Нещата не вървят на добре с мъжа ми...или аз така си мисля само?

• 8 637
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Това е настъпление да си осигури живот, какъвто иска, без да се съобразява с теб.

Ей това е истината.
Не знам обаче как се преодолява, аз не успях навремето и не се получи семейството ни. Иначе същата картинка беше - млади и зелени, бебе ще правим  ooooh!

# 16
Няма рецепта за "оправяне" на семейните отношения - то ако имаше.... Но понеже питаш за позиция, да кажа и аз.
Според мен, най-добрия път да стигнеш до човека, когото обичаш е да му дадеш свободата да избира. Давай му постоянно поводи да вярва, че държиш на него и го обичаш, но не го прискай или още по-малко - да го обсебваш. Намери си собствени занимания, остави го да диша, засвидетелствай колко много държиш на него и семейството и резултатът няма да закъснее. В крайна сметка, това, че сте семейство, не означава, че трябва да изключите самостоятелен живот извън семейството...

Всяко семейство има лоши моменти, не се предавай!  Peace

# 17
  • Варна
Няма рецепта за "оправяне" на семейните отношения - то ако имаше.... Но понеже питаш за позиция, да кажа и аз.
Според мен, най-добрия път да стигнеш до човека, когото обичаш е да му дадеш свободата да избира. Давай му постоянно поводи да вярва, че държиш на него и го обичаш, но не го прискай или още по-малко - да го обсебваш. Намери си собствени занимания, остави го да диша, засвидетелствай колко много държиш на него и семейството и резултатът няма да закъснее. В крайна сметка, това, че сте семейство, не означава, че трябва да изключите самостоятелен живот извън семейството...

Всяко семейство има лоши моменти, не се предавай!  Peace
Това е възможно най- погрешното поведение!
Какво значи "да диша свободно"? Той не е свободен. Има жена и дете, това си е сериозен ангажимент.
Да си наляга парцалите и да си поема отговорностите като глава на семейството. Да е мислил преди да прави бебе.
Никой на казва да се замонашва и да няма личен живот, но личния живот не трябва да е в ущърб на семейния. Има си приоритети, неговите нещо са разбъркани.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 13:20 от Северина

# 18
Това че сте избързали вече няма как да се промени. Подкрепям Биляна и КрасиМира - послушай ги -те са жени с дълъг семеен стаж. van-don сигурно е мъж Simple Smile - неговия съвет не става.
Започни да оправяш проблемите един след друг - първо да ти помага повече, второ да спре да излиза толкова и някъде там и темата за секса подхвани.
Всяко семейство има подобни периоди, ясно е, че той се бори за предишния си живот. Ама това бебе не си го направила сама. Наистина зависи и от двамата да си оправите отношенията, но за съжаление опитът ми показва, че ако жената не прояви търпение и такт, че и женска хитрост, не се получава. Изчакай го да иде на новата работа, преглътни бъдещите оправдания, че сега е в стрес от нея и се опитвай да спасиш семейството ви.
Успех ти желая!

# 19
  • София
Северина, точно това тръгнах да пиша и аз, пък се спрях, понеже знам, че съм много крайна и не исках да прекалявам.
Съвета е пълно безумие просто.

# 20
  • Linz
За къде бързате бе, хора?! ooooh!
Не се ли осъзнае сам, няма какво да направиш. Дано се получи!

# 21
Илиана, грешката е в теб! Един мъж, който има семейство, има и задължения в него!
Посъветвали са те правилно- и ти си човек , и ти излизай, или ходи на танци и т.н.Мъжа ти все пак трябва и да си поглежда детето.
Но подхождай с добро, а не заповеднически и дано се оправят нещата, а не си изтървала юздите!

# 22

Всяко семейство има лоши моменти, не се предавай!  Peace
Какво значи "да диша свободно"? Той не е свободен. Има жена и дете, това си е сериозен ангажимент.
Да си наляга парцалите и да си поема отговорностите като глава на семейството. Да е мислил преди да прави бебе.
Никой на казва да се замонашва и да няма личен живот, но личния живот не трябва да е ущърб на семейния. Има си приоритети, неговите нещо са разбъркани.

