празник излезнаха резутлатите, които слава Богу, са отрицателни. това е моята добра новина, майка ми е добре и да ми в жива издрава.  Heart Eyes Hug предполага се засега че след месец ше има превантивно няколко сеанса лъчетерапия, тъй като не подлежи на химио или хормонална терапия, но с цел превенция го правят май на общо основание. това не е окончателно предстои до края на седмицата да отиде до лекаря и да уточнят и тази интервенция.
ето, олекна ми  Grinning

хубав ден на всички ви и само добри новини около вас и много много здраве! Hug

# 201
  • Бургас
Браво, адашко, все така добри новини да се чуват. А майка ти бързо да се възстановява  Hug

# 202
  • София
Браво, адашко, все така добри новини да се чуват. А майка ти бързо да се възстановява  Hug
дай Боже еличка, дай Боже! Praynig Hug

за плейдото- подариха на коки един от видовете лунен пясък, не помня точно кой беше, лелееее на бистрицата поляната докато я изпоскам от тоя пясък ум ми зайде... цапа доста и се впива някак. само на нещо от което може да се събере ще му го давам, иначе е ад просто Tired

# 203
  • София,
Привет и от нас
И нашия батко е с ларингит - два дни само подкашляше, но снощи не е спал цяла нощ от кашлицата и има Т. Днес го заведох при педи и тя потвърди моите съмнения. Гласът му е пресипнал, но пък няма болка. И ние ще правим инхалации, но само с физиологичен разтвор. същос ни изписаха и Аб, но аз го дадох, че много се измъчи милия. СЕга и аз точно щях да му правя инхалаци, но той хапна малко и е заспал оттатък. Явно и температурата му падна. ГОлямо дете, но да видите как е отпаднало милото и само му се лежи. Sad
КАми какво да ти кажа за инхалатора, аз винаги съм твърдяла, че това е една неоценима поне за мен придобивка, но всеки си решава сам. Аз го имам и го ползвам, и за трима ни, само на таткото още не съм правила инхалации  Mr. Green. А това което ти го е обяснил Масларски е хубаво, че го е направил човека, да имаш в предвид и да знаеш. Ние сме стигали нееднократно с баткото до бърза помощ, но често самия въздух отвън  - студен и влажен е оправял положението, слагали са му и урбазон веднъж или два пъти. НО най често правят инхалация с ВЕнтолин и това е - като го заведеш в спешен кабинет имам в предвид. При ларингит задължително се дава противоалергично, за да отбъбва и успокоява лигавицата и да не позволява да се получава поддуване, което е фатално и може да доведе до задушаване. А също много важно е да се правят и резки промени в дишания въздух именно затова се правят  инхалациите с вдишване на топъл въздух първо и после се променя със студен. ТОва сега можете да го правите или в банята на топлата вода, или аз съм правела по следния начин - слагам една голяма тенджера на котлона вода и вътре по две пакетчета чай от лайка и мащерка и каквото се сетите там и го оставям да ври, може детето да стои отгоре да вдишва, но като е малко и не може, е достатъчно да диша и така, след петнадесет минутки спирам котлона и отварям широко прозореца да се проветри. Вдигала съм го и по нощите и съм го вкарвала в банята на топлата вода и после го изкарвам на терасата да диша студен въздух, наистина много помага. А инхалатора сега ни върши същата работа, още повече, че като видя че не може да диша веднага мога да му направя и инхалация с Вентолин, ох стана дълго, извинявам се, но се надявам че съм ВИ била полезна. Hug
А и нещо друго се сетих - за да се оправи по бързо гласчето и да не пада повече можеш да даваш КАЛЦИЕВ глюконат, има го и на сиропче и на ампули, аз давам на Вероника винаги когато и тя е с червено гърло, сега ще дам и на баткото. Много ми се намъчи момчето, като се има в предвид, че не е боледувал така от преди почти три години. Днес ми казва МАМО много ми е гадно и лошо, така никога не ми е било Wink, е забравил е какво е преживавял и той като малък, но така е по добре.  Peace
А това си е вирус, отделно и жегата в къщи и сухия въздух от парното още повече раздразват. И аз имам овлажнител, но засега няма да го пускам, защото и влажността пък е нормална, пускам отвреме на време водата в банята и отварям да излиза парата и така овлажнявам почти целия апартамент.
Вероника и тя подкашля цялата нощ, и днес също, и киха, но засега няма секрет, очаква ни и втори номер за съжаление.  ooooh!
Наоплаках Ви се сега да взема да им сготвя една супичка на болниците и да видя какво ще ги правя. Sad

# 204
  • София
Листата са по-богати с белтъчни вещества, минерални соли и витамини, отколкото кореноплодът. Витамин С в листата се съдържа от 58 до 290 мг, каротин до 5,21 мг и др. Според някои автори достатъчно е да се приемат 30 г магданозени листа, за да се задоволят дневните нужди на организма от витамините С и В6. Поради този богат състав се препоръчва магданозът да се употребява в големи количества. Листата на магданоза се използуват в медицината като средство за възстановяване силите на организма след боледуване, против кръвотечение на венците, при някои болести на очите, като пикочогонно средство и др. Пресният сок от магданозени кореноплоди се използува като прибавка към готови супи и сосове, като се слага в момента на поднасянето им. Приема се и като подправка към други зеленчукови сокове при хранене със сурови храни в количество до 25 г

БЛАГОДАРЯ на МИМИ! Hug

# 205
Иве, в Калиопе има пончота, кафеви със сигурност. Днес ходих в работно време  Blush, но пък колгите държаха да си избера подарък, даже ме нахокаха, че не съм го направила вчера.
Аз малко ни в клин, ни в ръкав, ама какво да се прави, със закъснение видях пончота.

# 206
  • София
Дебели ли са?цена и `де се намира т`оз магазин  Joyне забравяй че 3 години не съм ходила в центъра  Embarassed

# 207
Ели, представям си какво ти е било.Слава Богу Hug

И Никола два пъти е имал ларингит. Вторият път нямаше Т, и кашляше 4-5 пъти на деннонощие, но пък кашлицата я влачи доста. Първият път беше с Т, но му мина всичко за 2 дни. И в двата случая изписа синекод при зачестяване на кашлицата (ако не, само овлажняване) и вит С...а и антихистаминово, което въобще не съм давала. Вторият път му давах сока от нарязан лук, поръсен със захар/мед и от нарязана черна ряпа със захар/мед.Първото втечнява секрета, а второто действа антимикробно и повишава имунната система

има ли лунен пясък в Джъмбо и колко струва?На джото пластелините  ми издържат по 3-4 месеца, но трябвада се затварят хубаво

# 208
  • София
Ели  Praynig  Hug
На нас този пластелин нещо ни се размекна много от месец и половина е
Май няма пясък в джъмбо,поне аз не съм видяла

# 209
  • sf
Иве, а туй пончо за зимата ли го искаш? Топли ли достатъчно? аз винаги съм искала,но все ми се струва,че не е достатъчно топло.

А пък някой си е направил злобна шега с мен и е пуснал обява в сайт за запознанства  с моя телефон и сега се скъсват да ми звънят разни  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт