ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 12

• 23 814
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря EliG, ще пробвам с лаѝката, мисля, че няма да ѝ навреди.

# 556
Бамбино-то не съм виждала да го продават тук, не знам защо, просто не се сещам къде да проверявам вече. Писна ми да поръчвам онлайн и ми е много странно какво толкова му има, че не го продават като масов прах, първо мислех че е заради цената - 1кг - 11лв. - да ама Сано е на същата цена, 1.250 кг струва 12.50...Миме - само бамбино е наистина чист прах...И как подвеждат хората само - има едно Сано Био - ако е някой, дето не е зпознат, ще реши, че е безвреден прах, а то всъщност прах с ензими и няма нищо био в него Crazy

Чочо Сан - не знам какво им става на тези бебоци, аз вече останах без сили, почти седмица не съм спала като хората - Ивайло почва към 3 да се буди, със затворени очи мрънка, давам си му бибчето - кротва се, заспива, след час пак - буди се и всичко наново, до 6 сутринта, когато вече е наистина събуден и с отворени очи, лапа си ръцете (тоест, гладен е) - и се почва храненето за деня. Днес обаче имам чувството че е постоянно гладен,освен това се съдра да реве наобед..не знам вече какво става, не вярвам заради времето, той само днес се дра така, иначе нощното будене му е вече от седмица Confused С това хранене не знам какво ще се правим, не искам да си и помислям, че вече 170мл. не му стигат...вчера специално ходихме до Вис Виталис да му купувам нови бодита 28 номер, защото 26 вече не му стават на дължина Rolling Eyes

Купих и чесалки на НУК, от безвреден материал - във формата на 8, пише че са от 3-12м.

# 557
  • София
Мама Барба, стискам ти палци, мила. Всичко ще се оправи, ще видиш. Пиши утре как е минал прегледа. Ние утре също сме на преглед и ще ти напиша какво ни е посъветвала. Hug
Нина, добре дошла! Дано на бебчо бързо му мине хремата. Можеш да му даваш по половин ампула витамин С на ден, подсилва имунната система, но все пак е по-добре да се посъветваш с лекар. А, за нослето - Диснимара действа много добре, а и накрайника му е специално пригоден за тесни ноздри.  Hug

# 558
В Обеля сме. Прах на Бамбино Мио съм виждала в магазина на Макси Кози в Лозенец. Не ми пречи да взема праха и от магазин в центъра.

Къде са всички?  newsm78

Благодаря, че ни мислиш Чезари!   bouquet

Нина, добре дошла и от мен. Аз съм отпушвала бебешко носле с кърма. По две-три капчици с лъжичка във всяка ноздричка.

Стеф, нямам думи как използват БИО за щяло и нещяло. Естествено по закон нямат право!

# 559
mama Barba - за съжаление нямам кърма Sad, сега изпратих таткото да купува Стеримар. Cesari - надявам се Стеримара да помогне, тя е доста жизнена иначе, което е добър знак.
Благодаря ви за отговорите.

# 560
  • София
Ето я другата тънка чесалка,много и харесва ,снимките от тук нататък
http://ivanovam.snimka.bg/baby/sofiya.396064.15598588
Стеф,ще го взема да го пробвам.Не искам да изпадам в крайности,но понякога не се сдържам.А този на Фрош,щом не замърсява околната среда с какво е вреден за нас?
Диди,и аз като се сетя какво съм я правила майка ми  ooooh!,ама ще ни се върне,да знаеш   Mr. Green.Нека ни е  Outta Joint
Нина,миналата седмица в къщи беше същото,с тая разлика,че кърмя и би трябвало да предавам имунитет с кърмата.То и аз бях болна.Чистех носа само със физиологичен разтвор,по много ,със спринцовка,да изкара всичко.Или Стеримар,момичетата са ти казали,едно и също е.Температурата не съм мерила,прецених,че щом не ми гори, само ще се вкарам във филми,ако я меря.Не си прави опити със билки,те са опасни за бебета,за тях само сол.

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 15:34 от Mime-to

# 561
Ами На Фрош-а нищо му няма Rolling Eyes АЗ доскоро го ползвах, обаче изведнъж ми свърши и се наложи да изпера със Сано - и оттогава ползвам Сано за всичко...но само временно. Просто, Веледата - масажното олио, с което мажа Ивчо - има специфичен аромат и като попие в дрешките, после при прането ароматът се променя и става като мас Sick Просто не издържах и смених праха...Мислех да почна с Фрош да пера бебешките неща, обаче да си призная взе да ми става неприятно от аромата на ябълка...

