Пердета - 6

• 160 936
  • 817
  •   1
Отговори
# 660
Какви щори имате?
Иначе като решиш - ще ти кажа как да си направиш това тънкото опънатото за без пари  Sunglasses

Видях - ами лично аз бих ги махнала тия щори, те са си офисни.

# 661
Какви щори имате?
Иначе като решиш - ще ти кажа как да си направиш това тънкото опънатото за без пари  Sunglasses

Хоризонтални, алуминиеви, на снимката се виждат.
Примерите ти са чудесни, но едва ли биха паснали на този хол. Peace

# 662
На всеки хол би паснало тънко и дебело перде в подходящия цвят.  Wink

# 663
На всеки хол би паснало тънко и дебело перде в подходящия цвят.  Wink

Имах предвид вида на щорите и това, че диванът не би могъл да бъде центриран по отношение на прозореца. Ако предположим, че тънкото перде ще дойде зад него, а плътното /примерно дълго/, отстрани, то единия му край /този към балконската врата/, ще е видим, а другият, вероятно не. Simple Smile
Аз бих окачила лека, дълга завеса, която да прикрие радиатора и след това, позиционирайки дивана, бих преценила "носи" ли стаята допълнително плътно перде.

# 664
viliko, ами офисни ама ще трябва да си ги търпя Laughing, така се стекоха нещата с обзавеждането, в момента правим втори тур по дообзавеждане и напасвам нещата с това, което вече имам.
Така че по-скоро вече клоня към лека дълга завеса.
Мерси много момичета  bouquet, по-натам ще покажа снимки, дано да стане добре Simple Smile.

# 665
Нищо не разбирам. Последно какво перде търсиш?
След като тези щори ще си бъдат там - как ще сложиш дебело перде само, ще стане ужасна работа. По-добре помисли за вариант тънко, но цветно и не съвсем прозрачно, което през деня да ти краси и да не се виждат щорите, а вечер ще си ги спускаш и готово.

# 666
# 667
viliko ами и аз съм се убъркала Blush.  Значи бях си харесала пердетата у една приятелка - дълги прозрачни тънички прихванати отстрани с аксесоар, иначе и тя е с щори като моите, но с по-малки прозорци. Само че аз нещо се бях заблудила, че нейните са били къси  ooooh!, та оттам и вас заблудих с въпроса си, сега и се обадих дълги са си. Даже изнамерих една снимка от тях, ама няма как да я пусна тук, че има разни хора на нея и не ми е удобно. На мен ми се иска нещо такова предвид щорите, а и имаме хубава гледка, с две думи само за декорация без да ги спускам изобщо. Обаче заради дългия ми прозорец - и вие казахте пък и аз си давам сметка, че май няма да стоят добре прихванати отстрани пердета. Значи по-скоро съм за варианта едно леко перденце, това исках и в предния пост да кажа с "лека дълга завеса" BlushА това, което ти предлагаш-дълго или късо имаш предвид?

# 668
След като тези щори ще си бъдат там - как ще сложиш дебело перде само, ще стане ужасна работа.

Питаше с две думи дали може да сложи на щорите само плътно перде отстрани, прихванато по подобен на показания начин, което щеше да бъде, поне за мен, абсурдна гледка... Rolling Eyes
Затова и я насочих към хубава, дълга завеса, която да омекоти усещането от тях и да придаде уют на стаята... Simple Smile

# 669
След като тези щори ще си бъдат там - как ще сложиш дебело перде само, ще стане ужасна работа.
Питаше с две думи дали може да сложи на щорите само плътно перде отстрани, прихванато по подобен на показания начин, което щеше да бъде, поне за мен, абсурдна гледка... Rolling Eyes
Затова и я насочих към хубава, дълга завеса, която да омекоти усещането от тях и да придаде уют на стаята... Simple Smile
Не точно-питах дали може да сложа на щорите от страни тънки ефирни пердета,  прихванати отстрани, ама се убърках къси или дълги ще е по-добре. Виждала съм ги, но на нормален двоен прозорец, а моят не е такъв. Ще изнамеря отнякъде снимка и ще ви покажа какво имах предвид, че явно с обясненията се оправям зле.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 22:47 от Lilcho

# 670
Здравейте момичета,много ми харесаха идеите на viliko!Затова моля, ако е възможно да ми обясните как закрепвате долното опънато перденце?Бих искала да сменя своите в дневната.

Благодаря предварително!

# 671
Значи Lilcho - на твое място бих сложила просто тънко перденце - тип щора/ нещо от сорта на http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.665815  /. И понеже преди исках такова в кухнята /така и не го направихме обаче/, та си бях измислила как точно да си го направя, без да дам за 90см широчина за ушиването 45лв, както ми искаха по шивачките  Wink
Значи единия вариант е да направиш на три такива- по едно за всеки от прозорците. Купуваш си тънки готови корнизчета , които са със специална лепенка - просто се лепват на самото стъкло или на дограмата /ей такива http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.665841 и са по 3-4лв едното/. Купуваш си подходящия полупрозрачен плат, подгъваш си го нормално като отгоре и отдолу правиш по-голям подгъв - за да го нанижеш на корнизчетата - които си сложила отдолу и отгоре на прозореца.
Другия вариант е да си купиш тънък нормален корниз от облите и да го направиш по ето този модел http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.665829 . Само че за да стои опънато - отгоре правиш по голям подгъв така шото да пъхнеш вътре една летвичка /пластмасови тънки излизат по 2лв от Бриколажа/. Може и отдолу да сложиш и от собствената си тежест - ще се държи пердето още по-опънато.
Това си бяха моите варианти пак казвам. Но аз обичам да творя де.
При теб обаче с тия щори най-добре ще се получи втория вариант. Въпреки, че ако има образувана ниша и прозореца с щорите е малко навътре - спокойно можеш там да лепнеш и корницчетата от първия вариант.

# 672
viliko, леле верно си пълна с идеи Simple Smile. Ще помисля и върху този вариант, въпреки че съм зле с шиенето, но мога да намеря някой да удари едно рамо. Като дойде момента може пак да те притеснявам   bouquet

# 673
Не, то и аз не мога да шия, ти просто ще си занесеш на шивачка да ти направи подгъва, срещу 1-2лв на метър.  Laughing

# 674
http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.656400
ПОдобни пердета щори гледах е айко, само ще отдолу имаха пласмасова пръчка, обаче си мисля че с нея ще ми бъде трудно отварянето на прозореца. Тук това перде е без такава пръчка, ясна ми е технологията, че са две ленти отпред и две отзад и се връзват. На снимката стои добре нагласено, ще стои ли този вариант добре според вас и колко е максимално дължината на щората за да изглежда добре като на снимката:) Прозореца ми е голям в едната стая е 250,в другата 230.

Общи условия

Активация на акаунт