Отговори
# 570
Привет и от нас! Peace
Поздравления за всички нови и бъдещи мами! Hug Благородно ви завиждам! Blush И на мен  много ми се иска второ бебче, но все се намира нещо да ме спре. ooooh!
Постът ми ще е дълъг, но ще ме изтърпите, защото рядко имам време да се включа. Naughty
Бяхме на консултация преди дни и май сме най-големи от мадамите - 14,900 и 92 см. Уж не се спира по цял ден, а расте здраво. На татко си прилича девойката явно. Whistling
Зъбите ги мием с Colgate, но не сме особено редовни. Много често не ми дава да й ги мия аз, а ако й дам сама - само смуче пастата от четката. Флуор ни беше изписала педито, но аз лично не смятам да й давам. Често пие изворна вода, а и пастата й е с флуор.
Имаме си 1 кътник и още 2 са на път. Зъбоникненето е и причината Ели да спи неспокойно от 1 седмица насам. Tired Милата, снощи ме буди и плаче "Мамо, бои!" и си държи бузката. Sad
Да се похваля, че вече цял месец Ели ака или в гърнето или нa тоалетната. Сега остава и с чишкането да успеем...
За говоренето - постоянно говори, но ако реши, че някоя дума е сложна, не се и опитва да я повтори. Доста думи все още замества със звуци или знаци.
Бяхте писали преди време за детските филмчета. Ели е на вълна Ну Погоди. Може по цял ден да ги гледа. Много ми е смешна, когато казва нещо преди вълка или зайчето. Показва как правели те и въобще е страшно развълнувана от срещите с тези руски "герои". Laughing
Хайде стига съм ви отегчавала. Надявам се скоро пак да имам време да пиша, а не само да ви чета в движение! Hug

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 13:46 от enigmata

# 571
Привет и от нас Hug
КикиНики, страхотна новина виждам при теб!Браво много се радвам,а  е и момченце.Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам Praynig
Ние най-после приключихме с ремонтите и сега реанимираме.Крис е бясна за 100 деца,а пубера ми ме изненадва ,всеки ден с някоя нова щуротия.Но да са гиви и здрави Praynig
Аз не съм чела нищо и не съм в час,но се надявам,че всички дечица са здрави,бременните майки също Hug Hug Hug
Приятен и усмихнат ден на всички  bouquet

# 572
  • около Варна
Привет и от нас!

Нищо ново на хоризонта, та затова само ви чета редовно, защото няма какво да напиша Grinning

Енигмата, радвам се да те видя, само дето ни уплаши с дълъг пост, още може...

Зъбите ги мие Ева, силно казано де, защото не ми дава аз да и ги мия, а тя сама и общо взето си гризе четката, изява пастата за зъби, след което и отнемам четката и удоволствието приключва. Ползваме детски Колгейт. За флуор никой нищо не ми е казвал и съответно не давам.

За махането на памперса май съм споменавала, но скоро няма да го бъде...

Ева говори много, но трябва голямо въображение, за да я разбереш, само тия които сме всеки ден с нея знаем какво казва, всичко разбира, чудесно манипулира, тропа с крак и пищи като не стане на нейната. Освен това с възрастта става все по-ревнива.

Честито на всички, които имаха поводи да празнуват през изминалата седмица, да не изброявам, че ще пропусна някой Hug

п/с. Да не мислите, че се включих за нещо друго, да си покажа коледния аватар просто Mr. Green

О, чудо! Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор. Това не го бях виждала мнооооого отдавна.

# 573
Виви, честит коледен аватар!  Mr. Green
Иначе само минавам да ме видите, че съм жива...

# 574
Здравейте, мили мами и бебета  Hug
Не съм влизала тук отдавна, че не съм и драсвала...Преди поне в чата влизах, ама и там само за по 5минутки и то не всеки ден влизам...
Да се изфукам с календар, направен ми от една прекрасна талантлива мама от форума - ДАМАЯНТИ:
http://picasaweb.google.com/olympiapappas/Olimpia#

# 575
Еее, Олимпия, супер календар!!!! Искам и аз такъв!

Дамаянти отдавна съм я признала!!!

П.С. Аз сериозно искам такъв календар, може ли да ми пратиш инфо на лични

# 576
Здравейте, мили мартенски мами.
Вие вероятно вече сте ни забравили, макар че все още ни има на първа страница.
Напоследък ми се струпаха много ангажименти, май повече, отколкото мога да поема.  Embarassed
Малкият батко тръгна на училище и понеже все още си е с детско мислене, все е забравил или недоразбрал нещо. Вечер доизясняваме какво трябва да носи на другия ден, кои домашни е написал и кои е забравил, коя тетрадка е при госпожата и коя все трябва да излезе от шкафа му… 
И всичко това се извършва при непрекъснато отбиване на набезите на Поли, която твърдо е решена да докопа и прочете (разбирай: скъса) учебниците на Коко и да попише в тетрадките му.
Тя расте с всеки миг (както и вашите сладури), става все по-опасна за себе си и нещата наоколо си и просто не трябва да отделяш очи от нея.
А аз на фона на всичко това се опитвам да работя в къщи!  ooooh!
В резултат все нямам време за форума и затова чак сега разбрах за новите попълнения в отбора.

