ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 12

• 23 817
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
ех, само 2 страници за цял ден, не само заради софиянки в пловдив, но и заради хубавото време, то ако днес не сме цял ден навън, няма кога. Аз си изкарах целия ден в Борисовата, беше много приятно и имаше много много бебета в колички.
Карелия - браво на приятелката ти, ами така се прави, то на фона на всички китайски стоки .. турското си е за предпочитане, едно време казвахме "турски боклук" за стоките, а сега казваме "о супер, не е от Китай"
За захранването идея си нямам как се прави, погледнах в подфорума за "кърмене и захранване" и като видях колко много статии са  Rolling Eyes ще трябва да се захвана с четенето, като отново се развали времето

# 316
  • Варна
Привет на всички мами и бебчовци ние се позагубихме , първо аз боледувах след това направихме едно дълго гости при бабите и есента дойде сега гледаме да се радваме на последните хубави дни на разходка из морската с количката. Дано вече съм по редовна тук че няма наваксаване цялата информация като гледам......

# 317
  • София
Здравейте мили мами,
Ние с малката Анди днес не сме се прибирали. Излязохме в 10,00 ч. и чак сега си я прибрах.  EmbarassedМного хубаво ми спинка на вън детенцето, пък и мама се разсейва. Даже сега още спинка и я чакам да стане освирепяла от глад.  Laughing
Чета, че коментирате захранването. Нашата педиатърка, а и гастрото ни казаха, че изобщо не трябва да избързваме със захранването, колкото по-късно, толкова по-добре било. То, и аз не бързам. Посъветваха да се започне със зеленчуково пюре, след това плодово пюре, едва след това сокчетата, че много дразнели стомаха. Дори ме посъветваха до 1 годинка да не пие друго мляко освен адаптирано, след като спрем с кърменето.
Надявам се, че софиянки са изкарали страхотно в Пловдив. Сега е ред на пловдивчанки да дойдат в София и така по останалите градове.  Laughing
Чао за сега от мен.
П.П. Цветен прашец, стига вече с тези изкушения. Страхотно е столчето. Не е честно, ти изкарваш парички, а аз само харча, ще ме изхвърлят вече. Hug

# 318
Здравейте мами, да се отчета за срещата. Беше чудесна. Peace Hug Надявам се на пролет да дойдат и тези които не успяха да дойдат днес Hug
Джиджи вие днес май имате месечинка  newsm78 Честито Hug

# 319
Искам да ви кажа, че бяхме такава процесия по главната, че събрахме очите на хората. Направо с нетърпение чакам снимковия материал!
Джиджи, честита ви месечинка!
Честито и на другите месечинки!

# 320
  • София
Мама на Александра, Емили много телеграфно се отчитате за срещата, дайте подробности, няма да минете само със снимки.
Цезари пак да отбележа, че това столче го показа Стеф, ама карай то нали и без това ме нарочихте за "главна изкушителка", ама мен това въобще не ме смущава. Laughing
Пловдивските софиянки и посрещачки пловдивчанки, хайде чакаме разкази.

# 321
Ами кво да ви кажа - аз закъснях понеже бебка яде точно в 12 и  30 та пристигнах благополучно в 13 и 30. Отивам гледам - само Софиянки и Лилито от Пловдив Shocked А то и Мишето и Скарабей били ама аз като не ги познавам по физиономия Blush И като се притесних - викам край - пак се изложихме. Тръгнах да звъня на Стеф - тя пък с намален телефон. Тръгнах  и на Ехо да звъня - викам аман заман идвай, че се излагаме - тя вика - по път съм  Grinning После се събрахме всички благополучно де... Седнахме на пицария и то времето мина доста неусетно поне за  мен. После - разходка по центъра - намерихме чорапогащници но не стигнаха за всички  Joy И така.

