Юнски бебчета - Тема № 94 !

• 23 354
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Di, да са ти живи и здрави бебчовците! Все така усмихнати!   bouquet Боре, честито и на вас!   bouquet

Тук може би е мястото да спомена, че когато Петър се роди, колегите ми специално дойдоха да ни поздравят. Шефът държал да ми поднесат и нещо лично за мен, не само за бебето, т.е. "инкубаторът не е за изхвърляне" Wink  Mr. Green

Marietta_M, аз знам само за термочорапогащник и термочорапи.  Peace

Малко ме е срам, ама тая девойка не беше надписана и не мога да я позная. Моля родителското тяло да се яви в "изповедалнята"  Joy.

# 46
Муцунке, много хубаво си го написала! Подобни размисли и чувства има и в мен...
На този етап това, което не искам да допускам е и сина ми да не си засмуче палеца  Mr. Green, може да звучи смешно, но като видя Елица как ръфа краставица и пипер , т.е. как не може да отхапе, и ми се плаче...

# 47
Добро утро и запис в новата тема  Peace

Май сте прави, че следващите деца се гледат по-спокойно, ама на мен нали ми е трето и все са с голяма разлика, та си ми е направо, като първо. Грам не помня предишните как съм ги захранила и как съм ги гледала. За дъщеря ми само имам кошмарни спомени от прането на 40 чифта гащи и ританки и това, че беше постоянно болна. А аз нали бях на 20 и се чудех как да се отърва от нея. Виж сега не можеш да ме мръднеш от къщи. Пия си винце, чета си книжки, гледам Отчаяни съпруги...пълна идилия.
Нали почнах работа и мойта свекърва тези дни ми изръси, че видиш ли чакала пра-внуче, тък то се пръкнало внуче Simple Smile
Адка и тя не можа да заспи сама и я полюшвам за кратко във вибриращото столче и след това я слагам по корем, но желанието ми да я оставя да се нареве и да се научи да заспива сама е много голямо. Надявам се скоро да го приложа. Когато сме навън и мрънка, че и се спи си я оставям и заспива, но вкъщи е кошмар. А и тя си пада малко хиперактив, като майка си. Вечер ляга към 11-12 и сутрин става към 6, като след което през деня спи още два пъти. Много е любопитна и гледа да не изпусне нещо от живота Laughing...нали е плод на случайноста милата Wink

Айде, лек уикенд на мамите и на бебетата!!!

# 48
Добро утро!

Муцуна, много хубаво си го написала - и аз така се чувствам и мисля. И за мен сега третото дете се гледа много по-лесно от първите две, сигурно четвъртото само ще се гледа  Mr. Green.
Какво не правя сега е, че не се юрвам да купувам илачи за всички бебешки неразположения и плач.

Напоследък забелязах, че и Силия реве от чужди хора, но не от всички. Може би има такива, които не й харесват външно  newsm78. Иначе обикновено е весела и много се усмихва.

Ди, да са ти живи и здрави бебоците!

Лек ден на всички! Ние заминаваме след малко за Цюрих, за да гледаме мебели, че мислим нещо ново за коридора и хола.

# 49
добро утро Simple Smile

вашите бебета събуват ли си обувките и чорапите...моят господинчо е постоянно с боси крачета като някое цигане  Confused

# 50
  • София
Добро утро Simple Smile

Да, събува си чорапите постоянно. Даже губухме един чорап вече като ходих до магазина с кенгуруто и някой го беше оставил на пощенската кутия. Grinning

SheIsInLove, сигурна съм, че по-добре от мен знаеш къде живееш  Mr. Green Wink Ама мисля, че Любляна и Монтевидео не се пресичат. Да не си на Боряна и Монтевидео. Иначе ти е маалко по-далече от на мен 6-то. Зависи колко си по големите преходи. Не, че този е кой знае колко голям де.
Като си дойдем ще идем в този на Любляна и Овча купел или при Ди и ще го измисляме нататък. Аз по принцип ходя и много до Борово и Бъкстоун. От Бъкстоун си пазарувам разни неща за беба, като памперси, кърпи, а сега и пюрета. Има магазин с прилични цени. Има и една мама от майската тема, която е на Боряна. Може и на нея да се обадим, че от преди да родим се каним как ще разхождаме бебетата  Grinning

Термо бельо не съм виждала, освен чорапки, но свекърва ми и подари едно комплектче, което е много пухкаво и съм сигурна, че мноого топли, защото имам такава пижама.

# 51
И моя не спира да ги събува  hahaha
Честито на Коко и Крис нека растът все така лъчезарни деца и да радват мама и тати   bouquet
Има плодови пюрета с разни зърнени съставки и стават за следобедно хранене или за храненето в 18 ч
Аз сега започнах зеленчукови до края на 4-я месец ще заместя обедно и след това около две три седмици ще заместя и следобедното с каша
Само имам един въпрос на колко месеца трябва да е бебо за да се въведе глутена?
И ще помоля още веднъж мамите които имам уреда "бейби мов" да ми пишат може и на лични че нещо не мога да разбера някой от функциите му (няма упътване на БГ) благодаря предварително    bouquet

# 52
  • Germany
Anjeelina, дай майл да ти пратя упътването на уреда на БГ.
По обсъжданите въпроси ще пиша по късно, само да кажа, че Муцуна и на мен спести писането по повод отглеждането на 2ро дете Simple Smile.

