ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 12

• 23 814
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Добре де, ама каляването не е ли детето да е облечено добре според сезона, но пък да е на вън и в дни с по- ниски температури. В смисъл и зимата в по-меко време да се правят разходки. Ние също си правим въздушни бани по около половин час преди баня, чисто голи. Трябва да ви кажа, че това му се отрязява много добре, такава гимнастика си прави, че и активната гимнастика не прави такива чудеса. Той просто гледа в тавана, рита и пярка с ръце сякаш цял ден е бил вързан, по-щастлив период в деня няма.

# 571
# 572
lorka86,ето тук намерих нещо за каляването:

http://www.leeneeann.info/blog/?p=966

http://pomaga.com/statii/zdravo-dete/93-kak-da-zakalim-deteto.html

http://vbox7.com/play:d259e751  -това е най-интересно  Wink

# 573

hahaha hahaha hahahaоще тая зима ще се калим така

# 574
  • София
Чочо-сан, това дето го размятат ми е направо гадно,ако го правят пред мен ще и плясна една на тая.Леле,а тая дето го потопи  Shocked,и то май пищи  Close

# 575
  • Видин
А какво ще кажете за прах Surcare?Защото такъв съм виждала тук, а Сано - не  Crazy В Кауфланд дали го има?Скоро ще ни откриват такъв, та малко и ние да видиме стока  Joy hahaha
Лилчо, Алекс колко кг е?На снимките видях, че в количката си я сложила доста седнала, пък мой Габ не смея да го изправям толкова  newsm78 Той е 7700гр Peace
Уф, а ние как се каляваме не е истина  Whistling

# 576
amanita,сподели как се калявате?
Аз с Йоан нямах проблеми при каляването!До ден днешен мрази да е навлечен с много дрехи-все му е топло и е все изпотен в затворено помещение!Досега само 1 път съм му давала антибиотик и то защото беше гепал ужасен вирус с повръщане,разстройство и ангина миналото лято след като се върнахмие от морето!
Сега на Даниела постоянно са й студени краката-като излизаме на разходка не я навличам много,но на краката има поне 3 неща-ританки,чорапки и терлици  Peace

Mime-to,германска ти му работа  Peace

# 577
  • Видин
Ами  Joy за банята му слагаме топличка водичка и го държиме докато почне да става хладка, цамбуркаме се, той се кефи.После го обливаме с вода от кофата, в която сме донесли водата за самата ваничка.Тя обаче си остава по-топла от другата.Вечер го обличам с блузка, ританки, чорапки и чувалче за спане - тъничко.Не пускам никакво отопление.Около 20-21-22 градуса се върти Т.
Навън излиза по блузка и суичър, само веднъж е излизал с яке, ама си беше бая студ.Надолу е с тънки ританки, панталон и чорапи.Качулката на суичъра се ползва за шапка.Все ме е страх за тази негова глава...Той по принцип е доста топличък, ама и навън захладнява...
Притеснява ме това, че го обличам много вечер...Ще пробвам тази вечер да сложа по тънки блузка и ританки, пък да видиме дали ще измръзне.Иначе крачетата му са вечно мокри - с каквото и да е обут. Tired
Та това е нашето "каляване"  #Crazy

# 578
Djil - мммм че Ина е сладка сладка , ама тази тортичка...ммм Simple Smile Май трябва да спрем да снимаме бебета с торти на месечинките, това не е добре за нашите телца Simple Smile, аз като я снимах с тортата, таткото мн не яде сладко, та цялата аз си я "оправи"
Djidjito, milasara, draga - Официално се присъединяваме към групата на чорапогащниците (ако разрешите Simple Smile
http://julskimami.snimka.bg/other/bebencata-ni-na-3-meseca.420850.15606157
Емили - за свекървищета няма да коментирам

# 579
И аз долу-горе така процедирх с Йоан,ама при Дани не се получава  Sad.Те и много от номерата ми не минават при нея,де!Но,....от дете до дете наистина има голяма разлика

# 580
  • варненка от София
Ами, Стеф, вън е примерно по едно гащиризонче или дънки и блузка, като я завивам с по-плътна пелена. Под първия кат дрехи няма боди, шапка още не съм слагала.

