Ти какво сготви? Снимай, покажи! 51-ва тема

• 105 121
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Пазарджик/Лондон
kotekiti, благодаря ти  bouquet!

# 286
и аз тук  Hug

# 287
пеп-4о може ли рецептата за питата със сирена, много вкусно изглежда Praynig

kotekiti,    Това е тестото на питата със сирена.  Разотчена кора от тестото, поставена в тава и поръсена със различни сирена, без нищо друго /тук са кашкавал, краве, козе и топено сирене/

tracy_t , над снимката - името на Каманлъшките понички е и линк към рецептата  Peace

Тутулинке, много апетитна закуска имахте  Flutter Flutter

Честит имен ден на всички празнуващи   bouquet

Мерси за рецептичката.

И аз ще пусна рецептата за боровинковия пай, за който има желание да го направи.

За тестото:
1 1/2 ч.чаша брашно
1 ч.ч. разтопено масло
1/3 ч.ч. студена вода

Пълнежа:
3 ч.ч. боровинки
7 с.л. царевично брашно
3 с.л. вода
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. канела
2/3 ч.ч. захар

За топинга:
1/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. меко масло (неразтопено)

За крема към пая:
1 литър прясно мляко
4 яйца
5 с.л. захар
1 пак. ванилия
1 с.л. брашно

Размесва се брашното с маслото. Полива се с водата и се меси тесто. Равномерно се разточва с дебелина 40 мм и се слага на дъното на тавичка и по стените.

Измиват се боровинките. Смесват се сухите продукти (захар, брашно и канела). Прибавя се лим. сок и водата и се разбърква. Това се добавя към боровинките и се разбърква отново. Получената смес се изсипва в тестото.

Размесва се бравното, маслото и захарта (да стане на трохи) и се поръсва върху пая. Пече се на 190 градуса около час.

За крема: Млякото се загрява, снема се от котлона малко преди да заври. Прибавя се ванилията. Разбиват се яйцата, брашното и захарта до получаване на еднородна смес. В голяма тенджера се завира вода. На водна баня се смесват млякото и получената яйчна смес и се бърка до сгъстяване.

# 288
  • София
Обядът в къщи:

Пъстра салата

Пържена червеноперка

Venetta, много красива торта!!!   bouquet

Приятен следобед!  bouquet

# 289
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Вечерята за днес:

Пиперки с кайма и ориз

# 290
  • Sofia
Чак сега ми остана време да кача снимките от неделното меню:

1. Мекички, маскирани като пирожки

2. Едни несполучливи "забравени сладки", маскирани като украса на "Медовика за един час" на Селма. Селма   bouquet

3. И парче

4. Сьомга с подправки и задушен карфиол с кашкавал - натурални без маскировка

# 291
Венета торта Татяна у дома е на голям почит  Peace

# 292
  • Кукуландия
Нашата вечеря:
Кус-кус  с риба тон

Ще може ли рецептата? Не можах да я открия с търсачката. Аз лично не съм голям фен на кус-куса, но половинката много му се радва Grinning

# 293
Току що се прибрах от работа и веднага седнах да чета.Мнооого вкуснотийки сте приготвили и днес.Както съм гладна,ох направо искам от всичко да си опитам.Обаче трябва да стана и да приготвя вечерята и у дома.После пак.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН  НА ВСИЧКИ,КОИТО ИМАТ ПОВОД ДА ПРАЗНУВАТ.

# 294

tannita а от теб ако може рецептата за питките без месене, изтекоха ми очите по тях Shocked Hug

Ще я напиша скоро!

# 295

Цецето, днес съм на твоя дроб на фурна, ама тая червеноперка как ме залепи за мониторааа Heart Eyes  bouquet

Вкъщи дроб на фурна по рецепта на Цецето,

хлебчета

и ябълкови кифлички.

# 296
  • Бургас
Днес пица и хлебен пудинг с канела(от вчера)

# 297
  Ле-ле!Лабрекс!Каква продуктивност и красота! Party

# 298
  • София
Labrex, много хубави са хлебчетата!!! С мляко ли са? И ако може рецептата??  bouquet

# 299
 Ле-ле!Лабрекс!Каква продуктивност и красота! Party

Селма, откога им се каня аз на тия кифлички, ама все нещо се случваше. Днес прочетох, че на Димитровден се прави ябълкова пита, и като не се сетих как се прави, спретнах кифличките. Плънката им е вкусна, или на мен поне много ми харесва. Grinning

Labrex, много хубави са хлебчетата!!! С мляко ли са? И ако може рецептата??  bouquet

мм , с мляко са да, исках да използвам едно останало. Ето рецептата, като само замесих тестото, втаса и го оформих, т.е. не съм правила на питки и да ги мажа с масло. Първо се чудех дали ми харесва или не това тесто, оказа се, че на всички вкъщи харесва. Та от него направих и хлебчетата.

Общи условия

Активация на акаунт