Отговори
 Въпросът ми е : ако се храня леко- с плодове, кисели млека, черен хляб и огранича приема на мазни и тежки храни - това повлиява ли на хранителността на кърмата?
Да уточня ситуацията- бебето ми е на 15 дена, не сме се теглили още, но добре суче, пълнят ми се гърдите, личи си че направи бузки самото бебе. НО ако се храня с диетични храни пълнозърнест хляб, ябълки, тиква, кис. мляко - естествено избягам диетичните храни причиняващи колики ...и имам едно по- богато хранене за деня...това ще се отрази ли на кърмата ми ? Да си кажа, че консумирам и много течности- чай и вода.

# 1
Доколкото съм чела дори майки, които принудително не се хранят добре (в бедни страни примерно) осигуряват достатъчна като количество и качество кърма за бебетата си.
Така, че би трябвало всичко да е наред с теб Simple Smile.
Още повече, тежките храни не са полезни за никой в това число и за майки-кърмачки Simple Smile
Само да вметна, че откакто се е родил синът ми (все още го кърмя), преминах през период на напълняване и отслабване (при слебеенето намалих количеството на храната, но не фрапиращо де) и всичко беше ок с кърменето и наддаването на бебето.
Според мен режима ти на хранене е добър и няма да навреди на кърмата и бебето ти по никакъв начин Simple Smile.

# 2
  • Карлово
Кърмата винаги е точно толкова хранителна, колкото е необходимо за бебето ти. Дори и нищо да не ядеш, вредата ще е за твоя организъм, за бебето ще има.
Кърмачката има нужда от 500 калории повече на ден от некърмещата жена. Но не за да й е хранителна кърмата, а защото се изразходва енергия при образуването на кърмата. Няма нужда да ядеш свинско и сланина  Mr. Green, за да е засищаща кърмата. Добре е менюто ти да е разнообразно, за да си набавяш всичките необходими микроелементи и витамини, защото доста от запасите ти отиват за бебето.

# 3
Доколкото съм чела дори майки, които принудително не се хранят добре (в бедни страни примерно) осигуряват достатъчна като количество и качество кърма за бебетата си.
Ей това четох и аз в един англоезичен сайт, когато бях на зверска диета 75 дни заради предполагаема алергия на сина ми. Диетата наистина беше зверска и се чудя как оцелях след нея, а как имах въобще някаква кърма си е цяло чудо.

# 4
Благодаря за отговорите Simple Smile И аз съм чувала, че примерно при обсадата на Ленинград, майките са раждали и изхранвали живи и здрави бебета- въпреки тежката ситуация с недостига на храна...но все пак като една майка се притеснявам Simple Smile

Общо взето се старая да се храня правилно- полезни храни главно, с намалена консумация на вредни тежки и водещи до затлъстяване храни...без сладки и шоколади, без бял хляб...с по-малко месо...при тази ми бременост качих 15-16 кг и сега ми останаха да смъкна 6-7 кг...та са ми проблем, колкото и смешно да звучи...но не бих си вредила не детето за подобна глупост все пак.

Сени, сподели на каква диета си била?

# 5
Така, че би трябвало всичко да е наред с теб Simple Smile.
Още повече, тежките храни не са полезни за никой в това число и за майки-кърмачки Simple Smile
Само да вметна, че откакто се е родил синът ми (все още го кърмя), преминах през период на напълняване и отслабване (при слебеенето намалих количеството на храната, но не фрапиращо де) и всичко беше ок с кърменето и наддаването на бебето.
Според мен режима ти на хранене е добър и няма да навреди на кърмата и бебето ти по никакъв начин Simple Smile.
то4но така, просъединявам се, а и съ6то се храня по подобен на4ин и синът ми просто цъфти Peace

# 6
Въпросът ми е : ако се храня леко- с плодове, кисели млека, черен хляб и огранича приема на мазни и тежки храни - това повлиява ли на хранителността на кърмата?
Да уточня ситуацията- бебето ми е на 15 дена, не сме се теглили още, но добре суче, пълнят ми се гърдите, личи си че направи бузки самото бебе. НО ако се храня с диетични храни пълнозърнест хляб, ябълки, тиква, кис. мляко - естествено избягам диетичните храни причиняващи колики ...и имам едно по- богато хранене за деня...това ще се отрази ли на кърмата ми ? Да си кажа, че консумирам и много течности- чай и вода.

Скъпа мамче, не се притеснявай за това. Храните, които изреждаш са достатъчни и за количество и за качество. Прибави и мюсли към киселото мляко + лъжичка мед.
Аз дори правя по 2 основни хранения на ден с 2 закуски и мляко има колкото щеш-много е важна нагласата ти. Умерено хранене и повече почивка с бебчо, кърмене  на поискване, е формулата на успеха. С тези правила постигнахме с моето бебе - спокойно майчинство, спокойно бебе.
Пожелавам ти успех от сърце!  bouquet

# 7
  • София
Не. Тежко недохранване или идиотска диета могат да доведат до спиране на лактацията, но твоят случай не е такъв Wink

# 8
Благодаря отново Simple Smile

Мюслито е добра идея, бях го забравила Simple Smile

Благодаря Натали06, и вие всички да сте живи и здрави и спокойно майчинство Simple Smile

# 9
Ефекта за бебето ти ще е, че най - вероятно ще има добре чувстваща се, здрава и красива майка  Mr. Green
Хубаво е да се стараеш да приемаш храни от всички основни групи, да предпочиташ пресни или прясно приготвени храни пред полуфабрикатите и само хубави ефекти ще има диетата ти. За производството на кърма играе роля адекватния прием на течности, разбира се без да се насилваш.

# 10
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Не .

Общи условия

Активация на акаунт