МАРТенското ни дете – все навънка го влече!

• 21 093
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Шу, те другите са писали преди мен, но да кажа и аз - ние гледаме деца, не угояваме прасета. Ти си познаваш детенцето най-добре и можеш да прецениш как да си я храниш. Ако смяташ, че й е нужна по-калорична храна, даваш и толкова. Ако не - пак добре, нали е здрава. И определено си е до дете, защото моите момченца са с година и половина разлика, а само 2 килограма разлика в теглото. Хранени и захранвани по един и същи начин.

И да повдигна една тема - пазите ли си разни дребни неща от бебето? От баткото имам няколко неща - номерчето от родилния дом, първия биберон, първата мартеничка, първите пантофки, тетрадка с драсканици... но подозирам, че както съм я подкарала, ще ми трябва доста голям кашон след няколко години. Замислих се, защото днес събирахме есенни листа и се чудех дали да не направим хербарий с идеята - първата есен на бебето и първия хербарий на баткото.

# 676
Ние правим - дай 5, здрасти, чао, показва колко голяма ще стане и колко обича мама, обикаля щялата кошара, казва мама, баба, тати и айде. Аз обичам да се занимавам с нея, мога цял ден да и обяснявам нещо. Сега сме на фаза- четене на книжки и показване на животните.

Shocked Shocked учуди ме,браво на порасналото момиче Hug нямаме ли ходещи бебоци newsm78

# 677
Аз пазя само гривничките от болницата на Маги и на Мира. Лепнала съм ги в бебешките албумчета  Peace За другиет неща разчитам на снимките. Снимам всичко и по много  Mr. Green

За английския за бебета и на мен ми е много интересно какъв ефект може да има  newsm78 Една колежка си водеше бебето на английски и не съм забулязала да е нещо по-различно  Laughing Доколкото са ми казвали учители по езици и майки с чуждоезичен баща, за да има ефекто от чуждия език, на бебето трябва да се говори постоянно и на двата езика. Макар, че такива бебета проговарят по-трудно и по-късно. Това да ходи някъде 2 пъти седмично за 1-2 часа няма никакъв смисъл.

Аз да се оплача, че от днес освен каката, и малката започна да "подрежда"  ooooh! Днес цял следобяд обикаля къщата и се чуди кое чекмедже да отвори по-напред и от кой рафт да изръси всичко  Whistling Много е смешна, като се хване за дръжката на някое по-горно чекмедже и се мъчи да се изправи, освен с ръцете и краката си помага и с устата  hahaha Захапва края на чекмеджето и се напъва да става  Laughing
Маги никога не ми е ровила по чекмеджета и шкафове и бях много доволна. Това прави къщата за 15 мин., като след торнадо  ooooh!

# 678
  • Стара Загора
нямаме ли ходещи бебоци newsm78
Бързайте по бавно......  Joy

# 679
И да повдигна една тема - пазите ли си разни дребни неща от бебето? 

Аз си пазя гривничките от родилното, първото конче, записвам си разни неща. Мисля да си запазя първата и любима играчка. Имам и едно дневниче, та в него записвам разни неща.