Честито на Диди! Да е расте здрава, весела и послушна малката Дари.
Ха-ха, Виктор само се оглеждал, а Коко направо си поиска да суче. Само че не му дадох – все пак той беше на 6 г. вече. Ама сега гледам в Кърмаческия една тема за шестгодишно кърмаче и май се чувствам малко виновна. Той, горкият, е най-кратко кърмен от всичките ми деца – няма дори 1 месец. А Поли суче до ден днешен…

Поли, чудесни новини! Малката Паола излезе борбена и несломима като майка си (че как иначе). Много се радвам за вас. Целуни и двамата сладури и от мен и адашката ти.  Hug

Къдричка, Али е много напред с материала. Поли нищо не прави сама – само обувките си носи, когато излизаме. С памперс е още и дори не знае, че има и друг вариант. Това е по моя вина, но аз още с Гого намразих гърнетата и ги уча само на тоалетната с детска седалка. А тя още се страхува да седне на нея.
Освен това Поли не спи по цяла нощ като нормалните деца, а се буди поне 3-4 пъти и си търси да суче. Ако не й дам, настава истински ад. Не знам докога ще я караме така и не помня кога за последен път се наспах като хората!
Всъщност недоспиването е единственото нещо, свързано с отглеждането на деца, което ми тежи. Но щерката е на принципа "От сън спомени няма" и ние сме длъжни да се съобразяваме с философията й.

Олимпия, страхотен календар! Искам и аз!!!!

Честито на новите бремелинки – лека и успешна бременност и много леко раждане!

Засега това е от нас. Дълго, но от сърце.

# 577
Пролетната Фея  Hug, липсваха ми дългите ти постове в приятното зелено за очите и сладките 4 лентички отдолу  Hug
Значи още се цокате, браво!!! И аз така бях с Костаки, за щастие на тази възраст сучеше само 2 пъти денем и 1 през нощта...Бях и бременна с беба вече в 4-5 месец. Пак не спях де - имаше много неспокоен сън, отскоро чак започна да спи без да бълнува, плаче или смее насън. Затова пък има ново хоби - падане от леглото, или по-точно свличане на забавен кадър  Mr. Green, увивайки се предварително в одеалото  Laughing Добре, че са им ниски креватите, та няма удари...

Иначе беба засега яде пастата, опитва се да четка венците, ама рядко успява както трябва да ги измие. Затова с брат си са с електрически четки  Wink Ей ги тука образите:
http://picasaweb.google.com/olympiapappas/Olimpia02#5414026710827564962

Памперса свалихме преди 3 месеца, само за следобеден и нощен сън слагам  Peace 
Не говори много, но умее да си обясни на езика на глухонемите какво иска.
Привързана към бибите си, спи с 1 в устата и по 1 във всяка ръка - през деня й ги крия.
Порастна ни най-сетна коса за фибички  Laughing
Тежи дупето, но не е повече от 11кг.

Рапорт даден!

КОЙТО ИСКА КАЛЕНДАРИ, ДА ПИШЕ НА ЛС НА ДАМАЯНТИ - МНОГО Е МИЛА И НЯМА ДА ОТКАЖЕ НА НИКОГО!!!

# 578
Айде и аз да се отчета, че май скоро няма да имам време. Трябва да се захващам да чета много сериозно, че то време не остана. Sad
За зъбите – ние ги мием , но само сутрин. Вечер още пием мляко  и ми се струва безсмислено. Но като се замисля, трябва да започвам да го правя, за да му се създава навик. Използваме Aquafresh. И Марти гълта пастата, а после се прави, че плюе.
Мамчета, на 1г. и 9м. ли трябва да се ходи на консултация?
За гледането на филмчета – нищо не гледа. Фенове сме само на музикалните програми – страшно е музикално това дете и незнам на кого се е метнал.
Олимпия, календарът е разкошен. Поздравления за форумската мама.
Пролетна фея, много се радвам, че се отчете и се надявам занапред да го правиш по-често.
Зори, къде сиииии?

