В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 126
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Varna
АлЮЮЮЮЮЮЮЮ, така ви аресваааам да стИ активнииии, ко сЪ скътахтИ пУ Идно времИ низнам Hug
ВижтИ Ко Шумен може на Варната само прахта да и диша. Даже да тръгнем назад Шумен пак нимоЖ нЪ стигнЪЪЪ. Да мЪ прУщават Шуменки детУ са във темата за тях нИ сЪ Утнася Hug
АНДЖЕ- как добре сЪ рЪзбирамИ със тебИ. Ей точно на таквоЗ съм седнала докато ви пиша. Много ми е драго след тренировки така да я метна newsm47
За чужбината ко да кажа, то хубавУ работата да е свързана със пътуване. Тези от вас които имат такава професия са направо благословенни. Пътувала съм, но винаги съм се връщала със желание у нас. Но когато се прибирам и виждам на какво дередже сме, първо мръсотията и душата ми плаче. За това се сещам също и когато съм у чужбинско-първо за чистотата.Толкова малко народ сме, как не могат да се грижат ония които избираме за толкова малък народ, не ми е ясно Weary
Синковеца учи във Щатите и той не можа да остане там. Върна си се тука, тука му било мястото, не се чувствал на мястото си.
ЦВЕТЕ- не мисли, че те разкандардисвам, просто казвам аз какво съм чувствала. И винаги съм бясна като се прибирам, защото може да е много, много по-хубаво ......
Хайде, че ми стана криво-няма да говоря повече, че ставам и много лоша Делта.....

# 166
Сняг ли казахте?
Дайте малко насам,че скоро ще се превърнем във Венеция...дъжд,дъжд и много вятър.... Rolling Eyes

Аз бях малко в затишие зарази болестта и прословутата вече кухня  Shocked
Оздравях,слава Богу и благодаря за съветите ви и подрепата  Heart Eyes....И кухнята я завършихме  Peace,ох бе...Ще режем лентата скоро  Laughing

анджи,с теб в българско не се видяхме,дано тук успеем.Хотела,който посочваш е на на пъпа на Истанбул  Simple Smile - Таксим...До Султанахмед се ходи много лесно...
А за кестените  Laughing,моят мъж им е майстор,но от него чалъм...първо накисвате кестените в малко вода за няколко минути,после ги цепвате и тогава печете...

# 167
Скъпи мами,

Здравейте и от нас.
Аз се казвам Ани,а моето съкровище се казва Наталия и е на 4 години.
Много ми е приятно да чета вашите теми и реших да се присъединя към вас.

Поздрави,
Ани и Тали.

# 168
  • Varna
annip wavey
Хади бакълъм, запУвядаЙ и лимоново шербетче Wink

# 169
Честит ви първи сняг, на тези които могат да се похвалят Crazy Тук в Бургас снега доста рядко ни радва! Иначе тук е винаги много уютничко...кафенце, баклавичка , мммммм  Hug

# 170
  • Казанлък of all places
Ами колоня, мари Делто?
Аз съм мома- англичанка, мъж ми отиде да мери една кухня ( извинявай, Бенмари!!:)) , детенце малко го завих , голямото е при баба....

# 171
БЛАГОДАРЯ DELTA DELTA ЗА ГОСТОПРИЕМСТВОТО ТИ bowuu

# 172
annip, добре дошла сред нас!  Hug
benmary 2 , честито за обновената кухня!  Simple Smile
Как сте алл? На фона на сивото време из форума е все така приятно. Без майтап голям студ. Аз каквато съм малокръвна зимата ми е много противен сезон  Simple Smile Иначе и ние сме във ваканция винсаджиите. Много ни шашнаха с тоя грип тука. Как е в Турция?
Варна станахме епидемична зона и гледаме да ограничаваме контактите. Sad  Дано отмине и това по - бързо...
Целувки на всички и лека вечер!  Hug

# 173
Здрасти, извинявам се че нахлувам в темата ви, но ще ходим за няколко дни в Истанбул и се чудя и мая за някой неща та да ви питам. Така да се каже от извора вода да пия.
Има ли грип при вас, че сме с детето. Тука при нас доста хора ходят маскирани, и се чудя при вас как е? Все ми се иска да ми препоръчате нещо традиционно което си заслужава да опитам, какво да си поръчам, баклавата е ясна. Кошка да се стяга, аз още не съм тръгнала и вече съм решила да трупам кила с гевреци и баклава. Ние на пазар сме тръгнали, в кой МОЛ да отидем къде е най- добре от към цени. Още нещо как да си поръчам дълго еспресо, всичко което се сетите ще ми от полза. Забравих да попитам най-важното пуши ли се в Турция?