Съгласна Peace От опит. Всеки ако си гледа свободното време, къде е семейството? Едното свободно време изяжда другото. Аз жертвах мое и не съжалявам-децата не съм си ги намерила на улицата. Но прекалената свобода води често до амнезии.

# 23
  • на плажа

Всяко семейство има лоши моменти, не се предавай!  Peace
Никой на казва да се замонашва и да няма личен живот, но личния живот не трябва да е ущърб на семейния. Има си приоритети, неговите нещо са разбъркани.
 Ама това ми е много странно твърдение - има жена и дете и край. Ами всички имат, ама не слагат край на социалния си живот и на комуникацията с приятели. Личното ми мнение е, че момичето е изпаднало в дупка. Тя предполагам е в майчинство и целият и свят се върти около малчо и дома. Нормално е да се е поизнервила и да иска да комуникира с половинката си по-често, но пък ако погледнем от негова гледна точка - изморена, заядлива женка, която с всяка своя дума го обвинява за несправедливостта, че седи вкъщи с детето, а той излиза, ходи на работа, среща се с хора и има наглостта да се забавлява - ами как да говори с нея и да седи да гледа нацупени физиономии и да го затрупват с претенции?! Хайде стига сте чертали черни сценарии. Всичко отминава. В повечето случаи майката отнася негативите на майчинството като ограничаване на контактите, седяне вкъщи, безсънни нощи и притеснения около здравето и конфорта на малкия принц, но тя получава и безмерно повече любов и емоции от детето в сравнение с бащата в тази невръстна възраст. Много лесно развеждате хората и размахвате пръсти.

# 24

Ама това ми е много странно твърдение - има жена и дете и край. Ами всички имат, ама не слагат край на социалния си живот и на комуникацията с приятели. Личното ми мнение е, че момичето е изпаднало в дупка. Тя предполагам е в майчинство и целият и свят се върти около малчо и дома. Нормално е да се е поизнервила и да иска да комуникира с половинката си по-често, но пък ако погледнем от негова гледна точка - изморена, заядлива женка, която с всяка своя дума го обвинява за несправедливостта, че седи вкъщи с детето, а той излиза, ходи на работа, среща се с хора и има наглостта да се забавлява - ами как да говори с нея и да седи да гледа нацупени физиономии и да го затрупват с претенции?! Хайде стига сте чертали черни сценарии. Всичко отминава. В повечето случаи майката отнася негативите на майчинството като ограничаване на контактите, седяне вкъщи, безсънни нощи и притеснения около здравето и конфорта на малкия принц, но тя получава и безмерно повече любов и емоции от детето в сравнение с бащата в тази невръстна възраст. Много лесно развеждате хората и размахвате пръсти.

Аз никъде не прочетох някой да я кара да се развежда. А най-хубаво е някой да отгледа детето, а другият - само цуни-гуни. Както тръгне сега,така ще е и после. Поне с един секс да удовлетвори жената. Сега се развива сексуалността. После се берат плодовете.

# 25
Нормално е да се е поизнервила и да иска да комуникира с половинката си по-често, но пък ако погледнем от негова гледна точка - изморена, заядлива женка, която с всяка своя дума го обвинява за несправедливостта, че седи вкъщи с детето, а той излиза, ходи на работа, среща се с хора и има наглостта да се забавлява - ами как да говори с нея и да седи да гледа нацупени физиономии и да го затрупват с претенции?!
Ами мъж,който иска жена му да не е нацупена,заядлива,а щастлива ,мила и усмихната ,ще направи нещо по въпроса.Ще излезе с нея,ще я отмени в гледането на детето...
А няма да й се репчи и да й казва..."Ти затова нямаш приятелки,защото си такава...!"
Аз не прочетох някой да им пречи на социалния живот...а само ,че таткото иска да се забавлява сам,щото му е тегаво да си гледа детето.

