Юнски бебчета - Тема № 94 !

• 23 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • София
mgamisheva, Грета,не знам какво да мисля вече. Той си спи в неговото креватче, ама знам ли. Може и наистина да се дразни, защото вечер като е нервен и баща му го носи се поуспокоява. И в момента в който ме види почва да се сърди, да се дърпа и само да ме гледа.
На ден сигурно има към 8-10 яденета, а педиатърката каза не повече от 6. Ама при нас няма изгледи скоро да влезем в ритъм. Може би трябваше и аз да почна със захранването да се засища повече ooooh!

# 16
......
Имам и въпрос за захранването към по-опитните:

Колко време горе-долу отнема от пърия опит с пюрето до заменяне на едно хранене. Някой беше казал, че му се е случило за седмица  newsm78

Kате , на мен ми отне 8 дена докато го заместя напълно . Накрая се бях отчаяла , защото Юли продължаваше да си търси млякото след пюренцето , но на 8мия ден спря  Mr. Green

Mindi, благодаря за отговора!  Hug Точно това ми се искаше да чуя - че някой ден ще спрат да си искат млякото Simple Smile Сега като хапват пюрето, го правят колкото да не е без хич и са нетърпеливи за шишето. И започнах да се чудя дали някога това положение ще се промени, че скоро ще стане време за пържолите Laughing

# 17
Рая, започнах със следобедното пюре веднага щом започна да си изяжда цялата доза от обедното  Peace

# 18
Грета, качих и аз снимка на Стефан. Поздравления за уменията!

Имам едно предложение зза 1-ва страничка - за да е по-пригледно, може да изтрием вече остарялата информация - например мерките от раждането, термините, старите бебешки снимки. Така ще е по-кратко.

# 19
Хайде и аз в новата тема Grinning
Ще отговоря на някои въпроси на raia123 с оглед на това, което ме посъветваха мен:
Друг въпрос за пюретата?
Кога се въвежда нов вид пюре,когато напълно заместиш хранене ли?
Например аз давах 3 дни морков,като увеличавах количеството,на 4 ден дадох тиква,но по-малко количество,защото е нов зеленчук....
Нов вид пюре започва да се въвежда когато достигнеш желаното количество на пюрето което въвеждаш в момента например 1 бурканче. За да не започваш цялата процедура наново даваш от вече въведеното пюре + две, три лъжички от новото пюре като количеството е едно и също (отново едно бурканче). На следващия ден започваш да намаляваш постепенно вече въведеното пюре за сметка на увеличаването на новото. Продължаваш така няколко дни през които продължаваш да намаляваш пърото пюре за сметка на второто.
Нещо не ми е ясно,как става въвеждането на новия вид?
Колко време след заместването на едно хранене,става заместването на следващо?
Сега като заместя това в 2,искам да заместя в 5,колко време трябва да изчакам?
Дано някой да ме е разбрал,доста объркано стана...
Тук малко не разбрах добре какво точно е питането, но доколкото разбрах въпроса ще отговоря по следния начин. Вероятно питаш колко време след въвеждането на зеленчуковото пюре наобед можеш да започнеш да даваш и плодово като следобедно хранене. Аз почнах с плодовите пюрета, но ми казаха две-три седмици след това че мога да започвам да въвеждам постепенно и зеленчукови. Малко скоро ми се вижда обаче Thinking

Стелиян пак се разписка. Днес ще ме побърка това дете ooooh! Почти не е спал цяла сутрин Sad

# 20
Запис в новата тема Peace И   bouquet за авторката  Heart Eyes

И аз имам един въпрос за захранването: Защо се замества обедното ядене с пюре, а не вечерното , т.е. не е ли по-добре детето да се засити на вечеря и да спи по-дълго или и тук важи поговорката "вечерята подари на врага", т.е. по-леко хапване на вечеря, за да може да спи леко и да не му е тежко на детенцето?
ПП И педиатърката ни каза на обед да са пюретата, а и във всички схеми се препоръчва на обед, но мен ме интересува каква е логиката и защо именно на обед се замества хранене?

