МАРТенското ни дете – все навънка го влече!

• 21 094
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро и от мен, то при вас е обяд де ама...
Мънки да се оправяш бързо, и да минава леко  bouquet
Момичета много мерси за милите думи, много мило ми стана Blush
Бухта за кашите и аз не мога да ти отговоря, но си мисля че бебоците вече не са толкова малки и би трябвало леко да понесе кашата.
Окич браво на Мария, как хубаво стои.
Вероники аз нещо съм пропуснала локъра ви , но ще се върна да се поровя, за да го видя. А Тео е страшен чаровник. А якенцето и на мен ми е много любимо, въпреки че е мъжко а аз исках нещо по дамско, че Яна все е мъжки дрехи и само я бъркат с момче Crazy А за това много се радвам тук, че мога да си позволя качествени и хубави дрехи, без това да ми разбива бюджета. Ми дънките от Некст и бяха 6 паунда а якето 10. В БГ като трябваше да купувам нещо или не ми харесваше или беше скъпо, и като казвам скъпо имам впяредвид че не си заслужава парите,та за един панталон обикалях цяла София. Миналата година октомври бяхме в Прага и там накупих един тон дрехи за баткото и много ме беше яд че в БГ не мога да го правя същото.
Ивелина нагушкай каката от мен, напълно я разбирам милата.
Аденис страшни сладурковци са.
Честото на месечинковците днес  bouquet

За коледния дух и мен не ме е споходил още, ама то може би защото се притеснявам как ще купим подаръците, елхата, украсата и т.н.

Иначе и аз на Яна много искам да и взема локър и много съм харесала това http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Toys/Activity-Toys/FisherPr … Choo-Choo(0033794) и това http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Toys/Playsets/FisherPrice-A … otion-Zoo(0020664) и това http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/Toys/Infant-Toys/FisherPrice- … illy-Town(0049704) и още куп неща. Тя последния път като бяхме там много се заигра с някои от играчките които показах. Колкото до зебрата, аз я видях на живо в Зоологическата градина ( за играчката говоря, че то се получи малко объркващо), бяха я сложили след като влезнеш децата да си играят, ама ми се видя много заемаща пространство, а самата зебра много малка. newsm78

Що се отнася до развитието и Яна хич я няма. тъпото е че с този въпрос "Вие проверихте ли дали освен ръката и няма и нещо друго?", аз се психирам при всяко малко изоставане. Знам че детето е добре и че все пак и направихме какви ли не тестове,но все пак ми е едно свито такова Confused

Хайде и аз да вкарам един въпрос, то по точно е съвет. Така, понеже не надаваме много добре, месните ще ни идват на проверки. По всяка вероятност ще ме карат да я храня със всякакви високомаслени и калорични храни. Но да си призная хич не мисля да ги слушам. В крайна сметка, Яна яде повече от добре, както и с..ре около 7 пъти на ден. Според мен на детето му е такава обмяната на веществата. Иначе си е направо пухкава, нищо че е лека. А и като се има впредвид че батко и беше 7.800кг на една година, тя няма да е по-различна. Та според вас да ги слушам ли или не. Притеснява ме, че ако ги послушам бих могла да и наруша тази обмяна и  след това детето да има проблеми с килограмите, което като гледам местните хич не е малък проблем. Аз мисля да си я храня здравословно, с разнообразна храна, без да я тъпча със сметани и други подобни. Вие как мислите.

ОХ отивам да мия чинии, че пак сме се зарили, а утре ще ходим до Потрсмут, при един приятел, за събота и неделя и ми се иска да оставя къщата в прилежен вид.

Тони весело изкарване, понеделнишки ще четем заедно Laughing

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 14:03 от Шу

# 661
Честито на бебоците, които празнуват!

Не съм ви изчела, но довечера обещавам!

На нас ни излезнаха 6,7 и 8 зъб наведнъж  #Crazy #Crazy #Crazy, така че имаме много сериозно извинение, защо не внимаваме в темата Simple Smile

И да ви кажа, направо вече нямам сили - добре че са само 20 зъба дето трябва сега да порастнат или са по-малко? Защото съм нечовек, а това пищящото малко Марти.... нямам думи...., а ако знаете как хапееее!

Желая ви приятен ден, ние хапваме и бягаме навън!

