Любители на котки- тема 31

• 54 082
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
gerche [/b] ми да ги трампим,що не Grinning GrinningАко мислиш,че ще ти е ок да го търпиш със всичките му лудории и глупости дето твори постоянно щом е буден Mr. Green Mr. Green
Оправя с мене спалнята,краде чорапи и събаря прането от сушката,вади пръстта от де що види саксия/цветя вече аз нямам,то се е видяло че няма да стане с него  да живеят в мир и сговор/,спи ти на глвата и ти пристъпва с ноктите по косата и мърка,катери се по всички шкафове в кухнята /ако забравиш нещо неприбрано тежко ти/...стига ли толкоз?!

Moonlight,Бекси ги върши същите поразии,освен това виси по пердета,щори,комарници.Издрал е вече всички тапети и кожените столове.Абе много ми е лудо котето,а като го намерихме беше един страхлив-само зад хладилника стоеше скрит.Разбрах,че няма голяма разлика между Бекс и Сателита,явно е от възраста им.

# 211

Това сиамчета ли са според вас?
Много пухени ми изглеждат за такива.

В никакъв случай  Naughty

Няма сиамка със дълга козинка , окраската на сиамките се нарича оща "хималайска" и се наблюдава при зайци,  някои кучета - като мопс... При тези котки има смесване на гени - сиамка със персийка, ангорка и други породи, така са се получили породите : "регдол" и "snow shoe" , бирманска.
Сиамките са късокосмести, въпреки че така се водят все пак козинката им е с добра дължина, имат само сини очи, отличават се счупени опашки, обикновено прави, които могат да бъдат огънати на 90, 180 %..., понякога дори застопорени под някакъв ъгъл, без възможност да  дойдат в изправено положение. Напук на профанското мнение, че това се дължи на близкородствена селекция, всъщност се дължи на гените им, защото се наблюдава при абсолютно всички. Раждат се  с млечен цвят, като слонова кост и лека полека започват да добиват окраската си. Потъмняват от възрастта, студа , травми, случаен досег с химия, отхапана козинка също порсва с тъмен цвят и т.н. Много често се наблюдава ген на обезцветяване, който дава ефекта на бели лапички или връхче на опашката, при нашия мъжкар има - и на лапичките и на върха на опашката.  Сиамките се отличават със стремежа си да имитират човешката реч, като издават смешни накъсани звуци, които могат много да се развият във времето и да се заформи специфичен език. С времето и вие се научавате да разбирате кой звук, какво означава, забелязва се, че при произнасянето им се изважда леко езика, с който си помагат за да "говорят" . Сиамките са доста интелигентни, те винаги ви наблюдават какво вършите и могат да се научат да правят неща, без да им ги показвате. Но най-често, ако им се показва, разбират от веднъж-два пъти , като отваряне на врати, чекмеджета и др. Съвсем в разрез с общоприетото мнение, че сиамките били много злобни, се наблюдава точно обратното - високо интелигентни те имат чувство за водачи на клан и вие им принадлежите, обикновено за разлика от всички други котки те са по-првързани към семесйтвото, отколкото към къщата, затова лесно приемат смяната на дома. С възрастта , някъде към 4 месеца мъжките спират да мъркат и го правят само при изключителни разнежвания, избират си само един човек от семейството и го смятат за водач,  а останалите за равни, най-често - подчинени. При раждане на малки, няма проблеми между баща и деца, защото докато са бебета, мъжкарите се страхуват от  тях, а като започнат да ходят, мъжките започват да ги обгрижват с близане ии гушкане, също като майките. Също изчакват своя ред при хранене, като оставят първо малките да се нахранят. Агресията при сиамките се наблюдава най-вече към външни хора, които се възприемат като врагове, особено, ако вие или котката ви има малки. Вероятно и оттам е тръгнал този мит, че били "много злобни"...  Thinking  Много обичат да спят при хората, като често срещано е да спи с врат върху вашия. Личните ми наблюдения са, че всички които досега са си взели котета от нас, без нито едно изключение,  дори тези които само са ми звъняли да питат - са били хора, които са гледали точно сиамки и в никакъв случай не искат да ги заменят... Това би трябвало да ви говори много за особената връзка, която се създава между човека и този вид котки.
През вековете сиамките са били привилегия само на кралските особи в Сиам (днешен Тайланд),  само кралската фамилия е имала право да ги притежава, простолюдието е имало право да гледа само кучета... Отнесени по-късно и в Китай, те стават вече достояние, не само на  императорските дворци, но и биват отглеждани в храмове от монаси. Първите сиамки, донесени в Европа, изглеждат точно така, както Българските кралски сиамки . За съжаление през 20 век бива създадена, чрез генетични изменения породата : генно-модифицирана сиамка, с ужасно дълга муцуна, според мен ужасно грозни и странно едри, което  говори за смесването им с неизвестно какви породи... Тази порода обаче бива възприета от международните фелиноложки организации, тъй като класическата сиамка, била вече добила огромна популярност, оттам и разпространение. Същите тези престъпни организации решават, че оттук нататък сиамки, ще се наричат само генно-модифицираните, а истинските сиамки - тайски...
Забележете, че и сиамски и тайски (т.е. - "тайландски"), идва от името на Древен и Модерен Тайланд - Сиам , но старата порода се нарича с новото име, а новата порода със старото, което е кощуствено, ето защо всеки истински любител на породата отрича името тайска котка и го смята за смъртна обида.
Мисля, че бях изчерпателна, аз гледам сиамки от 12-годишна обожавам породата и всички котки,  но доста се вълнувам от сиамчетата и мисля, че давам своя принос за опазването й , след като имам домашен развъдник - мъжка , женска, а вече и малък принц, на който ще го женим след някоя годинка, какво да се прави  Heart Eyes

gerche - явно повечето мъжки са си буйни и нашия Барси, едва сега се закроти, колко неща е изпотрошил , дори  само така - на инат, ако не му угодим нещо, виждали сме го съвсем умишлено да бута разни неща, изпокъса  чисто нова холна гарнитура, просто ме е срам да каня гости, най-обича, като си легна да спя, да започне да обикаля и да мяука и да идва да провери дали съм будна, ако види , че спя - първо стъпва лекичко върху мен и след това  изтичва по корема ми със сила, сигурно равна на 100 кг, скача върху мен, най-новото му изпълнение е , като се наведеш за каквото и да било веднага с отскок да ти се качи на гърба и да стои там като коза, лятото ме беше цялата изподрал с това катерене, защото е голям мъж вече, не мога лесно да го задържа. Вече, като отварям на хората на входната врата - единият със засилка ми се качва на раменете и стои над главата ми, другият  се засилва и успява да ми се захване , като гнида за Д-то и така  ме гледат хората, съседката дето събира пари за осветлението на входа, вече получава тикове, като идва до нас, а човекът, който проверява водомерите е един с нежни китки ... (разбирате ме какво искам да кажа ) и Барси, като го види не му дава да си вземе чантата и посяга с нокти, направо побеснял, затова и същият ни надраска последния път една сметка, едва се оправихме, все едно сме пълнили басейн  Crazy А Анчето разбира от половин поглед , просто не я забелзваме, понякога направо забравяме, че имаме и женска котка - кротка, направо памукче. Малкият им син е одрал кожата на баща си, обаче характера е изцяло от майката и си седи и той един , направо , като топено сиренце, след малко ще ви покажа и техни снимки, като бебета.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 20:00 от © Анка

# 212
  • София
Цитат:
Сиамките са доста интелигентни, те винаги ви наблюдават какво вършите и могат да се научат да правят неща, без да им ги показвате. Но най-често, ако им се показва, разбират от веднъж-два пъти , като отваряне на врати, чекмеджета и др.