# 21
Обикновено въвеждайки какъвто и да е вид храна вероятността организмът да реагира е много голяма.
За това е за предпочитане захранването да става в сутрешните и ранните обедни часове, за да може, ако има реакция тя да бъде забелязана, докато детето все още не е легнало да спи вечерта.
А за вечерята е точно така- "подари я на врага си". Именно за това тя е последно се заменя с твърда храна.

Моля за помощ- какво да давам като лекарство за избиващи зъби. От два-три дни Симона е направо ад  ooooh!
Мажа с ПАнсорал, но ефект нулев. А пък и вяра на гелчетата нямам.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 15:05 от Франческа Салиери

# 22
ГМаринова, страшна си! newsm10
И аз си мислих същото, каквото предложи Сноууайт. Така ще стане по-прегледно.
Франчи, препоръчаха ми едни английски прахчета, много ефикасни при зъбоникнене - Ащън и Парсънс. Ако имаш познат в Англия му поръчай да ти прати. Сестра ми ще ходи ноември месец и това е една от поръчките ми.

# 23
  • София
Франчи, адаш, аз мажа с Dentinox-Gel и има само временен ефект. Ползвам го вече само преди ядене, защото иначе не иска да яде  ooooh! Вече започвам вечер да давам през час Дентокинд, защото не се трае. На всичкото отгоре и на мен ми расте мъдрец  Close, и май започвам да се подувам. Освен да почна и аз да се мажа.... Ще си запазя час да ми го извадят, а малката ще кара на замръзена кърма.

nana7504, благодаря за съвета към Франчи. И аз ще се възползвам

# 24
Почерпете се момичета, точно преди половин година, на същата дата, малко преди 11 ч. сутринта видях най-ярките звезди на света! Те толкова силно грееха....
Повод и за много смях, малко сълзи, много забавления, малко тревоги и изпълнено със смисъл ежедневие са вече шест месечните ми слънца, с които с удоволствие пак бих изминала пътя с коликите, повръщането, първата осъзната усмивка и всичко останало, но сега с нетърпение ще си чакаме първи зъбки, първи думи, първи стъпки, и всички първи неща, които ни предстоят!

Нещо диетично, че  май се оплаквате от кг. Wink
А за тези, на които не им пука:
И за НЕкърмещите:
Грети,адмирации за колажа   bouquet

# 25
  • Germany
Запис

# 26
Ди , честита половин годинка , да са ти живи и здрави прекрасните момченца  Hug Heart Eyes

Кате , ще спрат да си го искат млекцето , аз като заместих млечното хранене , ми  се случваше да ми премрънка Юли и му давах малко чайче да цокне и той като си види шишето се разтреперваше  Mr. Green

Рая , аз първо заместих нацяло едно млечно хранене , два дена давах сано пюренце от зеленчука с който съ тръгнала и послед вкарах друг зеленчук в съотношение 1 към 3 . А за плодовото смятам да започвам , но с него знам че не може да се замести хранене , по-скоро като десерт . Ако си решила да даваш каши , може следобед да даваш тях . А сутрин плодово  Peace

PoLy_PoLy пюрето е много по-гъста храна и трудно се обработва от организма на бебчетата , затова знам че след 16:00 часа не трябва да им се дава пюренце , тъй като се натоварва стомахчето  Peace

Еххх специализирах се в писането с една ръка , че Юли много обича да виси с мен пред комп-а  Mr. Green

# 27
  • София
Di, лелее, колко бързо станаха на половин годинка  момчетата  Hug Нека много да те радват   bouquet И ти пожелавам да си възстановиш снимките или да си намериш флашката!

# 28
Ди, честита половин година на Коко и Крис! Нека растат здрави и догодина да се радват и на сестричка Laughing

Колко бързо минава времето!  Simple Smile

# 29
Ди честито на най-големите ни дечица, супер вече са на половин годинка. Много цунки за бузанковците!

Общи условия

Активация на акаунт