Fragrancex.com - аромати и доставки- 9 тема

• 46 256
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Ок, и при мен отметката беше на "Other". За зеления стикер, мисля, че коментираха за ягодка.

Аз пък тъкмо мислех да поръчам от сайта J. Del Pozo In White 100 ml и вече го няма Tired

# 616
Относно промените в закона, искрено се надявам, че пратките до 2 кг ще си отиват в пощите и няма да имаме проблем. Преди когато ограничението беше 45 или 50 евро съм поръчвала парфюми за над 100 долара, но са били под 2 кг и съм ги взимала  без проблем, но веднъж бяха над 2 кг и тогава трябваше да плащам ДДС. Та се надявам сега да е по същия начин!Иначе промените в този закон са апсолютна глупост! ДОЛУ ГЕРБ

# 617
Относно промените в закона, искрено се надявам, че пратките до 2 кг ще си отиват в пощите и няма да имаме проблем. Преди когато ограничението беше 45 или 50 евро съм поръчвала парфюми за над 100 долара, но са били под 2 кг и съм ги взимала  без проблем, но веднъж бяха над 2 кг и тогава трябваше да плащам ДДС. Та се надявам сега да е по същия начин!Иначе промените в този закон са апсолютна глупост! ДОЛУ ГЕРБ

Не че защитавам ГЕРБ или ББ и  Дянков, но това са правила за целия ЕС. Моята приятелка в Холандия изпищя още декември месец  Peace

Разбира се, разликата е, че те отиват в пощата, плащат си на гишето и си взимат пратката, а не като тук да се губят часове в митницата  ooooh!

# 618
# 619
Сега разбирам защо и мои приятелки в Холандия поръчваха през Ноевмри за пръв път от Ягодка и ми казаха, че платили 30 Евро такси - не знаеха какво точно са платили - явно е било същите Мита и ДДС. И въпреки това им беше излязло по-изгодно, отколкото при тях в парфюмериите.

# 620
Ето още една статия по въпроса...
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/

# 621
  • Варна
Не са правила за целия ЕС!

В UK например се увеличава стойността на стоките, които могат да бъдат внасяни от страни извън Европейския съюз, без да се плащат мита. Границата е 135 лири. Как така при нас я свалят, при това толкова драстично?!?!

Позволявам си да цитирам една мацка от друга тема, която беше пуснала линка:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2684571

# 622
Разбира се, разликата е, че те отиват в пощата, плащат си на гишето и си взимат пратката, а не като тук да се губят часове в митницата  ooooh!
Всъщност това е най-големият проблем  Twisted Evil.

# 623
  • София
Момичета, поръчала съм на 2 декември и пратката я няма още, което разбира се не е новост за никого и не се оплаквам.Платила съм през Paypal.Бих искала да ви попитам кога точно изтича 40 дневния период за диспут?Не съм се занимавала досега с такава процедура.
Благодаря   bouquet

# 624
тя системата на пейпал, доколкото знам,  няма да ти позволи да пуснеш диспут ако не си в сроковете, а иначе ако е минал срока за доставка, посочен в сайта, по- добре си пусни, за да не изтървеш пък... Rolling Eyes

# 625
Не са правила за целия ЕС!

В UK например се увеличава стойността на стоките, които могат да бъдат внасяни от страни извън Европейския съюз, без да се плащат мита. Границата е 135 лири. Как така при нас я свалят, при това толкова драстично?!?!

Позволявам си да цитирам една мацка от друга тема, която беше пуснала линка:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2684571

Наистина не знам как е в ЮК, но и тук до 150 евро не се плаща мито, това което въведоха над 15 евро е ДДС  Peace

Принципно и с 20% ДДС козметиката пак ще е по-изгодна и бих ги плащала, но поне процедурата да е максимално лесна.

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 11:16 от red shoe

# 626
Момичета, поръчала съм на 2 декември и пратката я няма още, което разбира се не е новост за никого и не се оплаквам.Платила съм през Paypal.Бих искала да ви попитам кога точно изтича 40 дневния период за диспут?Не съм се занимавала досега с такава процедура.
Благодаря   bouquet

Аз чакам 3 пратки от 3.12.2009. Мисля да пусна диспутите утре, ако не дойде известие до обяд.

# 627
Благодаря   bouquet

Аз чакам 3 пратки от 3.12.2009. Мисля да пусна диспутите утре, ако не дойде известие до обяд.
Препоръчвам ти да изчакаш, но ти си знаеш все пак. През септември чаках 2 месеца и си дойде поръчката. До колкото чета тук много често се бавят повече от месец

# 628
Наистина не знам как е в ЮК, но и тук до 150 евро не се плаща мито, това което въведоха над 15 евро е ДДС  Peace

Принципно и с 20% ДДС козметиката пак ще е по-изгодна и бих ги плащала, но поне процедурата да е максимално лесна.

Някъде прочетох, че за ЛУКСОЗНИ стоки ( като парфюмите влизат в тази категория) се плаща и МИТО, освен ДДС.

# 629
Благодаря   bouquet

Препоръчвам ти да изчакаш, но ти си знаеш все пак. През септември чаках 2 месеца и си дойде поръчката. До колкото чета тук много често се бавят повече от месец
С 20те дни за разглеждане на диспута ще станат точно 2м, но ако не го повдигна сега ще си изпусна сроковете.
Как мислите - дали имам задължение да си взема стоката от митница, ако не съм получила известие? Да не би да си стои в РС към Митницата, а аз да не знам и след това моя да бъде вината, че пратката се е върнала? Питам, защото вече никакво безобразие от тази служба не би ме учудило.

Общи условия

Активация на акаунт