Лозинка ни напусна...

• 66 021
  • 381
  •   1
Отговори
# 75
Тази вечер Лозинка ще започне лечението с антибиотика, тъй като не може да чака повече.
Дишането и е страшно трудно и непосилно, инфекцията е обхванала и двата бели дроба. Вследствие на това страда и сърдечната дейност.
Нека не спираме да помагаме на Лозинка защото са събрани парички за 8-9 дни, а пълният курс е 21 дни.
Моля ви мили хора, в момента Лозинка има нужда от всички нас.

# 76
Хайде по един глас за момичето в свежо:

http://svejo.net/home/link_summary/460688-Neka-pomognem-?feature=6

http://svejo.net/home/link_summary/460698-Pomogni-na-Lozinka-da-jivee-

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 21:50 от bedio

# 77
  • София
Взехме извлечението от банката
Събрани са 980 лв от дарители, 800 лв от Асоциацията по муковисцидоза, 1000 от Алианса по редки болести. Общо 2780лв. С близо 1000 те лв събрали през paypal стават 3780 лв от 7800лв необходими. Много сме близо до половината сума, което е превъзходно!!!
Утре ще обновя списъка на всички дарители
 Hug на всички!

# 78
Ло е моя приятелка и аз много я обичам.
Благодаря на всички, които съчувстват и помагат да спаси живота си, който за съжаление често често зависи единствено от това дали има или няма пари.
Понякога се опитвам да се поставя на нейно място - да си представя какво е да кашляш кръв, какво е да се задушаваш постоянно, какво е да се чувстваш постоянно отпаднал, с постоянни инфекции и температура, да знаеш, че всеки ден може да е последен (това дори като го пиша настръхвам), какво е да не можеш да се храниш без лекарства... и си мисля, че не бих издържала, бих се отчаяла. Но Лозинка напротив, тя обича живота, иска да живее, вярва в доброто Simple Smile))
Това 26 годишно момиче заслужава да живее, това е право на всеки един човек. Не е редно живота ни да се оценява в пари, които ако нямаш умираш...  и толкова.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 07:51 от Aimash

# 79
Много се надявам състоянието на Лозинка да се подобри и антибиотика да помогне. Прочетох историята и е просто потресаващо с какво трябва да се справя, а е само на 26 години.
Погледнах за този антибиотик в една он-лайн аптека, която е в Канада или в Сащ. Антибиотика струва $87 за един флакон и писах на аптеката да ми кажат какво е количеството на флакона. До колкото разбирам се произвежда от английска компания и за това е скьп.
Anetta искам да те попитам, кой предписа този антибиотик. Много често едни и сьщи лекарства се произвеждат от различни дьржави. Мисля че в Америка всичките лекарства са американски, така че може би има и по евтин антибиотик сьс сьщото предзначение и действие.

Сьщо така четох че хората с това заболяване трябва да взимат ензим. Кажете нещо повече за ензима, необходим ли е ежедневно?

Кажете на Лозинка да се дьржи, ще се моля за нея.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 04:02 от Chrisimommy

# 80
Chrisimommy, Благодаря за съпричастността ти. Антибиотика е изписан от лекарката, която следи Лозинка от бебе.
Няма много алтернативи какво да е лечението в нейният случай, тъй като поради постоянната употреба на антибиотици, организма на Лозинка е станал силно резистентен, в момента и действат само 3 антибиотика, така, че не цената е определяща в случая , а липсата на избор .
Да, болните взимат и ензими- креон, без тях също не могат да живеят, ако по време на храна не са ги взели , все едно не са яли-те нямат храносмилане.Освен храносмилането те имат проблем със задържане на течности или казано накратко, те не могат да дишат, силно обезводнени са и нямат храносмилане. Все важни фактори, за живия организъм.

# 81
Да, ензимът е необходим при всяко хранене, за да може поне част от храната да се усвои от организма. Иначе, без Креона, Ло може да яде, но да умре от глад, защото без ензима не може да преработва храната. Дори и с Креона не може да усвои храната изцяло. Ако например здрав човек получава N хранителни вещества от една ябълка, Лозинка трябва да изяде 3, 4 ябълки, за да получи същите тези N хранителни вещества.  Затова храненето е много важно при болните от муковисцидоза. Ако не си взима креона и не се храни както трябва, болния може да умре от глад и изтощение.

# 82
Не съм писала във форума, защото от два дни съм с 39 и 4десети темп. След като пия течен аналгин ми спада температурата. В момента съм малко по- добре.
Поддържам връзка с Лозинка по скайпа и се чухме по телефона преди да ме гътне вируса.
Вчера са били Лозинка и Валето, майка на момче с муковисцидоза, (много свястен човек), за да дадат храчка. Валето ми каза, че Лознка никак не е добре, едвам дишала миличката.
 Искам нещо да поясня- д-р Куфарджиева не е чула на слушалка дишане в един от двата дроба. Това означава че вентилацията, кръвоснабдяването и газообмена в тази част от белодробната тъкан са силно ограничени. Натоварва се силно сърдечната дейност и кръвта слабо се обогатява с кислород.

# 83
# 84
pove4e ot polovinata. BRAVO !

# 85
Лозинка започна антибиотика, но не е добре.
Днес цял ден повръща има болки в бъбреците, обезводнена е, не може да диша.
Да се помолим за Лозинка, мъчно ми е когато тя страда..... Cry Cry Cry

# 86
Стискам и палци  Praynig

Чудя се защо тази тема намира толкова малко отклик в сравнение с други теми за набиране на средства  newsm78

# 87
Ани с вас съм   Hug, дано подейства антибиотика  Praynig
Лени кой знае ?... Толкова е тъжно , понеже тези хора наистина се борят и не се отказват . Ходят от врата на врата , пишат молби , искат срещи , не се отказват . Борят се в една не лека борба  - за тях самите , за болните им деца .
 Знаеш при нас как е , CF имат огромна фондация , дарения за милиони ...тук това е начин на живот , а не борба за живот .  Sad

# 88
Ло, извинявай, че ти пиша от това име, но си чакам регистрацията, не знам какво става, ако няма утре , ще пробвам с друга поща. Аз вярвам, че както всеки път, лошото ще мине и ще се оправиш.
Лози, дай Боже по-скоро да се възстановиш.Обичаме те много!!!
сем. Ангелови   bouquet

# 89
Ha, qvno s drugiq e-mail nqmam kysmet , s drugiq stana vednaga. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт