В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 081
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Ангажимент е, да. Ние имахме котка 15 години. Най- вече човек не си дава сметка, че като я вземе и тя ще съпътства живота му дълги години... Не е дете, да порастне и да се поеме само. Все са грижи за тоалетна, козметика, лекарства, болести, лекар, храна, капризи... При котките капризите с годините стават адски много. Зависи и от характера, но при нас беше тежък случай...

А kedi, ударението на коя гласна е? Последното е 'и', не е 'ъ', нали?

# 31
Ангажимент е, да. Ние имахме котка 15 години. Най- вече човек не си дава сметка, че като я вземе и тя ще съпътства живота му дълги години... Не е дете, да порастне и да се поеме само. Все са грижи за тоалетна, козметика, лекарства, болести, лекар, храна, капризи... При котките капризите с годините стават адски много. Зависи и от характера, но при нас беше тежък случай...

А kedi, ударението на коя гласна е? Последното е 'и', не е 'ъ', нали?

Последното е "и", да  Hug. Ударението е на "е", ама аз това с ударенията не мога да го разбера  Laughing Mr. Green  Joy  Crossing Arms

# 32
Привет отново на всички   bouquet
Ама улучих представянето в новата темичка  Grinning.
Накратко за мен,живея и работя в холандия от 4 години, несемейна,по професия сам учителка по немски език. Ако нещо повече ви интересува за мен,направо питайте,ще отговарям.Приятна вечер на всички

# 33
Да се запиша и аз в новата темичка та да не взема да изпусна някоя клюка.  Sunglasses
От вчера сериозно подсмърчам и ме цепи здраво главата, дори и червеното винце не помага. Между другото хубавото турско вино е на космически цени, а по-народното на нас определено не ни харесва. Затова си внасяхме редовно българско, с риск да ни го конфискуват на границата.
И кисело зеле няма в Турция, само на туршия.  Crossing Arms

По един чай за всички, превантивно  Hug

Lora-Di, за Ankara Kedisi ли става въпрос?

dilberim, Добре Дошла! От къде този интерес към Турция?

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 18:00 от kaigi

# 34
Kaigi от много години се интересувам за TR и Ориента,просто са ми слабост,но от вас написаните неща научих доста интересни и полезни неща

# 35
  • Варна
Lora-Di, за Ankara Kedisi ли става въпрос?
Не знам как е името на породата на турски.В България е известна като Турска ангора.Това са едни много
грациозни котки,н.ч. бели,с дълго косъмче,често(или задължително newsm78) с различен цвят на двете очи.
Много ги харесвам.В български сайтове обаче намерих много малко(1-2 снимки) на такива котки.

# 36
Lora-dI- ToBa лu e ?

Ако е това , тогава и нa Eng. е "Turkish Angora cat"; а на TR е това , к/о каза Каигиту "Ankara kedisi" uлu "Van kedisi"  Peace

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 19:15 от bz

# 37
Бз-то, това са две различни породи котараци. Аз съм ги виждала и двете в Анкарската зоо. Приличат си, но са различни.

Цитат
Ankara Kedisiyle Farkları
Van kedisi diğer türler içinde en çok Ankara kedisi ile çok karıştırılır. Halbuki çok belirgin farklıları vardır iki türün. Bunlardan bazıları:
Van kedisinin gözleri badem şeklinde ve kehribar rengindeyken Ankara kedisinin gözleri yuvarlak yapıda ve mavi-sarı renktedir.
Van kedisinin yüzü daha yuvarlak, Ankara kedisinin sivridir.
Van kedisinin baş ve kuyruk kısmında sarı lekeler bulunur, Ankara kedisi ise genellikle bembeyazdır.
Ve Van kedisinin tüyleri Ankara kedisine göre daha kısadır.

Накратко, Ankara Kedisi /Turkish Angora/ е с по-обло лице, по-кръгли очи, по-дълги косми и т.н.

# 38
  • Истанбул
Ако е с различен цвят на 2 очи е ванска =от Ван котка http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Van За ангорските=от Анкара котки е характерна пухкавата козина.Дано да не греша newsm78

# 39
Личи си ,че обuчам котки САМО от разстояние , нали  hahaha Joy Mr. Green ooooh! ...Mда... сега обърнах внимание , че Анкарската е Turkish Angora, а Ванската е Turkish Van ; но и двете са с рaзлични очи. Haли?

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 19:48 от bz

# 40
  • Варна
Точно такива котки,като на двете снимки имам предвид.Особено на малкото,мисля,че няма да мога да устоя.
Моят син непрекъснато ме врънка да си вземем котка.На мен също понякога ми се иска.Харесва ми уюта,
който създава в дома.За Турската ангора прочетох,че е много умна,има много мил характер и не се скубе,
което ми се вижда прекалено хубаво,за да бъде истина.
Също така прочетох за тези котета че имат нежно сърце и обичат да се сгушват като
топла яка около врата на стопанина си. bz,това може би ще те заинтересува?

# 41
  • Varna
ЛОРЧЕ-
вземи си тогаз Ангорка, щом става и на яка. Нашия докато беше малък спеше на възглавницата ми и се завиваше със косите ми като със юрганче. Сега даже нИЩе да го погаля, маскарата му със маскара. Иначи добричък не прави бели. И е много красив- Червен Персиец- тъй го водят тоя серсем със серсем дето не ще да се гушка във мене . Само при батко си Оди и съм сигурна че е Гей #Cussing out Котарак Гей бе-ей го на нашия #Cussing out Иначе нямаме проблеми със нега. Но Пина е права, че трябва храна, ам котараците доколкото знам не карат на фотосинтеза, нали smile3503 и тавУлетна същУ му купувамИ. Бе аз съм за убиване, щото синът ми като каза -маме ела да видиш какво съм харасал за тати- и аз отивам а той мЪ води във магазина за животинки. И като го видях тая червена топчица със сини очони и сЪ Флюбих  smile3538 Аме излезе, че освен гей е и лъжлЮ. Порасна и очоните му станаха жълти като на тигър rotfImao
Хайде отворихме котешката темааааааа, тръгна тяяяяя.....

# 42
Lora - А като имаш предвид ,че съм лъв(ица) по зодия  Flutter , та уж се предполага да обичам коткоподобни и от семейството на котката Mr. Green ... Коментарът ми по-горе не беше само за котки, ми за всичкOтO животни; обичам ги, ама от далече Wink Peace . (***през лятото в лятната къща имаше Персийска котка, за пръв път в живота си с/м се радвала така на коте - та даже го целувах  Crazy Mr. Green... ама като се замисля вкъщи животно не взЕмам...отговорност си е , не е играчка!  Peace)

Deltehahaha Joy Mr. Green Laughing Crazy

# 43
  • Varna
Ха да пийнИм по едно червенУ
МногУУУ  миЙ хубавУ със Убави Ора да си пийна и да се посмея
Не пия по многУ ама ей тъй за блясък във очите newsm47 и сладка думка
Малеййй менИ мЪ е ФаналУ винУтуууууу #Crazy Колко картинки съм праснала самУУУУУУУУУУУУУУ #Crazy

# 44
  • София
Значи аз да кажа нещо ама не искам да прозвучи като предупреждение, а само като информация.

Котките ходят при хора, които имат здравословни проблеми. Обикновено лягат върху болното място и от там дърпат лошата енергия. Това не е окултна теория, а научна хипотеза макар и все още недоказана.

Общи условия

Активация на акаунт