Отговори
# 555
Предполагам, че след време като вляза в ритъм ще е по-лесно, ама сега още ми идва нанагорно.  Laughing
и аз така предполагах, но смятам, че вече съм влязла в ритъм и пак ми е страшно нанагорно. Просто нямам време за нищо  постоянно бързам ... бързам да изпратя Алина на ясла, бързам за работа, бързам да я взема навреме, бързам да свърша 100 неща като се приберем, а то няма време и за 50. Редовно заспивам преди да съм вечеряла, защото полягвам до нея само докато заспи и съм отнесла. Наслаждавайте се на времето вкъщи ... колкото и грижи да има покрай децата, после всичко става още по-трудно.

Иначе бързината при нас е относително понятие. В яслата ги учат да правят всичко сами. Аз я изпратих сравнително научена - вече ядеше сама, пиеше сама от чаша и без памперси. Сега обаче всичко е "сама" - като и се пишка, събува се сама и после се обува ... бавничко, но стиска. Сутрин всичко трябва да облича сама ... и докато нацели правилната страна на дрехите .... обувките си обува сама, лепи лепенките, взима си чантата и заминава. Преди приготвянето отнемаше минути ... сега повече от половин час...

И друго ... мислех, че скоро няма да може да ми разказва за яслата, но съм грешала. Вече говори много, преди няколко дни ми каза, че Юлия и е взела чинията, каза ми че Марти и е дал камионче, че Иванова и е направила прическа, е такива. Казва думи, които не съм подозирала, че помни, дълги и сложни, разбира се - с модификации, но всичко и разбирам. Като влезем да се къпем ми припомня какво да и измия - косата, гръбчето, коремчето, гъзето и ръчичките, а като излезем - обяснява на баща и отново какво сме измили. Иначе като сме навън не говори много, а пред непознати 5 минути мълчи и после почва да се закача и не млъква.

За коледното парти - много ми се щеше, но сме под въпрос, защото се пада в неделята след 6-дневна работна (и ясленска) седмица и понеделник пак отново. Ако ми удобрят отпуската за дните 21-23дек. и 28-30дек. ще бъде супер и ще дойдем, ако не ... едва ли.

Поли, случили сте на дечица вие, браво на Паола, как хубаво расте, скоро ще прибираш омаляли дрешки :Р ... много ви се радвам на снимките ....на твоите и на Диди - батковците с бебетата, такова щастие лъха от тях, направо ни зареждат с хубави емоции

# 556
 Честито на всичкте ни именички днес!

Моят мъж пък е рожденик:) Да ми е жив и здрав и да ме слуша от време на време, а пък и ако ме чува ще е прекрасно Mr. Green

Леле днес по всички линии не трябва да работя- ни като бременна, ни като майка... Не бях го предвидила и си имам достатъчно работа,кяото мен чака. Народните поверия не споменават кой трябва да работи вместо нас на тоя ден,нали....

Адашке, не виждам реална причина в оправданието ти, че няма да дойдете на партито, да знаеш Naughty

Диди, браво на теб! Дано по-бързо му минат коликите на сладкото кърмаче!

Поли, тя Паола скоро ще се "роди" май, а:) И ще си е точно с размерите на едно доносено бебенце:))

Днес някои елементи от домашните са особено кисели, чак е нетърпимо на моменти,дано премине след следобедния сън...

# 557
  • София
КИКИ НИКИ, ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МЪЖА! А това със слушането и чуването... абе, дай Боже Laughing

# 558
Еее, Къдричка, ама тя твоята Али си е направо вундеркинд! Малко от децата са толкова напреднали. Сияна хич не говори, само крещи ooooh!. Всъщност говори де, но нищо не и се разбира, та всеки случай не е на български Laughing. А затова че сте махнали памперсите още лятото и сама се облича, наистина евала, явно си страшно търпелива, ама и детето е много упорито!

Поли, как ги омагьосвате тези деца да спат по цели нощи? Thinking Сияна продължава да ме буди поне по 5-6 пъти на нощ, понякога с писъци и рев, а като се появи и бебчето просто незнам как ще бъде ooooh! Май скоро няма да ми се случи да спа 8 часа без прекъсване Crossing Arms Скоро четох някъде съвета на Ванга за добър сън при децата - бяло платно да се напои хубаво в сутрешната роса и с него вечерта да се увие детето като си легне. Струва ми се налудничаво, обаче вече и това бих пробвала... #Crazy

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 17:24 от angelfish

# 559
Миете ли зъбите на малчуганите и с каква паста?

# 560
Аз имам въпрос за дечицата без памперси - някое ходи ли директно в тоалетната, а не на гърне? Лори изпитва ужас от дупката на тоалетната и въобще не мога да я накарам да седне на седалката.