# 579
Здравейте, мацки   bouquet
КикиНики, честито, голяма изненада ни поднесе хихик   bouquet Лека и безпроблемна бременност и на финала още едно сладурче като Бела  Hug
Много ви се радвам на всички бременни и родили втори дечица толкова скоро. Много сте смели всички мами   bouquet  Hug

Али от януари тръгва на ясла. Уж бях против яслата, но за "късмет" я приеха  Confused Кандидатствах в едно ОДЗ и при целия дефицит на места не знам как стана точно сега, но не мога да си позволя да откажа мястото, защото после не се знае колко години ще чакам, за там навалицата е голяма. И така...аз си мислех, че ще си гледам детето до 3 г. , а сега ще го пусна преди 2 г. Ама какво да се прави, като такава ни е цялата система, да не можеш да си пуснеш детето на градина, когато решиш, а когато ти дойде "късмета".
Ще я пробвам, пък ако й е трудно да се адаптира и ако виждам, че се измъчва ще я спра, не мисля да я травмирам на всяка цена да ходи. Но съм сигурна, че ако се адаптира бързо там ще й харесва много, тя обича много песнички, танци, игри и т.н. Говори много, прави големи изречения, всеки ден научава нови думи, знае песнички, естествено не цял текст, но запява по някоя дума и се разбира коя песен пее  Laughing Сама си иска да й ги пускам, постоянно...семки и бонбонки, зайчето бяло, часовник трака, кукла барби, за патето, мама ми купи днес.... това са сега хитовите  Joy

За зъбите - използваме Ненедент, всяка сутрин и вечер ги мием, на нея много й харесва и като започнем да се оправяме вечер за лягане, сама ми напомня за ЗИБИТЕ  Mr. Green
Флуор не давам.
Олимпия супер е календара.
Аз и тази година не се наканих да правя календари  Whistling

# 580
Здравейте мами   bouquet
Аз отдавна не съм писала при вас и се надявам да не сте ни забравели.
Супер хубави новини.  Hug  Бебенца родени и бъдещи братчета и сестричета. Да не ги изброявам,че със сигурност ще пропусна някой  Embarassed
Малко инфо за нас. Вече ходим на градина. Много му харесва там.Пеят, танцуват,лудуват.  Crazy
Затова пък в къщи е ужас. Истинско овне ooooh!.Като се ядоса и като малките козлета с челото напреди иска да удря  ooooh! И не плаче ,а пищи за нещо.Тръшка се по земята. Пълен цирк. Май влиза вече с този първи пубертет,но не е ли малко рано  newsm78  Има ли друго такова овне при вас? А е толкова ревнив. Никой друг не мога да прегръщам и целувам. И батко му страда  Rolling Eyes А какъв е побойник  ooooh!
За белите да не говорим.
Зъбките мием само вечер. Говори много,пее с батко си.
Филми обожава.Но само музикални- пинокио, красавеца и звяра, и т.н.
За памперса - не съм и пробвала. Ще чакам до пролетта.

# 581
  • BG
Добро утрооооо и заповядайте едно сутрешно неделно кафееееееееее!

# 582
  • Тук и там
ღVivi~anღ  - благодаря за кафенцето   bouquet
Как сте всички в това зимно време? Ние вече 4-ти ден не сме излизали, но причината е, че в събота горкото ми дете едва дишаше от сополки и запушено носле. Така и не можах да разбера откъде, какво, защо и как  Rolling Eyes Добре, че беше все пак само настинка, защото всичко започна от петък с яко кихане и нищо странично, в събота беше апогеят на течащото носле и вече вчера и днес сме по-добре - само кашля по малко Confused Дано с това да приключихме и настинките си, че за тази година ни е трета  Rolling Eyes Уж си я пазя като орлица, и пак отнякъде нещо си лепнем  Crossing Arms
Надявам се да няма повече болни, за да са пълни редиците за Коледното парти  Peace
Пепе, да знаеш че Галя и Марти ще правят своя музикална група в бъдеще - аз така ги виждам нещата с тези песни и танци на народите Joy

# 583
Днес кафенцето е от мен! Hug

Я да ви попитам - Ще водите ли децата някъде да видят дядо Коледа и евентуално той да им подари подаръка за Коледа? newsm78 Изключвам мамите, които ще се събират на коледното парти. Майка ми миналия ден ме попита, а аз не се бях и замисляла честно казано.... Embarassed Мамите от Пловдив ако знаят къде има дядо Коледа, да свиркат. За МОЛ-а се чудех.... Thinking
Дайте идеи, моля! Whistling

# 584
  • София
повечето клубчета предлагат програма с дядо Коледа ,трябва да провериш около вас.Имат си куверт и се записваш.
Жорето ще види доста дядо Коледовци,чак ще се побърка милото. CrazyНа 19-ти от един друг форум ще имаме парти и на него ще има подаръци и дядо Коледа,на 20-ти е нашето парти от тук и на него се надяваме да има(има желаещ,но да видим ще разрешат ли в клубчето).На 21=ви ще имат тържество в яслата и там ще имат Дядо Коледа(сега трябвя и за там подарък да измислям и купувам ooooh!).Преди седмица ходихме на Коледария и там имаше един и го снимахме с него и Снежанка. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт