ИН-ВИТРО В ИСТАМБУЛ

• 98 167
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
kremche83, дават абсолютно всичко, но вместо протокол от стимулацията ми казаха че ще ми направят епикриза в която всичко ще бъде подробно описано, но това след подадена писмена молба.
Аз питах последният път когато ми вдигнаха нервите.

# 316
Miho_She, аз лично, ако стигна до Истамбул (имам планиран опит за септември в БГ) съм решила цялата процедура да я изкараме там. Доводите са ми следните: искам лабораторни изследвания, отчитане на резултати, прегледи и назначения на стимулациите да се извършват от местните лекари - като знам колко често стават лабораторни грешки в БГ ... и това диктуване по телефона на резултати и назначения на друг език крие известна доза риск (мое мнение). Аз по принцип съм много чувствителна и се притеснявам за какво ли не - не мога и да си представя, че със стимулирани яйчници ще пътувам 900км ... независимо дали със самолет или кола. Пък и каква по-хубава възможност да разгледаш Истамбул докато трае процедурата  Simple Smile

Sunflower, Hristina 21, Благодаря ви за мненията и аз по-скоро така мисля - по-добре е да останем там. Не че ни е без проблем отсъствието от работа и разходите за престой, но мисля, че не е нещо, с което не можем да се справим. А и мисля да наемем апартамент, където ще може и приятели да ни дойдат на гости през някои от дните, а и ние да се чувстваме в малко по-така обстановка, а не затворени в някоя хотелска стая. А и наистина идеята да се помоткаме 2 седмици в Истанбул и да опознаем града е страхотна. Не знам само дали да ходим с колата или с автобус предвид това, че май няма никъде безплатен паркинг и колата ще е само допълнителен разход.
Miho_She, според мен изобщо недейте да тръгвате без кола, така ще ви е много трудно да пътувате. Там е много скъп самия транспорт, таксита и т.нат., а пък разстоянията са големи. Но задължително трябва Джипиес, градът е много голям. А за трафика - не знам - аз съм живяла и в Рим, и в Милано, не видях нещо кой знае колко по-различно, е, естествено, ако някой реши да се набута в крайните квартали, за да спести, условията ще са по-различни.
Аз забременях от първия път там, съвсем като на шега, ембрилозите са наистина страхотни. Пожелавам ти успех и да се върнеш бременна!!!

# 317
С риск да спамя малко темата ,за което се извинявам  Embarassed ще кажа ,че и нашият пореден опит приключи неуспешно в клиника Щерев..Всичко беше много добро ,5 ден върнати 3 бластоцита и отново нищо... 
Сега вече втърдо съм решена следващата голяма крачка да е Истанбул ...Но преди това ще трябва да посъберем средства ,че този опит ни излезна може би колкото един в Мемориал..

Честито на всички мами забърнали се от там с коремчета  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetДано има още положителни тестчета занапред stork-boy stork-girl 1stroller preggo  ylinfant

# 318
Стискам палци, Мимаа! Ще се получи ще видиш  Hug
Ние също загубихме доста време и пари и нерви...

# 319
  • Sofia
С риск да спамя малко темата ,за което се извинявам  Embarassed ще кажа ,че и нашият пореден опит приключи неуспешно в клиника Щерев..Всичко беше много добро ,5 ден върнати 3 бластоцита и отново нищо... 
Сега вече втърдо съм решена следващата голяма крачка да е Истанбул ...Но преди това ще трябва да посъберем средства ,че този опит ни излезна може би колкото един в Мемориал..

Честито на всички мами забърнали се от там с коремчета  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetДано има още положителни тестчета занапред stork-boy stork-girl 1stroller preggo  ylinfant

Mimaa, много добре те разбирам колко си разочарована. Аз като че ли вярвам, че е въпрос на опити - колкото повече опити - толкова по-голям шанс да се случи. Понякога просто не се получава макар и всичко да е било наред и докторите да са си свършили работата. Вашият проблем какъв е? Колко опита имате до момента?

Не унивай! Не спирай да вярваш! Вашата мечта чака нещо да се случи, за да се сбъдне.. въпрос на време е. Успех!  Hug

# 320
  • Sofia
Miho_She, според мен изобщо недейте да тръгвате без кола, така ще ви е много трудно да пътувате. Там е много скъп самия транспорт, таксита и т.нат., а пък разстоянията са големи. Но задължително трябва Джипиес, градът е много голям. А за трафика - не знам - аз съм живяла и в Рим, и в Милано, не видях нещо кой знае колко по-различно, е, естествено, ако някой реши да се набута в крайните квартали, за да спести, условията ще са по-различни.
Аз забременях от първия път там, съвсем като на шега, ембрилозите са наистина страхотни. Пожелавам ти успех и да се върнеш бременна!!!