# 561
Честит имен ден на всички Анета! Да са живи и здрави  и много, много обичани!
В тази връзка призовавам Ането веднага да се отчете и да покаже малко нови снимки на малката красавица.
А всички чатаджийки да идват в темата, че наистина запустя.  От време на време ми се иска да вляза, ама като знам каква зарибявка е....Нямам време за такива екстри.
Ние сме ОК (да чукна на дърво). Има малко сополи, но се надявам да минат с клеевата тинктура. Много му е хубаво да ходи на ясла, от което поне съм спокойна и не го мисля през деня. Вчера си взехме календарите – много са хубави. Аз чета за изпита  - скука. Но е по-добре от това да работиш  и наистина да нямаш време за нищо.
Диде, много е хубаво, че имаш кърма. А Вики не иска ли и той да опита? Спомням си, че Олимпия кърмеше и двамата едновременно. Grinning
Поли, поздравления за прекрасните мерки на Паола. А децата мечта – ти си ги заслужаваш! Heart Eyes
Честито кръщене на Никола. Да е жив и здрав и с радост да носи името си. Много сте хубави на снимките. 

# 562
  • София, Борово
добро утро, красавици!
Пепе, ако иска ще му дам, ама за сега сам огледа  Simple Smile Казват че не било хубаво да се повтаря кърмене, но аз мисля че това са някакви бабини тинтириминтири.Виктор почти не е кърмен и ми се иска да опита Simple Smile
Поли, браво на малката героиня! Целувки на всички вас от всички нас Hug Heart Eyes
Дани, Виктор сам си мие зъбите с паста Ненадент, защото само  тя май може да се гълта. Той не плюе. Сменям четката за зъби всеки месец.
Веси Динкова, Виктор ходи в тоалетна, но с адаптор за деца.
Честито кръщане и от мен на Никола! Да е здрав, румен и засмян!
Къдричка и на мен много ми тежеше постоянното бързане и чувството, че вероятно пропускаш нещо..
Олимпия, винаги се радвам много, като драснеш някой ред Hug
Хубав ден ви желая!

# 563
  • Sofia
Здравейте! Аз им мия зъбите с Colgaite (така ли се пише  newsm78) детска. Много обичат и им е забавно. Имаме и гърнета и адаптор за тоалетна, но не ги ползваме.  Embarassed Те си седят и на двете, не ги е страх, но не правят нищо. Според мен изобщо не схващат за какво са сложени там. В яслата се случва да се изпишкат в гърне, но рядко и по-скоро по случайност. Ама и аз не съм сериозна. В къщи много рядко ги слагам. Мързи ме, ако трябва да съм честна. С всички други задачки гърнето ми идва малко в повече. Пролетта ще сме по-сериозни.  Joy

# 564
  • BG
Здравейте,
отдавна не съм писала,но чета редовно.
Честито на всички,които са имали поводи тези дни!
Браво на малката къдричка.Явно много добре се справя с всички неща.Дара казва,когато й се пишка,но за акането не винаги.А и гледам много да не я раголвам в студеното време.Като се има в предвид,че лятото я оставях без памперс и беше посвикнала от тогава.
Зъбите все още не ги мием.То и на каката започнахме когато стана на 2 год.
Иначе всичко разбира,говори думичките-за всяко нещо намира думата-но общо взето като цяло й се разбира говоренето.
Незнам скоро дали стеги теглили,но моята мацка е 11кг.и 85см.Незнам колко е нормално.
А мамите,които почнаха работа бързо ще влязат в ритъм-търпение се иска за всяко нещо.
Вечер си лягаме между 8.30и 9.30.А сутрин сме кукуряци още в 7.30,че и по-рано понякога.
Поли,много се вълнувам като пишеш за малката принцеса.Някой беше писал,че скоро ще се роди-ми да тъкмо ще си е в нормите.Да ги цинкаш двамцата с бати Иван.
Диди пусни малко снимки на полу адашката де,да й се порадваме.Завиждам ви за скорошната ви срещичка.Ех,ако можехме и ние да сме там-малко да се ранообразим.
Но нищо ще се пренесем мислено там чрез снимчиците ви.
Видях,че има и нови попълнения на бременните майки.Лека и успешна им пожелавам,то даже и на някой им се вожда края де.Успешен край тогава Hug
Аз вече приключих с подаръците.Онзи ден ходихме в Хиполенда в Бургас и  купих всчки поръчки-точно както искаше моята кака.ЗА градината също искат подарък и взех-тя искаше една чантичка на Уинкс и кученцата с вълшебния памперс.А от Метро взехме лаптопа на български-този който е за деца от 5-7 години.Лунния пясък пък й взе баба й.Така че вече е уредена.Само чакаме да дойде момента.
Ами това е за сега май се поразписах.А Зори изчезна май нещо от хоризонта.Я да вземе да пише малко,че нейните постове липсват.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 09:25 от ღVivi~anღ

# 565
  • Тук и там
Със закъснение да честитя вчерашния имен ден на всички Анита и Янита  bouquet Да са здравички, усмихнати и много щастливи  Wink
Хубаво е, когато темичката се раздвижи - то аз като се разпиша и след мене трудно се престрашава някой  Whistling
Къдрич, браво на малката Али, която толкова бързо научи много нови и полезни неща в яслата - дали и ние ще сме така  newsm78
При нас нищо ново, чакам с нетърпение празниците, когато малко ще се позардвижим из БГ-то, че нещо в последно време се застояхме много на едно място, а това не е присъщо за нас  Mr. Green В тази връзка, мъж ми си взима отпуск от 18-ти и няма да можем да се класираме за Коледното парти в София. Ще пътуваме първо към едните баби и дядовци, после оттам към другите и така ще се върнем в къщи чаааааак другата година  Crazy Но съм сигурна, че ще бъде страхотно и ще снимате много за останалите, които няма да бъдем на срещичката! photo
Ние зъби все още не мием, Галя само ми се радва като ме гледа, докато го правя  Wink Питах моята зъболекарка и тя каза, че е хубаво на 2 г. да се започваме  с тези неща  Peace Ох, сега се сетих, че страшно ме изненада с това, че трябва да пие флуорни таблетки и така до 6 ли, до 12 г. или нещо от сорта и това без спиране  ooooh! Изхвърча ми от главата като го чух просто, защото съм чела че трябва, но пък толкова време ли е наистина ? newsm78 Вие давате ли нещо такова в момента ? КикиНики, дай съвети  Hug

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 12:26 от Iva-1977

# 566
Здрасти и от нас с Ванеска! Hug
Съзирам нови бременни мами- да ви е леко и безпроблемно бременеенето до заветната дата!
Честито Кръщене на Никола!
Дидка, дано да минат бързо коликите на бебка. А дали не хапваш нещо, което да ѝ провокира коликите? Целувки Heart Eyes.
Къдрич, браво на Али, колко много неща може да прави самичка! Ванеса може да си сложи само шапка и да си събуе обувките. За гърнето - много далеч сме от махането на памперс... тя дори отказва да сяда на гърне. С говоренето и пеенето сме добре, много е забавна. Опитва се да ни копира и се получават смешки. Вчера се удари в масата и каза - "Тето дали (детето се удари), би качето (боли ме крачето)!", отиде и си отвори лекарската чанта, извади си спринцовката, би си инжекция в крака и каза - "Миналоооо!" Wink
За миенето на зъбките - мием ги сутрин и вечер откак станаха 4, а сега са 16 и дори с паста на Чико не мога да ѝ ги измия добре. Натрупва се отвратителна жълта плака. Сменихме пастата с ОралБ и вече зъбките са ѝ белички. Не мога да си помисля какво ще се случи, ако не ги мием.
Ники, много празници при вас - да ти е жив и здрав мъжо! Понеже идва Коледа и стават чудеса Mr. Green, дано наистина да те слуша много! А ти торта не му ли направи на човека или само нас лишаваш от удоволствието да ѝ се порадваме тук? Я сподели какви вкусотийки завъртя!

# 567
Кикиники,честит рожден ден на мъжа ти! Да ви е здрав,много да ви обича,слуша и чува  Grinning
Честито кръщене на Никола!
Браво на малкото къдриче,колко е самостоятелна  отсега,голямо браво.
Зъбите ги мием всяка вечер и всяка сутрин,от както е станала на 1 год.аз знам,че като станат 10 зъба може да заповат да се мият с паста и накрайник/четка ,а преди това с памук и кислородна вода.Мия й ги с пастата и накрайника на Ненадент,тя сама ми напомня като стане време за сън,че трябва да мием зъбите,сутрин пак така.За флуора има две мнения,едните казват,че вреди,други,че е полезен,не съм компетентна в тази област,но от това което съм чела във форума,реших,че няма да давам на Натали флуор.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 18:51 от cosmopolitan

# 568
  • Sofia
 С флуора много внимавайте, защото както е полезен в нормални количества, така е вреден и даже опасен когато се прекали. А преди години започна една кампания за флуориране на питейната вода. Не знам дали още действа. Но трябва да се види първо каква вода пие детето (ако е бутилирана на етикета пише, ако е от чешмата в местното РИОКОЗ трябва да се пита дали е флуорирана и в какви количества) и чак тогава да се дават таблетки, ако флуора във водата е малко.

# 569
Здравейте...!
 айде да се разпиша и аз...
 добре сме за сега..напредваме в развитието... за сега Оги прави просто изре4ения от по 2-3 думи...бабо тао..или дай пии.. ей такива... на мнение сам 4е вси4ко разбира..дори си правих експерименти..и той се справи...бяхме на консултация 14 кг е и 92 см...яде вси4ко и на моменти няма наяждане ама да е жив  и здрав ще го изхраним....

Hug за вси4ки бременни тумба4ета

bouquet  лек ден

Общи условия

Активация на акаунт