колко ви струваше да си обзаведете апартамента?

• 12 215
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
Апартаментът е 100 квадрата, старо строителство, правим му не основен, ами не знам какъв ремонт - смяна на тръбите, на ел. инсталацията, на дограмата, къртене на някои стени, подмяна на настилки, шпакловане......... има да се правят още доста неща, но като цяло довършителни, от мебелите сме купили само спалнята. Та така - сметката до тук надхвърля 24 000 лв., трябва да се купува кухня и обзавеждане за хола. От където и да го погледна, ще ни излезе най -малко 35 000.

# 46
Идеята ми беще доста далече от хваленето.Просто исках да се информирам колко горе-долу струва обзавеждането на едно малко жилище,понеже живот и здраве искаме скоро да се преместим,а сме много на червено с парите.Според мъжа ми 6-10 000 ще ни стигнат да направим основните неща-банята,тоалетната,стените,климатиците,подът,най-необходимите мебели,и просто исках да знам дали е възможно.Благодаря за всички отговори,вече се чувствам доста по-ориентирана bowuu

# 47
  • София
Идеята ми беще доста далече от хваленето.Просто исках да се информирам колко горе-долу струва обзавеждането на едно малко жилище,понеже живот и здраве искаме скоро да се преместим,а сме много на червено с парите.Според мъжа ми 6-10 000 ще ни стигнат да направим основните неща-банята,тоалетната,стените,климатиците,подът,най-необходимите мебели,и просто исках да знам дали е възможно.Благодаря за всички отговори,вече се чувствам доста по-ориентирана bowuu
Приготви си около 30% от стойността на апартамента.Мисля,че това е най-точният ти ориентир.

# 48

Искам да ти кажа,че и нашия таван за обзавеждането бе 10 000лв,но
не се събрахме.Не сме претенциозни,не сме се спирали на скъпи неща,
но като започнеш ремонът ще видиш как все излизат някакви неща и
мисията става все по-трудна.

# 49
Ох, и аз така си мислих, че с 10 хил.лв ще се оправим горе-долу за двустаен ново строителство, но сметките ми излезнаха нещо грешни. Дотук сме дали 14 хил.лв, а нямаме още климатици и в детската има само легло с матрак и скрин. Уж не се изхвърляхме много с мебели и техника, кухнята ни е модулна 1350 лв излезе с гръбчето и монтажа, уредите са среден клас-Аристон,Горение,Електролукс-2100 лв(без хладилник,понеже си имахме ). Диванът в дневната, на който ще спим, е под 1000 лв, холна секция и маса нямаме. Плочките в банята и на коридора са български на Каи , само за паркета държах да е по-скъп и от високия клас. Става за живеене и тези дни вече ще се нанасяме, но има още много да се желае.
Ако мъжът ти е сръчен и някои неща си ги правите сами може и да си поспестите някой лев.

# 50
Ние сме в ремонт в момента. В събота се нанасяме. Ремонтът ми излезе 20 000 лева. Това включва, гипсокартон с вата навсякъде, ламинат с вата отдолу във всички стаи, в кухнята теракот, смяна на  дограма, кухненско по поръчка, нови ЕЛ уреди /готварска печка, вграден аспиратор, бойлерче за кухнята, 2 климатика, микровълнова, /, холова гарнитура, холна масичка и секция, обзавеждане за трапезария, нови килими, фаянс и теракот в банята, шпакловка, боядисване, другото са по-дребни неща /душ, смесители, домакински съдове, прибори и други дребни неща/. Въобще всичко. Само хладилник и пералня не съм купувала, защото моите са от 1 година и са като нови.
Смятам, че за толкова много неща сумата не е чак толкова голяма.
Става въпрос за хол, кухня, баня, детска стая, спалня, както и един коридор с перално.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 11:19 от toni_nikolova

# 51
  • в света на илюзиите
Ние сме в ремонт в момента. В събота се нанасяме. Ремонтът ми излезе 20 000 лева. Това включва, гипсокартон с вата навсякъде, ламинат с вата отдолу във всички стаи, в кухнята теракот, смяна на  дограма, кухненско по поръчка, нови ЕЛ уреди /готварска печка, вграден аспиратор, бойлерче за кухнята, 2 климатика, микровълнова, /, холова гарнитура, холна масичка и секция, обзавеждане за трапезария, нови килими, фаянс и теракот в банята, шпакловка, боядисване, другото са по-дребни неща /душ, смесители, домакински съдове, прибори и други дребни неща/. Въобще всичко. Само хладилник и пералня не съм купувала, защото моите са от 1 година и са като нови.
Смятам, че за толкова много неща сумата не е чак толкова голяма.
Става въпрос за хол, кухня, баня, детска стая, спалня, както и един коридор с перално.
Ето това истински ме впечатли. Къде намери майстори да ти работят без пари? От къде купува материали с такива невероятно ниски цени?
Поради липса на пари на куп, правя вече две години ремонт. Обикалям като за световноSimple Smile)) за да намеря ще годе да е ка4ествено и да е на най-ниската цена. Почти вси4ко е българско и .................... до тук около 30-35 хил лв, като в коридора нямам все още нищо, в трапезарията са ми нужни още 2 шкафа, в спалнята - скрин, а дори не ми се мисли за тези неща, които ти наричаш дребни. Те са толкова скъпи Sad((

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 15:16 от *Ne_lly*

# 52
Зависи какво търсиш - шкафове за трапезария има и по 350 и по 800лв.
Особено сега по Коледа има страхотни предложения, от началото на декември обикновено.

# 53
  • густо майна Филибето
Колко ще ти струва  зависи от вас. Цената много може да варира. Ако имате фантазия и съпругът ти е сръчен, много може да спестите. Зависи на какви компромиси сте готови.
Жилището съвсем ново ли е? Има ли някакви настилки?

# 54
Кухня + уреди,  диван, шкаф за баня, 4 шкафа по поръчка за хол, антре и спалня, 3 бр. климатици, стол+бюро = общо 15 хил. лева.

Аз си мислех, че с 10 000 ще се оправим, но ето - 15 засега не ни стигат.. мислехме да вземем и душ кабина и секция за хола, но друг път  Laughing

# 55
*Ne_lly*, съпругът ми разбира от някои неща, та поспехтихме тук-там от майстори. Девер ми направи банята и ,не че ми е девер, ама ръцете му са златни. Негов приятел пък ми направи кухненското с отстъпка, та затова ми излезе по-малко. Също приятел ни смени и дограмата. И материалите ги взехме с отстъпка, благодарение на контакти. Ако ти трябва майстор, без значение дали се отнася за дограма, гипсокартон, фаянс и теракот, ВиК или ЕЛ, пиши на лични. Имам доста контакти и ще те свържа с много добри майстори, които работят на много добри цени.

# 56
без печка пералня и хладилник но с паркет тапети и плочки около 35хил
хпи това миналата година като съм разчитала на кума ми за майстор

Общи условия

Активация на акаунт