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 22:40 от Уникат

# 174
annip добре дошла  HugРазкажи ни нещо повче за себе си и семейството си.
Делта, сладка хапка прави сте дружки, за всичко сте прави. И аз мисля, че у дома си е най-хубаво. Писах, че съм изключителен националист и досега винаги съм била твърдо убедена, че въпреки всичко ще остана в Бг и тук ще отгледам и възпитам децата си. Споделям само, че вече не съм на това мнение. Не искам те да живеят по трудния начин, писна ми от некадърници и простаци. Имаме роднини, на мъжа ми брат му са в Мадрид и мислим да пробваме там. Аз съм си дала срок до Коледа догодина. Ако до тогава не започна да се чувствам и живея по-спокойно, заминаваме  Peace Заради Иво! Само Господ ззнае какво ще стане, обаче!
Benmary честита нова кухня.Метни малко снимки да се полщбуваме и оценим труда ти  Hug

# 175
  • Varna
АНИ- ДУШКО
това е почерпка от цялата тайфа. Не само от моя милУст. Ни сме си такива щедри и гостоприемни. А имаме тука една друга фея която пък поднася пантофки ама ще изчакаме нея да ти ги поднесе, че то това нейната работа да не  объркамИ нЯщу smile3503
ЦВЕТЕНЦЕ- разбирам те но ще ми е мъчно, че още един читав човек ще напусне България Weary
Въпроса за пушенето да отразя. Не жЮвея във Турция но като ходих във Истанбул преди около три месеца който е пушач жална му майка а рай за моя милУст smile3521 Който му се пуши навънка само. Сега незнам как е. Момичетата които живеят там ще кажат.
За моловете пак момичетата да допълват, че аз във Истарбул не ходя на шопинг а да си глезя душата. Иначе гледай да не лапаш само гевреци, ако знаЪш кВИ сладости имаааа. Докато ти пиша и ми се напълни устана със слюнка. Де що видиш, лапай, дУволна шЪ Устаниш smile3521 и шЪ искЪш да сЪ вЪрниш пак smile3521 И пии черен Турски чай бе Душа, за ко ти е дългУ ИспресУ. КъТ гУ опиташ това чайче и от него доволна ще останеш . МойтУ мъж голям кафеджия но във Турция праска само тоя черен Турски чай- кееееееф. Много освежителен и те държи свеж и можеш да мериш сокаците на Стамбул без умора newsm47
БЕНМАРИ- самУ сЪ Фалиш със тоз мутвак а не си пляснала тука една снимка да и сЪ възрадвамИ smile3503

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 23:17 от DELTA_DELTA

# 176
Ехоооо Mr. Green привет и от тукашната родна земя  bowuu Heart Eyes Hug(много зЕми , много чудо  hahaha Whistling...)...Ох, бе ...дОма с/м си (аз за разлика от др. се чувствам перфектно в NY и нямам търпение, дай Боже, един ден пак и отново да съм/сме си там  Praynig... просто с/м си точно , именно за там Crazy Flutter ... ама каквото сабя (да се чете Господ) покаже  Laughing Praynig)...

Тъй тъй .. аз ви четях таaaaaaйничко през blackberry-то , но не можех да пиша ...и cu викам "малей темата о'де у ряката"  hahaha Whistling , добре че Делта и Цветка я поддържат Laughing Wink , айде и др. мацки , к/о се разписаха  Crazy Mr. Green Hug...

Кестени, зима, студ ...мдам ....бая студено е тук ...изкарах ботуши , шалове и ръкавици ...(в NY беше между 15-20; не че и там не бях с шалове - Хаки, Аngе - знаем се от др.тема ooooh! Whistling Mr. Green ...)

За NY , както винаги, за пореден път ме изпълни с енергия, спомени, планове ...следвaщия път взимам и маленкото (имах задачата "да снимам мнoгoоооо снимки"... та нащраках тук, там мнoгoто снимки  Joy Whistling Laughing).. На 31-ви беше Halloween - ууу, каквио костюми имаше  hahaha ooooh! newsm78 Thinking Mr. Green Crazy Party Laughing Wink ...(като чета веcTнциите и тук е имало партитa, сигурна съм , че и в БГ се проградва идеята за този нов за нашиOт район феcTивал) .... Видяхме се с приятели, хапнахме, пийнахме, тез три неща общо взето ... Whistling Crazy (ps: Есента в NY е прекрасна ; бях забраBила колко е красиво всъщност ... невероятни цветове (като във филма "Autumn in New York" (2000) - http://www.filmnelweb.com/wp-content/uploads/2008/12/autumn-in-new-york.jpeg )

А на връщане к.мто Истанбулско, ха познайте кака ви с кой беше с един и същи полет ...Хм ...подсказвам : готин, слабичък, мъж, чаровен, изключителен artist ....още да казвам ли  newsm78 Thinking Mr. Green ...да, бе ..........................................................нашу Тaрканчу  Crazy  (ми той момчето по-ниско от мен .. да да , за тези к/о ме познават вЕрно бЕх на токче, ама все пак ...; и един слабичък - ох милия, викам си да го поканя да ни пее на купона, белким го нахраним  hahaha Mr. Green Flutter  chef ...но страхотенн сладур е няма спор - нови зъби и нос (е не може ми убегне, все пак беше първо пред мен, после зад мен  Whistling...та така ...За втори път го засичам в полет NY-Истанбул) )

Ох, из4етох ви старателно ...но ще пиша подробно утре .... Crazy Hug Peace

Сега само да сложа терликOт(Delte  Laughing ) за новата бройка - annip   Wink ; кажи сега девойче, какво те води към нашата тема ...то стана ясно, че тук сме на кестени, симит и тонове мохабет  Mr. Green Hug...

Ha Bcu4ku -  Hug Hug Hug Hug Hug

ps: 1)Assos=Асос е прекрасно място -- трябва да се посети  Peace; 2) Уникат = ще ти пиша подорбно утре : какво, как и къде ... Peace

# 177
Привет момичета ! Да ви се натрапя за малко ! Няма да ви искам пантофки, ама ако дадете няма да откажа  Laughing - шегувам се. Имам една молба. Аз принципно не съм по сериалите, но има един сериал, който също не гледам, но му харесвам песните в началото и в края на серията. Казва се Yanik Koza на турски, на бг нямам спомен как беше точно. Та песента от началото я намерих, но песента в края на епизодите  е много хубава и не мога да я намеря. Може ли някой да ми помогне. Предполагам, че я пее същия певец, който е и актьор - Yavuz Bingöl. надявам се не съм сбъркала с имената, ако е така моля за извинение и благодаря на всички предварително. Може и да е глупаво да ви занимавам, ама нали сте по-свързани с Турция, та аз затова  Embarassed

# 178
Благодаря на цялята тайфа за топлото посрещане,както и на BZ за прекресните търлъчки.
Hug Hug Hug
Какво да ви кажа за мен. Аз съм самотна майка на 4 годишно ангелче,софиянка, но се надявам скоро да стана част от прекрасния Истанбул. Имам връзка с един прекрасен човек,родом от Варненско, сега е в Истанбул. Интересувам се много от Турция и така срещнах вас скъпи мами.
Леко съм начинаеща,така че предварително се извинявям Embarassed
Пожелавам ви лека нощ и до нове срещи. smile3503 smile3503
 babydust7

# 179
  • Казанлък of all places
Само си представете:
вали дъжд, премесен със сняг, едно такова мрачно е, тъкмо съм си сипала кафе, т.е. аромат се носи  и една хайлазка в костюм, но с гумени ботуши, (щото мъжът така каза сутринта, киша било, ама мойте ботуши са Рокет догс!) с един фотоапарат търчи по терасата пред офиса да снима!
Добро утро с две думи!

Уелкъм бек, БЗ!

Общи условия

Активация на акаунт