# 662
  • Варна
Шу Hug, много добре си изглежда детето, според мен няма от какво да се притесняваш. Щом виждаш, че си изяжда полагаемото, няма защо да я тъпчеш с буклуци, за да я "угоиш". Пък и примера с баткото е достатъчно красноречив. Ние сме от същата партия - слаба кака, слаба беба, неприятни коментари от доФторите и излишни притеснения от моя страна. Мислех, че с второто няма да ми пука, ама пак се впрягам, като видя колко са пухкави другите деца...
Колкото до развитието - и ние нищо не правим, освен да седим и да правим тегели с паяка (кака и на тази възраст имаше цяла програма). Но пък си имаме най-чаровната усмивка на света....и за мен смехът и е по-скъп от всякакви умения.
Ето малко снимки и от нас:  http://martenichki.snimka.bg/baby/bebetata-prez-noemvri.439240.15792267

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 14:28 от Gery Moore

# 663
Привет!
Много сте писали, едва ви изчетох  ooooh! .

Първо да честитя на днешните месечинки. Да са мнооого послушни дечица  Grinning

Сега да питам: бебка не одобри попарата. Сиренето се дава в пюрето, в деня без месо, нали  Embarassed ?

# 664
  • София
Честито на месечинковците! Честити зъбчета! Честито на всички с поводи!   bouquet
Вчера с Вики, ми се случи най-стрестиращата ситуация, след падането от дивана – захласна се, чак полилавя. Получи се от лигавщина, оставих я в креватчето и не й угодих да я гушна.  Последва реееееев и ...  Духахме в лицето, даже обърнахме надолу с главата, че да се свести. Стори ми се, че цяла вечност не си поема въздух, а когато изрева отново, така се бях разтреперила, имах чувството, че ще я изпусна. После до към 3ч не можах да заспя. В такива моменти, трябвало да запазиш хладнокръвие и т.н. Мисля, че е невъзможно... Rolling Eyes

зелено човече, от 2-3 дни повтарям, по няколко пъти на ден „Дай боц”, „Чао”  и „Браво”, като съответно показвам. Ми ефект нулев, а интереса се изпарява на 10-тата секунда. Явно сме по глупавички и не вдяваме лесно  hahaha Относно вниманието, което отделя татко й – десетина минути на ден и къпането/да уточня, че аз я обличам след това, защото знам, че процедурите при вас ги извършва таткото/. Та вчера се поскарахме, точно заради бездействието му  fight Няма да навлизам в подробности, че се ядосвам  #Cussing out Пробвала ли си с домашно приготвени пюренца? Вики определено не е фен на купешките. От месец се къпем седнали и на моменти прави в коритото, гонейки и дъвчейки няколко гумени играчки. Аз от проходилка се отказах, според майка ми, тя е за майки, които не им се занимава с децата  Laughing  Не поради тази причина, а заради кофти, мнения. Между другото се чудя, дали има смисъл да взимаме музикална масичка, като тя си се изправя на уолкъра и си се занимава с дрънкалките  Thinking Телевизия може да гледа денонощно, затова през деня спрях да пускам ТВ. Вики се отвори, че дивана ни е на Г и иска да лази от единия край до другия и обратно, та трябва да се крепим непрекъснато  newsm30
Коледо настроение не ме е спохождало от години. Казват, че 15 дни преди и след РД, човек е в някаква дупка. Уж не вярвам на такива неща, но явно има нещо. Та този период при мен съвпада с Коледните и Новогодишни празници  Tired
Дърта маймуна, оправяй се бързо душа, че домочадието закъде е без теб  Hug
Elg и Шу, стискаме палци!
adenis, ти си кулинарен виртуоз. Мъжа ти има страшен късмет с теб, я какво дете слънце си му родила, пък и за развихряне в кухнята имаш време и желание  smile3501
oki4, какво беше туй нещо кино?  newsm78
Tony_st, лек път и приятно изкарване!
Шу, чета, изслушвам мнения, но гледам детето си, както преценя. Мойта Вики също върви под нормата, но спрях да се притеснявам. Сестра ми до първи клас не ядеше, а после като й се отвори апетита, нашите неможеха да опазят хладилника  Joy hahaha
Стана дълго, съжалявам  oops

# 665
За кърменето на обществени места: кърмила съм ,ще кърмя и пак ще кърмя ако ми се наложи .Какво пък има да се възмущават толкова значи не са гледали наскоро предаването "Размяна на съпруги "и" Шоуто на Азис " там без никакво притеснение имайки предвид камерите съпругата на известният треньор по тенис Каратанчев си кърмеше 1,8м дъщеря .Той и Азис се смути ама кво да каже човека човещинка си е. Joy

# 666
  • София
Хайде и аз да вкарам един въпрос, то по точно е съвет. Така, понеже не надаваме много добре, месните ще ни идват на проверки.

