Не е ли грозно?

• 5 710
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
Чакайте малко.
Доколкото разбирам става въпрос за рутинна услуга, която се прави при всяка сделка с имот и не е някаква тайна според закона. Проверката за тежести нито е тещо тайно, нито незаконно. Но се плаща.
Авторката на темата не е служителка, а юрист със собствена практика и съответно абонамент за базата данни.

# 46
Молбата е безумна, съгласието също, а услугата може да бъде счетена за незаконна. Защото по никакъв начин няма как да е сигурна въпросната "добра фея", чии имоти е проверявала. По този повод е напълно възможно да е дала повод за повдигане на дело или голяма беля за човека с въпросното дело.
Иначе като се прави добро, не се очаква нищо в отплата.
Щом човека е невъзпитан, и не ти е казал едно благодаря...нуждата от коментар приключва.

# 47
Хм... Архентина, това значи ли, че ако някой ти даде пари назаем, когато си имала нужда просто ще си врътнеш гърба и изобщо няма да му ги върнеш, пък даващият нека си остане с моралното удовлетворение? Съзнавам, че в момента говорим за една идея по-различни неща, но някак си приликата ми се набива в очи.
                      Пари на непознати не давам, а и уви, непознати не ми дават пари  hahaha.

Жозефина, кажи ми ти за сериозността тогава. Нещо, което можеш да получиш срещу 2 лв (така разбрах по-горе) са ти го свършили без пари. Е, и?

50 пъти по 2 лв,за сринка, за Пенка съседката и за няколко непознати от форОма...
Не би ми било добре да знам, че някой размята мои данни да друг ей така, защото го е помолил, че и непознат.Имотът подлежи на проверка и заинтересованата страна отива и търси.
Нищо повече.Темата е деликатна.И не се връзва с темата за Благодарността.Кой да е благодарен точно-получилият данните-ок, ами този другия, чиито данни са били изпращани на някой си непознат.Еми, не е за благодарност.
Иначе да, видях каква е авторката впоследствие.Което не омаловажава безумието... Tired

# 48
Молбата е безумна, съгласието също, а услугата може да бъде счетена за незаконна. Защото по никакъв начин няма как да е сигурна въпросната "добра фея", чии имоти е проверявала. По този повод е напълно възможно да е дала повод за повдигане на дело или голяма беля за човека с въпросното дело.
точно това имах предвид, но не ми се пишеше хиляда пъти.

КАк, питам аз, можеш да знаеш КОЙ пита, ЗАЩО пита и дали наистина е ТОЗИ, за когото се представя?
Ами ако искам да направя мръсно по някакъв начин някому? Thinking

# 49
Няма нищо незаконно.
Има си електронен регистър, може да се търси по егн, по име и пр., цената на справката е 2 лв., предплаща се, ако искаш достъп. Общественодостъпна услуга, създадена с цел ограничаването на измамите с имоти.

# 50
Няма нищо незаконно.
Има си електронен регистър, може да се търси по егн, по име и пр., цената на справката е 2 лв., предплаща се, ако искаш достъп. Общественодостъпна услуга, създадена с цел ограничаването на измамите с имоти.

Съгласна съм с теб. Но като зная колко теми има в ДиС за лошите зълви, свекита и тем подобни "любими" роднини, как да знаем дали не сме лепнали някое дело на гадната етърва?

Жози, дойдохме си на думата! Hug

# 51
  • София
точно това имах предвид, но не ми се пишеше хиляда пъти.

КАк, питам аз, можеш да знаеш КОЙ пита, ЗАЩО пита и дали наистина е ТОЗИ, за когото се представя?
Ами ако искам да направя мръсно по някакъв начин някому? Thinking

И какво ме е еня мене кой пита и защо пита Laughing Регистърът е публичен. Като идеш да си подадеш молбата на място, да не мислиш, че те питата кой си и защо питаш? В моята справка за тежести примерно, излязоха егн-тата на всичките ми комшии и от коя банка са им кредитите/ по законната ипотека/. Туй то с неприкосновеността на личните данни Laughing

# 52
Няма нищо незаконно.

Съгласна съм с теб. Но като зная колко теми има в ДиС за лошите зълви, свекита и тем подобни "любими" роднини, как да знаем дали не сме лепнали някое дело на гадната етърва?
...

Ами нали за това говорим - този регистър е достъпен срещу 2 лв. плюс таксата за банката, т.е. ок 5 лв. Етървата няма да се отърве, защото дори авторката на темата да беше отказала справката, онази щеше да отиде при друг, да си плати и да получи същата информация. Просто в този случай е ударила джакпота - без пари и без да става от компа.

Съвсем друг въпрос са кусурите на системата, за които е писала и Белинда.

# 53
Няма нищо незаконно.
                                 Анджък, дет се вика.
                                 Пенелопа, момичето е питало колко да заплати, услужващата страна е казала, че не иска пари и го прави на доброволни начала. Момичето нито се е молило да не плаща, нито нещо е увъртало... било е готово да плати. Но после да му се вменява неуважителност, защото не е поело насрещен ангажимент... Ей тия номера най ги мразя: или да ми се каже предварително цена, или да ми се каже предварително срещу какъв ангажимент ми вършат услугата. Ако съм съгласна - ок. Не да ми кажат 'безплатно', а после да излизат с номера, че безплатен обяд няма. Че и житейски уроци чак да се споменават  Whistling.

# 54
Добре, като е достъпно срещу 2 лева, защо, аджеба, потребителката не го е направила сама?
И молбата е безсмислена, и изпълнението и, и темата, че и възмущението от "неблагодарността'.
Пък вие си имате право да мислите каквото искате.

# 55
Архентина, съгласна съм с теб.

# 56
Архентина, съгласна съм с теб.
                           И аз с теб, каквото и да напишеш  Hug.

# 57
Добре, като е достъпно срещу 2 лева, защо, аджеба, потребителката не го е направила сама?
...

Ами от мързел вероятно - що да ходи първо в агенцията, после в банката, като може да не го прави?

# 58
Е те това за мързела  вече не го разбирам,но след като разнищихме от-до-темата комай вече може да бъде заключена. Laughing
Щото пък кой ми гарантира, че отсрещната страна ще ми даде ДОСТОВЕРНА информация?

(баси, как мое да съм толкова недоверчиво чудо, ма така е то, професионална деформация)

# 59
Е те това за мързела  вече не го разбирам,но след като разнищихме от-до-темата комай вече може да бъде заключена. Laughing
...

Добре де, ти щеше ли да се разкарваш, ако можеше да не го правиш? Аз май бих си го спестила, особено през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт