Близначе или Раче - ЮНСКО съм юначе!

• 27 435
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
TOPTYNA, спри си интернета! Колкото повече четеш, толкова повече ще се навиваш за глупости  Peace Всичко с бебо е наред, всички сме така, някои дни са по-изявени симптомите, в други липсват. Това не е повод за тревога! Какво да мислят тогава жените, които изкарват първите три месеца без никакви симптоми?
Бременна в Германия не съм била, но на АГ си ходех редовно. Покрай следването всичко ми беше безплатно, даже и противозачатъчните  Laughing Та си спомням, че час си взимах от тази за следващата седмица и то защото лекарката беше много натоварена, имаше и такива от днес за утре. А една моя приятелка забременя и също си ходеше при същата лекарка редовно. И то до 4 месец, после се върна в БГ. Защо при теб е толкова сложно?

# 676
Добро утро, Принцеси newsm51
И аз да се присъединя към юнския отбор  preggo
отдавна си надничам по малко тук (няма време за повече за мое съжаление) и понеже вчера бях на преглеглед при доки и видяхми и слушахме сърчицето на бебока реших и аз да споделя радостта си. Като пусна на колонките да се чуе сърдечния ритъм на бебчо напрааааааво онемях от щастие.  Two Hearts
Желая на всички хубав и спокоен ден !   bouquet

# 677
  • Германия
Добро утро и спокоен, хармоничен уикенд от мен!

TOPTYNA ПIЛE Z_ПАN, напълно те разбирам и подкрепям притесненията ти! Всички приказки за позитивната нагласа - да, прекрасно звучат, но на практика се прилагат трудно, дори и при силен характер и воля. Затова според мен форумът е неоценим - защото можем на глас да споделим страховете  и вълненията си, а споделената неволя е половин неволя, когато срещу теб има пълно разбиране! Затова и няма да ти кажа "хайде, стига се притеснява", а ще те насърча да пишеш още и още - да се излее мастилото от теб (и буквално и преносно). Споделяй в детайли, чак докато почувстваш, че ти олеква от разтоварения емоционален товар. Знам какво е да си в чужбина и да няма това изобилие от близки и приятели с които да споделиш, известна ми е и непреклонността на немските лекари. Във форума на zaedno.de има списък с практикуващи БГ лекари в Германия, прерови за някой в твоята област и пробвай с него да си уредиш един термин преди декември, защото това е адски дълъг срок на неизвестност. За да не досаждаме на останалите момичета, реших да пусна отделна тема Раждане в Германия - 2010. Ще пратя линк на теб и Нанси Б като я направя.

JUPETO, да ти е здраво момченцето и да ви радва! Тази сребърна вода особено ме заинтригува. Би ли дала по-подробни обяснения, моля.

Свинският грип не  е шега работа и напълно разбирам опасенията. Аз съм в изгодната позиция на домакиня и нямам почти никакви контакти с хора. Но ми се струва, че лекарите биха подходили с разбиране при една бременна, която работи с много хора и биха й дали болнични за да си остане у дома, особено ако с благородна цел подсили описанието на дискомфортите си.

tenderseducer, и аз като теб се стряскам от всеки шум и неочаквано действие. И понеже винаги съм била такава, още в началото инструктирах тати Ники като върви из къщата и особено като влиза при мен в някоя стая да ме предупреждава отдалеч, като се провикне. Снощи, както си вървях по коридора, го чух да извиква " излизам от кухнята"  и това предотварти уплахата ми, защото въобще не го очаквах там. Въобще не искам да проверявам дали поверието за родилните белези с различни форми от уплаха е истина и затова отработих един рефлекс - като се стресна разпервам ръце настрани и напред с широко отворени длани.

Tanija, кашлицата и главоболието са много неприятно нещо, защо не се обадиш на лекар да те посъветва какво да пиеш? Не вярвам, че ако някое лекарство помага на теб, ще навреди на бебо, а има и такива, които са специално за бременни.

Добре дошли на новите мами!

