Лозинка ни напусна...

• 66 023
  • 381
  •   1
Отговори
# 60
търсих го в няколко сайта но не ми излиза за това..
Ще се консултирам с лекар от къде мога да го намеря и ще проверя за цената,

# 61
Името на латиница е същото - MERONEM
Има разлика в търговските наименования на лекарствата:
Merrem/Meronem (meropenem)
http://www.astrazeneca.com/medicines/?itemId=3888010
Ето вижте.

# 62
  • София
Преведох и аз малко парички. Дано по-скоро се съберат и бързо да се подобрява Лозинка  Praynig.
И дано да се намери и по-дългосрочно решение за всички с тази диагноза!

# 63
Преведох и аз малко парички. Дано по-скоро се съберат и бързо да се подобрява Лозинка  Praynig.
И дано да се намери и по-дългосрочно решение за всички с тази диагноза!

Надявам се новото правителство да помисли и за нас най-на края!
Благодаря ти!

# 64
 Както писа Анета, меронем само ще закрепи за момента състоянието на Лозинка. Най-удачно след пооправянето на Лозинка да бъде изпратена в специализиран център по муковисцидоза в чужбина.  Там ще получи не само качествена терапия за по дълго време, но и прецизни изследвания, грижи и рехабилитация. В Мюнхен моя приятелка преди няколко месеца съдейства да се лекува Иван на 26г. също болен от муковисцидоза. Той беше в критично състояние и там укрепиха здравето му. Неговият чичо заплати повече от 40 000лв за 21 дневен престой. Но сега Иван е по-добре. Искахме и Лозинка да отиде, но нямаше пари. Наистина това е чудесно, че за по малко от три дни се събраха толкова пари и откликнахте веднага. И аз Ви балгодаря.   bouquet  Ако наистина желаете да пордължим да търсим пари и за лечение на Лозинка в чужбина ще е наистина прекрасно. 

# 65
Онлайн списание po-zdravidnes.com също ще се включи с банер 300x250 на ключова позиция и 50:50 ротация, от днес. Ако банера Ви харесва - ползвайте го.

П.С. Моля, не приемайте това като реклама, съпричастни сме.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 22:23 от bedio

# 66
# 67
  • София
Имаме събрани 2035 лв, като в тази сума не са включени нови преводи по банковата сметка!
Благодаря на всички, които даряват, четат, препращат, пука им и имат добри сърца!

От създаването на сайта преди 2 дена в него са влезнали 240 човека.
Ще започна да правя английска версия. Търся доброволци за превод на историята на Лозинка на английски. Аз ще се опитам да се справя с останалата част.

Хубав, бодър и усмихнат ден на всички, особено за теб Ло! Hug

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 10:33 от mariana__m

# 68
Това е прекрасно, надявам се Лозинка да започне вече лечението си с антибиотика.
Лозинче прегръщам те  Hug.
Прегръщам всички добри хора, към които в началото на молбата ми за помощ се обърнах, без вас нямаше да се справим и този път.
Мариянка/ mariana__m /, ти си истински приятел, благодаря ти.

# 69
Oct 26, 2009 - Nikolay Tonev - $25.00 USD

Oct 26, 2009 - Mariya Kostadinova - $30.00 USD

Oct 26, 2009 - MILENA EVGENIEVA - $50.00 USD

Oct 26, 2009 - Captured by Galina - $50.00 USD

Oct 26, 2009 - Ais Ais Beibi EOOD - $20.00 USD

Oct 26, 2009 - Dimiter Roussev - $50.00 USD

новите постъпления

# 70
  • BG
 kamscho, как е Лозинка?

# 71
Лозинка днес е на лекар и на изследвания и аз я чакам да каже дали са  се събрали достатъчно средства за да започне антибиотика.
Снощи си говорихме, не е добре...трябва да започне лечението час по-скоро.

# 72
Лозинка днес е на лекар и на изследвания и аз я чакам да каже дали са  се събрали достатъчно средства за да започне антибиотика.
Снощи си говорихме, не е добре...трябва да започне лечението час по-скоро.
Между другото искам да кажа че и  kamscho, не е добре, дъщеря ми  Илиана също не е добре, Наско също си купува сам антибиотиците и се лекува в къщи, всички те имат нужда от антибиотично лечение, но в такива моменти всички ние се обединяваме за да помогнем на най-нуждаещия се.
Аз се прекланям и пред Наско, Камелия, Илиана и останалите, които никога не възроптаха че и те имат нужда, мълчат и се молят Лозинка да започне антибиотичния курс, може би защото знаят какво е да не можеш да дишаш.
Сега можем да помогнем на Лозинка, нека го направим !
Благодаря на всички отворени сърца. Hug

# 73
  • BG
Anetta, ами тогава няма ли да е от полза ако се направи фонд за децата с това заболяване? Така ще се набират средства всекидневно ...  Thinking (моля за извинение, ако има такъв - не съм чувала).
Много ми е мъчно да чета такива постове - има толкова много нуждаещи се ...  Sad
Какво прави държавата се питам?!

Преди време гледах по телевизията за децата болни от мукополизахаридоза ... Тяхното лечение (само някои от видовете имат такова) струва по един милион лева на година. Малко са (ако не се лъжа 7 дечица в България) и поради тази причина не им обръщат внимание. Моля се и се надявам, България един ден да стане социална страна. Тогава за децата ни ще има подходяща грижа и внимание! До тогава ще си помагаме както можем, защото според мен най-важно е в трудните моменти се вижда човечността!

Ани, ти си човек с ГОЛЯМО сърце!   bouquet

# 74
Стефи няма фонд за лечение на децата с муковисцидоза, нито програма, нито някакъв ред или алгоритъм за лечение на редките болести. За съжаление както за мукополизахаридозата, и синдром на Гоше/ лечението на които е 1 милион за година на дете/...няма стандарт за грижа.
Няма нито клинични пътеки, няма  някакво проследяване, нищо, нищо...спасяваме се сами и понякога не успяваме, децата ни умират , а имат възможност да живеят ако се полагат нужните грижи. Пълен абсурд, значили, че щом лечението ти е скъпо трябва да умреш.
Имаме лошия късмет да носим дефектни хромозоми, все пак сме хора като всички останали...

Общи условия

Активация на акаунт