# 53
Anjeelina само да допълня, че в моето упътване на БГ имаше грешка, стерилизирането и варенето пишеше, че се включва на 2, а трябва да е на 3, само при затоплянето на бурканчета на 2. А и на моя уред липсваше една пипета, провери си да не ти липсва и на теб, макар че аз не съм я търсила, че не ми се разправяше. 

# 54
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
На този етап това, което не искам да допускам е и сина ми да не си засмуче палеца  Mr. Green, може да звучи смешно, но като видя Елица как ръфа краставица и пипер , т.е. как не може да отхапе, и ми се плаче...

Моя добре си отхапва краставица, но това с палеца все още ми е един от най- големите кошмари... За нищо на света няма да допусна отново смукане на която и да било част от тялото. Бутам бибата усърдно и непрестанно, ако трябва ще я вържа по някакъв начин. Ръцете омотавам в разни чаршафи, защото иначе не може да заспи и засега владея положението. Преди 2 месеца имаше период от няколко дни, в които успешно вкарваше палеца (само левия), дори нощем упражняваше смукане на ляв палец, но премина (с моя помощ, разбира се). Преди с първото ми се струваше страхотно, че си смуче палеца - виках си 'бахти кефа, отпадна онова досадно упражнение с бутането на биба и последващото плюене и така до откат, но към днешна дата съм на 100% сигурна, че си заслужава усилието, ако ще и с ръка, затискаща бибата в устата му да спя Crazy

Глутен по мой спомен мисля, че след 5-ти се даваше, но нека се изкажат и тези, които по- скоро са влизали в хранене и захранване - моето инфо е отпреди повече от 2 години, а "тенденциите" май с месеци се менят Crazy

Катя, събуждаш у мен размисли за трето Crazy

# 55
Муцуна , помага ли омотаването на ръцете в чаршафи и одеяла и успява ли да заспи така без да нервничи?
На Симона й държа ръцете с едната ръка и тикам биберона с другата.  ooooh!
Най-доброто приятелче на Кати продължава вече 5 години да си смуче палеца и освен деформирана захапка, палецът му е дебел колкото кутрето, а нокът почти липсва.  Tired

Глутен- след 6 навършени месеца.

# 56
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Всъщност Румен се изнервя, ако са му свободни ръцете. Като му метна пелена или някакъв парцал просто в/у ръцете, ги прибира плътно до лицето и така заспива Peace. Има моменти, когато плюе бибата и тика ръцете с все парцала, но по- скоро чеша венците.
На Александър не му е изтънял палеца, само леко като мазол има от дългата практика, захапката не мисля, че му е деформирана... може би една идея горните зъбки са избутани, но това май само аз си го виждам. Но все пак той не е смукал 5 години. Вече мнооооого рядко посяга да го захапе и то само насън Whistling

# 57
Di, ЧЕСТИТИ 6 МЕСЕЦА!!!!! ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, УМНИ И ТАЛАНТЛИВИ МАЛКИТЕ ЮНАЦИ!!!

Колко бързо мина времето, наистина! При мен до 3-тия месец се влачеше, а оттогава - препуска и вече ми се иска да са си винаги бебета     smile3504 smile3504

Благодаря за споделеното за захранването. Муцуна е права, че се паникьосваме лесно с първите, но с грешки или без, децата си растат добре и гледам да го карам по-"яваш-яваш".

А снощи имахме първото падане от дивана. Добре, че е нисък... Отидох да мия дупето на Сави, а баща им гледаше Ники. Само за секунда той стана от дивана и й обърна гръб - влизайки в хола видях едно дупе да се провлачва към пода  newsm09 Weary После рев до небето + гушкане и разнасяне половин час докато се успокои. Голяма шавливка е вече и много бързо се обръща, не вярвах като казваха, че става за част от секундата, но е факт Simple Smile Сега сме барикадирали дивана с табуретки и се надявам да няма повече двоен аксел с троен тулуб   girluu

И Сави, и Ники обичат да си смучат палците, но заспиват с бибка, слава Богу.

За слепването на срамните устнички ми препоръчаха да търся доц. Райчев от Майчин дом. Някой да има някакви впечатления??? (интересно, но не намирам такъв лекар в google  newsm78)

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 13:35 от KaterinkaM

# 58
Аз пък със Симона се чувствам на моменти по-неуверена отколкото с Кати.  Rolling Eyes
С голямата всичко ми се струваше много лесно и така и се получаваше- от кърменето, през коликите, до зъбите и прохождането.
Май си оказаха влияние прочетените в повече неща преди втората бременност.
Абе колкото по-малко знаеш май толкова по-добре. Или поне за мен важи това.
Може би си зависи и от детето. Кати наистина беше бебе мечта- невероятно спокойна, усмихната и весела. А може би пък моят спокоен подход към нея я е направил такава.  newsm78

# 59
  • София
Кате, за в МД знам, че препоръчват д-рСираков  Peace

Общи условия

Активация на акаунт