Юнски бебчета - Тема № 94 !

• 23 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 30

Франчи, препоръчаха ми едни английски прахчета, много ефикасни при зъбоникнене - Ащън и Парсънс. Ако имаш познат в Англия му поръчай да ти прати. Сестра ми ще ходи ноември месец и това е една от поръчките ми.

Ей родих се с тези прахчета с баткото, който може непременно да си ги набави, аз имам една кутийка останала има годност до 2010 та ще закърпя положението до доставката.

Ди, честито половин годинка на бебоците и от мен Hug

# 31
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Най накрая ви изчетох.
Ди честита ви 1/2 годинка. Да са живи и здрави и да продължават да ви радват.
gmarinova поздравления и от мен за колажа! станало е страхотно. Аз пък не ми се иска да си махаме другите снимки и датите на раждане и термините и изобщо данните за нашите слънчица. Но това е мое мнение, разбира се повечето ако искат, нямам нищо против.
Шарки благодаря за темата.

# 32
Здравейте и от нас

Честити 6 месеца на Коко и Крис да са живи и здрави и само да радват мама и тати

gmarinova Супер е станала първа страничка жестока си Laughing

И сега да си "похваля" момченцето от вчера като го сложа на моята възглавница леко повдигната и той се изправя почти до седнало положение сам,аз само го придържам да не падне настрани

Иначе и той много настървено си слага юмручетата в устата или хапе моя пръст,но не вярвам да са зъбки още

И сега да ви кажа какво забелязах вчера на гърдите си.Бяхме на разходка повече от 6 часа като през това време не съм кърмила
бях взела АМ и като се прибрахме едната ми гърда беше станала на буци и ме болеше.Изцедих я веднага,но и днес продължава да ме боли отдолу иначе сега е мека т.е. без буци

А и забравих да кажа че преди една година на тази дата си видях EFP

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 20:14 от Fresh_

# 33
Благодаря и аз за красивата тема!

Франчи, и у нас е същата работа Sad Но аз някак успявам до момента да го залъгвам и то брат му най-вече...Заспиването е мисия невъзможна, най-вече става навън. До преди дни не беше хич така, знам, че е временно, но колко ....Simple Smile Но мерси за прахчетата - ще имам предвид  Peace

Към мамите на следващо детенце: какво променяте/ще промените в отглеждането /навици, хранене, възпитание или каквото смятате за важно/ на детето?

Ди, да са ти живи и здрави хубавите мъже! Още помня силата на първия ти пост...и после този на сестра ти /или братовчедката беше...

Щях и аз да пиша за това, че трябва да има време да се проследи за алергии от нова храна и затова се да дава на обяд, а по-натам се дават разни засищащи каши /който избере този вариант/, както майките обичат да казват "с бисквитка" или друг сгъстител, та да спи по-заситено.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 20:15 от ayas

# 34
Мерси за инфото за прахчетата. Сега съм впергнала роднини и приятели да търсят връзка за UK дано,  да стане.

Аяс,
, сега на този етап няма да променям нищо в отглеждането на Симона за разлика от това на Кати. Изключвам захранването, което преди 5 години в 99% от случайте ставаше на 4 месеца. Чувала съм, че вторите деца се гледали по-лежерно, ако така мога да се изразя, при мен обаче не е така. И за двете правя едни и същи неща. Дори сега вторият път за някои неща съм по-педантична. Явно зависи от характера на самата майка.  Rolling Eyes

# 35
Ди, честита половин годинка на малките юнаци-  да са ти живи ,здрави и все така и все така усмихнати!! Hug Tada

Франчи За зъбки много ми хвалят детския Генгигел- супер ефикасно е било! Аз съм писала преди, че мен, като ме болеше зъб/по-точно венците, ми се възпаляват от време на време на местата,където имам коронки/ се пръсках с Генгигел за възрастни и много помагаше и облекчаваше, супер ефикасно е!!!

И аз да си похваля Андреа, днес за първи път ми се обърна от гръб по корем сама, само след като правих 20 мин упражнения ,бързо го схвана/благодаря ти GERALDINE Wink Hug/, дори и ръцете се научи да си изважда, а само днес се упражнявахме, преди лягане!! Laughing

И от онзи ден,когато бях казала, че почна да бърбори наистина е, като латерна, не гука, просто бърбори и нарежда,като стара свекърва, много  е смешна!Днес много говори на една мама в една градинка, и то наистина тя не гука просто мели на някакъв неразбираем език, майката беше с две деца и каза, че нейните така не са нареждали, само са гукали// много е готин момента,наистина се очертава бърборана, като една истинска близначка обаче, като  и насоча фотоапарата да и правя клипче и млъква, обаче се надявам за в бъдеще да има още такива моменти и да успея да ги запечатам!! Heart Eyes

За плача от баба и- правихме експерименти и с други майки в градинките, с една позната, говори им, смее им се, и грам не плаче за мен! Определено има нещо,което я дразни в баба и!! newsm78

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 21:48 от somebody

# 36
  • варна
Здравейте момичета, днес е и нашата месечинка - времето минава невероятно бързо, а бебо се променя с часове - вече е доста *зрял и трезвомислещ бебок*, с който тепърва ще се борим със захранването, че сме вече на порядъчните 8.500 и ще трябва да се яде силна храна. А от мен една питанка, хайде да почнем с идеите за коледни изненади - какво ще подарите на близките си от името на бебоците - календари, снимки и т.н.  - знам, че ще ви се стори рано, но съвсем не е - трябва време за приготвянето им - аз вече с нетърпение очаквам надявам се най-хубавата ни Коледа - а и бихме могли да си подарим подаръци във форума....бебе-на бебе- както едно време - давайте идеи за оригинални изненадки... Hug

# 37
  • София
Ди, честита половин годинка и от мен! Да са ти живи и здрави бебоците и да ви радват с усмивките си!
bore77 и на вас честита месечинка и щастливи усмивки!
somebody , браво на малката Анди, тя освен красива и схватлива  smile3521
И Моника като види камерата или телефона и спира всички други занимавки  Grinning Нещо не бърбори последните дни, но е заета да се обръща  Mr. Green

Оказа се , че съм и забравила в София чая и се чудя пак ли от копър да взема. Вие давате ли чай и какъв?

# 38
Ехаа колко бързо минавало времето Simple Smile ...вече имаме половингодишни бебета Супер! Simple Smile
Успяхте ли да се преборите с косопада? У  нас не персийска котка ми цяло котило все едно има, ужасно много ми капе, добре че поне има доста.
Никой не ми каза откъде да купя Бочко за миене, никъде не съм срещала.
Днес голям пазар беше, купихме на малкия буйки и 3 бодита, кутийка за бибката и...албум за снимките от сватбата ни Simple Smile
Това Джъмбо като бит пазар...много стока и добри цени.
Geraldine аз купих от копър, изобщо не иска и да го помирише, даже се учудвах Гъди май беше казала, че нейният смехурко пиел по 500мл...
Подскажи ми моля те къде да се мотам с количката из квартала, зациклила съм в нас и не мърдам Simple Smile

# 39
  • София
SheIsInLove, Бочко купувам от Кауфланд. А иначе за разходките аз общо взето в нашия квартал не седя. То не намерих къде освен паркчето на Любляна и бул. Овча купел. А ходя по алеята по Цар борис до парка срещу 6-то РПУ, но на теб може и да ти е далече. Инче и околи 500 и някой си блок има една градинка, но там пък на мен ми е далече. Ще ги разучим градинките  Peace

# 40
Geraldine ти нали живееше на Любляна...е аз съм на любляна и монтевидео...ох много съм зле с ориентацията  Embarassed
таа...далече ли ми е тва 6то Simple SmileLaughing

# 41
Честита половин годинка на близнаците на Ди, да са живи и здрави и да растат все така усмихнати!

И за теб

Честито и на останалите празнуващи месечинки!

Somebody,  smile3501 за обръщането, да ти е жива и здрава

# 42
Момичета,благодаря ви за пожеланията  Hug
Sheisinlove,Geraldine, паркчето е пред 510бл. и щом до 6-то не ви е далече, и до там не би трябвало да ви е проблем, аз почти по цял ден се навъртам около този блок, след 11ч. пеква слънчице на пейките и е много приятно! Пък и все има по някоя мама, с която да си "почешаме" езиците  Laughing
Катеринке, моите изяждаха в началото по 120мл. мляко след цяло бурканче пюре, постепенно, намялих количеството до 60мл., когато го спрях те започваха да плачат, консултирах се с педиатърката и тя ме посъветва да дохранвам с малко плодово пюре и така отказахме АМ след пюрето.
Somebody, какви упр. правите за обръщането? Мойте мъже мнооого ги мързи, а единя може и то добре, но предпочита да си лежи по гръбче май  newsm78
Poly_Poly, май като станеме мами и оставаме мноого на заден план, всеки пита " Как са децата?"   Hug

# 43
Здравейте, от няколко дни се чудя дали има бебешко термобельо ?!? някои от вас да е виждал такова ???
Аз зимата само с такова ходя, не е особенно красиво, но пък ми спестява навличането на 5 ката дрехи.... не е възможно да няма и такова за бебетата ??
Ако не вече се замислих да купя 2 блузи и да ги прекроя на бебешки бодита... така може би ще си спестя обличането и реването...

Благодарна ще съм ако някои ми отговори

# 44
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Ayas, на прима виста, първото, за което се сещам - ще направя всичко възможно да му изградя навик да се храни на масата заедно с нас. Ще направя всичко възможно поне до 2г. да не вкусва зрънчовци и производни. Мисля да пробвам, ако е съгласен да заспива сам, защото батко му (вече 2.8г.) е кошмарен всяка вечер, когато дойде време за баня и сън... Като цяло обаче мисля, че най- голямата промяна е вътре в мен... Това "сверяване на часовници", което се споменаваше в предната тема - до болка ми е познато и чак потръпвам като се сетя. Толкова неуверена, толкова плаха, толкова колеблива, несигурна и паникьосана не мога да бъда, няма и как да стана, каквато бях преди 2 години. Помня как следях отчетната, "сверявах си часовника" и за най- малкото нещо решавах, че не ставам, не ме бива, детето ми не е като другите, аз не съм като другите и т.н. Толкова много стрес и паника... чак ми е смешно като се сетя... Joy. По онова време вече щях да съм изпушила на тема захранване, щях да се чувствам адски виновна и изоставаща, щях по всяка вероятност да мисля, че детето ми страда от факта, че все още не е лизвало храна, различна от АМ и това ще доведе неминуемо до необратими последствия в развитието му Crazy Та пак ще повторя след като онагледих донякъде - промяната е най- вече в мен Peace Толкова спокойна, обвързана с детето си, интуитивна и в хармония с Румънеца и околните никога не съм си и представяла, че мога да бъда... Може би и затова детето ми е толкова спокойно...
Като майка на двама от доста време умувам защо старите хора казват, че второто е по- кторко, че с второто е по- лесно...?! Дали защото физически нямаш втзможност да му отделиш толкова внимание, както на първото и то просто свиква от самото раждане на по- малко внимание или защото не се вманиачаваш във всяка малка подробност и странност и това само по себе си те прави по- спокоен родител, от което и бебето ти е по- спокойно..

Общи условия

Активация на акаунт