# 680
  • София
 Здравейте, девойки!
 Благодаря за оздравителните пожелания! Simple Smile Ще карам по ред, акар че със сигурност ще забравя.
 Бухта, доказването на свинския грип може само в лаборатория да се направи. Аз не съм го правила, но имам всички симптоми, така че... Ама той този грип си е като всеки друг, така че не се очаква да започна да говоря на марсиански от него. Laughing
 Окич, мисля, че не е лошо и навън да се слага маска. Вярно, че там рискът е в пъти по-малък, но все пак. На мен затова ми беше смешно, щото шансът да заразя някого с маска навън клони към нула, ама пустата дивотия човешка...
 Вероники, направо си го представям твоя човек като куче. Grinning И сумтенето, щото то ми е от най-любимите муцки на Илийката. Като присвие нос и очета и като засумти и ми иде да го стисна и да го изхрускам.
 При Илийко нищо ново няма. Той вече почти не реве като пада. Вчера си беше стоварил върху главата бънджито, което беше оставено в количката, ама нали сърце юнашко не трае, изправя се до количката и дърпа ли дърпа. И издърпва- я бънджи, я самата количка. После лежи по гръб под количката и гледа ококорен и адски учуден, че се намира там. Grinning Забелязах, че най-после започна да проявява и чувство за самосъхранение. Вече не пуска едновременно двете ръце, без да е наясно има ли къде да се подпре. Може пък да не е толкова тъп. Laughing Laughing
Шу, ако Яна е недохранена, аз съм английската кралица.
 Сигурно нещо забравих, ама сега си имам оправдание- от темпераМтурата е. Като се оправя не знам с какво ще се оправдавам.

# 681
  • Стара Загора
И да повдигна една тема - пазите ли си разни дребни неща от бебето? 

Аз си пазя гривничките от родилното, първото конче, записвам си разни неща. Мисля да си запазя първата и любима играчка. Имам и едно дневниче, та в него записвам разни неща.
И аз пазя гривните от родилното. Записвам в бебешкият дневник каквото трябва да се пише, в един тефтер и в една тетрадка пиша всеки месец кг. и см. от консултацията.

# 682
  • под кривата круша
Момичета, знаете ли дали мога да пия прополис докато кърмя?
За джунджуриите, ми събирам ги, но аз по принцип съм си Плюшкин. Гривничката ни изпадна още в болницата, първия ни биберон се затри по пътя след едно спешно прибиране, но пък доста други неща пазя. Идеята за първата есен е добра Peace
Какви чужди езици за бебета, какви са тези бисери ooooh!

# 683
  • Стара Загора
Аз забравих да питам сега като е студено мажите ли им бузките на бебоците с крем за вятър и студ?

# 684
Аз забравих да питам сега като е студено мажите ли им бузките на бебоците с крем за вятър и студ?

Да, мажа ги и на Мира и на Маги преди да излезнем  Peace Аз си продължавам кремчето на СебаМед за студено време, което бях взела февруари месец, като се роди.

Мечо Пух, забравих да ти благодаря за рецептите с броколите  Hug Ще го пробвам това със сметаната и сиренето   chef

Хайде лека нощ от нас  Grinning

# 685
Привет.
 22 благодаря ти за разбирането  Hug
Оки4  Hug
 Веселина С П и ти си права честно казано.  Просто трудностите явно вече ми идват в повече и теснотията пуста вече ме довършва. Както и да е де, нали си имам две прекрасни деца и прекрасен мъж та това ми дава сили като ми е най тежко  Heart Eyes

Ивко и днеска ака сигурно 6 пъти ама консистенцията беше като на лютеница  newsm78 Все още се чудя зъб ли ще е, пъпки ли, що ли. Аман вече от болести при нас. Иначе познанията му стигат до къде е лампичката/ тик-так и ги поглежда. Цъка и изгася ключа за лампата и крещи от кеф ( незнам дали навръзва нещата обаче) и казва чао. Ама това сам се научи. Баба му един ден като си тръгваше и му махаше и казва чао,чао и той взе да маха с ръчичка. Направо си умрях от кеф. Срички казва и ба-ба и та-та, маммм ама май идея си няма какво говори. И това е. Най голямото ми постижение обаче е думичката НЕЕЕ. Само иска да ми дърпа цветята. За тези които незнаят цветята са моята скрита лудост  Mr. Green И като го видя да ги опъва тръпки ме полазват. Ама вече се научи и това наистина разбира какво значи. Като му кажа НЕЕЕЕ и горкото започва да реве щото не му разрешавам  hahaha А маймун де.

И като стана дума за маймуни Мънки скорошно оздравяване душата  Hug . Няма да се даваш на една ми ти свинка я.

И аз си пазя някои неща. Коса от първото подстригване на Петьо. Теста за бременност от Иво. И от кръщенетата на двамата коса и китката здравец.

slancetoo аз купих на Ивко крем за студ на Саносан, ама честно казано съм по доволна от този на Клоран който ползвах с баткото  Peace

# 686
А пък Тия като й кажа "не" и се ухилва едно чаровно, гледа ме в очите и продължава да си прави нейното-напр. да лапа пяната във ваната, да гризе кабела или да си пъха ръката в изцапаната с пюре уста Crazy, а пък аз съм съвсем сериозна Mr. Green. А ако й се скарам и повиша маалко повече глас се разплаква със захласване Twisted Evil, много е чувствителна душата...

Веселина, за шкафчетата може да сложите райбери, мен баткото ме правеше на дива калинка с това ровене и вадене на всичко, докато затворихме вратичките с райбери, няколко дни се опитваше да ги дърпа, но после се отказа, като видя, че не става.

Аз пазя много малко работи- някои дрешки, портбебетата от изписването, гривничката от родилния и двата теста за бременност Simple Smile Много умилително ми стана майка ми като ми даде една моя много сладка бяла рокличка, която облякох на бебка Heart Eyes. Иначе съм събирала много неща през годините, но като започна да сменям квартирите и се изумявам колко багаж съм способна да натрупам и правя здрава чистка...

GalinaG24 , дано Ивко не се разболява Hug

# 687
  • София
Хайде да се включа и аз в този късен час....

Чета си кротичко, ама бива да се разписвам от време на време. Но тия дни определено гледам да се възползваме от хубавото време и да се разхождаме - днес сме изкарали повече от 5 часа навън с малка почивка за хапване и преобличане. Че иначе вкъщи не се издържа дълго време.

Нямаме си още зъбки, но венците й направо са набъбнали и очаквам да избият всичките наведнъж  Crazy ама наистина си ни е криволяк детето. И Биба беше спряла да яде, имахме червено дупе, леко разтройство... но зъбче НЕ

Рила искрено ти съчувствам за мъките покрай пусти зъбета, но пък да са му честити на Марти и белички и здравички.

А онзи ден покрай снега и мен ме налегна коледно-зимното настроение и си извадих диска с "Детски зимни песнички" и съм ги пяла с такъв кеф.... чаках го това време, че някакси лятото не вървеше да пея "Над смълчаните полета....." а ме напираше....
Много полезни идеи давате момичета за подаръци - Вероники, СЗА, Веселина... Hug сигурно пропсускам някой. Аз се чудя какво да й купим на нашата Биба, а нали ще е и рожденичка.... Та като четох Крисче и липсата на коледна радост, заради сатурнова рожденденска дупка.... не ми се ще да се пропускат поводите за празненства, но още не мога да си го представя как ще се случва това в годините....какви тревоги.... Може би Бодливка (с кака Дари рожденичка по Коледа) може да даде практични идеи за съчетаване на празници и подаръци.... newsm78

На Билянката уменията са доста смътни, много зависи от благоразположението й и ми се струва, че едва напоследък започна да се получава някакъв контакт - т.е. като говоря да ме забелязва и отразява - та сега си бръмчим заедно, правим магаренцето, муси-муси... Веч е я уча "на колко годинки ще станеш" но само ми се смее и радва. Учила съм я и "как се казваш", но ефект нулев.... Но не се отказвам скоро пак ще пробвам, пък може и да захапе... Иначе не съм от майките състезателки, подрепям Веселина и Сия

Ами аз тръгнах да се отплесвам, а ме чака гладене, че и ние като Тони ще попътуваме - ще гостуваме на бабите и дядовците в Пловдив. Толкова ми се пътува, а не сме го правили от морето през септември, та съм нетърпелива и ентусиазирана...

