Отговори
# 540
bariksto и аз съм на твоето дередже ....
уж започнах ... два дена на пуших и айде пак от начало с цигарата ...

как да ги откажа тези гадинки ?!

# 541
Бездимна утрин! На всички настоящи и бъдещи железни!
Друго си е днес. Уф, като прескочиш първите дни, все едно нов живот започваш, нали Дани123? Ти как си днес?
bariksto, Усмивка!, ами има два начина - да ви увещаваме, че е много хубаво или с чукове по главата - "Какво се
поматвате, а?"  #Cussing out  Което е по-подходящо за вас - такова "поканване" си изберете".
Сега сериозно - важното е да се издържат първите дни и после да се знае, че с всяка "само една" капанът примката
отново е метната на шията и се затяга ли, затяга.
barisko, аз съм кажи-речи на твоя хал - едно спиране за някакво време, после пропушване и сега пак съм в спиране.
Втория път ми беше хем по-лесно, хем по-трудно. По-лесно, защото знаех вече колко е гот да не димиш. По-трудно,
защото знаех за онези първи три дни. Имаше и друга причина, ама сега не е важна. Ами гледай сега, стегнах се и
айде, напред. Всъщност днес броя шести ден, ама не пуша от повече - просто тогава се разбрахме с Дани 123, а и
тогава отново намерих онази мисъл "не пуша" в главата си. Повярвах си, сиреч.  Mr. Green
Я да ви питам - имахте ли и помогнахте ли си с нещо при възпаление на венците? Интересно, от какво ли се появява
това чудо при спиране на цигарите?

# 542
bariksto, Усмивка, момичета, просто не знам какво да ви посъветвам...
Всичко е във вашите ръце или по-точно глави... Отказването е всъщност по-лесно отколкото си представя човек, но е необходимо едно твърдо и непоколебимо желание и решение, да сте убедени, че точно тока искате и то на всяка цена (а цената всъщност не е толкова висока, а колко много прекрасни неща печелите...) Естествено в играта се включват и волята та дори и ината, но преди всичко е желанието да се освободиш от това бреме...Прекрасно е да си свободен, а не зависимостта от никотина да ни управлява и диктува какво да правим... Аз лично често си мисля по следния начин - много ми е мъчно за всички наркомани, за това как съсипват живота си заради една зависимост и искрено се моля това да не се случи с децата ми или с мен. Praynig  Но реално погледнато аз вече съм наркоман Shocked ... и то към никотина. Ужасно, нали! Добрата новина е, че тази зависимост е много, много по-лесна за лекуване отколкото другите наркомании... Е, сега съм на крачка от това да оставя всичко това в миналото, но знам че никога, ама никога вече не трябва да посягам към дори една-единствена цигара...
Стана много дълго Embarassed, но ми се искаше да споделя аз как се самоубеждавам и самонавивам... Естествено при вас може да е по друг начин, но общото е че всичко е в главите ни Peace ... Дано успеете да намерите своята истина. Успех! Hug  Hug

# 543
Добро утро от мен! Все още съм твърдо решена да не се завръщам към това ужасно бреме - цигарите! Но... днес ми е най-трудно. Не знам защо така, първите дни не усетих истинска криза, всичко ми беше лесно и малко като на майтап. Минаха критичните 72 часа, а точно сега започнах да се разтрепервам, нервна съм, почти не можах да спя през нощта, подута съм като балон и ми е зле. Ужасна работа, но съм се заинатила и ще изтърпя всичко! Не мога да предам себе си и съпруга - защото заедно започнахме, на него му беше много по-трудно първите дни, но не се поддаде.
bariksto, Усмивка, вие също можете, трудно е, но не е непреодолимо. Аз лично за себе си не вярвах, че мога да ги спра дори и за 1 ден. Пуша от 20 години и нямах ден без цигари. Срам ме е да си го призная, но дори и като бях бременна пушех по 3-4 на ден. Къде ми е бил акъла?!? А ето, вече ми е 4-и ден и съм горда със себе си. Просто сама си доказах, че мога.
Ще чета и ще пиша редовно при вас, имам нужда от подкрепа по пътя на отказването и знам, че тук ще я намеря   bouquet

# 544
Привет! Има една-единствена мотивация: толкова добре се чувства човек без цигари и с поутихнела абстиненция - че това себеусещане си заслужава всичките мъки!
XS, повярвай ни! Зорът ти скоро ще мине и ще настане прераждането. Важното е - никакво докосване до гадините. Тичай, прави физически тежки усилия, пий минерална /изворна/ студена вода с литри - това спасява.  Може и айрян - хем полезно, хем помага за  smile3550. И се опитай наум да се шегуваш със себе си. Моят мъж - отчаян десетилетен заклет пушач и дебела глава - спря 6 месеца след мен, по моя метод. След като години наред се будалкаше с моите опити да спра.
bariksto, Усмивка, имам си аз една рецепта за първия ден: предният ден се усмъртяваш от пушене, може и от попийване. До степен да намразиш не само клечките, но себе си и целия свят.