Сигурно Мъро има някой прадядо сиамец. Подражава без грешка. Обикновено си отваря вратите само колкото да мине, но ако е ядосан, че не му обръщаме внимание я бута с все сила с лапите, така че да се отвори докрай и да се удари отзад в мебелите. При такъв един случай му се скарах и му викнах да я затвори. Погледна ме умно, отиде зад вратата и я бутна, за да се затвори  Shocked. Много вероятно да е било случайно, но изненадата беше всеобща  Mr. Green. И смеха също  Joy. Чак се стресна горкото като се разхилихме всички с глас hahaha.

Анка, с такава любов си описала сиамките, че на човек да му се прииска да си вземе  Grinning. Чакаме снимки!

Теди, виждала съм на изложби такива котки - с вид на персийки, но украската е на сиамка. И очите бяха сини. За съжаление не съм питала точно каква порода е.

И накрая да ви покажа Орхидейчо - как се е подредил сред тях:

И колко е внимателен с цветята  Mr. Green:

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 20:43 от tania67

# 213
И ето ги обещаните снимки на Павел - той е син на двете ми котки: Барс и Анна , роден е на 12.07.2009 г, на Петровден - по стар стил, оттам идва и името му от това, че се честват Светите апостоли - Петър и Павел, брат му носи името - Петър, имат и две сестрички.
Това коте си го задържах, защото се влюбих в него, не само от пръв поглед , но и след като се наложи да му спасяваме живота, след ужилване от пчеличка, тази година, и некадърните  лекари в "Св.Антим" щяха да го уморят , знаете, писала съм...
Сега той е моето малко Слънчице. Дала съм му 9 имена,  като на истински ариостократ , някои са на светии, друго е бащино, трети са от първия римски император, избран от средите на легионерите - тракиеца Максимин и на нашия благоверен цар Ивайло. тежко на ветеринаря , като се наложи да ги запише в паспорта му  ooooh!

И така , ето ги, някои са особено тъжни, защото  по онова време - не беше в добро здраве, заради инжекциите и е доста тъжен, слабичък и унил на тях. На последните е в цветущо здраве, както се вижда  Heart Eyes

*цъкнете за по-голяма снимка:

# 214
Танче, не знам дали има нещо сиамско в него, но тюленско - със сигурност, като му гледам самурената козинка - един лъскав, гладък и с прекрасен сив оттенък. Нищо чудно и да те е разбрал, не ги подценявай!
 Всички котенца дотук много ми харесаха и ми беше особено интересно да видя, как са изглеждали вашите , като бебешори, защото знаете ли - ЗАБЕЛЯЗАЛА СЪМ НЕЩО - когато котенцето е бебе е едно, като започне да расте се променя много и си казвате - какво беше, какво стана, но като спре да расте  към 1.5-2 си година изведнъж установявате , че е просто по-едър вариант, на това е което е бил, точно като бебе. Можете да се убедите , е при мен, малко по-трудно ще го разберете, защото с всеки изминал ден сиамките си променят цвета към по-тъмно.

# 215
Ах,че сладък този Павел!Аз съм имала сиамка и бебета имаше ама тогава нямах цифрово фото.Съпругът ми също имаше сиамец,който почина от старост на 19 години.Ей този котарак много трудно ме прие.

# 216
 Flushed Герче, благодаря!  Да, представям си как те е приел, hahaha ти дето идваш да му вземеш частната собственост. Не се ядосвай за снимките, важното е какво е било между вас, колко се обичате, спомените. Аз когато си взех първия сиамец, също нямах фотоапарат, а когато се сдобих с такъв и му направих снимки, той почина, а снимките се оказаха осветени до една, само 4 на които се бяхме снимали сред природата и не бяха с него - излезнаха  newsm78 Все си мисля, че така е било писано, но пък винаги ще го помня, като най-добрата душа, която съм познавала и никога няма да го забравя, независимо, дали имам снимки или не.  Аз и сега си нямам фотоапарат, първо снимах с един Сони Ериксон, който правеше красиви снимки, но с ниска резулюция, след това с една нокия, с 2 мегапиксела, която все прави едни сумрачни снимки, то се вижда, а сега със Сони Ериксон, който има 3.2 май бяха мегапикселите, но все се куми, докато фокусира и изпускам толкова много неща, докато щракне и всичко е заминало, но съм решила като събера някой лев да си купя най-накрая един цифров фотоапарат, че е срамота да нямам  Tired и където и да идем или не се снимаме по тази причина или правим едни снимки без фокус с телфоните, които не хващат много надлече, например, ако искаш да си напарвиш хубави снимки сред природата, да се снимаш на морето... 

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 21:14 от © Анка

# 217
Танче, Мъро да не иска да го засадиш , така и така е пуснал корени у вас  hahaha 
Анка, хареса ми снимката, на която котето  е гушнало заека  Laughing
Малко снимки на моите дангалаци.

# 218
Теди - снимката съвсем естествено се получи, той просто си гушна заека, докато баща му , при тази фотосесия така го дърпах и мъчех да се заъдржи в кадър , докато го снимам, не искаше и не искаше, явно не се чувстваше в хармония с розовите нюанси на декора  Joy

Май за първи път виждам снимки и на двамата ти котарака заедно и забелязвам , че и вие сте , като нас от отбора "White Socks"  wavey.

# 219
# 220
Днес ни падна едно малко зъбче, за съжаление не можах да го намеря, шансът ми е минимален, то е колкото точка, но все пак - сме много развълнувани tooth Но за сметка на това, сега да шашна всички вас, дето се хвалите със зъбчета - имаме си бебешкото пъпче  на Павльо - беше ми паднала пъпната му връв в ръцете baby_neutral
Странно, от другите две, които съм имала, като малка, си имам по три зъбчета, от Барси и Анна, не съм намирала , нито едно - само мустачки...

Ted_cat
- я кажи - ти с какъв фотоапарат снимаш, харесват ми цветовете на снимките ти, изглеждат наситени.

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 12:46 от © Анка

# 221
Здравейте!Ето една снимчица на Мич от тази сутрин-голяма любов към лаптопа.Не мога да го изгоня,сърди се и пак се навира на клавиатурата.Снощи даже отвори една снимка-много смешно беше.Както си вечеряме,на монитора се появява снимка от един албум.Натиснал е без да иска.Компютърен котарак.

# 222
  • София
Сладур! Имам чувството, че иска да е на мястото от снимката  Grinning! Така замечтано гледа! A Mъро изобщо не се заглежда в екрани - нито монитор, нито телевизор. Ляга често върху лаптопа, но е заради излъчваната топлина  Mr. Green. А понякога и от ревност ако не му обръщам внимание и пиша нещо на компютъра  Mr. Green. Но пък пощурява като чуе звуци от компютъра или телефонния секретар  Grinning. Не знам какво толкова има, но ако говоря по скайпа не мога да го надвикам  Mr. Green - крещи, възмущава се, бие източника на тези звуци, фучи... hahaha

# 223
И Мич ревнува,когато пиша нещо на лаптопа.Сяда до мен , дърпа ме с лапа и мяука.
А ето и другата му поза-отзад зад лаптопа-там е доста топличко.

# 224
  • Варна
Кетя и тя много се впечатлява от звуци. На телефоните ни с мъж ми като мелодия за събуждане е настроено как една мадама казва: "Ставай слънчицееееее, време е!" И наша Кетя както ми спи до главата, писне ли алармата скача моментално и отива да души телефона Joy Много се хилим с нея, сякаш разбира какво се казва. Като звънят телефоните също тича към тях - иска да се обажда явно Crazy А предишният ми котарак - Макси правеше също като Мъро - звънне ли ми телефонът започваше да мяука насечено, направо врещеше и се натискаше отгоре ми и той да приказва. И понеже с мъж ми страшно се мразеха, като по поръчка започваше да мяука най-силно, когато говорехме с него, абе сякаш усещаше, че е той Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт