Пердета - 6

• 160 883
  • 817
  •   1
Отговори
# 735
Мит е това, че там пердетата са скапани и те лъжат  Laughing
Просто не е престижно. А са същите като на всички места, просто има голям избор, защото са поне 10 големи сергии и магазина.

# 736
Благодаря за отговорите  Hug Ще се обикаля явно  Peace

# 737
Гуш, Госпожичке, благодаря!  Hug
Този сайт съм го разглеждала, страшно много десени ми харесаха, но за сега ще изчакам, че предстои боядисване и смяна на цветовете в стаите, после ще търся текстила. Имам някакви идеи в главата.
Явно ще трябва да се разходя до София, за да намеря това, което имам като идея.

# 738
дали може да ме посъветвате къде има най-голям избор на текстил за роло-щори? търся си люлякови Crazy

аз се спрях на роло, че римските наистина ми идват твърде скъпи ooooh! исках лондонски, но те вероятно са като римските като цена, нали Rolling Eyes

# 739
Извинявам се, май нещо съм пропуснала, като какво са "лондонските щори" Thinking?

# 740
# 741
  • София
Някой знае ли дали се продават "тежести" за пердета, от тези металните нишки, които в повечето платове са вградени, за да пада добре пердето. Трябват ми за къси пердета, а не мога да намеря. За София става въпрос.

И още едно питане: Какво е правилото за дължината на дълго перде - точно до долу ли да опира, няколко сантиметра над пода ли (казаха ми, че така било по-лесно да се чисти с прахосмукачката, не засмуквала пердето) или малко по-дълго, да се влачи по пода?

# 742
http://joy4j.snimka.bg/family/k-shta-kuhnya-hol.310761.18365553
понеже имаме газов конвектор,който е издаден напред ето какво сътворих с  помощта на четене в темата. Пердетата бяха обикновенни и малко по дълги,с тези ленти станаха като щори.
|лентите трябваше на вървят от горе зашити до средата и надолу свободни, но нямаше да ми стигнат лентичките,затова ги заших само там,кокото да са хванати.

# 743
Някой знае ли дали се продават "тежести" за пердета, от тези металните нишки, които в повечето платове са вградени, за да пада добре пердето. Трябват ми за къси пердета, а не мога да намеря. За София става въпрос.
И още едно питане: Какво е правилото за дължината на дълго перде - точно до долу ли да опира, няколко сантиметра над пода ли (казаха ми, че така било по-лесно да се чисти с прахосмукачката, не засмуквала пердето) или малко по-дълго, да се влачи по пода?

За вградена нишка, която сама да поставиш в перде, не съм чувала, но не съм и се интересувала особено. Знам обаче, че някой минават долния шев с оловен конец, който придава тази тежест.
Защо не попиташ на местата, където се шият пердета?

Дължината е каквато я харесваш. Някой предпочитат пердетата им да се нагъват артистично по пода, други - не. Моите са на един сантиметър от него. Simple Smile

# 744
Ужасно е пердето да стърчи сантиметри от пода. Трябва да е точно до долу, като се има впредвид при първото пране, че се свива още. За влачещи се такива - трябва да е тежък плат и това придава разкош, но не става от всеки, нито за всяка стая и обстановка, малко ми е претенциозно на мен лично.

# 745
  • Стара Загора

Тежестта се нарича оловна нишка, би трябвало в повечето кинкалерии да има, или в магазините за пердета. Има вариант да я пришиеш в един много тесен подгъв/улейче/ за да не може да се мести. Виждала съм и пришито по този начин и после обърнато в по-голям подгъв, пак стоеше интересно Hug
Така изглежда с малкия подгъв - в късата част е пришивано допълнително, а на дългата си е фабрично.

По другия въпрос, на мен ми харесва най-много когато пердето е 1-2см над пода, тогава хем не пречи при почистването и не се цапа, хем не стърчи грозно Peace

# 746
  • София/Осло
Дължината на пердето е въпрос на лични предпочитания. Моите се влачат по пода. Обожавам така  Laughing
А понеже слагам и доста такива пердета тип "панел" отстрани и те си имат едни специални тежести -отгоре и отдолу и по този начин седят изцяло опънати.

Тук се вижда мъничко- отдолу са едни метални пръчици.
 Peace

# 747
Същите тия пръчици, които могат да се вмъкнат в подгъва, в Бриколажа са по 2лв - въпрос на въображение  Wink

# 748
  • София/Осло
Да, но пък тези пръчици стават само за такива опънати пердета. А ако трябва да прави набор ,по скоро от тази оловната нишка. Аз не съм я виждала какво представлява ,но имах пердета с нещо такова вътре-на пипане през плата ми бяха като наниз от дребни тежички мъниста  Laughing
viliko   - а метални ли са тия пръчици от Бриколаж и с каква дължина са..Аз имам засега 2 комплекта ,но не е излишно човек да знае.

# 749
Има метални, има и пластмасови, но не се водят опъвачи за пердета, а просто на щанда за ламинати и помощни средства има такива, които вършат идеална работа и с различни размери  Wink

Общи условия

Активация на акаунт