# 678
JUPETO, ... Тази сребърна вода особено ме заинтригува. Би ли дала по-подробни обяснения, моля...

аз ползвам тази Peace а в комбинация с клеева тинктура е страхотен имуностимулатор и сополоубиец при хрема Laughing

# 679
Здравейте момичета,
Тортуна забрави всякакви суеверие и отиди в спешното, кажи, че си прокървила малко и че имаш болки. Ще те прегледат веднага. И аз съм в твоето положение. Тук или си плащаш или си чакаш 12 седмица. Понеже предният път беше извънматочна, та си измолих един, два прегледа този път. Спокойно.
За сребърната вода - ползвам активатор Dr. Silver
  bouquet Днес е ден за релакс.

# 680
добавих този сайт на първа страница. не помня кой го беше открил, но е страхотен Peace

# 681
TOPTYNA и аз се стрестнах след като 2 дни нямах симптоми,но снощи катоме почна едно гадене,днес пак от 6.30  Sick,трябва да знаем,че няма строго определени правила.Още повече , че сега,когато се сменят сезоните в организма настъпват и други промени.

Twinkle ,    bouquet честито сърчице:)

Natalie Nikol ,благодаря за успокоението,че не съм само аз.Направоподскачам,голяма паника съм.Дано бебо да не се роди страхлив като майка си.

На всички,които не съм споменала поименно,пожелавам хубав уикенд  Hug

# 682
Здравейте и от мен!

Добре дошли на новите мамита!

Тази сребърна вода ме заинтригува много  newsm10. Сега ще прочета инфото, което sophiepp е дала. Аз имам клеева тинктура и ако си взема сребърна вода ще ги комбинирам за профилактична употреба.

Момичета, много ми става мъчно като чета за бушуващите емоции във вас, мрачни мисли, сълзи и т.н. И на мен ми се върти  понякога  мисълта - дали всичко ще е наред с бебето, но гледам бързо бързо да я махна от главата си и както казва сестра ми (майка на 3 деца), да си бременея спокойно pregnant.
Радвам се, че сайта за вътреутробното развитие на бебоците ви харесва.

Хайде, чао засега от мен. Прегръщам ви и ви желая хубав и отпочиващ уикенд  Hug

# 683
  • Бургас
Здравейте сладурки! Grinning

В Бургас стана голям студ. cold Днес ще прекараме деня в къщи с дечко май.

Тортуна  Hugсигурна съм, че всичко ще е наред.Стискам ти палци да успееш да се уредиш по-скоро при лекар, че да се успокоиш малко.

JUPETO честит ти рожденик, да ти е живо и здраво момченцето!   bouquet И аз си имам малко скорпионче, което след две седмици ще направи три годинки.Голям темперамент е. Laughing

sophiepp сайта наистина е доста интересен, макар че му хвърлих само бегъл поглед.Като сложа детето да спи ще поразгледам по-добре. Peace

Натали
явно наистина здраво са те ударили хормоните. Laughing Но то не зависи от нас.Знам много добре колко е трудно да не се поддаваш на черните мисли.Пред детето и мъжа ми се държа, но остана ли сама  Crazy

От свинския грип и аз се сдухах, а уж го давах по-хард и си казвах грип като грип. Whistling Може от бременността да е, ама ме хвана здраво шубето.Свекърва ми днес ми се обади да ми предложи да й пратя детето да го гледа, да го спрем за малко от градина.Аз естествено веднага се съгласих и утре ще го закараме на село при нея.Ще ми е мъчно, че цяла седмица няма да го виждам, ама поне ще съм спокойна.

Лек ден от нас! Hug

# 684
Тортуна, аз съм на същото дередже даже с кафеникаво зацапване, а съм на лекар чак на 09.11. в София. Така че те разбирам много добре. Ще се подкрепяме пък дай боже всичко да е наред.

# 685
Добър ден на всички   bouquet
Много се радвам за теб Twinkle, аз във понеделник съм на преглед и се надявам да съм късметлийка като теб. Heart Eyes
TOPTYNA - много е лесно отстрани всички да казват спокойно, та както казва JUPETO, ходи по-бързо на лекар и да се успокоиш. Иначе какво ли не пише по книги и интернет...всякакви версии, само да те стряскат  #2gunfire
Стискам палци на всички тук(със симптоми или не) всичко да мине успешно. Живи и здрави мъничета да гушкате догодина  smile3522
Хайде ще ви оставям за сега, че с мъжа ми ще ходим да гледаме за по-голяма кола, че със сегашната ще трябва да връзваме бебето след колата  rotfImbo