Сериозно, като по филмите ли  #Crazy

kris4e, на практика в момента не ми е възможно с домашни пюрета поради проклетите ръце. Някои действия много ме измъчват, ето онзи ден направих буквално 5 бода с иглата и после 2 дни имах болки...

# 667
  • под кривата круша
Това с развитието на детето е толкова относително, че даже няма смисъл да се коментира, според мен. В момента са на възраст, в която границите на уменията са много широки и хич нямам намерение да се втелявам що детето ми не прави това или да се обяснявам какво умеело. Толкова неща са нормални, възможни, вероятни, празни приказки са в момента. Пък много ясно, че колкото повече се занимаваш с детето, толкова по-добре ще се развива.
Шу, душата е такава бузанка, кво като са и малко килцата Hug. Аз, като човек дето не обича да пренебрегва лекарски препоръки, бих те посъветвала да попиташ и някой български педиатър за мнение. Ако се храни нормално, жизнено си е, изследванията са ОК, а то си е така, най-вероятно няма да вкарвам доп. калории. Не, че нещо ама не съм убедена, че поданиците на Нейно Величество са с най-добрите хранителни навици-съдя по това, което съм виждала из зимните курорти-много миловидни момичета, но твърде едри. И това за проверките ме умори, истина ли е #Crazy?
Пък детето тенденциозно ближе лепилото от лепката на всякакви мокри кърпи, които докопа. Току я изтърва от поглед и тя се умълчи, значи ги е подхванала.
Крисче, и аз мисля като майка ти, затова съм в дълбоко терзание Rolling Eyes.
Идеите ви за подаръци са ми много полезни  bouquet. Исках шейна, но баща и вика, че във Варна нямало сми от такова приспособление. Може и да е прав, ама кво, хвърчило ли да и подарим щот има вятър основно Crossing Arms

# 668
Шу, и аз си мисля, че не е нужно да я тъпчеш с калории само и само да я вкараш в прословутите им таблици  Naughty Щом детето видимо си е добре и не е излиняло от глад, значи просто е щастливка  Laughing
Да ти кажа за снимките и аз в първия момент реших, че си снимала децата с някоя племенница  Mr. Green

За способностите на бебетата, аз пък съм на мнение, че това майките сме болезнено болни от амбиция по адрес на наследството  Laughing В момента нашите мъници хал-хабер си нямат какво правят, а ние се радваме все едно смятат наум. Да не мислите, че бебето знае какво значи "да пораснеш голям" или "чао", "боц" и т.н. А всъщност какво значи "боц" и каква му е идеята на това "умение"  newsm78
Те просто повтарят след майките си, като папагалчета. И някои бебет са по-добри папагали от други  Laughing
Да не говорим, че от опита ми от предната тема знам, че някои майки виждат постиженията на бебетата си леко пресилени  Wink Така, че аз никога не съм се притеснявала, като чета тук някои неща, дали бебето ми е бавноразвиващо се  Peace
Пък и за мен специално в тази възраст игрите се изразяват в истински игри. В момента ние сме на етап, като долазим до нещо да се хванем и да се изправяме. Ей на това се учим сега. Давам й да опознава различни неща - материи, звуци, тя сама си опознава различните вкусове  Laughing Има време кога да се учим да казваме чао и колко голяма ще порасне. И тогава ще ми е още по-мило, защото ще знам, че и тя участва в цялата тази работа  Wink

И, като стана дума пак за кулинарни подвизи, някой да ми даде идея как да сготвя броколи   chef Взела съм две бройки и се чудя сега какво да ги правя  Laughing Преди време правех нещо, но ен помня какво беше. Спомням си само, че се слагаше май сметана и лимон  newsm78

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 15:59 от veselina_s_p

# 669
Привет Simple Smile,
Веселина, аз като фен на броколите, веднага ти давам две идеи- последно приготвях броколи с ориз на фурна- задушават се броколите, добавя се ориз 1 чаша и след това се запича във фурната- приятно и леко. Другата моя рецепта, която много харесвам, но е по-тежка:
в тавичка се сипва течна сметана да покрие дъното( става хубаво в дълга йенска тавичка, но може и във всякаква), слагат се броколите на малки розички( задушени), царевица, нарязано пушено месо, топено сирене и се залива със сметана. Пече се във фурната до готовност.   chef Да ви е сладко

newsm51 newsm51 newsm51бебоците са страхотни, дано не пропусна някой: Яна, Тео , Алекс, Мария, двете Симонки, София...много са готини малките човечета Heart Eyes.

Шу, щом казваш, че Яна е добре, здрава и аз не виждам много смисъл да я тъпчеш с висококалорична храна, а и какви хубави бузки си има, да я нацелуваш Hug

Мънки, пожелавам ти скорошно оздравяване Hug

# 670
Здравейте,

Честити месечинки и други поводи!!!

