Пердета - 6

• 160 971
  • 817
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!
Имам един въпрос надявам се, че ще можете да ми помогнете.
Трябва ми шина за перде, но овална тъй като тавана ми е овален и правите не ми вършат работа  Peace

# 646
Момичета, моля за съвет. Мн се чудя за обща стая кухня+хол: в кухнята има прозорец, близо до който ще бъде масата. Струва ми, че дълго перде няма да е удачно, а в хола ми се иска да бъде дълго. Въобще не мога да реша какъв тип да бъде завесата. Дограмата  не е никак хубава, гледка също. Вариантът прозрачно перде с плътно перде отгоре ми е прекалено тривиален. Предложения??
Ми остава щори, някакви полупрозрачни. Само по размера на прозореца и на двете места.

# 647
  • София
Ми остава щори, някакви полупрозрачни. Само по размера на прозореца и на двете места.
[/quote]

Относно полупрозрачните щори: тъй като през лятото мн напича, мисля, че няма да са достатъчни да спират слънцето.

А какво би казала за вариант перде ресни и плътно перде. Само не знам дали тези ресни се слагат с по-къса дължина или дали така няма да се отнеме от красотата.

Другото, което измислих е римски щори и плътно перде, но пак късо на едното място.

# 648
Принципно ресните не ги харесвам. Първо - това е поредната мода. Второ - прането е проблем, защото се раздърпват. Трето - нищо не скриват. А ти май това имаш нужда.
За щорите - те достатъчно притъпяват светлината, защо ти е лятото пълна тъмница вътре, то това му е хубавото - слънчицето.
Римските са хубави наистина, но първо цената им е висока, второ изискват определено обзавеждане, поне според мен.
Аз бих направила нещо креативно  Thinking

# 649
  • София
Принципно ресните не ги харесвам. Първо - това е поредната мода. Второ - прането е проблем, защото се раздърпват. Трето - нищо не скриват. А ти май това имаш нужда.
За щорите - те достатъчно притъпяват светлината, защо ти е лятото пълна тъмница вътре, то това му е хубавото - слънчицето.
Римските са хубави наистина, но първо цената им е висока, второ изискват определено обзавеждане, поне според мен.
Аз бих направила нещо креативно  Thinking

Да, всъщност от голямо значение е лесната поддръжка, най-добре да може да се пере в пералня. Доколкото разбирам става въпрос само за щори без перде, така ли? А какво точно имаш предвид под "креативно", моля да споделиш. Благодаря!

# 650
# 651
Здравейте момичета,
Искам да помоля и аз за съвет. Ето това ми е прозореца, съжалявам, че снимката е такава, но нямам друга в момента. Това е хол и кухня, лежанката на дивана е прилепена почти до стената и нямам място за плътни и тънки пердета, а и не искам. Вече имам щори, иска ми се 2 тънки къси перденца, прихванати по този начин:http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.656078 (viliko, ползвам снимките, които ти си дала, невероятни пердета има там  bouquet). Обаче идея си нямам удачно ли е това за толкова голям прозорец-дълъг е към 2.80м  newsm78. И как е по-добре къси, прихванати отстрани или дълги до долу?

# 652
Не мога да отворя модела  newsm78

# 653
Коригирам:

http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.656078

От тук имам предвид само прихващането отстрани с аксесоар, иначе на снимката ми се струва, че пердетата са дълги, а аз искам органза или нещо подобно, късички, прихванати отстрани с някакъв аксесоар като на снимката. Но удачно ли е изобщо или това е по-скоро подходящо за два прозореца. Този в големият в средата дали няма да остане гол?

# 654
Коригирам:

http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.656078

От тук имам предвид само прихващането отстрани с аксесоар, иначе на снимката ми се струва, че пердетата са дълги, а аз искам органза или нещо подобно, късички, прихванати отстрани с някакъв аксесоар като на снимката. Но удачно ли е изобщо или това е по-скоро подходящо за два прозореца. Този в големият в средата дали няма да остане гол?

Ако държиш специално на това прихващане, няма да минеш само с тези странични перденца. Трябва ти основа /лек воал или нещо подобно/, покриваща прозореца и евентуално две тесни и малко по-плътни пердета, които ще са само аксесоар за декорация.

Късите завеси като цяло обаче, ги възприемам като елемент на кухненско прозорче, но не и на хол...Защо не ги замениш с текстилна щора?! Simple Smile

# 655
  • Пловдив
слушай viliko тя дава хубави съвети, аз пък да питам защо ви е така малък радиатора, божееее нашите са от край до край ,ами ние сме в къща де Peace Peace Peace

# 656
Ако държиш специално на това прихващане, няма да минеш само с тези странични перденца. Трябва ти основа /лек воал или нещо подобно/, покриваща прозореца и евентуално две тесни и малко по-плътни пердета, които ще са само аксесоар за декорация.
Късите завеси като цяло обаче ги възприемам като елемент на кухня, но не и на хол...Защо не ги замениш с текстилна щора?! Simple Smile
Ами имам вече от другите щори на прозорците, щеше ми се нещо ефирно само декоративно отгоре, а самата кухня е вътре в хола, не е отделен бокс. Да попитам още две неща: Ако сложа две по-плътни пердета само като декорация отстрани, удачно ли е да са на един корниз-подобен като този на снимката (нямам място за двойни релси)? И ако останат само тънки перденца по-скоро трябва да са дълги нали?

# 657
Цитат
Ами имам вече от другите щори на прозорците, щеше ми се нещо ефирно само декоративно отгоре, а самата кухня е вътре в хола, не е отделен бокс. Да попитам още две неща: Ако сложа две по-плътни пердета само като декорация отстрани, удачно ли е да са на един корниз-подобен като този на снимката (нямам място за двойни релси)? И ако останат само тънки перденца по-скоро трябва да са дълги нали?

След като искаш нещо само декоративно, може да са на един корниз. На мен по-красиво и тежко ми стоят дълги завеси. Винаги можеш лекичко да дръпнеш дивана, за да не ги опира и нагърчва /и без това ще трябва да освободиш малко пространство пред радиатора/.
Струва ми се, че с къса завеса, ако страницата на дивана не е с дължината на прозореца /а едва ли е/, ще се получи едно "накъсване" на стената...
Ако обаче държиш да са къси, прецени ги така, че краят им да се падне зад ръба на лежанката. Simple Smile

# 658
При положение, че дивана е до стената под прозореца/защото аз така разбрах/ - не виждам смисъл да се сложат дълги пердета. Аз съм много фен на този вид - едно опънато тънко и острани завеска в подходящ тон, като това например http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.656231 или http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.660585 или http://vessyc.snimka.bg/daily/perdeta-curtains.35984.660673

# 659

Винаги можеш лекичко да дръпнеш дивана, за да не ги опира и нагърчва /и без това ще трябва да освободиш малко пространство пред радиатора/.
Струва ми се, че с къса завеса, ако страницата на дивана не е с дължината на прозореца /а едва ли е/, ще се получи едно "накъсване" на стената...
Ако обаче държиш да са къси, прецени ги така, че краят им да се падне зад ръба на лежанката. Simple Smile
[/quote]
Мога да го дръпна мъничко, сега е почти до кухнята, едва си намерихме толкова малък диван с лежанка ooooh! Laughing. А лежанката е къса и свършва малко преди радиатора. Както и да е, мерси много за идеите, поизясниха ми се нещата  bouquet
viliko и на мен ми хареса този вид много, обаче отдолу имам щори-дали ще стои добре и идея си нямам как се слага това опънатото тънко-на втори корниз или как Blush.И къде могат да ми го ушият?

Общи условия

Активация на акаунт