Януарските деца са нашите писани яйца

• 29 975
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  Eли,това за момчето с даун е страхотно!Добре е,че той може да се движи самостоятелно.
  За съжаление,инвалидите,които аз познавах не са водили добър живот.Телевизията им беше единствена връзка със света.
  Едната от тях живееше още в съветските времена,когато в Съюза "нямаше" инвалиди. Confused И естествено на никой не му се занимаваше с нея.А и тя беше със чист и ясен ум,можеше поне по някакъв начин да бъде полезна на обществото.Но обществото просто не я забелязваше! Close
   Другата си живее в едно супер малко градче.И слава Богу,че поне живее в къща ,а не в блок.Така лесно  изкарват количката й навън.

# 76
Селма, за съжаление, точно това е съсипало всичко - идеята за идеалното общество.
Мопси именно за същото нещо става въпрос - кафене, клуб, самостоятелни жилища, даване на много, много, много възможности за контакти и комуникация със света. 
Спирам да пиша, че се олях днес.  Simple Smile

# 77
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Леле, не съм влизала в нета от доста време , ама то от ходене по лекари, от простотии покрай колата/срязаха ни гумите Twisted Evil/, с Ники си се гледаме двамката в къщи, пък и по паркове трябва да ходим Crazy, та от липса на време, съм изпуснала бая рожденници Thinking

Честити рожденни дни на Ноеми,Елина,Биш и Йоанна  bouquet  bouquet  bouquet На всички много ,ама много здраве им желая, да бъдат много щастливи и красиви,обичани и обичащи, а последните две - да станат две прекрасни дами  bouquet  bouquet  bouquet / брей, ама вече никой не ни кани на рождени дни..... Thinking Thinking/

Опитах се да мина по темите, но едва ли успях да хвана всички новини...

Ив, надявам се бебчето да се оправи и да има един хубав живот Peace

Всички болни да оздравяват, и да се радват на добро здраве Hug

Ели, винаги съм казвала ,че на "нормалните" родители им е нужен един курс ,как да се държат с такива деца, защото те децата си се разбират по детски, но големите реагират странно... В Англия децата с Даун, с инвалидни колички и с други проблеми са навсякъде - по магазините,по моловете,по кафетата,книжарниците, големите супермаркети, и никой не се държи с тях,като различни - те са част от ежедневието и заобикалящият свят на тези хора. А тук Rolling Eyes.....въпреки,че забелязвам промяна в положителна насока..и слава Богу. А иначе,тези родители  и деца не искат и нямат нужда от  съжаление,а разбиране, и от това да не им се говори като на различни, а да се приемат,като едни от нас...Спомням си,когато една майка,на момиченце с ДЦП, ми разказваше,как  9 месеца няколко майки си бременеели щастливо и безгрижно , и после,когато тя ражда своето момиченце с ДЦП, същите тези майки, срещайки е в парка я избягвали,подминавали, и дърпали децата си,да не се доближават до нейното......И как съпругът и не искал да идва с нея на разходки,защото го било спрам,от това че всички ги зяпали и сочели....И за това как се е чувствала тя,през цялото време......Много се натъжих тогава, за нея, за момиченцето и, но най-ми стана болно от отношението на онези,другите,уж "нормалните" майки, и на това,как и на какво учат децата си.....................................................

# 78
  • София
еlеonоrа, аз бих реагирала еднакво и при 1 и при 7 такива деца в колички...Става ми много мъчно и да, избягвам да ги гледам точно заради това. Ако имам такова дете/семейство в обкръжението - няма да ги изолирам, но ще ги познавам, а и ще има някакъв начин да им помогна. А с непознати хора, на улицата, как да реагирам? Наистина не знам. Както не спирам при другите деца в парка или на улицата, които не познавам, няма да спра и при тези. Според мен правете така, както е най-добре за тях. "Нормалните" родители имаме нужда от обучение, да се държим нормално с увредените деца - факт е. Аз бих участвала в такова с удоволствие.

