В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 127
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Казанлък of all places
Мили другарки, здравейте!
Напътувах се, наработих се, наспах се.... златни момчета имам ей, само ме уведомиха към 10.30 , че е 10.30. Simple Smile
Делте, извинявай, не стигнахме до източното пристанище на Шумен. По път излязоха още 2- 3 срещи и се прегрупирахме в движение. За сметка на това, вместо пътем да минем през Варна се очерава самостоятелно двудневно турне. Кога , как - ще пиша.
Шумен сам по себе си е интересно място. Ще ми се повече време да имам да го разгледам.
Истанбулското ми идване на 14.11 виси със страшна сила. Sad Ако не хвана самостоятелно автобуса, май няма да ме огрее. Гледам,че хотела , в който щеше да е срещата е в Таксим - колко далече е това от централната автогара? http://www.lamartinehotel.com/index.asp
И в Търново бяхме,градът на студентските ми години....красота! После ще сложа снимки.
Свински грип, викате. Витамин С му е майката, чесън и никакви ваксини, опазил Господ!

# 151
  • Varna
АДЖЕ-
ми не е много далече ама не е и близко да ти кажа. То зависи и кога ще пътуваш. Ако пристигате рано, рано сутрин като нас, ще избегнете големия трафик и бързо ще стигнете. Ние обикновенно си ползваме хотелите на Султанахмет ареа-та. Е да по близко е до Централната Автогара това. Но щом са ви запазили този хотел, там ще ходите. Пък ако не си сама ко ти пука, но ако си сама трябва да си уреждаш и такси, ако не дойде някой да те посреща евентуално.

# 152
  • Варна
Джорди аз в по=предните страници недвусмислено бях зачекнала темата за грипната ваксина=полза =здравословна и материална ,за вносителите.
Подобни неща се обсъждат и тука в докторските среди.
Моят тийнейджър е много щастлив от "свинската" ваканция.Не мога да го прибера от улицата.
Само се моля да не се разболее,че стана бая студено,а болни хора хич не ми се гледат.
Джорди,пу-пу-пу...юнакът ти все по-готин и по-готин!С таз буйна коса изглежда много пораснал.
Анджи,нали ти пече кестени по технологията на bz?Я кажи колко ги цепна.
Аз,да не остана назад,реших също да пробвам този метод,обаче само набодох с върха на ножа кестените.
Предполагам,заради това не се разпукаха като на снимката.Аз чаках,чаках и реших да дам малко жега на
котлона.Тя bz хубаво каза,кестените да се пекат на много слаб котлон,ама трябваше и да предупреди какво
се случва,ако това не се спази...Фойерверки!...Кестени хвърчаха по всички посоки.Наложи се да ги чистя от
тавана...Така ми стана ясно и защо е необходим капак по време на печенето.
Та така с първото ми печене на кестени...Не разбрах къде сбърках първоначално. newsm78

# 153
  • Казанлък of all places
Лоре  Hug Simple Smile
На кръст ги цепнах от горе, обаче, понеже и майстор -готвачът Христо помагаше, той пък ги цепи отстрани. И почнахме да ги печем на 4 ( от обшо 6 степени на котлона ми), а после намалихме на 2.И така 30 минути. После 5 минути плътно ядене.....

# 154
Е може ли такова нЯщо? Никой да не се весне от снощи тук  newsm78 Стегни се народеее!!!!Ама големи мързеланки се извъдихме. На мен ми е зимно, топло и къщовно. Едни зимни гозби съм метнала, дебелите завивки изкарах, и портокалите започнахме да мятаме вкъщи  Joy (вкъщи прояде ли се портокал, значи зимата е дошла) Аз дадох отчет, а вие с какво ще оправдаете липсата ???
Да ви почерпя за първия рожден ден на най-малкия ми племенник. Миналата година се роди, докато бяхме на гости на девер ми и снаха ми или каквито ми се падат (хич не мога да ги оправя тия стринки, чинки, лелинчовци и тем подобни)

# 155
Мараба и бонсоар!
Докато се наканя, вие сте на 11 та стр.
Ида с питане.

Ровя из нета за идеи за НГ и за РД на милото едновременно. Той е роден на 29 дек., а тая година по ключение ще имаме и кой да гледа децата. Та ми попадна една оферта за 5 звезден спа хотел в ТР за нова година. Хотелът се казва Сарухан http://www.guresaruhan.com/index_eng.htm

Известно ли ви е нещо за тоя район, струва ли си да се бие път до там (мисля с колата да идем), изобщо - говори ли ви нещо?
Наоколо има ли итересни места за разглеждане?

# 156
Здравейте, момичета!
Добре, че ви има, за да не замре мухабета  Embarassed И как мирише хубаво на кестени. Мммммм

Цвете нищо не казваш за Венеция Simple Smile

sladka hapka, в района има много минерални извори и съответно санаториуми и хотели. Свеки ходят малко по на север всяка година. АКо не се лъжа наблизо е Троя, но доколкото съм чувала не си струвало посещението. Assos  също е в района, но и там не съм ходила. Айвалък е известен курортно селище и  района се слави с хубавия си зехтин. През Чанаккале пътя няма да е много. 

# 157
  • Varna
Малеййй, момичета много ни замря темата беееееее Sad
Ама сме големи мързеливкииии. Да взема да ви спретна по едно каЙве, да сЪ субидИтИ лииии newsm78
Ха'ди бъкълам идвайтИ, нИ сЪ пУмайваитИ  smile3521
За Нова година и аз съм се замислила дЛибокУ дали пак да не прескочим до ваС newsm78чИ там миЙ много уютничкУ

# 158
  • Казанлък of all places
Давай, Делте, кафето!Тук заваля сняг...да ни е честито!
Снежинки се реят, а паркът от среща ни е още пъстър.
Аз обаче днес ъм оборудвана, и не се страхувам от нищо! Simple Smile

# 159
haksev как ще се сърдя  Hug Ама много ме изкефи това, че Шумен е пристанище на Варна  Laughing. Мъжът ми каза, че Тодор Колев е изрекъл тази фраза. Така ли е?
sladka hapka на мен лично хотелът ми изглежда страхоте, а и щом наблизо има минерални извори ще стане супер SPA. Лелееее как ми се хойка самооооо. Kaigi какво д акажа за Венеция, не мис е разказва, че ми става още по-тъжно. Искам да хойкаааам. Най-лошото , обаче е , че след всяко връщане от някъде все по-малко ми се живее в България. Страшное, че аз го казвам, аз, която съм националист и любя и тача всичко българско и родно. Все по-сериозно се замислям за бягство, ама много сериозно  Cry

# 160
  • Казанлък of all places
Поздрави от снега.
Ехо, истанбулскаата група, как е при вас?
Мейд бай Герасим.

# 161
Много е хубав Снежко  Laughing Първият сняг ви зарадва Анджи  Hug При нас е ситен дъждец, а днес дори ми се стори, че е по-топло от вчера  newsm78

# 162
Да, ние си нямаме сняг... По- топло беше днес и още по- топло ще става, прогнозата е за доста затопляне във Варна, Цвете  Peace

# 163
Кайги, мерси за разясненията. Като се видим с милото, ще обсъдим тоя вариант. Очертава се срещата да е след две седмици, защото сега той е в чужбина, а идната седмица аз. Ще се засечем за няколко часа в неделя.

Ангелинке, какъв е тоя сняг! При нас малко дъждец ръсна и това е. Ей, Казанлък все е бамбашка  Laughing

Цвете, радвам се, че Венеция ти е харесала. При последното ми ходене там - м. май миналата година, се зарекох повече да не стъпвам в тоя град. Толкова комерсиален ми се видя, чак ми стана мъчно... развали ми спомена за тъжния и носталгичен град, който познавах. Утеших се с ходене до Мурано.  Wink

Цвете, не бъркай туризма с емиграцията. Казвам го като човек, който съвсем сам, без познати и почти без пари, в далечната 1991 год. тръгна за Щатите. Не бях съвсем без гръб - имах добра стипендия в престижен колеж и осигурено общежитие. Но си знам от опит, че животът в чужбина не е като да си развееш байрака за една - две седмици тук и там. С добро чувство ти го казвам, да не се засегнеш. Аз нямах проблеми с аклиматизацията там, но имаше доста неща заради които реших в един момент да се върна... за което не съжалявам. Сега пътувам често и с кеф (да не изброявам списъка за тая година, че бая се събра, а до края но годината имам още поне 2 чужбини), ама ми е най-хубаво да съм си у нас. Ама на мен всякъде ми е хубаво, ако съм си с децата и с мъжа ми, така че - стегне ли ме капата, и на Южния полюс мога да ида  Grinning

# 164
  • Казанлък of all places
Пия за това !

Общи условия

Активация на акаунт