# 686
Ееееейййй ама взаимно се сдухваме да знайте!Аз пък днес забелязвам,че гърдите ми са меки и не са така надути както бяха!И естествено започват филмите в главата ми!Болят ме ама са меки!Обаче усещам,че днес ще рева!Нещо ме избиват нервите и одеве даже крещях на моя!Той пък се разболя и смърка само ей тука.Сега заспа-поне няма да ме нерви!Само ме е страх да не се лепна и аз... newsm78

# 687
Благодаря ви много момичета, сега съм малко по-добре и то благодарение на вас и подкрепата ви. Не е за пренебрегване споделянето с хора, които могат да ви разберат.  Hug Тази сутрин мъжа ми се прибра и щастливо си заспах в прегръдките му. После с Йохан успяха да ме оставят до 9 и сега черните мисли са смъмрени.

JUPETO да ти кажа не ми се послъгва - аз си имам малки принципи и даже за такива неща не мога , а и не искам да викам злото като кажа, че имам кървене,което слава Богу нямам.Но пък ще натисна сериозно, че съм била със секцио и рана, която седя отворена 20 дена. Все пак трябва да има как да се добера до лекар. Ще ви държа в течение. Още от понеделник.

milkuz, ами незнам мила такава им е системата тук. Аз съм в Бранденбург и най- ранния час, който си взех още на 10 октомври бе за 7 декември. А направо не ми се мисли в Англия как е. Всяка провинция си е различна и ти си била щастливка с толкова ранно определяне на термин./ запазен час /

Natalie Nikol  Hug това е страхотна идея за другата тема, където да пишем за лекарски термини, майчинства и тем подобни за да не досаждаме на момичетата тук. Но моля те напиши линка тук, може и други немски мами да изскочат, а и юнските мами  да се информират. Освен това имам някакви необясними проблеми с приемането на лични съобщения.

Pet@, milkuz в момента интернет е моята връзка със света понеже гледам да лежа както при първата бременност / инстинктивно си усетих какво да правя/, но сте прави и ще спра да чета всякакви инфота.Колко по-спокойна бях миналия път когато и през ум не ми е минавало страшното.

На момичетата със зацапване  Praynig  Hug

Мария, ама ти от Бургас ли си? Мъжа ми е от там. И живяхме там три години. И ако искаш съвет за добро раждане по здравна каса без подкупи при Бургаската болница / може и на частно / ти препоръчвам горещо една малка частна клиника Ева в гр. Сливен.  На близко е до Бургас.Раждах там и съм повече от доволна. В Бургас лежах 5 дни за задържане и видях страшни неща. Ако искаш инфо - питай.

Хайде ще пробвам да преспя малкия и себе си след това, тати вече спи грогясъл от пътуването. Хубав уикенд от мен и сори за дългия пост ама нали искам да ви отговоря...

# 688
Сладурчета, я кажете вие казахте ли на бъдещите баби и дядовци новината за  stork-boy и ако не кога мислите да ги зарадвате?  newsm78
Питам защото мъжлето ми иска колкото се може повече да отлагаме даже предложи Коледа да е (което няма да стане де  smile3560 ), а пък аз искам вече да кажем защото първо ми тежи че едва ли не ги лъжем, и второ непрекъснато ме гледат едно такова подозрително напоследък, защото категорично отказвам всякакъв алкохол, местя се встрани когато някой запали цигара и т.н.

# 689
  • Бургас
Twinkle ние още не сме казали, но то е защото искаме първо да видим бебчето и тогава.Двете черти видях на 3 ден някъде закъснение и веднага отидохме с мъжа ми на лекар.Не се видя абсолютно нищо, отидохме много рано.Сега на 6.11 съм на преглед и ако (дай боже) всичко е наред ще им съобщим.То честно казано аз и сега съм готова да се похваля, но и моя мъж е против докато не видим бебока.

Тортуна, мерси.   bouquet  Аз тази клиника я знам, етърва ми ражда там миналата година.Но честно казано още не съм решила.Лекарката, която ми следи бременността първия път и при която родих работеше е бургаската болница.Сега се премести в частната, която отвориха тук преди два месеца.Ако се запиша и тази бременност при нея ще искам да родя, където е и тя.Честно казано най-голямата ми драма е при кой да се запиша на ЖК, пък раждането после ще го мисля. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт