В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 100
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Ange  - Бяла кърпа в ръката и бяла роза в косите ("бяла роза ще закича.." ...Mistik Party Heart Eyes Mr. Green) ...  hahaha Joy  Laughing

Бяла роза със росата
ще закича във косата,
да посрещна аз зората.
Бързо слънце да изгрее
да изгрее да залезе,
че да ида на чешмата.

3A БОЗАТАААА  Mr. Green Crazy Flutter

Joy rotfImao rotfImbo Joy rotfImao rotfImbo  Joy rotfImao rotfImbo 

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 23:21 от bz

# 646
  • Казанлък of all places
То ние на чат я обърнахме вече тази тема, ама я лирическата героиня да включи зелето в песента!
"С бяла зелка във ръката
ще посрещна аз зората...."

Дедоооо, Дедо....един същи Халит Ергенч си ти!

# 647
Ох мaйкоyyyy , зелка та зелка ...ок... със зелка ще съм, НО .................... и със роза  Joy Mr. Green Heart Eyes  bouquet

**eeee сега чат ..ми то тук темите са отчетни ...дадохме отчет кой какво как и защо ...  bowuu Whistling Mr. Green

# 648
Dругари ,  лека ,мека, че утре как ще се търкаляме до школото не ми е ясно  Whistling (т.е. ясно ми е де, вмеcTо като пияна вишна ще съм като ритана зелка  hahaha Joy), та за това zzzzzzzzzzzzz  Hug  smile3524

# 649
  • София
А на чешмата стари дедо хаджия седеше
седеше йощ и от боза си пийваше.
"Кажи моме bz за кого си се така преминила,
пременила йощ с бела си се роза закичила ?"

А мома bz се зачервила, зачервила па йощ засрамила
и си на дедо хаджия думаше, думаше йощ хортуваше:

" Аз съм се дедо пременила
пременила йощ с бела роза накичила
щото си надам тука да дойде
мойто либе убаво
мойто либе, либе йощ сърце
ем да си бозичка да пийне, ем на мен
кисело зеленце да ми донесе"

Ей отдолу се задава мома Делта
глинен си гювеч със сърми носеше,
глинен гювеч йощ руйно винце
па си на мома bz думаше.

"Твойто момче моме го нема,
че му е влак закъснел от Софията,
та си по GSM ми дума дума йощ заръча
да идеш како на чешма там си ме мома мен чека
та да и занесеш от наше зеленце
да си поапне и мен да не забравя"

Песен от филма "С кисело зеле в Истанбул".

# 650
Ох не ...предавам се ... другари, ОСКАР ОСКАР ОСКАР ....  Joy Joy Joy  rotfImao rotfImbo smile3501 newsm62 (ама пиши и за другите були, де  Whistling  ... без дискриминация на зелкова, бо3Ева и баклавджийска основа  Mr. Green)

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 23:29 от bz

# 651
# 652
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ!!![/s]

# 653
  • Истанбул
Хаахахахахахахааааааа!!!!!Дедооооо, ти направо ми скри шайбата, хахахахааа! Какъв луд народ сме тука, бееее! Какво да му обяснявам сега на другата половина? Ше каже: вие там всички сте шантави! Хаххаха, е че не е ли вярно?
 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

Добре ми дойде на настроението, господ да те поживи, Дедо!

А за бозата: в наща тукашна стара махала (Фъндъкзаде), посреднощ минаваше един дет викаше: зааааааа боооооооо, зааааа бооооооо, и докат разбера, че викал "боза" мина половин година и аз си мислех, че е лудия на махалата! Отде да знам, че тука продавали бозата посред нощите!  Crazy #Crazy Shocked
Бз-ката, тукашната най-известна боза е Вефа боза, като едноименната гимназия и махала, а нашия от'орен гьочменин е кръстил неговата Сефа боза и центърът е Сефакьой, но  я има навсякъде, където има гьочменски махали! Много прилича на бг боза, особено като се остави да вкисне! Hug и  върви в комплект с  ....  козунак! Има и банички, ох, такива препеченичкиииии! и топлии! Ох, прияде ми се! Абе, вии друга работа нямате ли, бе? Joy Joy

# 654
mistik а сега, аз с теб се хиля посред нощите Joy Лудият на махалата а? Joy

# 655
  • Истанбул
Добро утро народе Hug  bouquet HugЕдна много моя любима песен http://www.youtube.com/watch?v=ZVZVynWtK1k Лорче благодарско Hug  bouquet

# 656
 Joy   Joy   Joy

Дядо Хаджи!   smile3501 smile3501

Зеле не обичам, но за бозата мога да се включа, че и на мене как ми се пие истинска боза, ама няма.... Сегашната как да ферментира, като не е със захар правена, а с подсладител  Confused

Добавям, че съм много горда, че и аз съм възпята, навремето, от дядохаджиева песен!  Flutter

ама и аз с мойте акули! ще видите вие...  Twisted Evil

# 657
  • Varna
Гутен следобеден  Hug
ДЕДЕ Hug
Господ да те благослови, че ме накара да се хиля така грамогласно. Тъкмо се бях спаружила като припиканУ мушкатУ като ми каза моя, че трябва да одим да го изследват за захар, че май положението кофтар сЪ УчИртавЪ Sad

БЛАГОДАРЯ ТИ ДЕДЕ  bouquet  bouquet  bouquet
Обаче очите му взеха такива движения #Crazyда правят като разбра, че и боза трябва да носим Joy Ама вика авери са, трябва сЪ жертвам. Joy
ЛОРЧЕТО- права. Сладкарниците бяха със такива бозаджиеви чешмички. Ох и аз как не отказвам на бозичкаааа. Абе като се остави навънка и си ферментира. Аз я уважавам всякаква и сладка и резлива, боза да е.
Радвам се, че и ОротУ Бяла Роза ще друснем. До тогава вече сЪ надявам да не съм тая окуцялата Гейша, че срамУтЪ вечИИИ bash
Днеска съм много по добрЯ. Само да минат на Бате изследванията и ще съм бомба.
МИСТИЧКОВА Hug
ГледЪм тЪ и ти сЪ хилиш от сърце, значи започваш да влизаш У релсИтИ Hug
ПинчетУ щом не уважава зелИтУ значи нейния пай си е за нас smile3508 Пинчеееее smile3503
Ох, благодаря ви, че ви има, че ми разсмяхте душата Hug Hug Hug
Хайде по едно Турско чайче. А аз да ида и да си направя същУ smile3508

# 658
Е-e-e-eee цял ден ме няма и к'во Whistling , забравихте какъв ден е днес newsm78 Mr. Green ...Ми днес е ден на Анитата , бре , народе ... Laughing

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на вcи4ки , к/о носят имената Ана, Анна, Анка, Анuka, Анета, Аница, Анче, Анушка, Анита, Анелия  etc.  Hug Heart Eyes Peace !!!

H A 3 D P A B E  ! ! !

Янино/Анино зачатие, Аньовден, Анино въведение, Света Ана Каталина :
"Следи се какъв ще е полазът, какъв късмет носи първият гост в къщата.
Ако полазникът е мъж, през годината ще се раждат повече мъжки животни.
Ако е добър човек, годината ще е здрава и плодородна.
Моми гадаят как ще се оженят. Вечерта преди празника засяват символично зърна в гърне, пълно с вода. Във водата слагат клонки от вишна или ябълка. Ако до Нова година семената покълнат или клонките се разлистят, това е знак за скорошна сватба.
Ако кокошка прескочи къщния праг, годината ще е несполучлива, защото кокошката рие с краката назад. "

Света Анна е празник на самодивите, затова мъжете не излизат извън село, за да не срещнат прекрасните, но зли създания.  Mr. Green Whistling

ANNIP - ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН  Hug !!! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ОБИЧАНА ! ЖЕЛАЯ ТИ БЕЗЦЕННИ МОМЕНТИ С МАЛКОТО СЪКРОВИЩЕ И МНОГО РАДОСТИ С ЛЮБИМИЯ !  Hug Heart Eyes Grinning Laughing Mr. Green Party Crazy Wink

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 17:21 от bz

# 659
  • Казанлък of all places
И също така разбрах,че на днешния ден жените не бивало да подхващат работа... нещо, което аз смятам да спазвам ДО-СЛОВ-НО! Mr. Green
Впрягайте мъжете да вършеят хармана!ноо, не ги пускайте извън селото ! Ето защо:

* Млади жени *и бременни не трябва да работят на този ден, за да раждат по-лесно.
    * Майките не бива да работят, за да не се разболеят децата.
    * Не се боядисват дрехи. Според поверието на този ден започват родилните мъки на Богородица и затова тя си е боядисала дрехите в черно.
    * Забранява се работа с вълна, за да раждат живи агънца, за да не окуцяват домашните животни, за да не нападат вълци стадата и овчарите.
    * На места денят се смята за лош и опасен. Света Анна е празник на самодивите, затова мъжете не излизат извън село, за да не срещнат прекрасните, но зли създания.
* Тук всички сме такива, смятам, знаете как е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт