Правих бухти - къде сбърках?

• 5 194
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • На брега на реката
Ето скорошната бухтена тема

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419392.30

Wink

# 16
  • София
kloi благодаря! Какво ми става две теми се опитах да намеря и двете не успях, а в последствие се оказа,че си ги има  Confused

# 17
нещо и на мен не се получават. аз също се ОПИТАХ да направя от по-рядкото тесто,за изсипване,но уви... и при мен стоят тетло в средата.
 спомен по бабините-''какви бяха,а всичко на око се правеше''

# 18
нещо и на мен не се получават. аз също се ОПИТАХ да направя от по-рядкото тесто,за изсипване,но уви... и при мен стоят тетло в средата.
 спомен по бабините-''какви бяха,а всичко на око се правеше''
Пробвай тези - http://mycookingcreations.blogspot.com/2009/04/buhti.html

# 19
да  със сигурност ще ги изпробвам.
 май ще отида до старата къшичка,за да си взема точилка. моята баба има една вълшебна и една плоскост фърху която се точи. какви зелници само сме правили....
 голями кулинарки сте,толкова рецепти  имате....delicate -поздравявам те теб и всички други. Wink

# 20
Моите ги правя така:
1 коф кисело мляко,1чл сода бикарбонат,3 яйца,2-3 сл олио,1чл сол и 2 чл захар+брашно колкото поеме. до получаването на меко тесто.После разточвам,режа на кръгчета с една чаша и пържа в силно сгорещена мазнина.Мазнината трябва да е повече,за да плуват бухтите в нея...Отдавна не съм правила между другото,но преди правех в една малка тенджерка до половината пълна с олио.

# 21
# 22
И според мен са били една идейка по дебелички и в съчетание със силният котлон се е получило.Някъде в далечните години когато ги правех сама за пръв път и на мен така ми се получаваха някои от екземплярите.
Иначе рецептата ми е като тази на Ванчето даже понякога не слагам яйца ако нямам.Всичко при мен е на око,а понякога не точа а нправо късам рпораздърпвам и пържа.Този тип бухти от гъсто тесто не мога дап овярвам че може да се окажат несполучливи.Аз немога да получа онези от рядкото тесто и с 2-3 опита се отказах от тях Peace

Общи условия

Активация на акаунт