СЕПТЕМВРИЙСКИ БЕБЕТА-ТЕМА2

• 21 814
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Ами аз съм доволна от спрея.

И аз имам един въпрос, някоя от кърмещите майки пие ли витамини и ако да какви ?

# 331
kriskata, честити 2 месеца на Катето!   bouquet

И аз да почерпя, че днес ставаме на месец  Laughing

Да ви е сладко милички и нека всички болни бебчета бързо да се оправят  Hug

Някой беше ли на Бебемания днес, че мен ме домързя?  newsm78

# 332
ksantipa Честита ви месечинка! Само усмихнати и здрави бебоци пожелавам на всички!

pisenceto аз пръскам Стеримар защото поне съм сигурна, че влиза наистина навътре в нослето за разлика от нещастните опити с ампулките физиологичен разтвор. Ама Катето и е много гадна тази процедура и се радвам, че не сме много сополиви и не се налага често да я прилагам ooooh!

Nadina аз си купувам от време на време едни сокчета на Хип за кърмачки и те имат необходимите витамини и минерали, но не ги пия всеки ден ами когато имам и когато се сетя.

Момичета някоя от вас смята ли да прави допълнителни ваксини на бебчо? Изключвам Пентаксима, който явно ще е масов. Имам предвид Синфлорикс или Преванар и ако ги правите сега ли смятате или по-натам? Аз съм в голяма чуденка, а и доки не можа да ми каже кое е по-добре. Каза че той е стар доктор и гледа де не товари много децата, ама от друга страна по света се прави по това време тази ваксина и е добре да се гради имунитет от сега на детето  ooooh! Thinking Много сложно това да вземеш решение когато се отнася до здравето на детенцето  #Crazy

# 333
  • Испания и Стара Загора
kriskata Превенар е допълнителна ваксина за менингит.Тук я слагат по желание на родителите .Аз не съм я слагала на Алекс.Педито каза,че е малко тежка ваксина и по принцип е по-добре да се прави през зимните месеци.Слагат се 2 дози през 3 месеца. Peace
Киара,чакаме новини за Ема и Малибу.Дано всичко и наред Praynig

# 334
И аз имам един въпрос, някоя от кърмещите майки пие ли витамини и ако да какви ?
Аз си допивам Пренатал-а от бременността.

# 335
Звънях няколко пъти на Малибу, но не си вдига телефона.  Cry Сега й написах един дълъг смс, в който я моля поне да пише как е Ема, защото всички тук сме много притеснени за нея, отговор все още нямам.  Confused Незнам какво да мисля...

# 336
 Praynig за Ема и Малибу

За допълнителните ваксини от догодина или по следващата и двете пре...и сънфлорикса ще стават задължителни. Моите педита са на мнение, че е рано за тези ваксини, особено за сънфлорикса, сега са още малки и достъп до пневмококи нямат, а се предполага че ги пазим, а ако се прави сега има три приема. Ако се изчака малко примерно ако детето е на 2 години тогава даже май е само един прием, аз май тогава ще я правя. А ако и сега това му нахакам за една година стават ужасно много ваксини и само се натоварва организма- три пентаксима, три хепатитни и една за шарки .....и ако сложа и тези.......
Аз ротарикса исках, ама не се изказаха добре лекарите за нея.

# 337
Ех, колко сте изписали момичета.... не мога да насмогна  Simple Smile Но преди всичко ви благодаря много за топлото посрещане !  bouquet
И честито на всички месечинковци ! Heart Eyes Бъдете здрави !
Да ви кажа така ви разбирам за сополките. Александър се сдоби с такива на 40 дни и то от един вирус. Направо ми се плачеше, а лекарката направо ми даде направление за хоспитализация в случай че през нощта нещата се влошат. Добре че ни минаха бързо, но сега съм като напарена а покрай този  грип и 10годишният батко у нас съм почти луднала. Иначе и аз съм доволна от Стеримар, едни капки за очи, които слагах в носа и хомеопатичните Еуфорбиум .
Относно ваксините, другата седмица ще слагаме първият пентаксим и тогава ще питам за допълнителните, но четох че не е добре да се товарят толкова малки бебоци с много валенции.
За ортопеда нашата лекарка ми каза че нямал клинични симпотими и ще ми даде направление ако искам и аз  се ослушах. Но пък имам познати които сложиха ортопедични гащи на по 2 месеца и то след ехографския преглед, така че имам още едно притеснение и мисля да си поискам направление за да ми е спокойно.
За витамините, от скоро пия цитросепт, но сокчетата на Хип са също добра идея, така че ще си взема и от тях. И без това пия сокове като за световно.

# 338
  • София
Здравейте Hug
Да се отчетем за днешната консултация-родихме се 3100 сега сме 3950,от 51см сме станали 53. Честно казано очаквах повече да сме порастнали и наддали, ама педито каза, че било нормално като сме само на кърма.Биха ни ваксината,поревахме малко Cry
Между другото я питах по колко трябва да му давам да яде (защото се цедя и давам по 110-120) и тя каза, че можело и по повече и след 1-2 седмици да давам ако иска по около 150 гр. ,което ми се струва адски много, като гледам разни таблици.Знам, че всяко дете си е индивидуално, но все пак newsm78
Друго, което се сетих да ви питам,по принцип изцеждам по 110-120 за хранене, а сега успях едва 60гр. #CrazyВъзможно ли е така изведнъж драстично да намалее? Дано не спира....? И се дохранвахме.
ksantipa  Честита ви месечинка!