Пожелавам лека нощ и прекрасно настроение на всички мами и бебоци. Мнооого са сладки всички снимки. А болничките да се оправят и се пазете  Peace

# 688
Ето малко снимки и от нас. http://martenichki.snimka.bg/baby/bebetata-prez-noemvri.439240.15801179
Да оздравяваш Мънки не се предавай и вие Гале оправяйте се вече.
Шу и Никол  е слабичка ,но не и се ядосвам вече. Тук докторите не се карат ако е слабичко , но недай  си боже да е дебело горко му на детето.
Зъбки нямаме още.
За езиците Никол по интонацията се ориентира на кой език и говориш.Разбира и български и испански по равно, но баба като и заговори на руски вече и идва в повече и само я гледа странно.
Браво на говорещите бебоци ние сме до баба и бръм бръм, но поне за второто се отнася за моторчето като го види.Иначе пеем играем казваме боц и чао и даваме целувки.
ОХ приспа ми се вече май. Айде лека от мен.

# 689
  • София
Здравейте и от нас. Може ли да съм такъв кърък? За пръв път от сума ти време мъж ми ще почива събота и неделя и бяхме решили да се отдаваме на почивчица без грижи, но току-що се развали ТВ и ще трябва да се занимаваме с него  #Cussing out

А всъщност какво значи "боц" и каква му е идеята на това "умение"  newsm78

Ами аз имам идеи какво може да "значи", но не съм сигурна (то си е моя интерпретация) и ще го премълча, че може да стана смешна.
Искам да ви споделя, че всеки месец педиатърката казва какво да упражняваме и БОЦ беше още преди почти три месеца и все пита за него  Embarassed Задачата ни за този месец е: "Къде е лампата/тати/кучето...", а предния месец беше "Пляс, пляс, ръчички" (Калин едва тази седмица се научи да си отваря пръстчетата, а не да ги държи свити на това упражнение - след повече от месец "практика" - и много се радва, само дето аз трябва да ми движа ръчичките, но все е напредък).
Аз съм на принципа, че щом педиатърката го казва, значи има нещо и гледам по няколко пъти на ден да си правим упражненията, само дето, както писах, на Калин бързо му омръзва и не настоявам.
А за лазенето и т.н., до тук постижението му е, че се изправя в поза "на колене", държейки се за решетките на креватчето. В тази област го оставям сам да си реши, защото нали е от малко по-тежките... а и педиатърката проверява двигателното развитие всеки път и засега няма забележки Simple Smile А Вчера показвах клипчетата на Тео на Вероники на мъж ми и очите му станаха ей такива  #Crazy
Иначе покрай моите очила Калин знае смисъла на НЕ (със строга интонация) и покрай чистенето на нослето - КРАЙ - та тези думи ги знае от доста отдавна  Embarassed

Ивема, да, пазя номерчето от родилния дом и май това засега. Дрешки и обувки и т.н. са ни много назаем, та пропускаме този момент с пазенето, залъгалки и биберон Калин не ползва. Първите обувки още си ги носи  Mr. Green В бебешкия дневник, който ни подариха, има място за първото кичурче коса и подобни, та смятам в него да съхранявам. Имаме обаче и по-други неща "за пазене", например на мъж ми дядо му написа стихотворение, та и него сме сложили в дневника, както и картичките, които ни подариха на изписването на Калин - по-дребни неща. А най-вече аз правя често снимки и се организирам да вадя, там остават най-много спомени май... Отделно, аз съм смахната, и все още си пиша в един тефтер дневните ни преживелици накратко и отделно си имам тетрадка за захранването с разни показалци из нея... Не ме бийте, туй ми е образованието, "за всичко да си има документ"  Embarassed

Слънцето, мажа личицето със защитния крем на Бочко, че тук много духа. И понеже съм забраванка, държа тубичката в едната обувка, та да не забравя да го намажа... това е някъде от около месец, от как си стана есен...

Общи условия

Активация на акаунт