# 581
Здравейте от мен мами Simple Smile
Аз не съм писала от много време по стечение на обстоятелствата. За протокола родих момиченце на 20.07.2009г., 49 см., 3300 гр. на име Елена.
Относно обличането и аз гледам да не я навличам много, горе долу както аз съм облечена така и тя с тази разлика, че я завивам с одеалце отгоре.

# 582
Марулче - това облеко за какво време е - в смисъл, навън пече слънчице, но подухва есенен вятър или си е студено? Извинпвай, че така те разпитвам , просто ми се ще да събера максимално много информация от други хора, че аз още немога да се ориентирам в обличането, ощяе повече че тук в Пловдив има един супер коварен вятър и от него най-ме е страх, та дори и слънце да има - вятърът прави голям студ Rolling Eyes
Зори - Ивайло спи с блузка (или боди) и долнище някакво (или ританки) + горе с чувалче. Наскоро обаче забелязах, че нослето му изстива вечер и почнах да слагам една тънка завивка горе, оттогава си му е ок нослето, дори и ръцете. 22 градуса е вкъщи. Прахът за пране, за който говориш - Surcare - е супер зле и той Crazy Ако си решила да изключваш прахъут за пране като евентуален алерген - пробвай с Бамбино. Така и така се занимаваш с поръчки от сайтове, няма да ти е проблем. Икономичен е, освен това.

всъщност, това което не ми е ясно за обличането в студено време - детето трябва да е добре облечено и горе с лека пелена, или да е по-голичко (с тънки дрехи) но да е покрито с дебела пелена?

Разгледах сайтовете на Чочо сан (благодаря ти за линковете Hug ), първият ми допаднанай-много, в другите намерих неточности и реших да не се доверявам на информацията. Та, според първия сайт си открих грешки досега, като например - поддържала съм постоянна температура в стаята, а и гледам в апартамента да е така, а то не трябвало,именно за да се подл;ага организма на различни условия...

# 583
  • Варна
ЕлиГ, ние имаме дрънкалки на Канпол - http://family-bg.com/catX_84_105.htm?sort=4a&page=1 - четвъртата и седмата. Вчера й взехме и такава като на Мимето, но е розово пате и е по-скоро чесалка, защото като я хване бебето за дръжката, не издава звук. По повод на плющените играчки и аз много се учудих, че в момента масово такива се предлагат. Ние имаме такива за креватчето, за количката и за столчето за кола. Останалите са ни пластмасови, не смятам да й давам да лапа плюшени. Вчера й взехме и една книжка с твърди корици и съм изумена какъв голям интерес предизвика тя Simple Smile После ще пусна и снимка.
Прах за пране ползвам Бамбино Мио. Той е единствения, който не съдържа нито ензими, нито фосфати, нито избелители или синтетични аромати. Това е една много хубава статия за праховете за пране: http://www.blizodobebeto.com/2008/05/14/chasatnamama/
Накратко - Фрош не съдържа фосфати, но съдържа ензими и аромати, а този за бяло пране - и избелители.
Тео бебе не съдържа ензими, но съдържа фосфати и аромати.
Бебешки Сано не съдържа ензими, но съдържа фосфати и аромати.
За обличането и на мен ми е интересно да обсъдим по-подробно. Днес например навън беше 18-19 градуса, Диана беше облечена с боди с дълъг ръкав, чорапи и отгоре - плюшено комплектче от две части, покрита с олекотена завивка.

# 584
Мамо Диди Катето от 22.30 до сега не е ли яла  Thinking
:

Не - към 09,00 я храня в заспало състояние.
Марулка- сериозно - вади и я слага сама - тази вечер свеки се напика от смях с нея  Laughing
И другото ,което е ново при нас е ,че вече не се кърмим- не ще и не ще и от вчера сме на АМ само.Криво ми е ама няма как.
Аз си пера с ТЕО и съм доволна.Като ви чета как придиряте на праховете чак се питам дали не греша  Laughing

Още не сме къпали Катето в коритцето.Все още на чешмата за по-лесно но като се застуди вътре в стаята на топло в коритото

За обличането - навън сме с боди потник,блузка с дълъг ръкав и панталонче,чорапки и яке- завита с не много дебело одеало.Не обичам да ги навличам.    Спи с боди потник и пижамка завита само с тънко олекотено без чувалче

Общи условия

Активация на акаунт