# 26
  • на плажа
  Ами с тези твърдения, че не се прави така и с това, че някои съфорумки подсъзнателно се опитват да и внушат, че видиш ли мъжът и е един скапан експлоататор, а тя бедна и низвергната до къде мислиш, че ще се стигне?! Много малко от нас се опитват позитивно да я подкрепят. В повечето постове се казва, че мъжът и не я уважава, че не се грижи и т.н. Обикновено истината е някъде по средата, а и е много субективно понятие. Има много фактори, които водят до подобен род отношения. Нека авторката се включи и конкретизира каква е ситуацията в тяхното семейство - с какво се занимава мъжът и, по колко време работи, напрегната ли е работата му, всяка вечер ли излиза да гуляе или се случва веднъж на седмица- две, тя с какво се занимава, освен че негодува вкъщи и такива неща. Няма непоправими неща освен смъртта. От всяка криза има изход. Аз си държа на мнението, че това е временна дупка и с разбиране и търпение ще я превъзмогнат.

# 27
Това че сте избързали вече няма как да се промени. Подкрепям Биляна и КрасиМира - послушай ги -те са жени с дълъг семеен стаж. van-don сигурно е мъж Simple Smile - неговия съвет не става.

И мъжете, понеже са "мръсни свине", без отговорности, не могат да имат мнение... Винаги преди да направиш преценка за нещо, трябва да се поставиш на мястото на другия и да се опиташ да видиш нещата от неговата гледна точка.

Тук всеки дава мнение, според собствения си опит и е глупаво, да твърдиш, че си "най-прав", защото такова понятие не съществува.

# 28
Като че ли основният проблем е в това,че малко сте избързали със създаването на семейство и раждането на дете.
В друга тема,за бракът,чрез интернет казах,че е глупаво човек да се жени за човек,който не познава и ме нападнаха,че съм старомодна.Само че е точно така..Наистина е много необмислена постъпка да се влюбиш в някого и едва след няколко месеца вече да имате дете и да сте семейство.Брак не се създава с всеки,който ти замае главата-по тази логика хората щяха да се женят не по веднъж и два пъти,а по безброй пъти.
Преди бракът трябва да има една достатъчно дълга приказка,в която наистина да опознаеш човека,да му дадеш шанс и той да те опознае,да се уверите в дълбочината на чувствата си.Всичко друго е твърде прибързано и ако случайно се успее и по другия начин то е въпрос на късмет и е изключение от правилото.
Не че има застраховани бракове-можеш да познаваш един човек 100 години и на 101-та да те сюрпризира с някоя пълна тъпотия.
Но все пак сме длъжни да следваме нещата,така както трябва.
Колкото до това дали наистина нещата в брака ти не вървят или само така ти се струва-ами,наистина изглежда,че не вървят.По поведението на мъжа ти мисля,че като че ли да играе на съпруг и баща му е станало скучно и риболовът с приятели е по-интересна възможност.И до какъв извод стигаме пак..трябваше просто да поизчакаш и да видиш какви са му приоритетите на този човек.

# 29
Ама това ми е много странно твърдение - има жена и дете и край. Ами всички имат, ама не слагат край на социалния си живот и на комуникацията с приятели. Личното ми мнение е, че момичето е изпаднало в дупка... Всичко отминава...

А,аааа, НЕ! Naughty (И аз да поразмахам пръст  Mr. Green)
Дори да е изпаднала в дупка, не може да се самоизвади като барон Мюнхаузен, дърпайки се за косата. Ако е така - мъжът й къде дреме? Защо не я подкрепя?
А за социалния живот - това да не го прочете в някое мъжко списание?
Социалният живот да не е само за мъжете? А авторката няма ли право на социален живот? И кога да го води? - Когато мъжът й е на работа и тя се грижи за бебето или когато той е по "социален живот" и пак тя се грижи за бебето? Или може би нощем, когато ПАК тя се грижи за бебето, защото той "трябва да си почива"?

Не, миличка, това не е временно явление. Ако смяташ, че поведението му е нетърпимо, не бива да търпиш! Включително и за секса - настоявай на своето, както можеш, така се бори, но не оставяй нещата. Нищо няма да мине от самосебе си - вярвам в силата на общуването и това ти препоръчвам - когато и както успееш да го убедиш - така, но непременно общувайте. Не затваряй нещата вътре в себе си, постави картите на масата.

Общи условия

Активация на акаунт