Ето една книга за индиговите деца, току що я намерих:
http://www.yosif.net/bg/s4etinin/index22.htm

# 79
   Клеми! thumbsup
   Темата е опустяла,всички четат книгата! Simple Smile

# 80
  • offshore & overseas
Додето докретам до темата, са ме изпреварили. Аз също смятам, че не децата или тези, които отговарят за тях, трябва да се чудят как и дали въобще да излязат, а трябва именно обществото (не само майките) да се чуди, или по-скоро да се обучава, как да се държи с тях и как да ги приеме в лоното си.

А пък като поразмислих и си попредставих по-картинно, реших, че по-скоро бих се зарадвала да ги видя тези дечица спокойни и щастливи сред нас, но дали моите емоции са меродавни? И с какво ще им помогне това, че аз ги приемам, ако повечето хора всъщност не ги...

За индиговите деца съм попрочела чат-пат по нещо, но чух, че имало онлайн тестове, с които се определя дали детето спада към тях. Исках да проверя за Калина, но не мога да ги открия.

Спокойна нощ!

# 81
  • София
Онлайн теста беше много сълъг и на руски и по-скоро за дете не се отнася /впредвид конкретиката на въпросите/. И аз не пазя линк.

# 82
  Със сигурност,има и други тестове и не само на руски.Просто трябва да ги открием.
  И в тази книга наистина има доста информация по въпроса. Peace
  Мяуче,искаш онзи тест ли? Rolling Eyes

# 83
  • offshore & overseas
Онлайн теста беше много сълъг и на руски и по-скоро за дете не се отнася /впредвид конкретиката на въпросите/. И аз не пазя линк.
Уф, значи пак съм недоразбрала. Embarassed Embarassed Embarassed За руския няма проблем, за другото, мога да проверя себе си например. Wink

Да, вярно е, че в тази книга има доста инфо, но трябва да "сканирам" (за да открия нужното), което ме уморява.

Бездруго кисна по цял ден пред пецето, че нали това ми е и работата, и хобито, и живота. Трябва да се реорганизирам май. Thinking

Мяуче,искаш онзи тест ли? Rolling Eyes

Ох, ами, не знам, сигурно е "онзи". Laughing Аз само по смътни спомени работя в момента, тоест, говоря.

# 84
# 85
# 86
  • Русе

Мяуче, ето го теста, който Селма беше пуснала в една от предишните теми но и според мен не се отнася за дете  Rolling Eyes
http://www.photoaura.ru/linear_test_folder.php?&docId=3490&start_test=1

Ели - мило ми става, когато виждам такива дечица. В квартала има няколко и, когато майките нямат нищо против пускам Йоан да си играе с тях. Две момчета са братчета и двете имат проблем, дори и с разлика във възрастта ( големи са много, но като ги видиш как си играят и се занимават с него )  Миналата година, редовно в парка се засичахме с едно момиченце със синдрома на Даун, майката също нямаше нищо против Йоан да ходи да й дава солети или да си играе с нея. Гледам да не го отдръпвам от тях, защото и занапред ще се сблъсква с това, а е неприятно да ги отблъсква.

Светле - очертва се от сряда да остана без мъж и дете  Blush ( но пак ще пиша ), затова ще съм на линия ( а и домашно парти да спретнем не е проблем )  Wink

# 87
  • Русе
Аз докато публикувам поста се, вие открихте теста  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 88
  • София
Ох, това с целодневното висене през компютъра и мен ме притеснява. Нито мога да го избегна на работа, нито искам да се лиша от онлайн контактуването...ужас. Rolling Eyes

# 89
  • София
Вижте какво открих - научна И публикувана разработка на тема бг мама. Mr. Green Mr. Green Mr. Green /малко е дълго,докато се намери...но е там/:
http://www.osf.bg/downloads/File/novite%20mladi%20final.pdf
От 59 страница .
Да го пусна ли в клюкарника?

Общи условия

Активация на акаунт