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 16:08 от slanceto.com

# 339
Здравейте и от мен. След хубавото време днес съм направо в депресия. Два - три дни не сме се прибирали, а днес само за 1час - направо си е кофти, но от друга страна е хубаво, че застудя, та да се разкарат гадните вируси.....

Честити месечинки на бебоците, дано са много много здрави.
Надявам се Ема на Малибу да е добре и Габи на Цвета да се оправя бързо.

Аде лекинка и дано поне не вали утре да стоим повечко на вън.

# 340
ксантипа, честита месечинка и благодаря за почерпката Simple Smile

eli_gu, благодаря за разяснението по отношение на лохиите и цикъла... Сигурно за втория път ще съм по- наясно...

По отношение на ваксините- аз за пръв път чувам за тези ( сънфлорикс и преванар). Ще гледам да попитам педиатърката и да чуя нейното мнение. И на мен ми се струва обаче прекалено натоварващо за едно малко бебе да му слагат толкова много ваксини... Да се надяваме, че дечицата ни ще са здрави...  Praynig

Що се отнася до туткането- явно по- голямата част от жените се мотаем.. Simple Smile Да, ама аз си имам вкъщи мъж, който се мотае повече от мен... Всеки път като тръгнем да излизаме и го чакам по 5-10 мин... Като почне да ми се вчесва веднъж преди да се облече, после пък се реше след като се облече; после пък се връща за нещо и направо се изнервям.. Simple Smile

За спрейовете за нос- ние ползваме Риномер Бебе и съм много доволна от него. Но е голяма борба докато го впръсна в нослето на Невена.. Ужас... Изобщо не обича да й слагам в нослето разтвори и тн..

Киара, ще чакаме новини от малибу. Дано всичко да е наред  Praynig

# 341
Nadina, витамини не пия. Аз и през бременността не пих витамини, а ги ядох Simple Smile Нон стоп плодове и зеленчуци! Доста лимони изядох през бременността, праскови, домашни домати и краставици, марули, репички; сега моркови ям много, киви... Скоро сигурно и чая като почна, мед ще ям, така че смятам всичко това за достатъчно  Peace

# 342
Здравейте и от мен,муцки!

Първо да честитя месечинките на Ксантипа и Криската!Да са здравички малките бубки!!!  bouquet

Да ви се пооплача сега!Вчера получавам писмо от НОИ.Върнали ми болничният за преносването,защото бил неправилно попълнен.Направо ми идваше и да я  #2gunfireтая сестра,която ми го писа.Много мразя,когато някой не си върши работата,както трябва.Не ми стигаше това,ами снощи вдигнах и 39,5 температура. ooooh!Много се притесних да не е някой гаден вирус и да го лепна на децата.Натъпках се с витамини и парацетамол,а мъжът ми ме разтри с ракия,за да се загрея.Добрата новина е,че днес съм добре. GrinningЦяла сутрин се разкарвам в това гадно време да оправям болничния.А такъв трафик,ужас,а местата за паркиране още по-голям ужас #Cussing outСвърших работа,а накрая ,за да си оправя настроението се замъкнах в МОЛ-а и похарчих някой лев за успокоение Mr. Green Mr. Green

Мойта мома днес цял ден спи.Не беше се случвало от няколко дни да е толкоз кротка.Явно лошото време и действа сънливо.

Киара,малкия много пораснал,много е сладък(пу,пу).Такава играчка и аз не съм виждала.Ама то такова разнообразие има сега!
Чакам и аз да пишеш за Малибу! Praynig

LaDiDa,Калина къде прави снимките?

Находка,намери ли Бургас,душа?Ама то трябвало висше да имаш,за да го откриеш.Пък ти още не си го изкарала,та ще ти е трудно smile3534 smile3534Като го откриеш може да заметнеш насам за по едно..... Mr. Green Mr. Green

# 343
  • Испания и Стара Загора
Gorska_Kitka на Андреа вчера й изписаха същия спрей и наистина е много хубав Peace

# 344
Ох, днес е от ревливите дни....от сутринта само мрънка и реве, гушкам го и пак е неспокоен, не знам вече какво му е Sad Оставях го за малко да си реве, защото аз се изнервям много и просто не искам и да съм край него такава нервна....Най-дългият му сън беше половин час, иначе само дремва за малко и пак реве. Ей сега вече се отряза направо, както лежеше по гръб, очите гледат в тавана и заспа. Ама то и аз да съм и аз ще каталясам.

а, ето го, пак се разхълца....ревльото на мама....

Понякога като чета, че не сме единствени си викам, че явно септемврийската партида е такава, като от калъп вадени повечето Laughing

Дано да се оправи бебчето на maliby Praynig

Аз отивам да го гушкам.

Общи условия

Активация на акаунт