Нещо ме мързи да пиша напоследък, пък и няма нищо интересно.

Ние правим - дай 5, здрасти, чао, показва колко голяма ще стане и колко обича мама, обикаля щялата кошара, казва мама, баба, тати и айде. Аз обичам да се занимавам с нея, мога цял ден да и обяснявам нещо. Сега сме на фаза- четене на книжки и показване на животните.

# 671
Мерси за отговорите, момичета. Определено се успокоих, че не съм някаква луда, която отказва да си угоява детето.
А и много мерси за комплиментите, аз преди бях писала че и за това не обичам да се гримирам, че изглеждам като свила на майка си гримовете Crazy

Браво на Елия, Еля ти кога казваш роди... Шегувам се разбира се. Hug

Та така, някой ходят, други говорят ние пък се... акаме, мнооого акаме Mr. Green, а що се отнася до най новото ни постижение, вече акаме и през нощта, без да се будим, и на сутринта дупето и е червено, като на маймуна.
 А за посещенията, те май са длъжни, че ако нещо не е в ред, те ще са виновни. Но аз съм доволна, спестяват ми ходене до поликлиниката и пари за път. То аз  от социалните очаквам посещение, даже се чудя защо се бавят. Но няма от какво да се притеснявам, условията са добри, хранят се с прясно приготвена храна, за разлика от местните, и баткото ходи на училище.
 А за каймата щях да пиша, аз съм приготвяла пюре на Яна с кайма, не е имала проблеми.
Оставям ви че трябва да ходим да гледаме баткото как играе футбол.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 17:14 от Шу

# 672
Здравейте и от мен днес.
От днес разходката ни минава в едно футболно игрище. Просто Боби иска да рита топка и няма как, водя го. Малко странно с бебешка количка на игрището, но това е положението а и за сега на бебето му е все едно къде ще се разхожда.
Елг, имаш едни стиснати палци и от мен!
За постиженията, Лора може да дава `боц`, да прави `чао` и да посочва лампичката, но когато е на кеф. Иначе много обича да и държа ръчичките и да пляскаме заедно за браво, но сама не се сеща.
Зеленко, аз съм на принципа че когато детето е готово то се научава бързо. Повтарям по няколко пъти, ако е готово се научава бързо, ако ли не, значи трябва да се изчака. Не настоявам. В тази връзка не съм я учила нито да седи, нито да се изправя, нито да пълзи.
За Лора Крумова, нямам думи, много ми е опротивя с не едно от изказванията си (жалко, че е адашка на дъщеря ми  Mr. Green)
Шу, на мен също от снимките ми изглежда, че Яна си е съвсем добре, не знам колко килограма е ама една пухкавка изглежда

# 673
Чакайте да попиша малко, че от туй малкото хич не ми остава време.Сега вършее с паяка. Crazy
Напоследък все е крив, все мрънка, снощи пак се събужда и яде.Имам чувството че туй мойто дете вечно е гладно. Tired Ей даже сега му направих зеленчукова супа и ще чакам  да стане 18;30 часа, да му я дам, та да миряса.Яде в 4-тири грис, спа 40 мин и пак е крив.... Tired.
Той също не пълзи, не се изправя, само в кошарата евентуално го докарва само от лежане до сядане, иначе не може да се изправи на крака. LaughingИначе с голям мерак прави крачки и смея да кажа, така като го гледам че скоро може и да проходи.Също не казва "браво", "чао" и т.н. само знае "боц".Браво за вашите дечица! Hug.Иначе пък приказва и не спира! Laughing
Много са ви хубави дечицата, пу-пу! Heart Eyes
Забравих да кажа, че ни проби и зъб номер 6!!! Laughing

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 18:06 от Нинчето

# 674
Браво на Елия, Еля ти кога казваш роди... Шегувам се разбира се. Hug

да ти кажа и аз се чудя  newsm78 Сега нали качвам клипчета и снимки във Фейсбока, та една дребна ми изглежда.

Аз незнам дали са папагалчета или не, при нас като кажа браво и пляска с ръце. И аз не съм от онези хахавелки майки, тези неща мама ми я учи.
В тази връзка днес  в На кафе даваха английски за 3 месечни деца. Едното почнало на 8 месеца и било изостанало. Тра ла ла. С тати се шегувахме, че единият ще си говори на български, а другият на английски. Сега си търся и някой китаец, че да знаем нещо по- така  Joy

Да са ни живи и здрави, пък ще се научат.

Общи условия

Активация на акаунт