забременяване след аборт

• 3 081
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте.Бих искала да разбера дали е проблем,че преди 2 месеца направих аборт и сега мисля че пак съм бременна?Мой познати ми каза че не било добре да се забременява 6 месеца след аборта има ли нещо вярно и ако наистина съм бременна ще има някакви увреждания плода?моля дайте някакви отговори или съвети !

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 12:49 от Mamma

# 1
А ти изкаш да го оставиш ли,странно че преди 2 мес си абортирала.И аз съм чувала че 6 мес не трябва да се забременява не заради бебето а самия твоя организъм не е укрепнал след тази манипулация

# 2
  • София
Консултация с лекар по въпроса за евентуална бременност и последствия за плода в следствие на аборта е най-добрия съвет, който бих могла да ти дам.

# 3
  • София, център
И аз си мисля, че не ние, а лекар би ти отговорил най-точно на въпроса.

# 4
Увреждания не мисля,че ще има,просто организма ти не е възстановен достатъчно за нормално износване на бременността.Затова лекарите препоръчват да се изчакат 6м.За да се възстановиш ти.

# 5
Благодаря на всички които са ми отговори ли.

Добре понеже не съм на ясно ако съм бременна какво може да се случи ако искам да го родя ако можете да ми кажете или ще трябва да потърся лекарска помощ?

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 11:20 от AnMary

# 6
Ако си бременна,трябва да посетиш гинеколог.Той ще отговори на всичките ти въпроси,и ще те посъветва как трябва да постъпиш.Аз си мисля,че ще можеш да си задържиш детето Wink

# 7
Благодаря ти много за съветите следващата седмица ще посетя гинеколога ми и ще пиша за развитието по моят въпрос.Благодаря Simple Smile

# 8
Жените, които са правили аборт, имат повишен риск от преждевременно раждане в бъдеще. Канадско проучване, публикувано в International Journal of Obstetrics and Gynaecology, показва, че повече от един аборт увеличава риска от недоносено дете с 72% и с 93% - за преждевременно родено. Жените, абортирали в първото или второто тримесечие на бременността, имат 35% риск да родят дете с ниско тегло или други проблеми.
Вероятна причина за тези последствия е физическото нараняване на шийката на матката при аборт заради остарели методи или неправилно извършване на процедурата.

От медицинска гледна точка, в случай че не е открита причината за аборта или не е проведено лечение, най-безопасно е да забременеете след като са минали два или три менструални периода. Някои лекари съветват двойките да изчакат от шест до дванайсет месеца преди да започнат опитите за ново забременяване, за да могат да свикнат с преживяната загуба, други пък смятат, че не е налице причина да се изчаква толкова дълго.

# 9
  • София
Аз съм правила аборт и след година родих без проблеми.Дори преносих с 2 дни. След като направи аборта ми казха че поне 1 месец не трябва да имаш полов контакт,защото опасността от забременяване е двойна.

# 10
да и на мен така ми казаха, но от аборта минаха 2 месеца и половина вече и аз си мисля че няма да има проблем.И дано да е така поне аз в това се надявам

# 11
Аз преживях мисед през януари, още в 5-6-та седмица се видя, че няма пулс, изчакахме до 9-та и се наложи кюртаж, правиха ми го с вакуум. След три цикъла, забременях безпроблемно, резултатът е в лентичката ми и засега карам много лека и безпроблемна бременност, дори още ходя на работа.  Peace

# 12
майка ми е забременяла с мен точно два месеца след аборта, затова съм родена в края на 6-тия месец. Е, спасили са и мен, и нея, но е било проблем. все пак се радвам, че е рискувала въпреки мнението на всички околни. Виж, аз не знам дали съм толкова смела

# 13
Имам приятелка, която забременя около месец след аборт и караше много лека бременност, роди си здраво детенце. Все пак се консултирай с лекар, защото всеки организъм е различен.

# 14
Каквото и да стане и аз също бих постъпила като майка ти.И аз бих рискувала

Общи условия

Активация на акаунт