цистит

• 46 126
  • 40
  •   1
Отговори
Препоръчайте ми някакво лечение при цистит и възпален пикочен мехур.

# 1
Не е хубаво да го караш на самолеение.Аз като бях на лекар пих някви хапочета , но не помня кви, и някакъв чай/май беше от мечо грозде.Но се посъветвай с лекар, защото все пак дори и не си сигурна, че е цистит.

# 2
Сигурна съм, че е цистит. То ми е станало хронично. При настинка и се появява.

# 3
А в какво се изразява циститът ти? Аз ходя по малка нужда поне по 20 пъти на ден вече повече от година и не ми е много приятно в ежедневието особено когато съм навън. Но не ми казаха да е цистит.

# 4
Циститът е възпаление на пикочния мехур. Освен че позивите за уриниране са непрекъснати, боли. Много боли.
Аз преди години излекувах цистит по съвет на аптекарака с ципрофлоксацин.
Преди това по лекарско предписание какво ли не пих - мечо грозде, 5-нитрокс, някакви капки върху бучка захар  Sick, други капки във вода... никакъв ефект.

# 5
Пусни си изследвания на урина, евентуално антибиограма ...
Дълги години бях с цистит. направо си беше хроничен станал ... С ципрофлоксацин също се оправих , но и  помня , че ми  слагаха инжекционно АБ  newsm78 Peace Преди половин година пак имах за кратко обаче - излекувах се с:
еднократно с Монурал + Нолицин 400мг дневно + Неоренал  3 пъти по 1 табл.  Peace

# 6
Виж тази тема, пиша за някакви прахчета много ефикасни
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=353054.0

stels-bels вече го е написала, Мунорал.

# 7
Благодаря за информацията ви. Имам рецепта с лекарства по проблема, но докато кърмя нямам право да ги пия. Надявам се всичко лошо да отшуми от самосебе си.

# 8
Уринал хот дринк,пробвай.Просто е червена боровинка.Помага.

# 9
ванина 87, как си ? Успя ли да се пребориш с гадния цистит... #Cussing out
От месец септември започнах да приемам Уростим , но въпреки това от днес съм със страшни болки - не издържам  Cryт.е. отново с цистит  #CrazyМисля , че се дължи на това , че преди два дни усетих , че краката ми изстинаха , защото бях с платненки - такава ми е работата , че трябва постоянно да съм със спортен екип и спортни обувки  ThinkingМислех да си взема от Монурала едно прахче да изпия тази вечер , това е АБ , но аптекарката ми предложи друго лечение с Нитроксолин , понеже и тя често страдала от цистит и не може постоянно да пие АБ и успешно се лекувала с този медикамент Confused Взех и го започнах през 8 ч. по 1 капсула , та ще видим ще помогне ли ... newsm78 Дори на листовката пише , че може и профилактично да се взема по два пъти на ден , или по 1 капсула на ден  Rolling EyesМоля се да ми помогне , за да не пия постоянно АБ. Ако някой е имал подобрение от Нитроксолина , моля да сподели   bouquet

# 10
Уринал хот дринк,пробвай.Просто е червена боровинка.Помага.

Само да попитам за този продукт Уринал....В коя фаза на възпалението е ефективен? Дали при първи признаци или може да замени антибиотика или да се приема успоредно с него? newsm78
Благодаря ви!

# 11
Аз съм"старо куче" в редиците на циститажийките WinkОт 17 годишна се влача с този проблем,сега съм на 28!Разбрах едно,,това  е почти доживотна присъда!! Close Close CloseЕдинственото ,което действа бързо,си остава ципрофлоксацина!!!Толкова е гадно-като те хване ,особено ако и си на работа е ужас!!Хем боли,хем пари,хем ти се ходи до малката нужда ,а всъщност не ти се ходи,направо да пощръклееш Shocked Shocked,Поне го сведох до минимум,на 3-4 месеца се случва вече!!А и по-рядко!Примерно през втората бременност,слава Богу не се появи и веднъж!!Но му намерих цаката,затова е по-рядко!!Ето и моите правила против гадния,ужасен и непредвидим цистит:
1-во-макар и да звучи тъпо,след полов акт с партньора си,винаги,освен веднагическото миене и то с бебешки или неутрален сапун,даже може и па-па шампоан--направо е вълшебен за такива проблеми,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  се изпишкай!!!Не се шегувам,има уникален ефект,може и 2 капки да е ,но е важно!
2-ро-винаги топли кракатачорапи ,чехли,също и кръста!Лятото на плажа,много да се внимава с морето,особено ако ползваш тампони и решиш в цикъл ,дори и свършващ ,да влезеш в морето, защото си с тампон
!!
3-то,тъй като колко и да внимаваш, все пак може да се появи гадния цистит,веднага почвай ципрофлоксацина и не за 3 дни,защото наистина бързо действа,а за 7 -ем дена-така избягваш рецидив!
И последно-много помага и ако в момент на криза,когато е най- гадно,да си правиш често душ с гореща вода на областта на ханша,да лежиш завита,да пиеш много чаьове,особено мечо грозде,и макар пишкането да е ужасно,така спомагаш да се махнат побързо бактериите!!и никога не се стискай като ти се пишка!Това също води до хронифициране на проблема Peace Peace

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 00:59 от ивета81

# 12
Аз последния път се лекувах с антибиотик Цек 500, който е широкоспектърен и се пие само 5 дена. Представлява ефервесцентни таблетки, които се разтварят във вода. Вкусът е приятен. Ципрофлоксацинът не ми действа всеки път. Не е добре да предприемате самолечение.
До такава степен съм била болна, че пишках кръв. Болката е ужасна. Знам следните неща:

Трябва:
- винаги краката да са топли. Можете да получите възпаление и от измръзнали крака.
- да пазите отлична интимна хигиена
- когато вече е налице циститът, е добре да пиете много чайове, примерно от мечо грозде и други противовъзпалителни билки, в които да добавите 1/2 к. л. сода бикарбонат. Много е важно да поемате много, ама МНОГО течности.
- сложете нещо топло на мястото.лечебно е да лежите върху електрическа възглавница, а аз си пълня бутилки с гореща вода, които държа върху корема и между краката си. Направо е медено усещането.
- да вземете бързо и комплексно лечение.

Не трябва:
- да пиете студени течности
- да допускате да ви измръзнат краката
- да се обезводнявате
- да приемате кисели, люти, горчиви храни и напитки. Газираните напитки да се изключат напълно.
- да се самолекувате

# 13
Ако не искате да имате болки, сложете нещо топло долу на корема и между краката.

# 14
Мисля и аз да си кажа мнението по въпроса, въпреки че не съм боледувал никога от цистит.

Женската уретра, има 3 важни характеристики - къса, широка, права (за разлика от мъжката - дълга, тясна и крива:)!
Уретрата, влагалището и ануса са в непосредствена близост, а както знаете последните 2 в никакъв случай не са стерилни, особено при по-ниска лична хигиена. Най-честата причина за цистита е проникване на батерии от там, през уретрата в п. мехур. За това почти няма жена, която поне ваднъж да не е прекарвала цистит и за това най-честия причинители са Escherihia Coli (E. Coli) и Enterococcus Faecalis, който са сапрофитни микрорганизми, харектерни за храносмилатерната система и ректума. По принцип урината, излизайки от мехура, чисто механично го изчиства от повечето попаднали в него бактерии, както и защитните имунни сили на стената на мехура в повечето случаи не позволяват да се развие цистит.
Състояния, които водят до общ спад на имунитета, като настинка, грип, месечен цикъл, благоприятстват развитието на цистита.
При секс, уретрата се разширява и позволява по-лесно навлизане на голямо количество бактерии в мехура, особено ако е "по-страстен" или нестандартен, или при ниска хигиена при партньорите, особено около и по време на цикъл.
Обикновено при започване на адекватна терапия, симптомите отзвучават много обързо, понякога за 3-4 часа, като след 1-2 дни изчезват напълно. И точно тук, много жени правят голямата грешка да спрат да пият антибиотика, което според мен е по-лошо, отколкото да го пият по-дълго. Първо, по този начин цистита остава недоизлекуван, бактериите са там, но в много по-малко количество, недостатъчно за да се развие заболяването. Но при следващия спад на имунитета или при следващия по-бурен секс, цистита се завръща. Второ, както сигурно знаете, бактериите имат лошата способност, да се създават защитни сили към даден антибиотик, след първата среща с него. И тук, повечето жени правят втората основна грешка, започват самолечение като пият същия антибиотик, с идеята, че щом предния път е помогнал, ще помогне и сега. Понякога върши работа, но понякога не. И пак като отминат симптомите, пак спират лечението и т.н. А бактериите са си там, въпросния антибиотик не ги избива "до крак", защото или не му стига времето да го направи, или просто не им "действа" напълно, и на всеки 2 -3 месеца - цистит.

Позволете ми да ви предложа следната "стратегия" или препоръка:
-Спазвайте добра лична хигиена, особено по време на цикъл и преди секс.
-При появяване на симптомите, първо си пуснете една стерилна урина за микробиология и антибиограма, и после започнет лечението, защото много често резултата е че започнатия емпирично антибиотик, не деиства на въпросния причинител. Но тагава поне знаем с какъв да го заместим!
-Не прекъсвайте курса на лечение по средата - обикновено повече си вредите отколкото да си помагате, с идеята че антибиотиците вредят на цялото тяло.
-Пийте колкото се може повече течности, защото урината механично изчиства мехура.
-Внимавайте да не се излагате на простуда особено по време на цикъл.

Та това са нещата който исках да споделя с вас. Може да не съм ви казал нищо ново, но мисля че ако спазвате съветите ми нищо няма да загубите.

Успех!

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 12:43 от tashunko

Общи условия

Активация на акаунт