Как се прави бюрек с кайма?

  • 14 455
  • 19
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, дайте ми някаква бърза и лесна рецепта за бюрек с кайма или за баница с кайма или баница с кайма и праз, нещо такова! Благодаря предварително! Не можах да открия такава рецепта.

# 1
  • Мнения: 22 867
Препоръчвам ти бюрека по рецепта на Берина, голяма вкусотия е! Heart Eyes   bouquet

Намерих и другите рецепти на Берина за бюрек, погледни и тях, но не знам кое да ти препоръчам - всичките са много вкусни.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 09:53 от labrex

# 2
  • София
  • Мнения: 387
Лабрексче, благодаря много! Както винаги си бърза и отзивчива! Предложенията са страхотни ще ги пробвам само мъжът ми да поиска, защото аз с мойта диета не мога да ям такива неща, но пък ми доставя огромно удоволствие да готвя за другите. Още веднъж благодаря.

# 3
  • София
  • Мнения: 387
Да докладвам за бюрека-стана много хубав, мекъчък от яйцата и млякото и много много вкусен. Вече почти свърши, направих някои промени-вместо кайма сложих чисто смляно телешко и вместо лук сложих праз лук, защото сега му е сезона. Обмислям да направя същия бюрек (не знам дали така трябва да се казва) само с праз лук и сирене, пък да видим какво ще стане!

# 4
  • Мнения: 22 867
Margafuci, по коя рецепта го направи? То на мен и трите ми харесват, ама да питам. Grinning Радвам се, че и вие сте го одобрили.  bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 387
По турската със соса с кисело мляко!

# 6
  • Мнения: 22 867
По турската със соса с кисело мляко!

Уф, сега ти си в ролята на подстрекателка, май скоро ще го спретна пак! Grinning   bouquet
И за Берина  bouquet!

# 7
  • София
  • Мнения: 387
Ми то много лесно за половин час кажи речи и вечерята или обядът е готов! А сега току що опекох "Короната на готвачката" по твоя рецепта отново! Малко се поизложих с тавата, трябваше да е по-малка, защото топките останаха малко раздалечени и съответно листенцата клюмнаха по средата, но утре ще я опитаме на вкус, дано да е хубава. Иначе не изглежда зле, аз сложих и едни пиленца посредата, защото исках да ги пробвам и тях! Малко съм я изменила като форма заради пиленцата, но се надявам да не се сърдиш  bouquet. Сложих и всякакви семена-слънчогледови, тиквени, ленени, сусамови, общо взето всичко, което имах. Утре може да приложа и малко снимков материал! Като цяло харесвам всички твои рецепти и когато имам време спретвам по нещо!

# 8
  • Мнения: 22 867
........А сега току що опекох "Короната на готвачката" по твоя рецепта отново!.......

Покажи я утре! А със семената сигурно ще е много вкусна.  bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 10 858
О, тъкмо се чудех какво да готвя днес.
Ще направя и аз бюрека на Берина със соса. Страшно звучи просто!

# 10
  • Мнения: X
Ето го и моето изпълнение на бюрека на Берина,1/2 охлювче сервирах,че стават доста големи с кръглите кори.
Берина,много е вкусен!  bouquet

# 11
  • София
  • Мнения: 10 858
PURE ELIXIR , с кои кори прави баницата? Тези които аз видях в магазина са твърди, и ако ги прегъна на две, както е в рецептата, ще се счупят ...

# 12
  • София
  • Мнения: 387
И аз това се чудих какви са тези кръгли кори, защото аз не съм виждала такива. Аз го правих с едни на Белла-домашно дърпани кори се казват, малко по дебели са от обикновенните фини, нещо подобно на сърбиянката, така ми казаха в магазин. Станаха си супер. Пак ги свивам на две мажа със сместа от яйца, кисело мляко и олио и после сгъвам на две и слагам каймата и навивам на охлювче. С една кора става много хубаво. С две кори направих само едно охлювче, но мъжа ми каза, че е дебело така.

# 13
  • Мнения: X
PURE ELIXIR , с кои кори прави баницата? Тези които аз видях в магазина са твърди, и ако ги прегъна на две, както е в рецептата, ще се счупят ...
Корите са от тези дебелите,домашно точени дето ги водят,кръгли са,4 бр. в опаковка,на някаква фирма ЕТ"Нила" или нещо такова-пълен боклук са,бяха изглежда не много пресни,макар и в срок,чупеха се като ги навивах,изтичаше плънката,много дразнещо.Иначе стана вкусно,но вече няма да взимам от тях,в Пикадили обаче продават само такива.Другия път ще взема на Белла,дано са по-добри.Видях на Макао и едни други-"на баба" пак по-мекички ми се видяха.Ще пробвам и един път с фини да го направя,като ще намазвам яйчената смес м/у два листа,отгоре плънка и ще завивам пак да стане като вита баница,да видим какво ще се получи. Thinking

# 14
  • София
  • Мнения: 10 858
Благодаря ти   bouquet
И аз ще търся някакви по-хубави кори и тогава ще направя бюрека.

Общи условия

Активация на акаунт