Мама барба - как вървят упражненията? Иначе, вие още ли плачкате, и за какво ще водиш Тонката на лекар? Гуш от мен Hug

# 562
И аз не знам Sad Първо мислех, че за алергия към белтъка на кравето мляко, но една мама каза, че са лекували АБКМ, а всъщност са имали атопичен дерматит, пък за него трябва друго лечение. Сега чета, че стафилококи и стрептококи предизвикват АД. Ако продължава така, ще запиша Медицина! Изобщо не съм доволна от личната на Тонката и не знам с кого ще я сменям...  ooooh! Май накрая ще направим изследване на секрети от носле и гърло, на ако, ще отидем на гастро и на дерматолог, че да съм сигурна. А ако предложи и да ми го ваксинира, ще припадна на място.
Стеф, благодаря за  Hug Още поплаква. Лесно ми се изнервя детенцето, затова. То си има и защо, де. С тея здравословни проблеми. Аз много мразя ходенето по доктори, но явно за детето трябва повече внимание...   Embarassed
Иначе правим гимнастика, но ще се гледаме и на ехограф.

# 563
 Атопичния дерматит не е ли вследствие от АБКМ?

# 564
Лорка,
mama Barba, препоръчах ти и дерматолог, защото много често атопичния дерматит може да се обостря от храни. При моята дъщеря състоянието й обикновено се влошава от консерванти, оцветители, аромати и други знайни и незнайни добавки в храните, които е много трудно да се изключат напълно. Освен това, това е заболяване, при което организма днес може да реши, че не му понася яйцето и да реагира с екзема, но след две седмици да няма реакция към яйцето, а към сиренето. Всъщност никога не може да си сигурна дали в това сирене или яйце не е имало нещо, което да е предизвикало реакцията. Изключвайки напълно огромни групи храни, може да доведе до неприятни последици.
Иначе наистина е добре да изключиш за известно време храните, които правят проблем!

eli_max, ние купувахме Пентаксим, но и аз се съмнявам в него(нищо, че уж е пречистен), а също така и един допълнителен Таб, който поставихме.  Rolling Eyes

В този ред на мисли, ако ви предстоят ваксини, е добре да ги отложите до напълно оздравяване!
Коя лаборатория в София е добра?

# 565
  • Canada
Здравейте мамчета,
Емили, верно си е кофти твоята свекърва... Има ги много такива - точно онзи ден едната ми приятелка се оплакваше от същото...
Вярно е и че при нас спането на малчо в кошарата май наистина се обърка от коликите...
Днес извикахме една позната педиатърка да се консултираме с нея, понеже малчо пак е много ревлив и освен това си повърна цялото сутрешно ядене. Дойде тя в единствените 15 мин., в които Нико мълча и естествено той се държа все едно нищо не е било... Както и дае, но в крайна сметка тя предположи след наблюдение в продължение на един час и преглед разбира се, че Нико го мъчат зъбки... ooooh! Честно казано леко се стресирах, защото като знам какво беше с коликите, а зъбите растат поне 5-6 месеца - незнам психически как ще го издържа... Tired
Та и ние ще се ориентираме към чесалки. Crazy

# 566
Емили ,съчувствам ти за свекървището #2gunfire Имам си го същото в съседната стая (даже по зле от твоето)

# 567
  • варненка от София
Хихик, Карелия ти си такъвм оптимист с тези 5-6 месеца. Всичките 20 зъба, ако излизаха за 5-6 месеца с мед да го намажеш  Mr. Green

Дано да мине лесно този период при Нико, че и аз съм се замислила, дали пък Неви няма да ми е ревла и при зъбите, дано не е така пу пу. Не искам и аз да чувам за колики.

Мамо Диди, за мен това е страшно дълъг период за сън на такова малко дете, ако искаш да кърмиш това не е много добре да прави такива паузи, но ти си знаеш де. А това с баденето и слагането на биберона на тази възраст с такава моторика викам да си отглеждате генийче. Това обикновено става на 8-9 месеца, а вие на 3, брАвАс!

Аз пера със Сано прах и омекотител, ама не съм пример за био майка  Embarassed, така че се чудех да го пиша или не. Не се вживявам много, много на тази тема.

Емили, аз пък не бих навличала детето и не го правя. Гледам по снимките вече повечето мами са наслагали зимни якета, шапки, чували на количките, аз още шапка не съм слагала на Неви, завивам я с едно одеалце вън, а под горния кат дрехи не слагам втори. Държа на каляването и съответно се старая да не я навличам и изнежвам. Всяка вечер я събличаме чисто гола да рита по половин час 40 минути, правим въздушни бани. Така че пусни си го през ушите това за обличането. Детето е твое, ти си майката bowuu

# 568
Честито на всички месечинки  bouquet Hug
И нас ни мъчат зъбки  Tired
Емили,съчуствам ти и аз за свеки. Моята пък не е виждала внучката си.  Mr. Green
Не искам да си развалям настроението. То и без това ми е скапано. Sad

# 569
Марулка - как обличаш Невичка за навън?

Общи условия

Активация на акаунт