ЯмиМами, честито сбъдване! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Би ли споделила вие в кой хотел бяхте отседнали? И къде държахте колата докато бяхте там? И също, вие цялата процедура ли изкарахте там или частично в България?

# 321
Процедурата я стартирахме тук, но за съжаление постъпиха непрофесионално - аз винаги съм правела 15-17 фоликула, но при този опит с толкова зле подбрани дозировки на лекарства направих само 4. Въпреки това се оплодиха всички 4 и ми върнаха 2, които се хванаха, но в последствие едното се саморедуцира.
Колата, когато си в клиниката е на безплатен паркинг, само трябва да се вземе една карта от регистратурата. Иначе се плаща.
За хотел не мога да помогна, защото бяхме при приятели в затворен комплекс и там не сме плащали паркинг. Но момичетата са писали доста за различни варианти.
Ако имаш някакви въпроси съм насреща Simple Smile

# 322

Mimaa, много добре те разбирам колко си разочарована. Аз като че ли вярвам, че е въпрос на опити - колкото повече опити - толкова по-голям шанс да се случи. Понякога просто не се получава макар и всичко да е било наред и докторите да са си свършили работата. Вашият проблем какъв е? Колко опита имате до момента?

Не унивай! Не спирай да вярваш! Вашата мечта чака нещо да се случи, за да се сбъдне.. въпрос на време е. Успех!  Hug

Имам 2 опита правени ,единия е в Лондон а сега този в клиника Щерев.,един замръзен ембрион в Малинов също така имам.....безброй много изследвания и куп други неща..
При нас проблема е неизяснен стерлитет и ембриончетата немогат да се имплантират ..поне така ми казаха и в 3те клиники...а какво трябва да се направи за да се подобри това и да се захванат -незнам ...при условие ,че Тимева беше запозната с това и каза ,че ще даде нещо да се избегне тази грешка ,но уви не стана.Аз нямам никакви оплаквания от нея и клиниката ,но мисля,че там няма да могат да направят повече от това което направиха..

Miho_She- Благодаря ти мила за хубавите думи ,но след този опит се чуствам много сломена и ми се струва ,че съм изпаднала в дупка от която няма излизане вече 8 години #2gunfire

Бих искала да попитам запознатите -тези изследвания който ги искат при първичния преглед те на кой ден се правят и задължително ли трява да ги имам или е добре ако веднага след това се започва със стимулация newsm78..
Малко ми е неясно ,но имам доста мами завърнали се от там и ще притеснявам тях за отговри на въпросите ми  Embarassed

# 323
yummymummy, извини ме, не ми стана ясно, кой ти е определил дозите за стимулация, след като си почнала в България? Мислех, че ги назначават в Мемориал, а тук само се прави фоликулометрията...

# 324
Ами те Мемориал работят с Щерев, та там така се случи, иначе имам В Малинов мисля, че имах 17 яйцеклетки след стимулация, а при Владимиров не помня точно , но пак над 15 бяха. Цялата ми стимулация беше тук, отидох на 8 ден от цикъла и беше водена от лекар в Щерев.
В Мемориал можеш да отидеш предварително за преглед преди опита, или направо на 2 ден от цикъла. Изследванията аз правих тук, там са много скъпи, не помня вече, но само първичния ми преглед беше около 300 лири=лева, на съпруга ми хормони бяха пак над 300.

# 325
 mimaa и при мен е така,по горе бях писала перфектно всичко,неизяснен стерилитет,бластоцит 5 ден перфектен,липса на имплантиране и аз съм при ТИМЕВА,аз мисля .че лекарката е перфектна,прецизна и много добра,просто мисля че проблема е в ембриолозите,лично мое мнение..)))докато в ТУРЦИЯ ембриолозите са перфекни,дотса четох по въпроса..)))ЩЕ успеем!!! Hug

# 326
момичета, тъй като и аз съм в клиниката на Щерев и обмисляме вариант за Мемориал, моля споделете, възможно ли е документацията от досието в Щерев - това, което е правено до сега, изследвания и всичко, което може да бъде от полза да ни бъде предоставено, за да се представи в Мемориал.

# 327
Ами да, защо да не е възможно, аз таак направих даже не ги превеждах на английски, преведохме само брачното свидетелство. После лекаря ме питаше едно по едно кое какво е , ако е написано на кирилица, ако е на латиница - те имената са същите.

# 328
ЯмиМами, на кой ден МЦ е най-подходящо да се направи първичен преглед там?

# 329
Доколкото си спомням - ако е само за преглед - няма значение, ако е за стартиране - на 2, можете да пишете на кюбра за по-сигурно

Общи условия

Активация на акаунт