# 322
Намирам малко време да пиша и аз.
Ние с Вики се изложихме, защото, както планувахме да тръгнем рано и навреме, така стана, че аз от вратата се връщах, изпълнения имахме вкъщи (оакване, опикаване и две смени на дрехи) и закъснях. За капак, и Криско, и Ивчо бяха киселки днес, та спирахме по пътя за хранене, за гушкане и т.н. По пътя срещнахме и Ехо-то, то се бяхме разпокъсали като черва, дет се вика, едната напред, другата посредата, третата накрая, хем бързаме, хем се изчакваме, беше цирк. Съответно, като достигнахме най-сетне заветните Копчета - се показа, че тайфата се е запътила към една пицария, та и ние се емнахме натам. Имаше огромна маса само за нас, много колички и прелестни бебчета. Гледката беше сладка и уникална. приятно съм впечатлена от всички момичета, макар че не с всички успяхме да се видим лично, но то е нормално като са повечко хората. Много са ни сладки бебоците, да са живи и здрави, съкровища са - и майките йм ,разбира се Heart Eyes Тъй като аз и Вики имахме дълъг път наобратно, тръгнахме по едно време, а другите явно са били на лов за чорапогащници Mr. Green Снимки не правих, тъй като или бутах количката да успокоявам и приспивам Ивчо, или се опитвах да хапна с една ръка, че бях огладняла като дзвер.
С две думи - всичко беше прекрасно, няма да споменавам поименно, че сигурно ще пропусна нещо Hug всички бебчета си имаха своята уникалност, наистина съм впечатлена Heart Eyes

Цветен прашец - столчето го взимаме сега в събота Mr. Green Ти ли ще си първа или аз Mr. Green

# 323
Най-после ви изчетох smile3529
Честито на всички месечинки Hug
Миласара,честит рожден ден със закъснение! Пожелавам ти много хубави мигове!  bouquet  Hug
Пропуснах срещата в Пловдив и много ме е яд smile3511Радвам се ,че сте си изкарали добре.
Цветен прашец,аз започнах със каша на Милупа. Понася и добре ,но пак ми се буди рано сутрин явно и това и е малко. Аз и давам по един път на ден предимно предиобед. Аз мисля да изчакам още малко и тогава да и дам пюрета.
За килограмите не ми се говори не съм свалила нито един кг.  newsm45 smile3514Имам да свалям най-малко 10кг. Като чета ,че сте си върнали кг.преди забременяването направо ви завиждам Cry
По професия съм продавач.
Мими се събуди ,отивам да се храним.

# 324
Момичета, влизам много набързо и после ще ви чета, но сега да питам нещо важно. От няколко дни Влади започна пак да ми се буди в 2 - 3 часа през нощта за хранене, след като почти месец не ни се беше случвало  Sad
Някой имал ли е подобно "връщане назад" и на какво може да се дължи?
Изместихме нощното кърмене и сега вечер хапва от шише, тоест яде напълно достатъчно Rolling Eyes

# 325
  • Кърджали
На патерици, честит рожден ден на Миласара! Здраве и щастие ти желая!
Чакам мъжа ми да си дойде, че го викнах под пара... Нещо гръмна бойлера, та дойде да види... Явно сега бойлер ще се купува, ако не може да се оправи....  #Cussing out Защото само това липсва .... Ще видим как ще се разберат с хазяина....
Иначе има и хубави неща днес . Първо видях, че съм свалила половин килограм....  Party  Може да е малко, ама както се бях засилила само да качвам, сега като видях кантара направо се зарадвах. ДАно продължавам така, явно има някакъв смисъл от това да не яям вече много много хляб и да се ограничавам в късното ядене.
И второто - Кати днес както я бях сложила по корем, реши да опита да се обърне по гръб. Първия път стигна до средата и остана така.. Помогнах и като и навдигнах крачето и тя се обърна. Сложих я пак по корем и този път се обърна сама... Heart Eyes Браво на моето момиче...
Поздравления на пловдичанки и софиянки за приятната срещичка. Как ми се искаше да мога и аз да дойда от Кърджали.. Ама няма как....
Оф, днес мианах и през зъболекаря... Но успях да измъкна час чааааааааааааааааааааааккккк за понеделник. А не искам да да си търся друг, че по отношение на зъболекарите съм голям каприз и този много ми допада.... Стискайте палци до тогава да не ме убие този зъбобол

# 326
Сандра, имаш палци от мен Praynig Браво на Кати Hug

Лени - ние сме в същото положение. От месец и повече Ивайло спи по цяла нощ, а от 4 дни насам - буди се в 3, но някак си хем е буден, хем е сънен, почва едно въртене в кошарата, точно както като е гладен, фучи, мрънка,като му дам бибче, суче с настървение и се унася, заспива и след 10 мин. пак. Досега съм го успокоявала по 1 час така, естествено, ако се ококори и си иска ядене, ще му дам, но засега само веднъж стигнахме до хранене, в 4.30. Не знам на какво се дължи, през деня всичко си е ок Rolling Eyes

# 327
Честити месечинки на Стелла  Heart Eyes, Влади и всички други поеаснали бебчета Hug

Чакаме снимки от срещата  Peace

Стеф, Лени, не знам , може би е период, нали и Стелла на джиджи е почнала да се буди по нощите. Аз откакто сме се прибрали от болницата ставам в 2-3 за хапване.Скоро се майтапех с приятелка, чието дете също папало през нощта, че да спиш 4 часа непрестанно си е мираж....кога ли пак ще ми се случи...4-5 часа, не искам повече  Joy

сърничката, Успех, с отличен да го вземеш

От вчера давам на Ру да ближе парченца червена ябълка, много беше смешен като опита. а колко му хареса. да не ви описвам  Joy Heart Eyes

Момичета, как са горните фонтанели на бебетата ви ?  На малкия е колкото възглавничката на показалеца ми  Tired Четох, че не било добре да се затвори толкова бързо. След 1 седмица сме на прегед и ще питам, но все пак да си сверя часовника с вас ?  Peace

Айде утре към Борисовата.да уважим като за последно заведението на миласара или в ЮП ???

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 21:05 от Mambina

# 328
Лени,точно над теб ми е поста и пиша същото ,чи Мими ми си буди през ноща от няколко дена и се храним. За мен не им стига АМ. Grinning Hug

# 329
  • Варна
Поздрави на всички пътешественички от днес Simple Smile Тук беше доста пусто без вас Simple Smile

Аз пак бях по пътищата днес, че накрая и окъсняхме и се наложи таткото да ни прибира. Хубаво си изкарахме, макар че Дидито бая се криви пак.

Фелисити, като чета какво описваш като симптоми за АКБМ, ми то Дидито и тя имаше обрив в края на първия месец, е коликите не бяха ужасни, а сега и нейното ако леко зеленее понякога, а пък слуз не съм сигурна, но понякога като че ли има. Но педиатърката нищо не ми е казала за алергия, а пък аз доста й намилах за тия пъпки, когато беше се обринала Дидито и два пъти на преглед ходихме. Вярно, че по едно време каза да спра млечните продукти, но тъкмо тогава се оправи детето и повече не съм повдигала въпроса. Напълно си права за това, че май зависи педиатъра какво ще реши като диагноза, защо не потърсиш още едно мнение?

Аманитка, не знам и аз какво да те посъветвам за носа на Габко, но знам, че е много неприятно, аз само няколко дни, докато го имаше тоя проблем, бях ужасно нервна, а пък на теб не знам какво ти е. Sad
За слънцето - аз нали бях чела, че до 6 месеца не е добре да се излагат на директно слънце бебетата и все я крия. А ако случайно й заблести в лицете, тя се криви и прави много смешни физиономии.

Кукумявче, аз съм доволна от шампоан Gliss, един с 19 регенериращи елемента или нещо подобно, въобще всичките им продукти ги харесвам, маски, балсами с отмиване и без и т.н. Но винаги приемам препоръки за хубави продукти за къдрава коса Simple Smile

Евита, и аз ползвам памперси още, и не съм много сериозна, в смисъл, че не хващам много голям процент, но още не съм се наканила за купя многократни пелени. Сега последно реших да взема по един чифт от няколко различни модела и да видя кой ще ми допадне най-много.

Мама Диди, предполагам, че си пробвала, но аз пак да питам - опита ли това, което Сиси е писала - да се опиташ да я полюляш, да я поприспиш леко, да се унесе и тогава да дадеш гърда? Също така може да пробваш на тъмно, в тиха и спокойна стая, само двете, може и голички. Абе сигурно си ги чела тези неща, но на мен винаги ми става мъчно в такива ситуации, когато има и мляко в гърдата, и гладно бебе, а пък нещо не се получава. Някак си ми се струва грехота при такова положение да спреш на кърмиш Sad Дано не ме помислите за фанатичка на тема кърмене...

Шора_Мишора, лактогонните средства започват да действат след няколко дни, не веднага.

Стеф, и аз споделям твоето мнение за протеиновите диети, според мен най-добрата е ВМ-НВД.

Бобито, нямам никакво намерение да бръсна главичка, направо сърце няма да ми даде да го направя, като виждам хубавите къдрички на Диденцето.

Цезари, не си спомням, но налага ли се да спираш кърменето преди годинката? Вместо да даваш адаптирано, може да си я кърмиш до тогава.

Лених, точно преди 3 дни се случи при нас това връщане, почна да се буди в 3 и в 5, но тази сутрин пак се върна към 7 часа. Аз си го обяснявам с това, че е имала нужда от наваксване с кърмата. За сметка на това аз се събудих в 5 с препълнени гърди.

Мамбина, на Дидито е колкото възглавничките на 2-та ми пръста.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 21:26 от kеit

Общи условия

Активация на акаунт