# 545
Здравейте,
Асса, бе не съм много добре, дяволчето направо ме побърква.
А пък вчера – едно хубаво червено винце и покрай него припалих. Ама не ме съдете.
Няма да си спирам броенето . Така де – страшно ме мотивира, че не съм сама –
как всички могат, а аз няма да мога!
А за всички, които още не са се решили и чакат „подходящо” време –
направете го сега – „подходящо” време е всеки миг!
Успех!

# 546
Добре де, този път няма да броим. И нашето с теб навиване много ми помогна в критични моменти. НЕма да се пускаме, ОК?
И да, всеки отвоюван час си струва, тяхната ... Аз пък днес съм спокойна, не ме рита пущината - за цели часове не се сещам
изобщо, ама изобщо ... Все едно не е било. Ето тези моменти и време са страхотни.
Нищо не се губи, съвсем нищо. Аз през въпросите "защо да паля" най-добре се връзвам. Какъв е смисълът да запаля, а?
Здравче, а на теб, дето все идваш и идваш, и на всички помагаш - едно огромно благодаря! От всички ни. Защото отказалите
все по-рядко и по -рядко се появяват. Ето, Венусчето го няма от сума време (само се надявам всичко да и е наред). Руска
съвсем се офермери Simple Smile мими идва по-рядко, Додиники и тя ...
Пожелавам ви изцяло бездимен ден!  Hug

# 547
А какво правите с излишните килограми. Аз не пуша вече осем месеца и съм постоянно на диети и въпреки това съм качила 15 кг и не мърдам сграм надолу

# 548
jai , по-добре пълничка, мила и благоуханна. Отколкото кльощава, увълчена и воняща. Способна да качи 1 етаж без почивка и без резил. Вероятно не се движиш.  jump running
Асса, dany123, правите ме нещастна no Стигнали до някъде - не бъдете глупави да палите, момичета doh

# 549
  • Кюстендил
А какво правите с излишните килограми. Аз не пуша вече осем месеца и съм постоянно на диети и въпреки това съм качила 15 кг и не мърдам сграм надолу

Ами трупаме си ги Joy Извинявай, идиотът в мен проговори Embarassed
Аз още преди да ги откажа бях натрупала един запас от 7-8 килца, като спрях да пуша започнах да пия чай, защото проблемите ми със стомаха не са от вчера и липсата на цигари щеше да се отрази пагубно на метаболизма ми. Та за този месец вече bowuu в който не пуша не съм качила грам, въпреки тоновете храна, които поглъщах, особено в началото. Сега продължавам и предполагам, че към края на януари ще си бъда пак аз newsm03

XS,  наистина мотивацията да не предадеш човека, съпричастен с теб е много силна. Като виждаш неговите мъки и си казваш, че той ги е изтърпял и заради теб, сърце не ти дава да се поддадеш на изкушението То пък едно икушение де Sick Нервността при мен беше около две седмици. Не се понасях, а и другите около мен не търпях. Дреболии, които преди това не съм отразявала дори, ме вбесяваха и правилото да броя до десет го бях забравила тотално. Наистина знам, че бях непоносима, но тези около мен проявиха разбиране и не ми се връзваха много Embarassed Асса го е написала много добре - И това ще мине... Успех на теб и съпругът ти и вярвай, че заедно успеха ще е дори по-лесен!

Усмивка !, bariksto, трябва да си повярвате, че ще успеете, и че това не е по-силно от вас. Мнооооого е трудно да се пречупиш, но успееш ли е истинско блаженство...

Успешен и бездимен на всички Heart Eyes

# 550
напротив вървях доста пеш през лятото а сега ходя на фитнес. Аз естествено нямам намерение да почвам да пуша но незнам вече какво да направя за да сваля тези килограми.

# 551
за мен спирането на цигарите не беше трудно. Пуших 18 години по кутия всеки ден. И ги спрех от раз всичко е психическа нагласа да си кажеш че спираш и да си  повярваш

# 552

Ами трупаме си ги Joy Извинявай, идиотът в мен проговори Embarassed

hahaha  Браво, ей такива неща най-много харесвам ... и такива хора.
Та, при мен - аз съм все още в покачване на тегло. Което не е съвсем точно-
не знам дали качвам, защото просто махнах кантара - както писах в
другата тема "далеч от очите, далеч от сърцето". Нищо явно не мога да

направя с кг, та рекох поне да не се тормозя. Не че нещо много повече да ам,
ама на, така става. После ще му мисля (в мен пък проговори Скарлет Simple Smile)

# 553
  • Кюстендил
Асса, дай сега да преборим фасовете, пък нека сме пухкавки. Пък да ти кажа, моя мъж е много доволен, щото, освен че вече не целува пепелник за лека нощ има и какво да пипне bombs

# 554
Еееее как да ви разочарова човек след такава подкрепа. Да не казвам от сега ,но от утре обещавам!
Усмивка хайде ,да почваме заедно!
А за кг. не ми се мисли  Confused тъкмо свалих 12 кг и сега ако ги кача отново  #2gunfire Като превантивна мярка мисля да оставя колата в гаража и да ходя на работа пеша (не е далече) ,ще карам и вело ,че си имам в къщи но го ползвам за закачалка Confused За стимул хресала съм си една ризка ,която ще си купя след 10 дни ( 10дни х 3.50лв кутия Виктори =35лв цената на ризката Simple Smile  )
А да видим мога или не мога !

Общи условия

Активация на акаунт