Пердета - 6

• 160 878
  • 817
  •   1
Отговори
# 750
 Ninochka, според мен най -голям избор на цветове за роло щори има в Алекса Стоилов и Камакс

# 751
ох тези алекса са в овча купел ooooh! иначе в камакс ходих и едно лилаво няма Tired

роло щорите могат ли да се перат?

# 752
Алекса имат магазинче на Дондуков ( и там май видях лилави цветове) с/у Английската гимназия (по скоро по диагонал).
По принцип казват, че се перат, но моите роло щори се прибират в една кутия монтирана на дограмата http://silvylg.snimka.bg/details/home.489126.18093285 и няма опасност от зацапване и запрашаване, така че след 100г.   Joy JoyJoyможе да ги изпера

# 753
благодаря!! ще отида!

исках за другата стая да си взема готови пердета с "илици" от джъмбо... само че прозорците ми почват от тавана (усвоена тераса), та се чудя тези пердета стават ли за таванни корнизи и, ако не - имате ли идея как да ги пригодя?? че в дж ми допаднаха и като цвят и като цена Peace

# 754
Можеш да махнеш ушите и да си сложиш перделък спокойно, ако обаче дължината позволява. Корниза ти е с обикновен -релса, так али?

# 755
Римските ми щори са готови и монтирани, ето това което постигнах   http://silvylg.snimka.bg/details/home.489126.18431557 Страшно много ми харесват   Grinning, уюта който създават е невероятен, и през деня и вечер затъмняват страхотно. През деня стоят на прозореца, като пано, дори като картина.
Кажете си мнението, добре ли се е получило?  Thinking
По горе се спореше по въпроса доколко си отиват тънките пердета с римските щори, аз мисля, че са напълно съвместими, а Вие?  newsm78

# 756
вилико,ощя нямам, не съм си купила,но искам да знам предварително дали да си купувам джъмбовите... изобщо нямам идея откъде и икакъв корниз да си купя ooooh! а в джъмбо ще ходя слд 2 дни Peace много ще съм ти благодарна за идея за корниз... евтин, бял, ако може без перделък или нищо затрудняващо, само да надяна перденцата ooooh! Praynig Hug и да намеря някой да ми пробие и закачи корниза Peace

# 757
  • Шумен
Ниночка, щом прозореца ти е до тавана, как ще го отваряш ако сложиш релса?  Иначе тези пластмасовите релси са си най-евтините и лесни релси. Само да имаш кукички на пердето. Ако си купиш от тези с ушите ще трябва да ги отрежеш и да им се зашие перделък, да им се сложат кукички и закачаш на корниза. Провери дали нямат пердета  не с уши, а с перделък. Аз си купих от Ларедут за трапезарията с уши, а за спалнята с перделък. Може и в Джъмбо да има.  Thinking

# 758
  • Стара Загора
Привет,

Ниночка, щом прозореца ти е до тавана, как ще го отваряш ако сложиш релса?  Иначе тези пластмасовите релси са си най-евтините и лесни релси. Само да имаш кукички на пердето. Ако си купиш от тези с ушите ще трябва да ги отрежеш и да им се зашие перделък, да им се сложат кукички и закачаш на корниза. Провери дали нямат пердета  не с уши, а с перделък. Аз си купих от Ларедут за трапезарията с уши, а за спалнята с перделък. Може и в Джъмбо да има.  Thinking

Зависи колко е разстоянието от прозореца до тавана /като се отвори крилото/ Ако има 3-4см спокойно може да се сложи релса, било то ПВЦ или алуминиева. Профилите са не повеч от 1,5-2см, а на алуминиевите релси даже около 1см Peace
У нас е така и нямам проблем с отварянето. Проблем може да има само ако решите да слагате немска релса с бленда отпред, че блендата пада поне 5см надолу и може да пречи - на кухнята на прозореца се оказа така и закача като отварям Mr. Green

Иначе за пердетата с уши/колани/ съм виждала едни специални приспособления за закачане на релса, но не мога да ги намеря в нета да покажа Tired Фирмата-производител е Гардиния - във всички големи хипермаркети ги продават, а и в повечето магазини за пердета, но нямам идея дали изобщо ги внасят вече тези кукички и как са като цена. Отделно пък, че не ми се връзва изобщо как ще изглежда това перде на релса. Надолу ще е пердето, а горе между ушите ще има едни дупки, може и да има нещо ефектно, но определено варианта с перделик ми допада много повече Peace

My mom got, на мен ми харесва как изглежда Hug Аз в детската направих плътно и тънко перде, но все повече го отчитам като грешка и мисля да преправя плътните на щори, а отпред да си остане тънкото Thinking

# 759
вилико,ощя нямам, не съм си купила,но искам да знам предварително дали да си купувам джъмбовите... изобщо нямам идея откъде и икакъв корниз да си купя ooooh! а в джъмбо ще ходя слд 2 дни Peace много ще съм ти благодарна за идея за корниз... евтин, бял, ако може без перделък или нищо затрудняващо, само да надяна перденцата ooooh! Praynig Hug и да намеря някой да ми пробие и закачи корниза Peace
Не зная в кой квартал си, но аз си купих от тези белите релси, пластмасовите - единични по 2лв метъра, има и двойни по 2.80 метъра.
И не съм дупчила, а ги залепих за тавана с моментен монтажен кит - точно за две минути, елементарно е, а не са мръднали, но аз и не слагам дебели завеси, които да тежат.
В Джъмбо има рядко и с перделък. Но пак ти казвам - ако дължината позволява да махнеш ушичките - е елементарно да си сложиш перделък. По 1-2лв е метъра, купува се колкото е дълго пердето, а то трябва да е поне два пъти по-дълго от самия прозорец.

# 760
аз мисля да е лен или онези тънките, но да е точно, колкото прозореца, защото няма да епуснато, освен когато не искам - през другото време ще е с щипки ... на две места ще пада така събрано и на вратата по-дълго до пода... нзнам дали ем рабрахте Crazy Hug как ви се струва като идея Hug много ви благодаря за съветите и инфото, че са ми мн мътни тези пердета ooooh!

# 761
  • София/Осло
My mom got хубави са ти щорите  Peace

# 762
Вместо запис направо да питам за съвет  Hug
Предстои ми да си купя ново перде за кухнята, та се чудя за дължината му - до земята ли да бъде, или малко под прозореца - примерно до началото на радиатора .... Thinking Нещо сама не мога да преценя как е ще е по-добре, затова давайте съвети  Hug

# 763
Ако дадеш снимка ще е доста по-лесно. Принципно аз мисля, че ако е само кухня - късо, ако е с хол или трапезария - дълго.

# 764
Сменяме квартирата и всъщност кухнята си е стара, стандартна панелена  Crazy. Сложихме хубавки тапети и сега ми се иска и едно хубаво перденце, че да я отвори повече. Като се замисля, наистина късото е по добрият вариант.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт