цистит

• 46 127
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
Аз от миналата сряда съм с цистит, първите 2 дена бяха ужасни - парене, болки, кървене...ужас. Веднага започнах ципрофлоксацин + неоренал, топли душове и завиване. Кървенето и честото припишкаване спряха, но усещането за дискомфорт и постоянното парене си останаха. От зор мъжа ми отиде в неделя до Метро та ми взе електрическо одеало. Но не би - гадното усещане си остана. Утре имам час при д-р Власова /преди това изчетох всички мнения за добри гинеколози, но тя ми е най-близо до нас/ и се надявам най-сетне да се оправя, че не издържам вече.
Пусни си стерилна урина , защото ако излезе бактерия , която е резистентна към Ципрофлоксацина - няма как да ти мине болката и паренето  Thinking

Иве, добро утро, току що се върнах от преглед при д-р Власова и съм много притеснена. Цистита ми е отминал като цяло, но заради продължителното парене предположи, че от ципрофлоксацина съм развила гъбички. Но не, нямам гъбички, но каза, че имам проблеми с шийката на матката и ме праща др. седмица на колкоскопия в Майчин дом при д-р И. Борисов. Изрично я попитах може ли да е раничка, но тя каза - не, затова искам да отидеш при него. Чакам си и резултатите от микробиологичното изследване да станат. И така съм се притеснила, че не можеш да си представиш. Направо въздух не ми стига. На работа съм, но никак не мога да се концентрирам, само на рев ме избива.
Кратък коментар - въпросната д-р НЕВЯНКА РУСЕВА - ПЪЛНА НЕКАДЪРНИЦА #2gunfire Преглежда ме вече 2 пъти, сваля ми по 60 от кожата, а никакви изследвания не ми пуска. А в "Св. Панталеймон" за преглед /частен, не с направление/ и за микробиологията всичко - 69 лв.
Някой има ли инфо за този доктор Борисов? Аз също ще потърся инфо. Благодаря.

# 31
                                  Топли си корема и дупето. Ако случайно не е цистит, а примерно песъчинки топличкото пак ще помогне. Пий чай от мечо грозде, царевична коса или яж червени боровинки. Така или иначе нито едно от изброените няма да ти попречи на хапчетата.
                                  Аз да попитам вижда ли се цистита на ехограф? Мен все ме гледат, но ми се струва, че като не видят нищо друго чак тогава решават, че е цистит.

# 32
При изкарване на песъчинки пак ли боцка, пари и има дискомфорт, зачервяване? Аз болки в корема нямам. Колко време ще е така?

На резултата от ехографа пише: Без конкременти и дрен. с-я.Пикочен мехур - вълнообразен контур и задебелени стени.
Имаш лек цистит- това беше на док. думата.

Ако някои разбира да сподели положението ми какво е?

# 33
Здравейте,майка ми имаше упорит и болезнен цистит ,който излекувахме с  едно прахче Монурал.Няколко часа след приема му нямаше и следа от цистита.

# 34
Монурала е много добър препарат, но само при остър цистит, който не е хроничен.
При мен е хроничен, така че изобщо не помогна. И аз вече съм се хванала за главата - вече 3 месеца се мъча   Rage Rage, като за това време само няколко дни съм била добре. не минава от нищо и това е.
на път съм да откача вече

# 35
  • Sofia
имам един въпрос - Монурал продава ли се без рецепта?

# 36
Преди месец и аз разбрах какво е това цистит.  Crazy  Имах ужасни болки при уриниране, вкл. и кръв. Установиха ми бактерия. Правих и антибиоограма, но личната лекарка ме посъветва да опитам първо с едно лекарство на билкова основа и ако не се оправя .. тогава да мина на антибиотик. Честно казано никак не ми се вярваше да се оправя с билки, но е факт че се оправих.  УРОНАТ .. може и на вас да помогне ..   Peace

# 37
Сигурни ли сте , че лекувате цистит?

Защото при мен се оказа:

Симптоми: парене, дискомфорт, оток и болка/пишкам нормално/,така започнаха след това световъртеж, сърцебиене, задух,оток на бедрата/не всеки ден/ и така 2,5месеца.
Съмнения за алергия, тест, резултат: положителен резултат за бактерия стрептококи.
Веднага гърлен секрет и резултат: полож. стрептококи група А /нямах никакви симптоми за гнойна ангина, нито температура,хрема и т.н.
Пия вече 3 дни антибиотик, и вече дишам, няма оток, не пари, не боцка , няма дискомфорт и т.н.
Като свърша АБ още един гърлен секрет за сигурност.

Аз имам алергия от антибиотици и реакцията на организма ми е с оток на езика и женската част/вагината/ за това се усъмних в алергията към нещо.

Надявам се всички да се оправите дето имате проблем.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!  Peace

# 38
На мен ми казаха, след като се излекувам от цистита, да пия поне 3 месеца Уринал профилактично-по 1 табл. дневно.
Но освен всичко друго, което е изписано по-горе като мерки за предпазване, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕКС С ПРЕЗЕРВАТИВ! Или поне преди половия акт трябва да сте 100 % сигурни, че мъжът си е измил атрибута.
Казвам го от личен опит, тъй като откакто се разведох и нямам постоянен партньор съм постоянно с цистит.
Имам и следният въпрос, който ми е неудобно да задам на лекаря-може ли цистит да се получи от френска любов?

# 39

Имам и следният въпрос, който ми е неудобно да задам на лекаря-може ли цистит да се получи от френска любов?
[/quote]

Не, невъзможно е,според мен поне  Simple Smile,ако ти се е случило нещо подобно,явно е съвпадение,аз например забелязах че дори и без секс,какъвто и да е Simple Smile съм хващала цистит,просто е хроничен и леко да ми замръзнат краката и ако съм пропуснала и да се подмия поне 5 пъти на ден-и хоп гада е тук!!...а после пет месеца -всички екстри-и го няма-сякъш сам си решава кога да ми досажда... #Cussing out

# 40
                                   Подсилвайте си имунната система по всякакъв начин и хапвайте червени боровинки (като малка латерничка съм, ама...  Crazy).

Общи условия

Активация на акаунт